Gevaarlijkheidsmeter:  
  (100/100)

Zeus-virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Linas Kiguolis - - | Het type: Trojans

Wat is het Zeus-virus?

Zeus virus

Het Zeus-virus is een Trojaans paard dat gebruikt is om de bankgegevens en andere vertrouwelijke gegevens van de slachtoffers te verzamelen. Hun functionaliteit bekijkend, liggen de Trojaanse paarden niet al te ver af van hun oorspronkelijke doel in de Griekse mythologie: ze infiltrerenstiekem computers en wachten op het juiste moment om het geïnfecteerde pc-systeem uit te gaan buiten.

Ze communiceren met hun C & C-servers om de meest recente updates te kunnen krijgen die nodig zijn om goed te werken en kunnen gemakkelijk commando's uitvoeren als de computer opnieuw opstarten of herstarten, systeembestanden verwijderen, enzovoort. Een alternatieve naam van deze schadelijke computerbesmetting is Zeus Trojan. Het werd meer dan tien jaar geleden ontdekt, dus het is zeker al een heel oud virus. De laatste discussies over dit virus gaan echter meer over de oplichting dan aan de echte systeemaanvallen.

Als u een waarschuwingsbericht ontvangt dat zegt “Uw computer iis besmet met het ZEUS-virus”, betekent dit niet dat u dit Trojaanse paard op uw computer heeft. In werkelijkheid gaat het om een ​​van de technische ondersteuningszwendel-virussen die hun slachtoffers bang willen maken om ze te doen geloven dat ze moeten bellen naar technische experts van “Microsoft” om hun computers te redden. Zodra ze dat doen, zijn de enige mensen waarmee ze in contact komenoplichters die het gesprek onnodig verlengen om meer geld te verdienen via telefoondiensten. Bovendien kunnen ze malware op uw computer installeren.

Door zijn veelzijdigheid heeft het virus zelfs een paar verschillende namen verworven, waaronder ZeuS, Zbot en zijn laterespin-off genaamd GameOver Zeus. Ongeacht welke versie van deze malware uw pc heeft besmet, moet u deze onmiddellijk verwijderen van uw computer, omdat het uw systeeminformatie, logingegevens en bankgegevens kan stelen.

Technisch gezien zou u Zeus kunnen vinden op Mac OS X, maar veiligheidsspecialisten hebben zulke gevallen nog niet opgemerkt. Het virus heeft echter alleen Windows OS besmet. Om de verwijdering van het Zeus-virus zo goed mogelijk uit te voeren, raden we u ten zeerste aan om alleen de beste antivirussoftware te selecteren en louche programma’s links te laten liggen. We raden aan om Reimage of Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner te gebruiken. 

Dus hoe werkt dit virus nu precies op de besmette computers? Allereerst zorgt het ervoor dat zijn componenten veilig worden ingezet en verborgen op het systeem. De locatie waarop het Zeus-virus zijn bestanden oplaadt, hangt af van de versie van de malware en of het de beheerdersrechten van de pc heeft kunnen overnemen.

Als dat wel het geval is, zal het virus de map%System% toevoegen door een van de volgende uitvoerbare bestanden te deponeren: twext.exe, sdra64.exe, ntos.exe, oembios.exe of pdfupd.exe. Anders worden de virusactiveringsbestanden geïnstalleerd in de gegevensmap%UserProfile%\Application en verborgen voor de gebruiker. Zodra de infiltratie is uitgevoerd, implementeert het virus zijn schadelijke script in de legitieme systeemprocessen, zoals winlogon.exe, explorer.exe of svchost.exe waardoor het moeilijker wordt om de malware op te sporen, ongeacht welke detectiemethode, handmatig of automatisch, u besluit om te gebruiken.

Terwijl het onopgemerkt op het systeem werkzaam is, zal het virus ongeoorloofde systeemwijzigingen uitvoeren, nieuwe registervermeldingenuitvoeren of extra software installeren zonder de toestemming van de gebruiker. Belangrijker nog, is dat het persoonlijk identificeerbare informatie, online banking gegevens, gebruikersnaam en wachtwoorden van social media accountsverzamelt, opslaat en verzendt.

In de eerste jaren na zijn verschijning werd het voornamelijk gebruikt om het Ministerievan Transport van de Verenigde Staten tegen te werken en zijn gegevens te verzamelen. Maar de malware heeft sindsdien een lange weg afgelegd, en zijn focus is in uitzonderlijke mate verschoven naar de online bankingexploitatie. Zeus staat nu bekend als een van de meest succesvolle schadelijke botnets die ooit is gecreëerd, en zijn ontwikkelaar staat nog steeds bovenaan de lijst van de door de FBI meest gezochte criminelen.

Om eerlijk te zijn, kan het virus geprogrammeerd worden om bijna iedere informatie die de makers ervan maar willen boven water te krijgen en die daarna direct versturen naar de command-and-control-server van het virus voor verder beheer. Als u bemerkt dat uw computer zich ongewoon is gaan gedragen, bijvoorbeeld, vertragingen of storingen die u verhinderen om het apparaatgoed te gebruiken, zorg er dan voor dat u het apparaat scant met een betrouwbaar antivirusprogramma. Als uw computer echt  besmet is, zal het antivirusprogramma het Zeus virus vinden en het uit uwcomputersysteem verwijderen.

Hoe infiltreert deze parasiet computers?

Momenteel verspreiden Zeus Trojan en de meeste van zijn vervolgversies zich met behulp van schadelijke spamcampagnes. Meestal gebruikt het virus de namen van de bekende leveringsdiensten, zoals Fedex of Royal Mail, om gebruikers te misleiden tot het downloaden van de besmette e-mailbijlagen die aanvankelijk vermomd zijn als gewone Word- of PDF-documenten.

Ook kan het virus gebruik maken van malvertising en computers infiltreren in de vorm van een “nuttige” update of gratis versie van een bekende applicatie. Tenslotte waarschuwen de deskundigen ook voor de bedreiging dat het virus via de exploitatiesets van Sundown of RIG wordt geplaatst op het computersysteem. Dit is een populaire en succesvolle praktijk om systemen te besmetten die wordt gebruikt door gijzelsoftware en andere ernstige virussen.

We zouden ook deze technische-ondersteuningszwendels die gebruik maken van de ZEUS-naam om pc-gebruikers bang te maken. Als u dergelijke nepmeldingen heeft gezien, is uw computer besmet met adware. De verwijderingsprocedure van dergelijke virussen, net als hun infiltratiemethode, is bijna hetzelfde.

Om mogelijk ongewenste programma's te voorkomen die uw webbrowser kunnen kapen en valse pop-up advertenties veroorzaken, moet u zeer voorzichtig omgaan met freeware, shareware en dergelijke software. Houd er ook rekening mee dat adware-type programma's actief zijn verspreid met behulp van spam. Dergelijke e-mails kunnen u vertellen dat u een “nuttige” add-on moet installeren om uw browsen op het internet sterk te verbeteren. Doe dat alstublieft NIET omdat u opgescheept kunt raken met ongewenste software.

Verwijderingsmogelijkheden wat betreft Zeus

Als het gaat om de verwijderingsprocedure van het Zeus-virus van het besmette computersysteem, dient u er rekening mee te houden dat die snel en zeer nauwkeurig moet zijn. Het is geen malware om lichtzinnig mee om te gaan, omdat uw privacy en zelfs uw financiële status op het spel staan ​​gedurende elke minuut dat dit Trojaanse paard op uw computer aanwezig is. Daarom moet u geüpdatet en legitieme beveiligingssoftware gebruiken, zoals Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner of Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Zorg ervoor dat deze programma's voorafgaande aan het scannen van uw computer volledig zijn bijgewerkt om Zeus volledig van uw computer te kunnen verwijderen. Ze kunnen u ook helpen om u te ontdoen van de vervalste alarmmeldingen die door dit virus op uw computer worden geplaatst. Houd er rekening mee dat “uw computer is besmet door een ZEUS-virus”, “Windows heeft het ZEUS-virus ontdekt”, en vergelijkbare waarschuwingen VERVALST zijn. Ze moeten worden genegeerd, omdat ze gewoon een hulpmiddel zijn om computergebruikers geld afhandig te maken.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Manuele Zeus virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Zeus door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Zeus weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Zeus verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Zeus door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Zeus is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Zeus succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Zeus en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner of Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Over de auteur

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-zeus-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen