Gevaarlijkheidsmeter:  
  (36/100)

Verwijder Chromium virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Linas Kiguolis - -   Chromium browser virus | Het type: Browser hijacker

Het Chromium Virus een gevaarlijke browser die gemaakt werd door een open-source webproject te gebruiken

Afbeelding die Chromium toont

Het Chromium virus is een term die gebruikt wordt om kwaadaardige browsers te omschrijven die ontworpen werden door gebruik te maken van een legitieme Chromium code. Er is een lange lijst met voorbeelden van kwaadaardige browser versies, bijvoorbeeld, het Chroomium browser virus of de eFast browser die de afgelopen jaren opdoken. Zodra ze geïnstalleerd zijn kunnen ze de snelkoppelingen van een legitieme Chrome browser overschrijven en ze vervangen met nep snelkopelingen. Je moet weten dat de Chromium malware voorla actief is in Spanje, Italië, ¨Portugal, de VS en andere landen.

Naam Chromium virus
Type Browser hijacker
Gevaar niveau Medium. Beschadigt het systeem niet maar kan Windows Register en browser instellingen wijzigen
Hoofdbestand Chromium.exe
Symptomen Hoog CPU gebruik, vervangen startpagina, installatie van verdachte werkbalken
Chromium Browsers eFast Browser, Chroomium Browser, Tortuga Browser, Olcinium Browser, Qword Browser, Chedot Browser, BrowserAir Browser, Fusion Browser, BeagleBrowser, MyBrowser, Super Browser
Distributiemethode Software bundelen, freeware of shareware download websites en netwerken, advertenties
Voornaamste gevaren Omleidingen naar kwaadaardige websites, geïnfecteerde advertenties, identiteitsdiefstal
Hoe verwijderen Om Chromium te verwijderen gebruik je ReimageIntego of de onderstaande handleiding

Het Chromium browser virus is niet gerelateerd aan Chrome en het Chromium open-source web project. Je moet weten dat dit project op zichzelf volledig legitiem is en geen kwaadaardige codes bevat. Het is open voor iedereen die een aangepaste browser wil maken en net zoals elk ander open-source tool wordt het misbruikt door misdadigers. Als je merkt dat een browser zich verdacht gedraagt, controleer dan of hij niet vervangen werd door een nep versie.

Het Chromium project

Meestal merken gebruikers die geïnfecteerd werden met het Chromium virus er niets van omdat het doel van deze dubieuze add-on is, hen te laten geloven dat ze een echte versie van de browser gebruiken. Verdachte omeleidingen en vervelende pop-ups zullen echter snel onthullen dat er iets fout is met de browser, en gebruikers zullen misschien beginnen zoeken naar verdachte programma's of browser extensies op het systeem.

Helaas vinden ze er misschien geen want het virus verbergt zijn proces zeer goed. Als je daarentegen het Taakbeheer nakijkt, kan je misschien het Chromium.exe proces opmerken. Het valt op met een hoog verbruik van CPY geheugenbronnen. Om de Chromium malware te detecteren en te verwijderen van Mac of Windows, is het mogelijk dat je een anti-malware software moet gebruiken, zoals ReimageIntego of Malwarebytes. Ook de handmatige handleidingen, die je onderaan terug vindt, kunnen nuttig zijn 

Het Chromium virusHet Chromium virus is een term die gebruikt wordt om verdachte, advertentie-ondersteunde en ook kwaadaardige browsers te omschrijven die gemaakt werden met de Chromium browser broncode. Op deze afbeelding kun je een voorbeeld van zo'n browser zien en ook een voorbeeld van een nep Chrome Update advertentie.

Het aangegeven programma traceert je online activiteit zolang je het gebruikt. Hiervoor obeserveert het Chromium virus welke websites je bezoekt, op welke advertenties je klikt en wat je invoert. Deze informatie kan verzameld worden door derden en terechtkomen bij iemand die niet te vertrouwen is, bovendien worden de verzamelde gegevens meestal gebruikt voor het leveren van gerichte advertenties, wat betekent dat het gebruikt kan worden voor misleiden, doch aanlokkelijke inhoud voor jou.

Verwacht je dus aan tal van aanlokkelijke advertenties die je moeilijk te geloven deals voorstellen alsook je voorstellen om sites voor volwassenen te bezoeken of software updates te installeren waarvan je niet eens wist dat je ze “nodig” had.

Wees voorzichtig als je merkt dat je browser omleidingen naar een bepaalde site veroorzaakt telkens je hem opent. De nep Chromium browser kan proberen je te dwingen een bepaalde zoekmachine te gebruiken, gewoon om je te voorzien van een boel gesponsorde zoekresultaten naast de originele en je dan misleiden tot het klikken erop. 

Bovendien kan de hijaker gedurende zijn verblijf je continu storen met omleidingen en gelijkaardige problemen. Hierdoor kan de browser je omleiden naar potentieel onveilige domeinen of je vragen je persoonlijke informatie te onthullen. Blijf niet te lang op deze websites, en focus je liever op het verwijderen van het Rogue Chromium virus. 

Rogue Chromium Virus browsers lijst 2018

Het eFast Browser virus. Het eFast virus is een misleidende browser die stiekem Google Chrome vervangt en begint met het genereren van onophoudende pop-up advertenties, en banners en links injecteert op sites welke advertenties tonen van zodra je de cursor erover beweegt. Deze browser is moeilijk te verwijderen, dus raden experts aan dat je professionele anti-malware programma's gebruikt voor het detecteren en verwijderen van eFast componenten. Als je vermoed dat Chrome zich vreemd gedraagt, is het misschien wel het eFast virus. Negeer dit probleem niet en controleer je systeem ASAP op deze browser vervangende malware.

Chromium virus

Het Chroomium Browser virus. De Chroomium browser is weer maar eens een andere kwaadaardige aanpassing van het Chromium project. Dit zeer vervelende virus vervangt de originele Chrome browser en begint met het tonen van commerciële aanbiedingen elke keer je op het internet surft. Het initiële teken van een Chroomium malware hijack is het traag presteren van de browser. Daarnaast zul je ook de typische browser hijack signalen opvangen zoals onverwachte omleidingen of een overvloed aan advertenties in de zoekresultaten tijdens het surfen op het internet.

Het Tortuga Browser virus. Het Tortuga virus is weer maar eens een andere creatie gebaseerd op Chromium. Zijn verdachte activiteiten hebben er echter snel toe geleid dat cyberbeveiligingsexperts het toegevoegd hebben aan de lijst van “potentieel ongewenste toepassingen” en “spyware”. De browser promoot zichzelf als een veilige, snelle en geoptimaliseerde browser die een surferervaring biedt zonder gestoord te worden, maar in feite veroorzaakt het zelf tal van storingen (advertenties) en duwt deze naar de computergebruiker op een dagelijkse basis. Het onmiddellijk verwijderen van de Tortuga Browser kan helpen bij het oplossen van deze problemen.

Chromium virus nep browsers

Het Olcinium Browser virus. Het Olcinium virus is aeen potentieel ongewenste toepassing (POT) die ook gebaseerd is op Chromium. Het doet zich voor als een normale browser die er bijna identiek uitziet aan Google Chrome. Zodra het geïnstalleerd is, vervangt het de originele Chrome snelkoppelingen en begint het met het aanbieden van zijn web-browsing services aan het slachtoffer. Helaas zijn deze services niet gratis – om ze te gebruiken, moet het slachtoffer dagelijks honderden advertenties van derden trotseren, wat echt vervelend is, om het nog zacht uit te drukken.

daarnaast kunnen de advertenties van Olcinium ook links verbergen die je naar onveilige webpagina's kunnen leiden of zelfs spyware of malware op je pc installeren. Als je de pc veilig wilt houden, moet je Olcinium zo snel mogelijk verwijderen.

Chromium virus

Het Qword Browser virus. Van zodra deze potentieel ongewenste toepassing op het systeem geïnstalleerd wordt, begint het slachtoffer de negatieve effecten te ervaren zoals onverwachtse wijzigingen van de startpagina (de misleidende browser laadt Qword.com bij het starten), continue URL omleidingen, pop-up advertenties en andere ongemakken. Deze problemen vertragen de browser en verhinderen dat de gebruiker kan zorgeloos kan genieten van zijn surfen op het internet.

Chromium virus

Het Chedot Browser virus. Het Chedot virus is een zeer misleidende browser die search.chedot.com laadt bij het starten. Deze pagina leidt het slachtoffer snel om naar een aangepaste versie van Google. Deze omleiding is nodig om het slachtoffer te overtuigen dat hij/zij de echte versie van Chrome gebruikt (omdat de meerderheid van de Chrome gebruikers Google als startpagina hebben). De verdere activiteiten die veroorzaakt worden door deze browser zijn echter niet aangenaam en mogen niet worden genegeerd.

De verdachte browser is advertentie ondersteund, wat betekent dat het alle manieren zal proberen om gesponsorde aanbiedingen en advertenties aan het slachtoffer te tonen. Een gebruiker van de Chedot Browser kan advertenties tegenkomen in zoekresultaten of als pop-up of pop-under advertenties, banners, of volledig scherm advertenties. Deze advertenties zijn bijna nooit nuttig en storen gewoon het slachtoffer, dus is het beter om Chedot te verwijderen.

Chromium nep browsers

Het BrowserAir Browser virus. Dit is weer maar eens een ander potentieel ongewenst programma dat zich voordoet als een versie van Chrome. Dit Chromium-gebaseerd browser project is nauwelijks nuttig te noemen en zou niet mogen worden gebruikt door computergebruikers. Hoewel het beweert een “gratis, snelle en lichtgewicht” browser te zijn, werkt het als een typisch adware programma dat URL omleidingen veroorzaakt, pop-up advertenties toont en het surfen op het internet beduidend slechter laat verlopen. Het is ten zeerste aanbevolen om het BrowserAir virus te verwijderen om de prestaties van de computer en de veiligheid van het surfen te verbeteren.

Chromium virus

Het Fusion Browser virus. Het Fusion virus is gewoon een advertentie ondersteund programma dat probeert om de originele Chrome browser te overtreffen. Het streeft echter te hard naar geldgewin uit zijn services, dus wordt het door de gebruiker als nutteloos ervaren. Het toont gewoon teveel advertenties tijdens het surfen en slaagt er zelfs in om URL omleidingen te genereren om sneller betaal-per-klik inkomen te genereren. Jammer genoeg, heeft zijn dubieuze functionaliteit cyberbeveiligingsexperts overtuigd het te categoriseren als spyware en als potentieel ongewenste toepassing.

Chromium virus

Het BeagleBrowser virus. BeagleBrowser van Lollipop Network, S.L. is een potentieel ongewenste toepassing (POT) die de computer van het slachtoffer overneemt en begint met het tonen van vervelende advertenties aan het slachtoffer. Hoewel de ontwerpers van de software deze voorstellen als een browsing tool dat helpt om een “zuivere en veilige omgeving te creëren om te surfen op het internet”, bleek het gewoon een andere adware-type browser te zijn die probeert om betalende inhoud naar zijn gebruikers te pushen op een dagelijkse basis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zo veel gebruikers proberen om BeagleBrowser snel na de installatie ervan alweer te verwijderen.

Chromium nep browser voorbeelden

Het MyBrowser virus. De MyBrowser adware is een dubieus programma dat probeert om computergebruikers ervan te overtuigen het te gebruiken ipv de originele Google Chrome browser. Helaas hebben het gebrek aan nuttige functies en de constante URL omleidingen ervoor gezorgt dat deze nep browser een slechte reputatie geniet. Als je dit nep browsing tool opmerkt, verwijder MyBrowser dan ASAP.

Chromium virus

Het Super Browser virus. Super Browser advertenties zijn waarschijnlijk het meest vervelende ding dat computergebruikers kunnen tegenkomen. Continue omleidingen en pop-up advertenties tijdens het surfen is iets wat we allemaal willen vermijden, computers die echter geïnfecteerd werden met SuperBrowser kunnen gewoon niet anders functioneren. Daarom bevelen beveiligingsexperts ook aan om deze potentieel ongewenste software zo snel mogelijk te verwijderen. De snelste manier om al zijn componenten te vinden is een volledige systeemscan uitvoeren met een beveiliging software zoals ReimageIntego.

De Chromium superbrowser

Manieren waarop nep Chromium browsers geïnstalleerd kunnen worden

Je kan per ongeluk een Chromium virus hijack veroorzaken als je nieuwe programma's installeert in de “Standaard” modus. Het is uitermate belangrijk dat je de installatie instellingen aanpast om de infiltratie van potentieel ongewenste toepassingen te vermijden.

Alles wat je hoeft te doen is de installatie instellingen op de correcte manier instellen – kies dus voor de “Aangepaste” of “Geavanceerde” methode en zoek naar verdachte vinkjes met dubieuze beweringen erlangs.

Als je beweringen vindt die toestemming verlenen om onbekende programma's, browser werkbalken en dergelijke software te installeren, ga dan niet verder met de installatie tot je deze op de correcte manier configureerde. Vink de vakjes uit en ga dan verder. Tenslotte moeten we je ook waarschuwen dat nep Chromium browsers verdeeld kunnen worden via “Dringende Chrome Update” advertenties.

Sommige nep versies van browsers kunnen echter de computer van het slachtoffer bereiken als ze samen met illegale software geïnstalleerd worden. We raden je ten zeerste aan om deze gratis gelicenseerde versie pakketten die je kan downloaden op torrent sites of andere verdachte webbronnen te vermijden. Ze op je systeem plaatsen kan ervoor zorgen dat ook kwaadaardige bestanden toegang krijgen.

Hoe het Chromium Virus uit Windows en MacOS verwijderen

Verwijder het Chromium virus windows 10 van zodra je merkt dat je Chrome browser zich verdacht gedraagt. Je kunt de Chrome versie controleren via de browser instellingen. Denk er echter aan dat criminelen de nep browser kunnen ontwerpen om een nep Chromium versie te tonen gewoon om hun slachtoffers te overtuigen dat ze een legitieme versie van de browser gebruiken, vertrouw dus niet al te veel op de informatie die getoond wordt in Chrome zijn “Over” sectie.

Om de waarheid te weten te komen en Chromium succesvol te verwijderen, raden we je aan om een volledige systeemscan uit te voeren met een anti-malware programma. Het is zeer waarschijnlijk dat Noorse gebruikers het doelwit vormen van deze POT. Dus zij zouden voorzichtiger moeten zijn. Je kan Chromium echter ook verwijderen aan de hand van onderstaande handleiding.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Het Chromium virus snapshot
Het Chromium virus snapshotHet Chromium virus snapshotHet Chromium virus snapshotHet Chromium virus snapshot
Het Chromium virus snapshot

Manuele Chromium virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Chromium van Windows systems

Soms is het verwijderen van het Chromium browser virus gemakkelijk en soms is het dit niet – het is afhankelijk van de virus versie. Als je geïnfecteerd werd, moet je de recentelijk geïnstalleerde toepassingen nakijken en de verdachte verwijderen. Als deze instructies je echter niet helpen om het probleem op te lossen, betekent dit dat je te maken hebt met een meer geavanceerde vorm van malware. In dit geval raden we je aan om een anti-malware programma te gebruiken.

Bijkomende methode om verlost te worden van de Chromium malware:

 1. Open het Taakbeheer door de CTRL + ALT + DEL combinatie op je klavier in te drukken.
 2. Zorg ervoor dat je op het Proceses tabblad bent. Hier zou je een boel actieve Chromium processen moeten zien. RRechter muisklik op eentje ervan en selecteer Ga naar bestandslocatie. 
 3. Nu zou je een map moeten zien die geopend wordt op je scherm. Localiseer hier nu het explorer.exe bestand. Voor je hier iets mee doet, ga je terug naat het Taakbeheer venster en rechter muisklik > Taak beëindigen op elk actief Chromium proces.
 4. Zodra alle processen beëndigt zijn, moet je snel handelen. Verplaats het explorer.exe bestand uit de hierboven vermelde map naar de Prullenmand op je bureaublad. Rechter muisklik op de prullenmand en kies Prullenmand leegmaken.
 5. Selecteer nu de rest van de bestanden die gevonden werden in de virus zijn map en sleep deze ook naar de Prullenmand. Het laatste dat je wilt doen is een kijkje nemen naar de map locatie en klik op Locaal. 
 6. Delete de map die de Chroomium malware bevatten (het kan de naam GamesBot OF een andere hebben!)
 7. Maak de Prullenmand opnieuw leeg en volg de gegeven richtlijnen om de rest van de malware te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Chromium en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Chromium en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Chromium uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Chromium van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Chromium of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Chromium van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Chromium en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Chromium verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Chromium virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Chromium uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Chromium van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Chromium en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Chromium. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Chromium van Google Chrome

Om de hijacker uit Chrome te verwijderen, raden we je ten zeerste aan deze te resetten. Maak je geen zorgen, je bladwijzers en gelijkaardige informatie zullen niet gewist worden.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Chromium en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Chromium. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Chromium van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Chromium of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Chromium verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Chromium te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-chromium-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Chromium virus