Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal Chumsearch.com weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Julie Splinters - -   Chum Search | Het type: Browser hijacker

Specificatie Van het Chumsearch.com virus

Chumsearch.com redirect virus provides fake search engine

Volgens onderzoeker is het Chumsearch.com virus een browser hacker dat verwant is aan andere valse zoek machines zoals Trovigo.com and Trovi.com. Deze potentiele ongewenste programmas (POP) reizen het internet rond samengebundeld met andere gewone software en kruipen in computers zonder dat de gebruiker het weet.

Browser hijackers doelen op alle populaire websites en veranderen de settings om gesponsorde inhoud af te leveren. Het doel van van alle POP’s is het generen van omzet voor ontwikkelaars, zo dat ze niet gebruiker onvriendelijk zijn. Cum Search Virus heeft dezelfde iegenschappen als andere browser hijackers.

Het kan verscheidene werkbalken, extensies en plugins installeren. Dit start allerlei ongewenste omleidingen die reclame leveren en je zoek resultaten veranderen. Het gebruik van omgebouwde zoek machines zal je geen relevante informatie opleveren omdat het verdachte gesponsorde links resulteerd en je geen toegang meer verschaft naar Google, Bing of andere betrouwbare zoek machines.

Chumsearch.com

Eens je opmerkt dat er onverwachtse veranderingen op je browser zijn, moet je je computer scannen met ReimageIntego. Er is een grote mogelijk dat je computer geinfecteerd is met een browser hijacker en we raden aan om Chumsearch.com direct te verwijderen.

Omleidingen zijn één van de grootste problemen omdat elke Chumsearch.com omleiding je misschien naar een kwaadaardige website kan brengen. Na één klik op de geleverde link van een zoekopdracht kan resulteren in reclame of reclame aantrekken.

En je kan eindigen op een site die gecreerd is om malware te verspreiden. Wij raden je af om een geinfecteerde zoekmachine te gebruiken, al kan je geen omleidingen vermijden die zonder reden ineens opduiken. Bovendien als je beslist om trefwoorden direct in de URL bar te typen, ka het zijn dat je direct naar Trovigo.com of Trovi.com wordt omgeleidt.

Deze activiteiten kunnen je verrassen, maar in het privacybeleid zeggen de auteurs van Chumsearch.com duidelijk de vennootschap tussen deze 2 browser hijackers.

Chumsearch.com

Hoe bescherm je een computer van een browser hijacker?

POPs zijn verspreid samen met andere gratis applicaties, dus is het belangrijk om deze programmas voorzichtig te installeren. Dus als een Chumsearch.com hijack wilt vermijden, wanneer je software download van het internet, je moet checken ofdat het maar één programma of software pakket is.

Je kan dit vinden in de programma installatie wizard. Wanneer je het opent, haast je niet lees de gebruikersvoorwaarden, privacybeleid, zodat je weet waarmee je akkoord gaat wanneer je het programma installeert. De volgende belangrijke stap is de installie instellingen aan te passen. Nu denk jij dat de aanbevolen instellingen het waard zijn om te vertrouwen? Zeker niet.

Meestal verbergen ze overeenkomsten om bijkomstige software te installeren, bijvoorbeeld browser hijackers, adware, verdachte add-ons en plug-ins. Riskeer het niet en opteer voor de geavanceerde of custom installatie optie en bekijk alle componenten die je download.

Als je je eender welke verdacht aanbod ziet om bijkomstige software te installeren, opteer om ze dan niet te installeren zonder twijfel. Hoogstwaarschijnlijk is zulke software een potentiele ongewilde en zal je het moeten overwegen om Chumchearch.com te verwijderen in de toekomst.

Manieren om Chumsearch.com te verwijderen van het system

Wij geloven dat je elk vervelend programma van je computer wilt verwijderen omdat het duidelijk geen voordelige eigenschappen heeft. Gelukkig is het geen complex computer programma en kan je het vrij gemakkelijk verwijderen. Je moet deze hijacker localiseren op je computer en dan verwijderen.

Je kan de gedetailleerde Chumsearch.com verwijderings instructies onderaan deze tekst vinden. Bovendien kan je voor een gemakkelijkere manier kiezen om deze browser hijacker te verwijderen met de hulp van een anti-spyware/malware verwijderings programma.

We raden je sterk aan om Chumsearch.com automatisch te verwijderen als je nieuw bent in virus eliminatie. Ook zal het beveiligings programma je computer in de toekomst beschermen van andere mogelijke infecties.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Chumsearch.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Chumsearch.com van Windows systems

Om deze browser hijacker te verwijderen, moet je alle apps die er mee gerelateerd zijn vinden. We hebben gevonden dat MPlayerX, MessageViewer Toolbar, NicePlayer, SearchProtect, en gerelateerd zijn aan Chum search. .

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Chumsearch.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Chumsearch.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Chumsearch.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Chumsearch.com van Mac OS X systeem

Kijk je  Mac OS X na voor MPlayerX, MessageViewer Toolbar, NicePlayer, SearchProtect en ValueApps om Chumsearch.com te verwijderen van het systeem en om te voorkomen dat het terugkeerd in de toekomst.Je zal deze indringers allemaal moeten deinstalleren!

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Chumsearch.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Chumsearch.com van Mozilla Firefox (FF)

Kijk in de lijst van extensies en kijk voor verdachte indringers. Chumsearch.com virus heeft misschien add-ons geinstalleerd zonder jouw toestemming en je zou ze zonder aarzeling moeten deinstalleren!

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Chumsearch.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Chumsearch.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Chumsearch.com van Google Chrome

Kijk in de lijst van extensies en kijk voor verscheidene plugins die mogelijk gerelateerd zijn aan Chumsearch.com. Als je er vind, deinstalleer ze.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Chumsearch.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Chumsearch.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Chumsearch.com van Safari

Volg de instructies om Chumsearch volledig te verwijderen van jouw browser. Kijk vooral voor twijfelachtige toolbars, extensies en andere indringers en deinstalleer ze.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Chumsearch.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Chumsearch.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Chumsearch.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-chumsearch-com.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Chumsearch.com