Haal CryptoDefense weg

CryptoDefense Verwijdering Handleiding

Wat is CryptoDefense?

CryptoDefense (ook gekend als HOW_DECRYPT.txt) is een zeer gevaarlijke cyber infectie, welke thuishoort in de ransomware categorie. Het belangrijkste aan dit virus is dat het al je tekstbestanden, video’s, office documenten en gelijkaardige data kan versleutelen. Volgens experten is CryptoDefense nog niet in staat om Macs te infecteren, maar het kan makkelijk alleb Windows versies, zoals Windows XP, Windows Vista,Windows 8, enz. aanvallen. Net zoals vorige ransomwares, toont deze variant een enorme melding nadat het je pc overgenomen heeft. Deze waarschuwing beweert dat de bestanden versleuteld werden door CryptoDefense Software en stelt dat het slachtoffer een privé sleutel moet verkrijgen om ze te decoderen. Natuurlijk is deze dienst niet gratis – scammers vragen om $500 in bitcoins te betalen. Ze beloven je ook dat als je niet betaald het losgeld na 4 dagen verdubbelt zal worden.

Hoe kan CryptoDefense mijn pc infecteren?

Spijtig genoeg bestaat er nog geen methode om bestanden die door het CryptoDefense virus versleuteld werden te decoderen. Zelfs het herstellen van de bestanden via back-ups lukt niet. Daarom is het zeer belangrijk dat je weet hoe je deze ransomware kan vermijden. Het belangrijkste is om alle onbekende e-mails, die meestal gaan over onbestaande aankopen, betalingen en gelijkaardige dingen die mensen op hun kwaadaardige koppelingen zouden kunnen laten klikken te negeren. Net zoals de Cryptolocker [CryptoLocker] en CTB Locker [CTB Locker] virussen, kan het je pc ook binnendringen in een bundel met nep Flash en Java updates, negeer dus alle onverwachte meldingen die aanbieden om deze gratis te downloaden. Zodra dat het CryptoDefense virus het systeem binnendringt, versleuteld het gegevensbestanden en toont het berichten zoals:

All files including videos, photos and documents on your computer are encrypted by CryptoDefense Software.

Encryption was produced using a unique public key RSA-2048 generated for this computer. To decrypt files you need to obtain the private key.

The single copy of the private key, which will allow you to decrypt the files, located on a secret server on the Internet;
the server will destroy the key after a month. After that, nobody and never will be able to restore files.

(…)

CryptoDefense geeft de mensen instructie hoe ze het losgeld kunnen betalen en een hulpmiddel kunnen aanschaffen om hun bestanden te decoderen. Hiervoor dienen ze een welbepaalde website te bezoeken, hun unieke sleutel ingegeven en dan wordt er gezegd hoeveel bitcoins ze dienen te betalen. Zoals we reeds gezegd hebben kan uitstel resulteren in een verhoging van het bedrag en ipv 500 $ moet je 1000 $ betalen in bitcoins.

Hoe het CryptoDefense virus verwijderen?

Zoals gezegd lukt het niet om je bestanden te herstellen met behulp van het Systeemherstel als je geïnfecteerd bent met het CryptoDefense virus. Je kan hun infiltratie enkel voorkomen door het installeren van een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel dat helpt om kwaadaardige sites en frauduleuze downloads te blokkeren. Onze aanbevolen toepassingen zijn FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Om de systeem blokkering te omzeilen kun je deze stappen volgen:

  1. Herstart je geïnfecteerde pc in ‘Veilige Modus met opdrachtprompt’ om het virus uit te schakelen (dit zou bij alle versies van deze dreiging moeten werken)
  2. Start Regedit
  3. Zoek naar WinLogon Waarden en noteer alle bestanden die niet explorer.exe of blanco zijn. Vervang ze door explorer.exe.
  4. Zoek in het register naar de bestanden die je genoteerd hebt en verwijder de registersleutels die er naar verwijzen.
  5. Hetstart je pc en voor een volledige systeemscan uit met een bijgewerkte anti-spyware.

Als dit werkt voor jou dient het echter enkel om de pc te deblokkeren..

We raden je tenzeerste aan om na te denken over het vermijden van zulke infecties. Hiervoor kan je één van de eerder genoemde programma’s gebruiken. Denk er ook aan om regelmatig back-ups te maken. Hiervoor kan je gebruik maken van USB externe harde schijven, CDs, DVDs, of gewoonweg een online back-up, zoals Google Drive, Dropbox, Flickr en andere oplossigen.

Lees tenslotte ook eens deze post en leer meer details over hoe Cryptolocker en andere ransomware virussen te vermijden:

Trying to avoid ransomware or make it useless? Here are some tips.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen