Gevaarlijkheidsmeter:  
  (33/100)

Haal Mozilla Firefox Critical ERROR weg (Verwijdering Handleiding) - Virus Verwijdering Instructies

door Olivia Morelli - - | Het type: Malware

Mozilla Firefox Critical ERROR is geen legitieme beveiligingswaarschuwing

Schermafbeelding van Mozilla Firefox Critical ERROR

Mozilla Firefox Critical ERROR is een nep bericht dat verstuurd wordt door cybercriminelen om computergebruikers ervan te overtuigen dat hun persoonlijke en bankgegevens gevaar lopen. Het is echter gewoon een scam net zoals de Microsoft Edge Critical error of Internet Explorer Critical error. De grootste verschillen zijn dat scammers zich richten op verschillende browser gebruikers en een ander telefoonnummer gebruiken om te communiceren met slachtoffers.

Gebruikers worden meestal omgeleid naar de Mozilla Firefox Critical ERROR scam website nadat een adware hun pc infiltreerde of na het bezoeken van een geïnfecteerde site. Op de achtergrond staat er geschreven dat iemand probeerde zich toegang te verschaffen tot persoonlijke en bankgegevens. Daarnaast waarschuwt het ook voor mogelijke schade aan je harde schijf vanwege een Trojaanse virus aanval.

Daarnaast toont het Mozilla Firefox Critical ERROR virus ook een pop-up die autenticatie vereist. Er wordt mensen gevraagd hun gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. Natuurlijk heeft niemand deze. Dus wordt hen gevraagd naar een “gratis” hulplijn te bellen. Hier het volledige bericht van de nep melding:

http://0x00381136100.bid is requesting your username and password. The site says:
“FIREFOX_CRITICAL_ERROR_0xKB1546764_CALL_HELP_DESK: +1 (877) 556-6888 (Toll-Free)”

Er zijn echter tal van variaties van de Mozilla Firefox Critical ERROR scam die andere telefoonnummers en foutcodes voorzien. Van een andere versie werd er gerapporteerd dat ze een 0xKB6301092 foutmelding gaf en het +1 (877) 777-8951 telefoonnummer voorzag, maar dit is waarschijnlijk nog niet alles.

Denk eraan dat het niet aangeraden is om het voorziene nummer te bellen. Nep tech ondersteuning specialisten kunnen proberen om gevoelige informatie te verkrijgen, je geld afhandig te maken, of nutteloze software te verkopen die bovendien kwaadaardig kan zijn. Daarnaast kunnen ze je ook overtuigen om toegang op afstand tools te installeren en de controle over je computer overnemen.

Als je maar één keertje op een scam website terechtkwam, is het misschien niet nodig om bijkomende acties te ondernemen. Het zou moeten volstaan om Firefox gewoon af te sluiten en het incident te vergeten. Sommige gebruikers melden echter dat ze het niet konden afsluiten. In dit geval moet je het afsluiten van de browser forceren om de Mozilla Firefox Critical ERROR van je scherm te verwijderen.

Als je echter fequent naar deze tech ondersteuning scam site geleid wordt, is het mogelijk dat er zich een adware programma op je pc bevind. Je kan de infiltratie van een advertentie ondersteunde app vermoeden als je:

 • een toename aan pop-ups, banners, en andere soorten online advertenties opmerkt;
 • willekeurige tekst vond die verandert was in een hyperlink;
 • constant omgeleid wordt naar andere verdachte sites.

In dit geval, raden we je ten zeerste aan te kiezen voor een automatische verwijdering van Mozilla Firefox Critical ERROR. Hiervoor moet je het systeem scannen met een gerespecteerde anti-malware software, zoals ReimageIntego.

Afbeelding van de Mozilla Firefox Critical ERROR scamMozilla Firefox Critical ERROR is een nep waarschuwing ontworpen om Firfox-gebruikers te laten geloven dat hun privé informatie in gevaar is.

Waarom voorzichtig zijn met het downloaden van freeware en shareware

De Mozilla Firefox Critical ERROR adware wordt, net zoals tal van andere potentieel ongewenste toepassingen (POT) vaak verspreid in een bundel met gratis programma's, inclusief freeware en shareware. Een niet correcte installatie van een nieuwe toepassing kan leiden tot een gegijzelde browser. Dus kun je te maken krijgen met omleidingen, agressieve advertenties en andere verdachte activiteiten.

Dasarom moet je programma's op een correcte manier installeren en alles zeer aandachtig volgen zodat je geen verdachte componenten toelaat op je systeem. Een beveiligingsteam van DieViren heeft de volgende tps voor je:

 • Gebruik officiële download sites ipv niet toegestane en onbekende services;
 • Lees de EULA, Algemene Voorwaarden, het Privacy Beleid en alle andere info die door de ontwerpers voorzien wordt;
 • Gebruik de Geavanceerde/Aangepaste instellingen ipv de Snelle/Aanbevolen;
 • Deselecteer reeds aangevinkte app die aangeboden worden om samen met je benodigde programma gedownload te worden.

Verwijder de “Mozilla Firefox Critical ERROR” pop-ups

Om omleidingen naar verdachte sites te stoppen, moet je de Mozilla Firefox Critical ERROR adware van je computer verwijderen. Je kan onderstaande handmatige handleiding volgen en proberen om de adware gerelateerde componenten zelf te vinden. Dit kan echter een hele uitdaging zijn en de mogelijkheid bestaat dat de ongewenste activiteiten gewoon doorgaan.

Om te slagen, raden we je aan te keizen voor een automatische Mozilla Firefox Critical ERROR cerwijdering. Na de systeemscan met een bijgewerkte anti-malware software, moet je Mozilla Firefox resetten en kan je probleemloos verder surfen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mozilla Firefox Critical ERROR Verwijdering Handleiding:

Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR van Windows systems

Om de adware te verwijderen die verantwoordelijk is voor de Mozilla Firefox Critical ERROR technische ondersteuning scam, moet je ede volgende stappen volgen om je systeem te controleren:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Mozilla Firefox Critical ERROR en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR van Mac OS X systeem

Volg deze stappen om de POT te verwijderen van Mac OS X:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Mozilla Firefox Critical ERROR of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Mozilla Firefox Critical ERROR en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Mozilla Firefox Critical ERROR verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Mozilla Firefox Critical ERROR uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR van Mozilla Firefox (FF)

Om omleidingen en de Mozilla Firefox Critical ERROR advertenties een halt toe te roepen, moet je dubieuze add-ons verwijderen en Mozilla Firefox resetten zoals hieronder getoond wordt:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Mozilla Firefox Critical ERROR en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Mozilla Firefox Critical ERROR. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Mozilla Firefox Critical ERROR en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Mozilla Firefox Critical ERROR. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Mozilla Firefox Critical ERROR van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Mozilla Firefox Critical ERROR of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Mozilla Firefox Critical ERROR te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Mozilla Firefox Critical ERROR register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen