Waarom moet ik een backup maken en welke opties heb ik hiervoor?

Why do I need backup and what options do I have for that?Maanden na maanden hebben beveiligingsexperten gerapporteerd dat ransomware gevallen gestaag stijgen en dat er geen kans is dat hackers gaan stoppen met het verspreiden van deze virussen. Als je nog nooit van een ransomware gehoord hebt, moet je één ding weten – deze dreigingen kunnen nadat ze je systeem geïnfiltreerd hebben makkelijk je belangrijke bestanden coderen. Om je de kans te geven deze te decoderen vragen ze je een bepaalde som te betalen. Meestal wordt er tussen de $100 en $500 gevraagd voor het decoderen van je geblokkeerde bestanden, er kan echter niet gegarandeerd worden dat deze losgelden niet verhoogd gaan worden. Als je echter backups had van je belangrijke bestanden zou je er zelfs nog niet aan denken om dit losgeld te betalen. Om je te helpen ervoor te zorgen dat je je bestanden niet verliest na de infiltratie van dreigingen zoals Cryptolocker, Cryptowall, CTB Locker, Cryptorbit, etc. hebben we besloten deze post te schrijven.

Als eerste moetn we een simpele vraag beantwoorden – van wat een backup maken? De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij jou. Het zouden zeker de belangrijke documenten moeten zijn (belastingen of zakelijk gerelateerde informatie) je artistieke creaties, foto’s, video’s, muziek bestanden of gewoonweg alles wat jou belangrijk lijkt en waarvan je echt spijt moest hebben als je het verliest.

Na het selecteren van de bestanden voor een backup, moet je ook een manier selecteren. Als je zoekt naar de beste optie om een backup van je bestanden te maken, moet je weten dat er twee voorname manieren zijn die je kunnen helpen om je waardevolle foto’s, video’s en documenten te beschermen. Bekijk ze alsjeblieft alle twee en beslis welke de beste is voor jou. Dit is wat je over elk van hen moet weten:

1. Externe backup.

Als je op zoek bent naar een goedkope optie moet je de externe backup kiezen. Eén van de populairste hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden zijn externe harde schijven. Bovendien kan je ook je bestanden wegschrijven op CD’s, DVD’s en USB sticks om te proberen ze te beschermen. We kunnen echter niet verklaren dat de externe backup de veiligste optie is. JA, je kan je foto’s of documenten beschermen na ze weg te schrijven op Cd’s of DVD’s. Als je echter je draagbare harde schijf of USB stick steed aangekoppeld laat aan je pc kun je deze belangrijke documenten nauwelijks beschermen omdat ransomware in staat is alle aangekoppelde schijven te coderen. In dit geval moet je er of voor zogen dat je harde schijf verwijdert en veilig opgeborgen is als ze niet gebruikt wordt of aan andere opties denken.

2. Cloud backup.

Als je backups wil maken van he bestanden zonder dat je het zelfs beseft, moet je eens nadenken over de cloud backup optie. Om echter de mogelijkheid te krijgen de cloud te gebruiken moet je pc verbonden zijn et het internet. In dit geval wordt de backup opgeslagen op een server, die ver weg is van cataclysmes en virussen die kunnen proberen om een externe schijf aan te tasten als ze aan de pc gekoppeld is. Waaruit kan je kiezen voor een cloud backup? De bekenste opties zijn Carbonite, Google Drive, Dropbox, iDrive, iCloud, etc. Natuurlijk zijn er nog honderden anderen waaruit je kan kiezen.

Op het einde moeten we je nog op de hoogte brengen over de regel van drie, wat betekent dat je erover moet denken om elk van deze opties te koppelen en te proberen een extra kopie van al je belangrijke bestanden te maken. Bijvoorbeeld je kan één backup bewaren op een externe harde schijf en een andere maken om op de online opslag service te bewaren. Dit zal je helpen om al deze drama’s en ergste scenario’s te voorkomen…

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk