Wat is _5_ HOWDO_text.html? Moet ik het verwijderen?

Wat moet ik doen met het _5_ HOWDO_text.html bestand?

Samen met het _HOWDO_text.html en _HOWDO_text.bmp, behoort het _5_ HOWDO_text.html bestand toe aan één van de meest gevaarlijke cyber dreigingen vandaag — het ODIN virus. Deze cyber infectie, die zijn oorsprong vind in het beruchte Locky virus dook vrij vlug op maar slaagde er toch reeds in om tal van computers wereldwijd over te nemen. Als we kijken naar het tempo waaraan het verspreid wordt en de berokkende schade, zal deze ransomware snel op het zelfde niveau van zijn voorganger staan of dit zelfs overschrijden. Het is in feite reeds in zijn voetsporen getreden door de openbare infrastructuur aan te vallen en de computers van de brandweer van Honolulu te infecteren. Dus, eerlijk, als je het _5_ HOWDO_text.html bestand op je computer ziet, kan dit slecht nieuws beteken voor jou. Als dit gebeurt, scan dan je computer zonder verwijl met de FortectIntego anti-malware of een andere antivirus.

Nu, om terug te komen op het bestand zelf, moeten we het wat meer hebben over zijn doel. _5_ HOWDO_text.html en de rest van de vermelde bestanden worden op je computer geplaatst nadat de ODIN ransomware de bestanden die het op je harde schijf en cloud opslag vind versleutelde. Deze bestanden bevatten een losgeldbrief, welke uitlegt dat je data versleuteld werd, meer uitleg geeft over de RSA en AES scripts die gebruikt werden voor de versleuteling en hoe dit probleem opgelost kan worden. Met andere woorden, de hackers geven je links naar de sites van een anonieme TOR browser op welke je een bepaald bedrag moet overmaken. Naast deze adressen krijg je ook een uniek identificatienummer, aan de hand van welke je machine kan worden herkende en hersteld. Helaas gebeurt dit zelden omdat de virus ontwerpers de neiging hebben gewoon te verdwijnen met het geld. Het is dus beter dat je ODIN en het _5_ HOWDO_text.html bestand verwijdert zonder te proberen het te analyseren.

Hoe wordt die besmettelijk bestand verdeeld?

Zoals we vermeld hebben wordt het _5_ HOWDO_text.html bestand op je computer geplaatst na de infiltratie van het ODIN virus. Dit betekent dat het enkel samen met deze infectie komt. Je kan misleid worden tot het installeren van deze ransomware door de kwaadaardige spam campagnes die je geïnfecteerde bijlagen sturen via mail. Het kwaadaardige script kan teven op je computer gesmokkeld worden door een Trojaan of een andere exploit kit. Online links en advertenties zijn ook een manier waarop het virus op je pc kan komen, dit bewijst enkel nog maar eens hoe gevaarlijk dit virus is en dat de manier waarop het je systeem infecteerd onvoorspelbaar is.

Hoe het verwijderen van _5_ HOWDO_text.html aanpakken?

Om _5_ HOWDO_text.html te verwijderen, moet je ook de ODIN ransomware verwijderen. Als je zijn kwaadaardig proces niet desinfecteerd en gewoon de losgeldbrief verwijdert, kan ODIN makkelijk zijn vorige setup herstellen en je verder blijven terroriseren voor geld. Nog belangrijker is dat het rommelen met afzonderlijke virus bestanden kan leiden tot het verlies van de versleutelde data. We raden je dus ten zeerste aan het verwijderen van het virus over te laten aan professionele antivirussen zoals FortectIntego wat ODIN en zijn losgeldbrief_5_ HOWDO_text.html veilig zal verwijderen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen