Gevaarlijkheidsmeter:  
  (95/100)

Verwijder CryptoWall 2.0 virus (Verwijdering Handleiding) - 2021 update

door Linas Kiguolis - -   CryptoWall | Het type: Ransomware

Korte informatie over ransomware virussen:

Ransomware is een type van virus. Zodra het je computer infecteert, vergrendeld het een groot deel van je bestanden door deze te coderen. Dit heeft als resultaat dat je deze bestanden niet kunt openen, dus zijn ze onbruikbaar. Dit virus laat een bericht na in elke map die gecodeerde bestanden bevat. Het kan bewaard worden als een .png, .html of .txt bestand. Dit bericht stelt dat betanden gecodeerd werden en dat om er toegang tot te krijgen je losgeld moet betalen.

CryptoWall 2.0 ransomware omschrijving:

CryptoWall 2.0 is de tweede uitgave van het beruchte CryptoWall virus. CryptoWall heeft verschillende versier ervan uitgebracht – CryptoWall, CryptoWall 3.0 en CryptoWall 4.0. Dit virus hoort thuis in de ransomware categorie. Als een ransomware, werkt het als een Trojaan en infecteert het je computer terwijl het zich voordoet als iets anders. IHet codeert de gegevens die opgeslagen zijn op de computer met de RSA codering methode. Zodra deze bestanden gecodeerd zijn, kan het zeer meoilijk zijn om ze te herstellen. Deze versie van het CryptoWall verschilt van de vorige versies omdat het zijn servers bereikt via het Tor netwerk, wat helpt om zijn commando en controle kanalen te verbergen.

Deze ransomware codeert de bestanden en laat je een bericht na, wat instructies bevat over hoe je de bestanden kan herstellen. Het stelt je een duidelijke deadline voor het betalen van het losgeld. Als je het losgeld niet betaald voor een bepaalde datum, kan het losgeld verhogen. Meestal vraagt CryptoWall 2.0 om 500$ of 500€ te betalen. Dit virus vraagt om het losgeld te betalen via het Bitcoin systeem. In ruil, belooft het om je te voorzien van een decodering sleutel, die verondersteld wordt om je bestanden te decoderen en te herstellen voor verder gebruik. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat cyber criminelen je gaan helpen om je bestanden te herstellen, we raden je dan ook ten zeerste aan om NIET te betalen.

Als je computer geïnfecteerd werd met CryptoWall 2, moet je onmiddellijk acties ondernemen om deze infectie te stoppen. Je moet het verwijderen om het te laten ophouden met het coderen van je bestanden en het te blokkeren zodat het geen andere kwaadaardige activiteiten kan uitvoeren – dit virus kan andere infecties op je computer installeren, het risico dat je computer dus meer beschadigt wordt neemt met de minuut toe als CryptoWall 2.0 op je pc zit. We raden je ten zeerste aan om dit virus te verwijderen met de ReimageIntego anti-malware.

Message from CryptoWall 2.0

Hoe infecteerde CryptoWall 2.0 mijn computer?

CryptoWall 2.0 wordt, net zoals elke andere CryptoWall versie, verspreid via geïnfecteerde e-mails. daarom moet je zeer voorzichtig zijn bij het openen van e-mails van onbekende afzenders. Open of installeer NOOIT bijlagen van zulke e-mails, hoe veilig ze er ook mogen uitzien. Vermijd zeker het openen van inhoud uit je Spam en Junk mappen. Vermijd ook het doorbladeren van verdachte sites die er onbetrouwbaar uitzien of een enorme hoeveelheid aan advertenties bevatten – de kans bestaat dat je per ongeluk een besmettelijk programma download en installeert. Om zulke onverwachte installaties te voorkomen, moet je de computer beveiligen en steeds een professioneel beveiligingsprogamma laten draaien.

Wat te doen als de computer geïnfecteerd werd met dit virus?

Als je en bericht te zien kreeg van het CryptoWall 2.0 virus, moet je deze ransomware ASAP verwijderen. Om dit te doen kan je de manuele verwijdering instructies gebruiken die onder dit artikel getoond worden of kan je deze dreiging automatisch verwijderen. CryptoWall 2.0 is een schadelijke malware, en het verwijdert je originele bestanden en laat enkel een gecodeerde kopie staan. Het kan zeer moeilijk zijn om je bestanden te herstellen – je kan proberen om ze te herstellen door Windows te herstellen van op een recentelijk bewaarde back-up, of je kan ze herstellen als je ze bewaard hebt op een externe schijf. Soms creëren ook anti-virus programma’s hulpmiddelen voor het decoderen van bestanden voor slachtoffers van CryptoWall aanvallen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
CryptoWall 2.0 virus snapshot
CryptoWall 2.0 virus snapshot

Manuele CryptoWall 2.0 virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder CryptoWall 2.0 door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal CryptoWall 2.0 weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi CryptoWall 2.0 verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder CryptoWall 2.0 door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van CryptoWall 2.0 is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat CryptoWall 2.0 succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen CryptoWall 2.0 en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen