Gevaarlijkheidsmeter:  
  (95/100)

Haal Trojan.Cryptolocker weg

door Jake Doevan - - | Het type: Trojaans Paard

Wat is Trojan.Cryptolocker?

Trojan.Cryptolocker is een kwaadaardig trojaans paard, wat actief gebruikt werd voor het verspreiden van ransomware-type virussen op het internet. Men heeft ontdekt dat deze dreiging gerelateerd is aan dreigingen zoals Cryptolocker, CTB Locker, Locker en vele andere ransomwares die in staat zijn om alle bestanden van het slachtoffer te coderen zodra ze op je pc raken. Hierna beginnen ze met het vragen om een losgeld te betalen in ruil voor een decoderingssleutel die meestal nodig is om gecodeerde bestande te decoderen en ze te herstellen. Er bestaat dus geen twijfel dat je moet proberen om Trojan.Cryptolocker te vermijden en elk van zijn gerelateerde ransomwares. Anders kan dit makkelijk leiden tot het verlies van je waardevolle bestanden en geld.

Zodra Trojan.Cryptolocker op je systeem geïnstalleerd is download het, het vereiste virus en verstopt zich er diep in. Waarom doet het dat? Meestal wachten zulke trojanen op bijkomende bevelen van hun eigenaars. Hackers kunnen ze makkelijk gebruiken om andere kwaadaardige programma's te downloaden op het geïnfecteerde suysteem, bepaalde sites te blokkeren, persoonlijk identificeerbare info over ht slachtoffer te verzamelen enz. Bovendien kunnen deze dreigingen ook systeemvertagingen, omleidingen en dergelijk veroorzaken wat je nooit mag negeren. In dit geval moet je onmiddellijk je computer scannen met een betrouwbare anti-spyware en verwijder kwaadaardige bestanden. We raden ten zeerste aan om hiervoor Reimage Reimage Cleaner Intego of een andere betrouwbare beveiligingssoftware te gebruiken.

Hoe kan Trojan.Cryptolocker mijn pc infecteren?

Je moet weten dat Trojan.Cryptolocker kan proberen om je pc te infiltreren als een “belangrijke” e-mail bijlage die beweerd een waarschuwing te zijn van de politie, het belastingskantoor, een populaire verkoper en zo wat elke andere betrouwbare partij. Meestal verbergt het zich in de bijlage, die eens gedownload, Trojan.Cryptolocker bij het downloaden van extra bestanden. Soms echter raakt deze Trojaan op je pc door het klikken op een misleidende link die ook verwerkt kan zijn in de inhoud van de e-mail. Mijdt dus ook verdachte links!

Hoe het Trojan.Cryptolocker virus verwijderen?

Als je denkt dat je computer geïnfecteerd werd door deze trojaan of een ander gevaarlijk programma, is het eerste en belangrijkste wat je moet doen een volledige systeemscan uitvoeren met een bijgewerkte anti-spyware. GEbruik hiervoor Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner,Malwarebytes. Als deze dreiging je Mac OS X reeds geïnfecteerd heeft, gebruik dan Webroot SecureAnywhere AntiVirus wat compatibel is met zowel Windows als Mac OS X.

Tesnlotte moeten we toevoegen dat je er moet aan denken om extra kopies te maken van je belangrijke bestanden omdat, zoals we je reeds gewaarschuwd hebben, Trojan.Cryptolocker actief gebruikt wordt voor het verspreiden van crypto-ransomwares. Om de immuniteit van je bestanden te vergroten, moet je externe USB harde schijven, CDs, DVDs gebruiken, of gewoon vertrouwen op online backups, zoals Google Drive, Dropbox, Flickr en andere oplossingen. Meer informatie over backups kan je terugvinden in deze post: Waarom moet ik backup maken en wat zijn mijn opties?

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Trojan.Cryptolocker Verwijdering Handleiding:

Verwijder Trojan.Cryptolocker door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Trojan.Cryptolocker weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Trojan.Cryptolocker verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Trojan.Cryptolocker door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Trojan.Cryptolocker is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Trojan.Cryptolocker succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Trojan.Cryptolocker en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-trojan-cryptolocker.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Trojan.Cryptolocker