Hoe schakel je macros uit op Windows en Mac OS X?

Hoe schakel je macros uit op Windows en Mac OS X

Ransomware is absoluut één van vandaags meest gevreesde cyber infecties. Hun aanvallen kunnen zeer destructief zijn en resulteren in data verlies, publieke blootstelling van sensitieve data of financieel verlies, voor er een paar te noemen.

Volgens de statistieken, zijn er tijdens het jaar 2017 bijna 50 percent van alle organisaties doelgericht aangevallen door een soort file-locking virus, niet vergeten te vermelden miljoenen geinfecteerde computer gebruikers thuis. Dus, zetten cyber bewakings experten instituties en private gebruikers aan om goede voorzorgsmaatregels te nemen om hun data te beschermen tegen potentiele aanvallen.

Het aanmaken van van data backups is ongetwijfeld de meest gegarandeerde weg om waardevolle informatie veilig te houden en zeker te zijn om het gemakkelijk terug te halen na een onverwachtse schending. Maar wat over randsomeware preventie? Is het echt mogelijk om zo'n virussen weg te vechten? Spijtig genoeg is er geen 100 % effectief recept dat ons mogelijk maakt om voledig actief op het web te zijn, en op dezelfde tijd vol zelfvertrouwen te zijn over onze veiligheid.

Desondanks zijn er enkele dingen die je kan doen om het risico van een randsomeware aanval te verminderen. Onnodig om te zeggen, zou je altijd je software en werkend systeem up-to-date moeten houden en een anti-virus beschermings software moeten verkrijgen dat jouw met een actuele bescherming bied.

Waar de meeste gebruikers op de vorig vernoemde stappen letten, vergeten sommige dat 59% van alle randsomeware verspreid worden door email bijlages die geinfecteerde Word documenten bevatten, ontworpen om macro-gebaseerde aanvallen uit te voeren.

Macros is een functie dat automatisering van verscheidene taken toelaat via series van voorafbepaalde commandos. Spijtig genoeg passen hackers dit script aan om malware in te zetten op doelgerichtte computers. Voor het meeste randsomeware zal niet mogelijk zijn zichzelf te lanceren, buiten als Macros ingeschakeld is.

Dus is het aangeraden om deze functies uitgeschakeled te houden als standaard. Houd er ook rekening mee dat OS X ook deze eigenschap heeft, dus als je een Mac gebruiker bent, vergeet dan ook zeker niet Macros uit te schakelen op jouw apperaat! Hieronder zal je leren hoe je Macros uit moet schakelen op Windows en MAC OS X.

Uitschakeling van Macros op Windows:

  1. Open Microsoft Office document (Word, Excel, PowerPoint, etc.) en ga naar de File tab;
  2. Wanneer het drop-down menu zichtbaar wordt, selecteer Options; Disable Macros on Windows. Step 2
  3. Localiseer Trust Center en klik erop. Klik dan op de Trust Center Settings… knop;Disable Macros on Windows. Step 3
  4. Ga naar Macros Settings en eens u hier bent, kies dan één van de 2 bovenste disable all Macros options. klik op OK om veranderingen te bewaren;
    Disable Macros on Windows. Step 4
  5. Herstart je PC.

Uitschakeling van Macros op Mac OS X:

Op Mac OS X versies startende van 2016 en verder, Is Macros meestal al uitgeschakeld als standaard setting, dus moet je je geen zorgen maken over hoe je het moet afzetten. Desondanks kan je nog steeds na zien of alles in orde is met volgende stappen:

  1. Open Microsoft Office document op jouw Mac;
  2. Klik op de applicatie titel (Word in het voorbeeld) dat je zal zien in de menu balk bovenaan, naast het Apple icoon. Wanneer het drop-down menu te voorschijn komt , ga naar Preferences;Disable Macros on Mac OS X. Step 1
  3. Wanneer u het nieuwe scherm ziet, navigeer dan naar Personal Settings and selecteer Security & Privacy;Disable Macros on Mac OS X. Step 2
  4. In een nieuw scherm, wees zeker dat het selectievakje naast Warn before opening a file that contains macros is aangeduid;
    Disable Macros on Mac OS X. Step 3

Hopelijk zullen deze instructies u helpen om een extra beschermingslaag aan je apperaat toe te voegen en zo het risico op randsomeware infiltratie te verminderen.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Gabriel E. Hall is een gepassioneerde malware-onderzoeker die al bijna een decennium voor zondervirus.nl werkt.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk