Gevaarlijkheidsmeter:  
  (26/100)

Verwijder YahLover.worm virus (Tech support scam) - jan 2021 update

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Malware

De YahLover.worm infectie waarschuwing is niets anders dan een scam

YahLover.worm nep 

De YahLover.worm virus pop-up betekent dat je Mac of ander besturingssysteem geïnfecteerd werd met een adware-type virus. Als zulke infecties je systeem infiltreren, gijzelen ze je browser en zorgen ze voor nep waarschuwingen. Deze waarschuwingen zijn een onderscheidend kenmerk van een tech support scam.

Net zoals de You Have A ZEUS Virus scamWindows Detected ZEUS Virus scam of Windows Defender Alert: Zeus Virus, wil deze infectie je laten denken dat je computer geïnfecteerd werd met een banking virus en dat de enige manier om dit op te lossen het bellen van een speciaal nummer is zodat je in contact komt met “betrouwbare” techniekers. In werkelijkheid zijn de enige die je can bereiken, scammers.

De titels van zulke waarschuwingen verschillen. De populairste zijn echter RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC infection en rdn/yahlover.worm 055bccac9fec infectie meldingen. Beiden stellen voor om 1-844-592-9882, 1-800-214-7440 of gelijkaardige nummers te bellen om technische ondersteuning te krijgen.

Langs de enen kant, deden de misdadigers een geweldige job door het vervalsen van een legitieme browser waarschuwing. Interessant genoeg varieert dit nummer telkens wat de omvang van deze scam weergeeft.

Bovendien, kan de scam verhinderen dat je deze pagina verlaat. Je kan dit echter uitschakelen door However, “Verhinder dat deze pagina bijkomende dialoogvensters opent” te selecteren. Daarna raden we je ten zeerste aan om de YahLover.worm nep waarschuwing en gerelateerde programma's (malware) te verwijderen.

Ondanks zijn naam, welke verkeerdelijk beweert een computer worm te zijn, kunnen we je geruststellen dat deze adware de eigenschappen van een tech support scam heeft. Terwijl je dit artikel leest, laat je ReimageIntego YahLover.worm verwijderen.

Voorbeeld van de YahLover.wormDe YahLover.worm spoort slachtoffer aan om het nummer ASAP te bellen.

Recentelijk zijn tech support scams activer geworden en dit komt niet als een verrassing. In dit tijdperk van informationele technologieën, is persoonlijke data een van de meest waardevolle dingen. Het idee om deze kwijt te spelen kan zelfs meer angswekkend zijn dan het eigenlijke verlies ervan. Zulke gevoelens zijn de perfecte inspiratie voor misdadigers.

De ontwerpers van YahLover.worm proberen netizens angst aan te jagen met een virus dat hun systeem infecteert en hun persoonlijke info steelt. Als jij een slachtoffer bent, zou je op je Safari browser een misleidend bericht moeten te zien krijgen, dat er als volgt uitziet:

RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC Infection
*************************************************
Call Technical Support Immediately at 1-800-214-7440
The following data will be compromised if you continue:
1. Passwords
2. Browser History
3. Credit Card Information
This virus is well known for complete identity and credit card theft. Further action through this computer or any computer on the network will reveal private information and involve serious risks.
Call Technical Support Immediately at 1-800-214-7440

Minder bekwame computergebruikers kunnen misschien erg schrikken van zo'n bericht en snel het voorziene nummer bellen. In dit geval, kunnen ze misleid worden en honderden dollars uitgeven aan zogenaamde tech ondersteuning.

Zodra de scammers merken dat het slachtoffer een onervaren computergebruiker is, proberen ze vanop afstand verbinding te maken met het systeem en hun vakkennis te tonen door de Opdrachtprompt of Powershell toepassingen op te starten. Gebruikers kunnen in de val trappen en geld overmaken voor de zogenaamde technische bijstand.

Terwijl sommige scammers het “virus” verwijderen door de pop-up te laten verdwijnen, laten andere een “afscheidsgeschenkje achter”  – ransomware of een ander virus. Hier kan de, YahLover.worm infectie scam misschien niet zo aggressief zijn, toch mag je zijn aanwezigheid niet negeren.

De distributiemethodes van deze tech support scam

De meeste tech support scams worden verspreid via corrupte websites en slecht beschermde webpagina's. Ook als je de neiging hebt om programma's te downloaden van en services te gebruiken op piraat domeinen, kunnen scammers dit registreren en dan kan je genieten van de onaangename effecten van de YahLover.worm hijack.

Gelukkig heeft deze adware geen geavanceerde technische structuur, dus zal het niet moeilijk zijn om het te verwijderen. Je zal er echter wel de nodige aandacht moeten aan schenken.

Hoe weet ik dat het virus verwijdert werd?

Een betrouwbare beveiliging software kan makkelijk YahLover.worm verwijderen. In feite, moet je alle adware type programma's vinden die gerelateerd zijn aan deze scam. Hiervoor moet je een van de onderstaande tools installeren en een systeemscan uitvoeren. Het duurt normaal ongeveer 5 tot 20 minuten om het apparaat te scannen en de YahLover.worm virus scam te verwijderen.

Het is een aangepaste adware, dus raden we je aan om tweemaal na te deneken voor je handmatige richtlijnen gebruikt. Als je bereid bent om deze te gebuiken, zou het beter zijn dat je de handmatige en automatische verwijdering opties combineert. De onderstaande instructies tonen je hoe de browser te resetten.

De YahLover.worm scam herinnert je aan een universele waarheid, dat je veiligheid en de vertrouwelijkheid van je data afhangen van je oplettendheid en voorzichtigheid.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele YahLover.worm virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder YahLover.worm van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder YahLover.worm en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar YahLover.worm en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder YahLover.worm uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder YahLover.worm van Mac OS X systeem

Om de RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC nep waarschuwing uit de Mac OS X te verwijderen, moet je alle twijfelachtige programma's vinden waarvan je jezelf niet kan herinneren ze te hebben geïnstalleerd. We raden je ten zeerste aan deze te verwijderen om het systeem te herstellen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar YahLover.worm of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder YahLover.worm van Google Chrome

Om verlost te worden van de YahLover.worm! scam in Chrome, moet je deze browser herstellen aan de hand van deze stappen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier YahLover.worm en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van YahLover.worm. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder YahLover.worm van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar YahLover.worm en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de YahLover.worm verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het YahLover.worm virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou YahLover.worm uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder YahLover.worm van Mozilla Firefox (FF)

Om de Firefox browser, moet je ervoor zorgen dat je deze browser reset. Dit is de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat deze waarschuwing niet meer verschijnt.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier YahLover.worm en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van YahLover.worm. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder YahLover.worm van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar YahLover.worm of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door YahLover.worm verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van YahLover.worm te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-yahlover-worm-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande YahLover.worm virus