Gevaarlijkheidsmeter:  
  (29/100)

Haal Code 055BCCAC9FEC scam weg (Verwijdering Instructies) - jan 2021 update

door Lucia Danes - - | Het type: Malware

Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC is weer een zwendel op het gebied van technische ondersteuning die niets gemeen heeft met Google

Screenshot van de Code 055BCCAC9FEC-zwendel

Internet Security Alert Code 055BCCAC9FEC is een frauduleuze boodschap die behoort tot de oplichterijen op het gebied van technische ondersteuning. Het doel is om zijn slachtoffers ervan te overtuigen dat dit bericht van Google, Microsoft en soortgelijke bekende bedrijven afkomstig is. Het wordt meestal weergegeven op het bureaublad terwijl mensen op internet surfen en laat hen weten dat hun computers zijn geïnfecteerd met een ernstig virus. Bovendien wordt hen gevraagd om de “Windows Technical Support” te bellen op + 1-833-337-6555, + 1-844-592-9882 of een soortgelijk nummer. We willen echter benadrukken dat deze nummers eigendom zijn van cybercriminelen en dat u ze nooit moet gebruiken.

Meestal worden omleidingen naar Code 055BCCAC9FEC gestart zodra er adware op de computer is geïnstalleerd. Dit potentieel ongewenste programma (PUP) komt meestal ongemerkt in het systeem met behulp van verschillende gratis downloads en initieert de benodigde systeemupdates. Als gevolg hiervan krijgt het de mogelijkheid om het nep-foutbericht weer te geven zodra de gebruiker op het internet surft.

De hoofdactiviteit van Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC is om slachtoffers door te sturen naar de website wat betreft oplichterij op het gebied van technische ondersteuning waarop de volgende waarschuwing wordt weergegeven:

Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC

Internet Security Alert : Your Computer Might Be Infected By Harmful Viruses.
Please Do Not Shut Down or Reset Your Computer.

The following data might be compromised if you continue:
1. Passwords
2. Browser History
3. Credit Card Information
4.Local Hard Disk Files.

These viruses are well known for identity and credit card theft. Further action on this computer or any other device on your network might reveal private information and involve serious risks.

Call Windows Technical Support: +1-833-337-6555 (Toll Free)

Het doel van dit “Internet Security Alert”-virus is om gebruikers te misleiden om het verstrekte nummer te bellen en de instructies van de zogenaamde “specialisten” op te volgen. De mensen die de telefoon opnemen, zijn echter niet bereid om u te helpen. Ze kunnen heel andere doelen hebben, zoals:

 • U te misleiden tot het kopen van nutteloze beveiligingshulpmiddelen die worden verondersteld om de computer op te schonen wat betreft een virus. Op deze manier kunnen oplichters uw creditcardgegevens of andere gevoelige gegevens achterhalen. Het kan dus leiden tot geldverlies of identiteitsdiefstal.
 • U overtuigen om hulpmiddelen voor externe toegang te installeren om de zogenaamde 'technici' de verwijdering van het virus voor u te laten doen. In deze gevallen kunnen criminelen malware of spyware op uw computer installeren en in de toekomst andere cyberaanvallen uitvoeren.

Daarom moet u het opgegeven telefoonnummer dus ook NIET bellen. Alle informatie die door Code 055BCCAC9FEC-virus wordt verstrekt, is niet echt. Het enige probleem dat uw computer heeft, is een adware-infectie die snel kan worden verwijderd met behulp van ReimageIntego of andere professionele anti-malware software.

We raden aan om verwijdering van Internet Security Alert Code 055BCCAC9FEC niet uit te stellen omdat het door advertenties ondersteunde programma ook:

 • hinderlijke advertenties weergeeft die mogelijk gevaarlijke of schadelijke inhoud bevatten;
 • plotseling aanzet tot omleidingen naar aangesloten sites uit of dat doet wanneer u op links of knoppen klikt;
 • informatie over gebruikers bijhoudt en deze gebruikt voor marketingdoeleinden;
 • de door hen verzamelde informatie aan derden verkoopt die mogelijk reclame-netwerken zijn.

Al deze problemen vormen een gevaar voor uw privacy en maken het surfen op internet ingewikkeld. Daarom moet u Internet Security Alert Code 055BCCAC9FEC onmiddellijk van uw computer verwijderen. Zoals we al hebben aangegeven, kunt u dit automatisch doen met behulp van beveiligingssoftware. U kunt de verwijdering echter ook handmatig doen en daarvoor vindt u een handleiding aan het einde van dit artikel.

Foto van de Code 055BCCAC9FEC-zwendel op het gebied van technische ondersteuningDe Code 055BCCAC9FEC-zwendel doet zich voor als legitieme beveiligingswaarschuwing van Microsoft; maar dat is het niet.

Het succes van adware-infiltratie is een gevolg van de slechte gewoonten van gebruikers

De advertentie-ondersteunde applicatie verspreidt zich meestal in freeware of shareware-pakketten als een optioneel onderdeel. Schadelijke apps worden meestal gepresenteerd als een nuttige add-on, een pc-optimalisatietool of een vergelijkbare app. Gebruikers die de geavanceerde of aangepaste instellingen gebruiken, kunnen dus worden misleid om het te installeren.

Onderzoekers van viruss.lv stellen echter dat gebruikers er zelden voor kiezen om nieuwe programma's te installeren met behulp van geavanceerde instellingen. Gewoonlijk vertrouwen ze op de snelle of standaard-instellingen die geen extra componenten onthullen.

De truc is dat gebruikers indirect toestemming geven om het hele pakket te installeren wanneer ze gebruik maken van het snelle installeren. Deze instellingen moeten dus niet worden gebruikt, om niet het risico te lopen dat er onbekende programma’s worden geïnstalleerd, zonder dat de gebruiker zich dat beseft.

Stop omleidingen naar “Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC”

U kunt de Code 055BCCAC9FEC-oplichting handmatig of automatisch verwijderen. In de virusbeschrijving hebben we vermeld dat automatische eliminatie wordt uitgevoerd met anti-malware of anti-spyware software. Het resetten van de browser wordt echter ook aanbevolen om trackingcookies te verwijderen.

We zijn ons er echter van bewust dat niet iedereen extra software wil gebruiken voor het verwijderen van PUP's. Om deze reden heeft ons team de handleiding Code 055BCCAC9FEC-verwijdergids opgesteld. Ga niet gehaast te werk en let een beetje meer op! Als u ook maar één van de adware-gerelateerde componenten achterlaat, moet u de procedure helemaal opnieuw uitvoeren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Code 055BCCAC9FEC scam Verwijdering Handleiding:

Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam van Windows systems

Om het nep-foutbericht te verwijderen, moet u naar adware en de bijbehorende componenten in het systeem zoeken. Volg de onderstaande stappen en vergeet niet om voor uw browsers te zorgen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Code 055BCCAC9FEC scam en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Code 055BCCAC9FEC scam of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam van Internet Explorer (IE)

Doorverwijzingen naar de zogenaamde technische ondersteuning website Error Code 055BCCAC9FEC zal eindigen zodra u de dubieuze add-ons verwijdert en Internet Explorer reset.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Code 055BCCAC9FEC scam en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Code 055BCCAC9FEC scam verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam van Microsoft Edge

Na de kaping moet u Microsoft Edge repareren door de volgende stappen te volgen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Code 055BCCAC9FEC scam uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder dubieuze Firefox-extensies die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het u dwingen om deze louche technische ondersteuningswebsite te bezoeken:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Code 055BCCAC9FEC scam en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Code 055BCCAC9FEC scam. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam van Google Chrome

De volgende richtlijnen helpen u om de 055BCCAC9FEC-fout van Google Chrome te verwijderen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Code 055BCCAC9FEC scam en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Code 055BCCAC9FEC scam. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Code 055BCCAC9FEC scam van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Code 055BCCAC9FEC scam of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Code 055BCCAC9FEC scam te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-code-055bccac9fec-scam.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Code 055BCCAC9FEC scam