Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder CTB Locker virus (Bijgewerkte Handleiding)

door Jake Doevan - - | Het type: Valse antispyware

Het CTB Locker virus (ook wel gevonden als CTB-Locker ransomware) is de nieuwste crypto-type malware, welke midden juli begonnen is met het aanvallen van computers. Het is bijna identiek aan Cryptowall virus, Cryptolocker, Cryptorbit, Critroni, etc., als je dus reeds gehoord hebt van deze parasieten weet je waarvoor deze ransomware gebruikt wordt. Het komt erop neer dat het ontworpen is om bepaalde gegevensbestanden te coderen en dan mensen geld te laten betalen om ze te decoderen. Meestal wordt aan de mensen die hun foto’s, video’s en andere bestanden willen recupereren 120 USD gevraagd. Soms vraagt de CTB Locker ransomware echter 24 USD of minder. Natuurlijk dient dit losgeld betaald te worden onder de vorm van bitcoins. Als je denkt dat je pc reeds geïnfecteerd werd met het CTB Locker virus, is het eerste wat je merkt dat je niet meer aan je bestanden kan. Bovendien kan je een melding te zien krijgen die je alles uitlegt en vraagt om een boete te betalen. In dit geval moet je de pc onmiddellijk scannen met een betrouwbaar anti-spyware programma omdat hoe sneller je dit doet hoe groter het aantal bestanden is dat je kan redden. Jammer genoeg kan je dit virus bijna niet opmerken voor het zijn melding toont die rapporteerd over de gecodeerde gegevens en je vraagt om losgeld te betalen. Hierom zou je steeds een bijgewerkte anti-spyware op je pc moetn hebben, deze kan je makkelijk helpen om infecties zoals deze te vermijden. Wij bevelen ten zeerste Reimage Reimage Cleaner Intego aan.

UPDATE: CTB-Locker werd vernieuwd begin 2015. Hierna vraagt het virus om 3 BTC of ongeveer $630 te betalen om de mogelijkheid te krijgen je bestanden te recupereren. Bovendien bevat het een “gratis decodeer” service, een verlengde deadline (96 uur) om de boete te betalen en een optie die toelaat de taal van de melding te wijzigen. Op het moment van schrijven kunnen slachtoffers omschakelen van Engels naar Nederlands, Duits en Italiaans. Een interessant gegeven aan deze nieuwe versie van CTB Locker is dat mensen de mogelijkheid hebben om 5 verschillende bestanden te selecteren die gratis gedecodeerd worden. Deze optie noemt men “Test Decodering” en wordt waarschijnlijk aangeboden om de gebruikers te overtuigen dat deze dienst niet verzonnen is. Desalniettemin mag je het losgeld NOOIT betalen en op die manier scammers ondersteunen. Scan gewoon je pc met een betrouwbare anti-spyware en download dan één van onderstaande programma’s. Deze zullen je helpen om je bestanden te recupereren.

Hoe kan CTB Locker mijn pc infecteren?

Vragen over CTB Locker virus

CTB Locker word meestal verspreid via misleidende e-mails. Deze kunnen ingesteld zijn om te beweren dat je je aankopen moet bevestigen, betalingen goedkeuren enz. Natuurlijk wordt je pc met deze ransomware geïnfecteerd van zodra je de nep bijlage download. Bovendien moet je voorzichtig zijn met vervelende pop-ups die je aanbieden om programma’s zoals Java of Flash Player bij te werken omdat deze ook kunnen leiden tot de infiltratie van CTB Locker. Zodra dit virus je pc infiltreert plaats het onmiddellijk zijn eigen bestanden en scant het je systeem om specifieke bestanden. Na het ontdekken van de benodigde bestanden (3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc.), blokkeert het deze met een elliptische curve codering. Bovendien lijkt het er ook op dat dit programma in staat is om met zijn Commando en Controle server te communiceren via TOR en zijn bevelen op te volgen. Als je Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en 8, gebruikt moet je extra voorzichtig zijn want op het moment van schrijven is het virus enkel in staat om deze besturingssytemen te infecteren. Als je denkt dat je pc gegijzled werd en je bestanden gecodeerd, kun je dit nakijken door het %MyDocuments%\.html bestand te openen. Jammer genoeg zal je niet in staat zijn om deze bestande te recupereren zonder een losgeld te betalen aan de ontwerpers van het CTB Locker virus.

Hoe het CTB Locker virus verwijderen?

Als je denkt dat het CTB Locker virus je systeem reeds gegijzeld heeft moet je het scannen met Reimage Reimage Cleaner Intego of SpyHunter 5Combo Cleaner en deze gevaarlijke ransomware verwijderen. Om je bestanden te herstellen moet je proberen een backup uit te voeren of gebruik maken van recovery hulpmiddelen zoals R-Studio of Photorec.

Jammer genoeg kan een volledige systeemscan de bestanden die gecodeerd werden door CTB Locker niet herstellen.. Daarom raden we je ook ten zeerste aan om na te denken over de preventie van zulke infecties. Hiervoor kan je één van de hierboven vernoemde programma’s gebruiken. Vergeet ook bovendien niet om regelmatig een backup te maken (dit zo vaak als mogelijk is). Tenslotte kan he ook externe USB harde schijven, CDs, DVDs, Google Drive, Dropbox, Flickr en andere oplossingen proberen. Het is ook aangeraden dat alles wat je deelt enkel beschikbaar is voor de gebruikers die het nodig hebben of voor geautoriseerde gebruikers.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
CTB Locker virus snapshot
CTB Locker virus snapshotCTB Locker virus snapshotCTB Locker virus snapshot
CTB Locker virus snapshot

Manuele CTB Locker virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder CTB Locker door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal CTB Locker weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi CTB Locker verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder CTB Locker door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van CTB Locker is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat CTB Locker succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen CTB Locker en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-ctb-locker-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande CTB Locker virus