Verwijder TeslaCrypt virus

TeslaCrypt virus Verwijdering Handleiding

Wat is TeslaCrypt virus?

Wat is TeslaCrypt?

TeslaCrypt is weer maar eens een ransomware die AES codering gebruikt om mensen de toegang tot hun persoonlijke informatie, zoals foto’s, documenten en andere bestanden te ontzeggen. Bovendien is dit virus ook geïnteresseerd in video gaming-gerelateerde bestanden, zoals MineCraft, World of Warcraft, StarCraft, World of Tanks, Dragon Age, RPG Maker, en Steam. Van zodra het je pc infiltreert, gaat het op zoek naar voorafbeaalde bestandstypes en codeert deze onmiddellijk. Bestanden die gecodeerd kunnen worden omvatten: .unity3d, .blob, .wma, .avi, .rar, .DayZProfile, .doc, .odb, .asset, ,forge, .cas, .map, .mcgame, .rgss3a, .big, .wotreplay, .xxx, .m3u, .png, .jpeg, .txt, .crt, .x3f, .ai, .eps, .pdf, .lvl, .sis, .gdb, Hierna blokkeert het TeslaCrypt virus je scherm en zet het mensen aan om het losgeld te betalen binnen de drie dagen om de bestanden te decoderen. Bovendien maakt het een bestand aan, genoemd help_to_decrypt_your_files.txt op je bureaublad, welk gelinkt is aan het TOR betalingssysteem waar de mensen hun betalingsstatus kunnen nakijken en decodering sleutels kunnen invoeren. Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat in tegenstelling tot andere ransomware (Cryptolocker, Simplelocker, Threat Finder en vle anderen), het TeslaCrypt virus je toelaat een betaling uit te voeren met PayPal My Cash kaarten en BitCoin. Het betalen van het losgeld met PayPal kost je echter tweemaal zoveel als het betalen met Bitcoins. Als dit kwaadaardig programma je bestanden reeds gecodeerd heeft, moeten we je ontchoogelen door je te zeggen dat je de decodeer dleutel moet aanschaffen om je bestanden te herstellen. Op het moment van schrijven is er geen programma dat instaat is om bestanden die gecodeerd werden door het TeslaCrypt virus te decoderen. We raden echter aan om GEEN betaling te doen omdat er geen garantie is dat je persoonlijke informatiehersteld zal worden. In het slechtste geval kan je je bankgegevens blootstellen aan cyber criminelen en hen aanmoedigen om in de toekomst nog meer misdaden uit te voeren. Als deze bedreiging je pc en persoonlijke gegevens reeds heeft aangetast, raden we je ten zeerste aan om de nodige acties te ondernemen en het te verwijderen met een betrouwbare anti-spyware, zoals FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner.

Hoe kan TeslaCrypt mijn pc gijzelen?

Net zoals andere ernstige computer bedreigingen wordt het TeslaCrypt virus verspreid via verschillende misleidende methodes, waarvan de meest voorkomende spam en nep meldingen zijn. Wees zeer voorzichtig want spam en nep meldingen zien er zeer professioneel uit. Ze kunnen mensen misleiden door te beweren dat ze verstuurd werden door betrouwbare bedrijven en je proberen te overtuigen om hen te openen door te beweren dat je een factuur, rekening, foto of een ander belangrijk document ontvangen hebt. Daarom raden we je ook aan om e-mails niet steeds blindelings te vertrouwen. Ten eerste, vergewis je ervan dat je bekent bent met de afzender, dat het onderwerp juist geformuleerd werd en dat er geen spellingsfouten zijn. Klik trouwens ook niet op verschillende meldingen, pop-ups, scans en dergelijke tijdens het bezoeken van onbekende sites. Als je in de val trapt en een geïnfecteerde bijlage opent of klikt op een besmette link wordt de TeslaCrypt ransomware geactiveerd zonder dat je het beseft. Met als gevolg dat je vroeger of later een eis zoals deze ontvangt:

Your files have been safely encrypted on this PC: photos, videos, documents, etc. Click “Show encrypted files” Button to view a complete list of encrypted files, and you can personally verify this.
Encryption was produced using a unique public key RSA-2048 generated for this computer. To decrypt files you need to obtain the private key.
The only copy of the private key, which allow you to decrypt your files, is located on a secret server in the Internet; the server will eliminate the key after a time period specified in this window.
Once this has been done, nobody will ever be able to restore files…
At the time of research, the TeslaCrypt virus distribution method was unknown, however, following successful infiltration on computer systems, the software scans all drives and encrypts certain file types using AES encryption. Encrypted files will have the .ecc extension applied to the filename.

Als je momenteel zo’n melding ziet op je scherm verlies dan geen tijd. Voer ASAP een volledige systeemscan uit met een betrouwbare anti-spyware omdat op deze manier je ten minste een deel van je persoonlijke informatie kan vrijwaren.

Hoe het TeslaCrypt virus verwijderen?

Ten eerste zouden we je willen aanmoedigen om reeds op voorhand zorg te dragen voor je persoonlijke informatie. Het is een MUST om een betrouwbare anti-spyware op je pc te hebben geïnstalleerd om dreigingen zoals TeslaCrypt te voorkomen. Bovendien moet je backups maken van je bestanden en ze weg houden van je pc.

Als je reeds te maken kreeg met het coderen van bestanden en je wil het TeslaCrypt virus verwijderen, moet je de pc scannen met FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner. Deze programma’s zullen je helpen bij het verwijderen van deze gevaarlijke ransomware. Jammer genoeg kunnen we niet hetzelfde zeggen van je persoonlijke bestanden. Natuurlijk kan je proberen om bestand recovery hulpmiddelen, zoals R-Studio of Photorec te gebruiken; we kunnen echter niet garanderen dat je gegevens hersteld zullen worden.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen