Haal VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore weg (Virus Verwijdering Handleiding) - sep 2021 update

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore Verwijdering Handleiding

Wat is VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore?

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore is een soort malware die is geprogrammeerd om een correcte werking van je beveiligingssoftware te verhinderen

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestoreVirTool:Win32/DefenderTamperingRestore is een opsporingsnaam voor malware die probeert de verdediging van Windows Defender uit te schakelen

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore is een detectienaam van een potentiële bedreiging die wordt gemarkeerd door de beveiligingssoftware van Windows Defender. Het belangrijkste doel van de infectie is om te knoeien met de geïnstalleerde anti-malware, de computerverdediging te verzwakken en het apparaat te compromitteren. Zodra met de beveiligingssoftware is geknoeid, kan deze gebruikers mogelijk niet meer beschermen tegen virussen, Trojaanse paarden, wormen, gijzelsoftware en andere soorten malware.

Hoewel het aanvankelijke doel van dit virus is om beveiligingssoftware te compromitteren om de verdediging te omzeilen, kunnen de cybercriminelen in kwestie verschillende doelen hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld een achterdeur op het systeem plaatsen om het nog verder te compromitteren en zo hun snode plannen uit te voeren. Slachtoffers van een dergelijke aanval kunnen last hebben van financiële verliezen, extra malware-infecties, identiteitsdiefstal en andere privacy-/beveiligingsproblemen.

Er wordt ook algemeen aangenomen dat de detectie een vals-positief zou kunnen zijn wanneer de pop-up op onverwachte tijdstippen verschijnt. Hoewel dit het geval zou kunnen zijn, is het belangrijk om verder onderzoek te doen en te controleren op rootkits, extensies te verwijderen, browserinstellingen te resetten, systeembestanden te controleren, enz.

Ten slotte meldden gebruikers die met deze malware waren geïnfecteerd ook dat hun schermen waren vergrendeld door een oplichtingsbericht dat gebruikers vraagt om contact op te nemen met de valse Microsoft-ondersteuning. Verschillende valse waarschuwingen komen op hetzelfde moment tevoorschijn en beweren dat de computer is vergrendeld en dat “Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)” is gedetecteerd op het systeem. Vertrouw niet op deze waarschuwingen, want als je het verstrekte contactnummer belt, zou je kunnen worden opgelicht in het betalen van geld aan cybercriminelen en je pc met nog meer malware besmetten.

Naam VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore
Type Malware
Doel De Tamper Protection-functie van Windows Defender uitschakelen en de beveiliging omzeilen
Distributie De ontwikkelaars van malware maken gewoonlijk gebruik van verschillende distributiemethoden, hoewel de meest voorkomende nog steeds spamkoppelingen en e-mailbijlagen zijn
Symptomen Er verschijnt een pop-upbericht op het scherm. Verder is de malware geprogrammeerd om zonder sporen te werken (sommige gebruikers kunnen te maken krijgen met crashes, fouten en soortgelijke onverwachte computergebeurtenissen)
Risico's Malware kan geïnfecteerde gebruikers op verschillende manieren beïnvloeden: het kan wachtwoorden en bankgegevens stelen, screenshots maken, andere malware installeren, bestanden versleutelen en nog veel meer
Verwante oplichterij Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)
Verwijdering Windows Defender zou in staat moeten zijn om de infectie te detecteren en te verwijderen. In sommige gevallen kan dit proces mislukken door de functionaliteit van de malware. In een dergelijk geval raden wij je aan een gerenommeerd beveiligingsprogramma van derden te downloaden (wij raden SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes aan) en een volledige systeemscan uit te voeren. Als de malware andere beveiligingsoplossingen manipuleert, moet je naar de veilige modus gaan en van daaruit een volledige systeemscan uitvoeren
Systeemherstel Een malware infectie kan ernstige schade toebrengen aan bestanden en instellingen van het Windows-besturingssysteem, en beveiligingssoftware kan falen om deze aangetaste items te herstellen. Als dat gebeurt, moet je FortectIntego herstelsoftware gebruiken om de virusschade op je computer te herstellen

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore is een eerder generieke detectie die op elk moment kan worden aangetroffen. In de meeste echte gevallen gebeurt dit echter wanneer gebruikers online in contact komen met potentieel schadelijke content. Met andere woorden, cybercriminelen proberen de infectie te verspreiden naar zoveel mogelijk mensen, dus kiezen ze vaak meerdere aanvalsvectoren voor een grotere kans op succes. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Schadelijke spam e-mailbijlagen en ingebedde hyperlinks;
 • Kwetsbaarheden in software en exploitkits;
 • Valse beweringen op phishing websites en valse Flash Player updates;
 • Softwarecracks en illegale programma-installateurs, enz.

Er zijn dus verschillende manieren waarop je in de eerste plaats in contact zou kunnen komen met het VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-virus. Zodra het contact is gemaakt, kan Windows Defender de inbraak wel of niet detecteren, omdat het schadelijke programma is ontworpen om bepaalde beveiligingssoftware mechanismen uit te schakelen (voornamelijk de Tamper Protection-functie).

In het geval dat de beveiligingsapp niet volledig gecompromitteerd raakt, zal deze het virus met succes stoppen en verwijderen. Er is echter ook een kans dat een verzwakte verdediging een succesvolle eliminatie zou verhinderen. Helaas, als malware erin slaagt om in te breken, kan het op de achtergrond blijven werken, terwijl anti-malware nutteloos wordt gemaakt.

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-virusVirTool:Win32/DefenderTamperingRestore is een type virus waarvan sommige gebruikers melden dat het blijft terugkeren

Gebruikers die getroffen worden door malware kunnen allerlei schade oplopen, aangezien de initiële infectie alleen kan worden gebruikt als pad voor andere malware om geïnfecteerd te worden. Zo kan bijvoorbeeld ransomware zoals Booa, Geno of Kobos worden ingezet om alle persoonlijke bestanden op het apparaat te vergrendelen en vervolgens losgeld in Bitcoin te eisen voor de teruggave ervan. Andere onzichtbare infecties, zoals Trojaanse paarden, kunnen worden gebruikt om al je wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen, die later kan worden gebruikt voor schadelijke doeleinden.

Het is ook belangrijk op te merken dat de detectie kan voortkomen uit verschillende instellingen die door gebruikers zelf zijn ingesteld of door programma's die op de pc zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld, in het Windows Register zou de “HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Restriction” sleutel nooit mogen worden ingeschakeld, omdat het de normale werking van Windows Defender verhindert. Deze instelling kan ook worden gewijzigd door malware, die, in dit geval, onmiddellijk moet worden geëlimineerd.

De verwijdering van VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore zou een absolute topprioriteit moeten zijn. Dit is waarom het belangrijk is om extra bescherming te gebruiken wanneer je probeert jezelf te verdedigen tegen alle soorten malware. Om ervoor te zorgen dat de infectie volledig wordt geëlimineerd, stellen wij voor dat je het toestel scant met alternatieve beveiligingssoftware, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner en Malwarebytes. Experts adviseren ook om een reparatiemiddel voor je pc FortectIntego te gebruiken nadat je de malware hebt verwijderd.

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore infectie kan beginnen met het tonen van “Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)” scams

Op het internet zijn er talrijke vormen van technische ondersteuning. Mensen met slechte bedoelingen komen met verschillende valse beweringen over de beveiligingsstatus van computergebruikers en stellen je dan voor het contactnummer te bellen om de zogenaamde problemen op te lossen. Het blijkt dat een infectie met het VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-virus kan beginnen met het tonen van dit soort valse waarschuwingen op elk gewenst moment dat je online surft.

In de meeste gevallen zijn verdachte pop-ups opgenomen in de browser en kunnen deze worden afgesloten door het tabblad te sluiten. Deze keer is dit niet het geval. Gebruikers meldden dat ze verschillende waarschuwingen ontvangen die het Windows Defender-venster proberen te imiteren, alsook de Windows Firewall-naam gebruiken om gebruikers te intimideren. Hier is wat een van de waarschuwingen beweert:

Windows_Firewall_Protection

Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)

Access to this PC has been blocked for security reasons.
Contact Windows Support: +1-888-210-6024

We kunnen je verzekeren dat deze Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3) pop-up heeft niets te maken met Windows of Microsoft, en dat alle attributen, zoals logo's en de identieke UI-functies, vervalst zijn. De waarschuwing “Uw computer is geblokkeerd” is ook aanwezig op de achtergrond. Deze wordt vaak op een gelijkaardige manier gebruikt op verschillende websites.

Valse waarschuwing Trojan_Spyware waarschuwing - foutcode #0x268d3 (!x3)Gebruikers geïnfecteerd met het VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-virus kunnen pop-ups beginnen zien, zoals "Trojan_Spyware Alert - Error Code #0x268d3 (!x3)"

Door de verschillende berichten die het scherm bombarderen, kunnen veel gebruikers geïntimideerd worden en geloven dat deze waarschuwingen echt zijn. Je mag deze nummers echter nooit bellen, want je kunt worden opgelicht of er kan extra malware op je systeem worden geïnstalleerd zodra je contact opneemt met de oplichters en hen op afstand toegang geeft tot uw machinejouw toestel.

Conflicten met beveiligingssoftwareproblemen: VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore pop-up kan verschijnen zodra je een beveiligingsprogramma van derden installeert

Sommige gebruikers meldden dat ze de VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-detectie bij verschillende gelegenheden blijven krijgen, dat wil zeggen dat de infectie niet weggaat na verwijdering met Microsoft Safety Scanner. Volgens de rapporten slagen alternatieve beveiligingsoplossingen, zoals Norton of Trend Micro, er niet in om deze dreiging volledig te vinden.

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore vals-positiefJe kunt VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-meldingen stoppen als ze worden veroorzaakt door het gebruik van beveiligingsoplossingen van derden die op je systeem zijn geïnstalleerd

Zoals hierboven vermeld, als je beveiligingssoftware de infectie heeft gedetecteerd ondanks het feit dat ermee geknoeid is, moet het VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-verwijderingsproces automatisch worden uitgevoerd. In het geval dat je beveiligingstoepassing mislukt als gevolg van de belangrijkste functie van de malware, raden wij je aan te downloaden en installeren van alternatieve anti-malware oplossingen, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes, te downloaden en te installeren en vervolgens een volledige systeemscan uit te voeren. Indien nodig kun je ook naar de Veilige modus met netwerken gaan, zoals hieronder uitgelegd, en van daaruit een scan uitvoeren.

Als je dit virus echter niet automatisch kunt verwijderen en je een anti-malwarehulpprogramma van derden samen met Microsoft Defender gebruikt, moet je de Tamper Protection-functie uitschakelen om te voorkomen dat er in de toekomst een softwareconflict optreedt.

Er werd ook gemeld dat sommige malware aanzienlijke neveneffecten kan veroorzaken nadat deze is geëlimineerd. Zou zou bijvoorbeeld de instelling “Beheerd door uw organisatie” normale anti-virusfuncties kunnen verhinderen. Om dit probleem op te lossen, moet je mogelijk Groepsbeleid bewerken, Telemetrieservice inschakelen en instellingen in het Windows-register wijzigen. Als je niet IT-vaardig bent, raden wij je ten zeerste aan FortectIntego in te schakelen om diverse problemen met Windows-systemen op te lossen nadat de infectie is verwijderd.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

If VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore voorkomt dat je beveiligingssoftware normaal werkt, voer een scan uit met alternatieve software in Veilige Modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen