Gevaarlijkheidsmeter:  
  (100/100)

Haal CryptoDefense weg

door Jake Doevan - - | Het type: Valse antispyware

CryptoDefense (ook gekend als HOW_DECRYPT.txt) is een zeer gevaarlijke cyber infectie, welke thuishoort in de ransomware categorie. Het belangrijkste aan dit virus is dat het al je tekstbestanden, video’s, office documenten en gelijkaardige data kan versleutelen. Volgens experten is CryptoDefense nog niet in staat om Macs te infecteren, maar het kan makkelijk alleb Windows versies, zoals Windows XP, Windows Vista,Windows 8, enz. aanvallen. Net zoals vorige ransomwares, toont deze variant een enorme melding nadat het je pc overgenomen heeft. Deze waarschuwing beweert dat de bestanden versleuteld werden door CryptoDefense Software en stelt dat het slachtoffer een privé sleutel moet verkrijgen om ze te decoderen. Natuurlijk is deze dienst niet gratis – scammers vragen om $500 in bitcoins te betalen. Ze beloven je ook dat als je niet betaald het losgeld na 4 dagen verdubbelt zal worden.

Hoe kan CryptoDefense mijn pc infecteren?

Spijtig genoeg bestaat er nog geen methode om bestanden die door het CryptoDefense virus versleuteld werden te decoderen. Zelfs het herstellen van de bestanden via back-ups lukt niet. Daarom is het zeer belangrijk dat je weet hoe je deze ransomware kan vermijden. Het belangrijkste is om alle onbekende e-mails, die meestal gaan over onbestaande aankopen, betalingen en gelijkaardige dingen die mensen op hun kwaadaardige koppelingen zouden kunnen laten klikken te negeren. Net zoals de Cryptolocker [CryptoLocker] en CTB Locker [CTB Locker] virussen, kan het je pc ook binnendringen in een bundel met nep Flash en Java updates, negeer dus alle onverwachte meldingen die aanbieden om deze gratis te downloaden. Zodra dat het CryptoDefense virus het systeem binnendringt, versleuteld het gegevensbestanden en toont het berichten zoals:

All files including videos, photos and documents on your computer are encrypted by CryptoDefense Software.

Encryption was produced using a unique public key RSA-2048 generated for this computer. To decrypt files you need to obtain the private key.

The single copy of the private key, which will allow you to decrypt the files, located on a secret server on the Internet;
the server will destroy the key after a month. After that, nobody and never will be able to restore files.

(…)

CryptoDefense geeft de mensen instructie hoe ze het losgeld kunnen betalen en een hulpmiddel kunnen aanschaffen om hun bestanden te decoderen. Hiervoor dienen ze een welbepaalde website te bezoeken, hun unieke sleutel ingegeven en dan wordt er gezegd hoeveel bitcoins ze dienen te betalen. Zoals we reeds gezegd hebben kan uitstel resulteren in een verhoging van het bedrag en ipv 500 $ moet je 1000 $ betalen in bitcoins.

Hoe het CryptoDefense virus verwijderen?

Zoals gezegd lukt het niet om je bestanden te herstellen met behulp van het Systeemherstel als je geïnfecteerd bent met het CryptoDefense virus. Je kan hun infiltratie enkel voorkomen door het installeren van een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel dat helpt om kwaadaardige sites en frauduleuze downloads te blokkeren. Onze aanbevolen toepassingen zijn Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Om de systeem blokkering te omzeilen kun je deze stappen volgen:

  1. Herstart je geïnfecteerde pc in ‘Veilige Modus met opdrachtprompt’ om het virus uit te schakelen (dit zou bij alle versies van deze dreiging moeten werken)
  2. Start Regedit
  3. Zoek naar WinLogon Waarden en noteer alle bestanden die niet explorer.exe of blanco zijn. Vervang ze door explorer.exe.
  4. Zoek in het register naar de bestanden die je genoteerd hebt en verwijder de registersleutels die er naar verwijzen.
  5. Hetstart je pc en voor een volledige systeemscan uit met een bijgewerkte anti-spyware.

Als dit werkt voor jou dient het echter enkel om de pc te deblokkeren..

We raden je tenzeerste aan om na te denken over het vermijden van zulke infecties. Hiervoor kan je één van de eerder genoemde programma’s gebruiken. Denk er ook aan om regelmatig back-ups te maken. Hiervoor kan je gebruik maken van USB externe harde schijven, CDs, DVDs, of gewoonweg een online back-up, zoals Google Drive, Dropbox, Flickr en andere oplossigen.

Lees tenslotte ook eens deze post en leer meer details over hoe Cryptolocker en andere ransomware virussen te vermijden:

Trying to avoid ransomware or make it useless? Here are some tips.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Over de auteur

Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-cryptodefense.html

Verwijdering gidsen in andere talen