Ramsonware: websites & banken behoren tot de nieuwste doelwitten

Een tijdje geleden hebben veiligheids experten een waarschuwing verzonden over de duidelijke opmars van ransomware aanvallen. Volgens hen zijn de nieuwste versies van CTB Locker, Cryptowall, Teslacrypt en andere ransomware bedreigingen begonnen met het aanvallen van websites en hun bestanden erop verspreid om zo geld te krijgen. Het lijkt dat Magento e-commerce platform hun hoofddoel is. Maar er is geen zekerheid dat WordPress sites eigenaars en de andere admins hun websites moeten herstellen door CTB locker of andere ransomware. Back-ups zijn de belangrijkste zaken voor websites om hun bestanden te beschermen. Dus doe dit zeker als je een beheerder bent.

De andere waarschuwing komt van het FFIEC (ook gekgend als de US federal FInancial instituions examination council). Ht beweert dat ransomware bedreigingen gestard zijn met het aanvallen van banken. Nadat ze het systeem geïnfiltreerd hebben zal een ransomware een bezoeker vragen dat de FBI, Department of Homeland Security of andere regerings instanties je vragen om een boete te betalen voor je illegale activiteiten op het internet. Natuurlijk zullen ransomware je bestanden blokkeren voordat ze de boete laten zien van 5000 dollar.

Ransomware: websites & banks among the latest targets

Er is geschat dat Cryptowall en andere ransomware bedreigingen ongeveer 400 000 dollar per maand verdienen en er is geen kans dat deze nummers niet zullen dalen in de nabije toekomst. Hacker blijven hun methodes verbeteren in het verspreiden van zulke virussen en het lijkt dat alle operatie systemen kwetsbaar zijn voor CTB locker en andere bedreigingen in de categorie (linux ook bijgerekend).

Ransomware bescherming is net zoals het verwijderen er van erg moeilijk. Je kan niet vertrouwen op een betrouwbare veiligheids applicatie en zijn laatste updates. Jammer genoeg zullen mensen na het downloaden van de beste anti-spyware programma’s er niet in slagen om dit programma en zijn laatste nieuwe versies te verwijderen en toch hun pc achter laten zonder enige beschermen. Denk erom dat er 2 ransomware verspreidings methodes het meest worden gebruikt. Ze gebruiken tech support als scams en de wordpress websites die ze aangevallen hebben als verspreidings middel wants als je de websites bezoekt krijgen de bezoekers vaak een doorsturing naar een website die ransomware verspreid. Je moet dus wegblijven uit beide domeinen. Uiteindelijk is het enorm belangrijkt dat je een back-up hebt van je computer gegevens want dat is de gemakkelijkste manier om de aangetaste bestanden terug te krijgen. Als je backups hebt dan kan je er zeker van zijn dat de ransomware bedreiging niet zich gewonnen geeft zonder je bestanden op te geven.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Gabriel E. Hall is een gepassioneerde malware-onderzoeker die al bijna een decennium voor zondervirus.nl werkt.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk