Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder “Internet Security Alert” virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Malware

Internet Security Alert: een nep pop-up die gebruik maakt van de code 055BCCAC9FEC om zijn slachtoffers bang te maken

Pop-ups van het "Internet Security Alert"-virus

Internet Security Alert is een misleidende foutmelding die uw browsen op het internet kan onderbreken. Doorgaans worden deze valse waarschuwingsberichten gebruikt om mensen te misleiden en te laten denken dat hun computers zijn geïnfecteerd met risicovolle virussen. Echter, als u toevallig de “Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC”-waarschuwing tegenkomt op uw bureaublad, negeer dit bericht dan en scan uw computer met anti-spyware.

Meestal wordt de Internet Security Alert-foutmelding weergegeven om gebruikers te misleiden om het speciale nummer te bellen en vervolgens hen te vragen externe toegang tot hun computer te bieden. Het maakt gebruikt van de kleur rood en zegt dat deze service de kritieke “fout” op de computer van het slachtoffer zal herstellen. Hier en nu willen we u verzekeren dat oplichters die achter deze zwendel schuil gaan nooit de toegang tot uw computersysteem mogen krijgen.

Deze zwendel geeft aan dat uw persoonlijke gegevens, zoals wachtwoorden, bankrekeninggegevens of lokale harde schijfbestanden mogelijk in het gedrang komen. Dergelijke waarschuwingen hebben echter geen mogelijkheid om het systeem te controleren, dus u kunt er zeker van zijn dat adware het enige probleem is dat u hebt. Ongeacht dat de fout in Windows Internet Security Alert betrekking heeft op de technische supportgroep van Windows, bel het telefoonnummer (866) 564-0233 niet om het “probleem” op te lossen.

Deze schadelijke “Internet Security Alert! Your computer might be infected”-waarschuwing is bedoeld om de beveiligingssoftware van hun partners te promoten of u te misleiden om persoonlijke informatie te geven om u uw geld afhandig te maken en inkomsten te genereren. Verschillende verdachte websites kunnen u omleiden naar een dergelijke “waarschuwing”, omdat ze malafide advertenties en pop-ups verspreiden. Zelfs onbedoelde klikken kunnen de reden zijn waarom de malware uw computer heeft geïnfecteerd.

Houd er rekening mee dat Microsoft Windows geen meldingen over mogelijke risico’s voor uw computer weergeeft en ook niet hun nummer voor technische ondersteuning elders publiceert dan op hun officiële website. Laat u dus niet misleiden door deze zwendel en in plaats van akkoord te gaan met het aanschaffen van een onbetrouwbare beveiligingsapplicatie of persoonlijke gegevens in te dienen, raden we u aan om uw computer te scannen met ReimageIntego en de internetbeveiligingswaarschuwing te verwijderen.

Bovendien lijkt de beschreven nep pop-up erg op andere misleidende berichten die cybercriminelen samenstellen om nietsvermoedende gebruikers te misleiden tot het bellen van oplichters. Een van de meest voorkomende zijn volgens het Usunwirusa.pl-team, “Microsoft System Security Alert” en “Windows Security Alert.” Zorg ervoor dat u ze verwijdert door verwante adware te elimineren direct nadat u ze bent gaan zien. Om af te komen van het Internet Security Alert, controleert u recent geïnstalleerde freeware en verwijdert u verdachte waarden.

Foutieve boodschap door "Internet Security Alert"Het 'Internet Security Alert'-virus verzendt bedrieglijke berichten via de webbrowser van het slachtoffer en geeft deze rechtstreeks weer op diens computerscherm. Deze bangmakende berichten zijn bedoeld om het slachtoffer te laten bellen met de oplichters voor technische ondersteuning.

Schadelijke websites kunnen een installatie van adware activeren

De ontwikkelaars maken doorgaans aanzienlijke investeringen om aantrekkelijke advertenties te ontwerpen en naïeve computergebruikers te misleiden om erop te klikken.

Schadelijke advertenties promoten meestal:

 1. shopping-kortingsbonnen;
 2. goksites;
 3. volwassen dating websites;
 4. onbekend party software of plug-ins.

Zodra de gebruiker op de advertentie klikt, kan deze doorverwijzen naar websites die schadelijke inhoud promoten of zelfs een installatie van een andere risicovolle malware starten. Als u dus verschillende omleidingen tegenkomt op minder betrouwbare pagina's, verlaat u de site dan direct en voorkom dat u in de toekomst op advertenties klikt.

Trouwens, als uw computer is geïnfecteerd met deze adware, kan het stiekem andere mogelijk ongewenste programma's (PUP's) of plug-ins downloaden en surfgerelateerde gegevens verzamelen, zoals (IP-adres of geolocatie) en deze gebruiken bij het ontwerpen van meer aantrekkelijke advertenties of degenen met betrekking tot uw interesses.

Tips om een aanval door Windows Internet Security Alert te voorkomen:

 1. Werk uw beveiligingssoftware regelmatig bij om kwetsbaarheden te elimineren die hackers gebruiken om verschillende soorten adware, malware, spyware, enz. te ontwikkelen;
 2. verzend nooit uw creditcard- of bankrekeninggegevens;
 3. vermijd het klikken op schadelijke advertenties en ga er nooit mee akkoord om plug-ins van onbekende ontwikkelaars te installeren;
 4. download alleen applicaties van geverifieerde distributeurs en gebruik indien mogelijk een directe link;
 5. sla nooit de stappen van het download-/installatieproces over omdat sommige van de mogelijk ongewenste programma's (PUP’s) verborgen zijn onder de “optionele componenten” van reguliere applicaties.

De verwijdering van het Internet Security Alert kan worden voltooid met behulp van een van de volgende twee methoden

Om het “Internet Security Alert”-virus te verwijderen, kunt u kiezen uit twee opties: handmatig en automatisch verwijderen. Onze IT-professionals bevelen echter ten zeerste aan om automatische verwijdering te gebruiken met beveiligingssoftware, omdat uw computer mogelijk is geïnfecteerd met andere kwaadaardige programma's waarvan u zich niet bewust bent.

Als u alle verdachte componenten wilt vinden en voorgoed de pop-up van Internet Security Alert wilt uitschakelen, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met bijgewerkte antispyware. Vergeet natuurlijk niet om een ​​betrouwbaar beveiligingsprogramma te kiezen en het te downloaden van geverifieerde distributeurs.

Vergeet niet dat cybercriminelen nutteloze of te dure beveiligingstoepassingen aanbieden, dus vertrouw ze nooit. Bovendien kunnen ze uw computer infecteren met malware nadat ze u hebben laten denken dat de zwendel van Windows Internet Security Alert echt is. Maar als u al bent misleid tot het downloaden of kopen van een exemplaar, neemt u onmiddellijk contact op met uw bank en informeert u die over een ongeautoriseerde transactie.

Als u overweegt te kiezen voor handmatige verwijdering, voert u de volgende stappen uit. Zorg ervoor dat u zeer oplettend bent bij het opvolgen ervan, want na verwijdering van nuttige systeembestanden kunt u extra problemen met uw computer krijgen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele “Internet Security Alert” virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder “Internet Security Alert” van Windows systems

Gebruik de meegeleverde instructies om uw Windows-computer op te schonen wat betreft dubieuze applicaties. Verwijder elke verdachte vermelding om de nep-advertenties uw computer volledig te elimineren.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder “Internet Security Alert” en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar “Internet Security Alert” en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder “Internet Security Alert” van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar “Internet Security Alert” of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder “Internet Security Alert” van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar “Internet Security Alert” en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de “Internet Security Alert” verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het “Internet Security Alert” virus uit Microsoft Edge

Om Edge te corrigeren en deze zwendel uit de webbrowser te verwijderen, moet u de onderstaande gids volgen.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou “Internet Security Alert” uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder “Internet Security Alert” van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier “Internet Security Alert” en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van “Internet Security Alert”. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder “Internet Security Alert” van Google Chrome

Als u Internet Security Alert van Chrome wilt verwijderen, raden we u ten zeerste aan die opnieuw in te stellen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier “Internet Security Alert” en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van “Internet Security Alert”. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder “Internet Security Alert” van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar “Internet Security Alert” of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van “Internet Security Alert” te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de “Internet Security Alert” register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen