Hoeveel kunnen cyber criminelen verdienen aan virussen?

How much cash could cybercriminals make from viruses?Zoals je wel kan denken zijn virussen uitgevonden om geld te verdienen. Heb je echter al eens geprobeerd uit te vinden hoeveel deze kerels, die ze ontwerpen, hier aan kunnen verdienen?

Volgens een nieuwe studie van een zeer bekende beveiligingsfirma Trustwave, kunnen hackers tot 1.500% verdienen na het investeren in ransomware. Wetend dat de gemiddelde kost van ransomware ongeveer $5.900, is de opbrengst redelijk indukwekkend, tot $90.000 na één maand te werken! Wat kunnen ze verdienen met de hulp van browser hijackers of adwares, dat is nog onbekend omdat we niet kunnen zeggen dat deze virussen niet in staat zijn om gelijkaardige bedragen te verdienen voor hun eigenaars..

Volgens de experten van Trustwave, hebben hacker drie onafhankelijke hulpmiddelen nodig om hun misdaad te voltrekken met de hulp van ransomware – een virus, een exploitatie kit en een vijver vol slachtoffers. Ze beweren dat ze tijdens hun onderzoek deze hulpmiddelen probleemloos vonden in Oost Europa, Azië en Latijns Amerika. Niet enkel de kwaadaardige code van de ransomware en de online kit werd aan de koper gegeven, maar het lijkt er ook op dat ze een bron aan slachtoffers kunnen krijgen van een gecomprimeerde site en kunnen proberen ze te infecteren met ransomwares zoals CTB Locker, Cryptolocker, Cryptowall en anderen. Na het infiltreren van het systeem, kunnen deze virussen makkelijk de belangrijke bestanden van hun slachtoffer coderen en dan vragen om een losgeld te betalen. Trustwave geeft ook het volgende voorbeeld: als een crimineel elke dag 10% van de 20,000 bezoekers van een gecomprimiteerde website infecteerd, en alleen 0.5% van de slachtoffers betalen de $300 losgeld, brengt één campagne ongeveer $90.000 per maand op.

Zorg er alsjeblieft voor dat je de nodige voorzorgen treft om de mogelijkheid te krijgen dat je geen betaling moet uitvoeren aan cyber criminelen. Hiervoor moet je eens nadenken over extra kopies van je belangrijke bestanden en andere documenten. Hoe kan je dit doen? Je kan kiezen uit een externe backup en een cloud backup. Hier vind je meer informatie: Waarom moet ik een backup maken en welke opties heb ik?

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Julie Splinter is de nieuwsredacteur van Zondervirus.nl. Ze is bachelor in de Engelse filologie.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk