Haal Amazon Shopper Satisfaction Survey scam weg - geüpdatet nov 2021

Amazon Shopper Satisfaction Survey scam Verwijdering Handleiding

Wat is Amazon Shopper Satisfaction Survey scam?

Amazon Shopper Survey is een scam campagne die wordt gebruikt om gevoelige informatie van mensen te verkrijgen

Amazon Shopper Satisfaction Survey scamAmazon Shopper Satisfaction Survey scam is de frauduleuze campagne die echte Amazon-enquêtes nabootst om mensen te verleiden hun persoonlijke informatie prijs te geven.

Amazon Shopper Satisfaction Survey is de scam waarbij e-mailberichten en pop-ups met valse enquêtes en frauduleuze aanbiedingen betrokken zijn. Dit is een campagne die zich richt op het verleiden van gebruikers om hun gegevens te delen in klantenenquêtes om een beloning van Amazon te winnen. Dit zijn echter tactieken die worden gebruikt door cybercriminelen die vele versies van het Amazon-virus ontwikkelen. Amazon Shopper Survey imiteert en bootst alle echte Amazon-beloningen en klantenenquête campagnes na om persoonlijke gegevens van het winkelend publiek te verkrijgen en deze informatie op te nemen voor duistere doeleinden die oplichting door afpersing of zelfs identiteitsdiefstal en malware infiltratie kunnen inhouden. Het bedrijf Amazon heeft de kwestie van dergelijke valse e-mails en enquêtes al in vele berichten en waarschuwingen erkend. Ondanks dat dit een gekend probleem is, slagen oplichters er echter in om met geloofwaardiger campagnes en tactieken te komen die gericht zijn op online shoppers en klanten van verschillende online diensten.

Naam Amazon Shopper Survey scam
Soort Scam, adware
Tactieken Social engineering
Symptomen Valse e-mails, aanbiedingen, pop-upberichten met enquêtes, aanbiedingen en beloningen
Distributie Potentieel ongewenste programma's die dergelijke scams veroorzaken, komen via freeware-installaties, misleidende sites en geïnfecteerde links
Versie van Amazon-virus
Verwijdering Haal een anti-malwareprogramma om het programma dat de scam berichten veroorzaakt, te verwijderen, en maak het systeem schoon
Grootste gevaar Verleidt mensen tot het geven van persoonlijke informatie die later kan worden gebruikt in de meer ernstige oplichtingscampagnes
Systeemherstel Het systeem kan gewist worden, maar sommige van de problemen blijven, dus herstel de schade met FortectIntego

Amazon Shopper Survey wordt meestal gebruikt bij bepaalde Amazon-platformgebruikers die verschillende aanbiedingen, beloningen en prijzen krijgen aangeboden voor het onthullen van hun persoonlijke gegevens in frauduleuze klantenenquêtes. Helaas begint de campagne met legitiem ogende e-mailberichten en browser pop-ups, die zijn gemaakt om de echte Amazon-meldingen na te bootsen.

De gebruikelijke periodes voor het verspreiden van dergelijke op beloningen gerichte oplichtingspraktijken, zijn de feestdagen en Black Friday, maar de makers van de Amazon Survey scam bootsen klantenenquêtes en meer gewone campagnes na die het hele jaar door kunnen verschijnen.

De scam berichten zien er overtuigend uit omdat e-mails en in-browser pop-ups met frauduleuze meldingen van Amazon de eenvoudige tekst en een kort aanbod tonen dat er als volgt uit kan zien:

Shopper Satisfaction Survey about Amazon
Get offers valued at $50 and above
Take this short 60 second survey about your shopping experience at Amazon.
As a thank you, access carefully selected offers valued at $50 and greater.
Take the Survey now

Natuurlijk worden alle verschillende Amazon Shopper Survey scam campagnes ontwikkeld door meerdere scammers, en kunnen de berichten enigszins of zeer verschillend zijn. De belangrijkste rode vlaggen moeten de directe website-adressen of hyperlinks zijn die in deze e-mailberichten zijn opgenomen, en zoals Amazon zelf opmerkt, moeten gebruikers letten op grammatica- en typefouten in de e-mailberichten.

Amazon Shopper Satisfaction Survey campagnes bevatten echter geen fouten en bestaan slechts uit enkele zinnen. Het bericht kan als frauduleus worden geïdentificeerd als de gebruiker het aanbod beter bekijkt, maar veel mensen worden verleid om voor de scam te vallen omdat ze verwachten de beloofde beloning te krijgen na het invoeren van de informatie die nodig is voor de enquête.

Amazon Shopper Satisfaction Survey e-mail scamAmazon Shopper Satisfaction Survey scam is een schadelijk bericht dat prijzen en onderscheidingen aanbiedt in ruil voor het invullen van een enquête.

Hoewel Amazon verschillende klantenenquêtes verstuurt om hun service te verbeteren en feedback van gebruikers te krijgen, vereisen dergelijke vragenlijsten geen persoonlijke informatie of inloggegevens. Deze berichten bieden prijzen, aanbiedingen of zelfs geld aan dat klanten aanmoedigt om de link in de e-mail te openen of naar de website te gaan waarnaar in de pop-up wordt gelinkt en waar de enquête wordt gelanceerd. Dan gaat de zwendel verder om informatie over het beoogde slachtoffer te verzamelen.

Ten slotte eindigen de valse enquêtes en vragenlijsten met een bericht dat klanten aanmoedigt om een bedrag te betalen dat hun deelname aan een loterij verzekert. Dit is de methode om creditcardgegevens te verkrijgen voor later gebruik wanneer cybercriminelen rechtstreeks geld kunnen stelen van de rekeningen van slachtoffers.

Verwijder Amazon Shopper Satisfaction Survey scam en verwijder alle PUP's, opdringerige programma's, twijfelachtige in-browser inhoud en systeemtools. Je kunt een heleboel toepassingen vinden die geïnstalleerd zijn zonder jouw toestemming, zorg ervoor dat je deze allemaal afsluit.

Hiervoor moet je vertrouwen op de juiste anti-malwaresoftware die Amazon Shopper Survey kan verwijderen en alle bijbehorende mappen kan reinigen. Bovendien kan een scan met SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes of een gelijkaardig hulpmiddel de prestaties van je toestel aanzienlijk verbeteren.

Amazon Shopper Satisfaction Survey virusAmazon Shopper Satisfaction Survey is een oplichtingscampagne via e-mail waarbij valse enquêtes en berichten over mogelijke beloningen en aanbiedingen worden verspreid.

Dubieus onlinemateriaal leidt tot infecties

Hoe onschuldig het ook lijkt, het bezoeken van twijfelachtige pagina's die gevuld zijn met commerciële inhoud of die tonnen omleidingen veroorzaken, kan leiden tot infiltratie van iets simpels als potentieel ongewenste programma's of zelfs zo kwaadaardig als spyware en keystroke loggers.

Dergelijke pagina's en pop-ups kunnen automatische installaties van verschillende malware achter de rug van gebruikers veroorzaken, en mensen kunnen alleen de resultaten en symptomen van de cyberinfectie opmerken, niet de infiltratie zelf. Deze potentieel ongewenste programma's steken ook de kop op wanneer de freeware wordt geïnstalleerd zonder voldoende aandacht te besteden aan de processen.

Als je kiest voor Geavanceerde of Aangepaste installatieopties, kun je de volledige lijst van programma's in de installatie zien en programma's selecteren of de-selecteren. Je kunt de automatische installatie van PUP's echter niet vermijden als je voor het Snelle of Standaard proces gaat. Kies dus altijd een betrouwbare bron van de software en Aangepaste opties, zoals beveiligingsexperts altijd adviseren.

Het wegwerken van Amazon Shopper Satisfaction Survey oplichterijberichten is mogelijk met AV-tools

Als je getroffen bent door dit virus en je persoonlijke gegevens hebt prijsgegeven aan oplichters, moet je proberen je accounts, privacy en belangrijke gegevens, zoals creditcardgegevens of e-mailwachtwoorden, te beschermen. Je moet overwegen om alle wachtwoorden en logins te wijzigen en aandacht te besteden aan ongebruikelijke activiteiten op sociale media en online bankieren.

Aan de andere kant moet je Amazon Shopper Survey scam zo snel mogelijk verwijderen om al deze risico's te voorkomen. Het wegklikken van de e-mail van de oplichters in kwestie of het sluiten van de twijfelachtige omleiding, is niet genoeg. Je moet de belangrijkste PUP die al deze berichten en scam campagnes veroorzaakt, verwijderen.

Hiervoor heb je een betrouwbare softwarebron nodig waar je een betrouwbare anti-malware tool kunt krijgen om die speciaal ontworpen werd om de Amazon Shopper Satisfaction Survey te verwijderen en het systeem te reinigen. Antivirusprogramma's kunnen het systeem controleren en alle problemen aangeven met betrekking tot algemene prestaties en cyberindringers, zoals PUP's of ernstige malware.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Amazon Shopper Satisfaction Survey scam Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

[GI=mac-os-x]

Om Amazon Shopper Satisfaction Survey scam van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Amazon Shopper Satisfaction Survey scam (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Amazon Shopper Satisfaction Survey scam en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Amazon Shopper Satisfaction Survey scam niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Amazon Shopper Satisfaction Survey scam moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Amazon Shopper Satisfaction Survey scam en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Amazon Shopper Satisfaction Survey scam register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen