Haal Zeus Trojan weg (Verwijdering Handleiding) - feb 2019 update

Zeus Trojan Verwijdering Handleiding

Wat is Zeus Trojan?

De Zeus Trojan staat nummer 1 op de lijst van de meest gevaarlijke malware

Nepmelding inzake detectie door Zeus

Zeus Trojan, ook bekend onder de naam Zbot Trojan, is een krachtig en op de achtergrond opererend Trojaans paard dat gebruikt maakt van zijn kwaadaardige functionaliteiten om gevoelige, persoonlijk identificeerbare informatie en bankgegevens te stelen.

Dit virus was een van de eerste malware-varianten dat is ontworpen om de bankgegevens van mensen over te nemen, en het is dus geen verrassing dat honderden bronnen beweren dat bijna elke bank-trojan een stukje van het Zeus-virus bevat. Feitelijk kan dit virus, door het veranderen van de configuratiebestanden in de toolkit van de trojan, worden aangepast om zo ongeveer elke informatie te verzamelen die de cybercriminelen maar willen verzamelen.

Wees er van op de hoogte dat deze trojan al tientallen miljoenen pc's heeft geïnfecteerd en heeft hackers geholpen om honderden miljoenen dollars te stelen. Er werd aangenomen dat de oorspronkelijke ontwikkelaar van deze Zeus trojan was gestopt met zijn kwaardaardige acties door in 2011 de broncode online te publiceren. Echter, wanneer een broncode wordt gelekt, zorgt dat simpelweg voor alleen nog maar meer aangepaste versies ervan.

Het is geen verrassing dat beveiligingsexperts melding blijven maken van gevallen waarin dit virus zijn infiltratie heeft uitgevoerd. Zorg er dus voor dat u een betrouwbare anti-spyware op uw pc heeft geïnstalleerd als u uw bankgegevens en andere gevoelige informatie wilt beveiligen. Twee spyware-teams adviseren om daar FortectIntego voor te grbruiken. Er zijn vele manieren waarop de Zeus Trojan nformatie kan verzamelen. De experts xijn het eens over twee opvallende:

 • De FTP-, POP3- of Internet Explorer-wachtwoorden worden automatisch verzameld vanuit een 'Protected Storage' (PStore) zodra het virus de computer infecteert.
 • Zeus controleert ook de websites die u bezoekt en voegt af en toe extra velden toe aan de invulformulieren, waardoor de gebruikers extra informatie moeten invoeren die niet daadwerkelijk aanwezig is op de oorspronkelijke website. In deze bijkomende velden wordt u bijvoorbeeld gevraagd om informatie te verstrekken over uw geboortedatum of telefoonnummer in plaats van de oorspronkelijk aangevraagde gebruikersnaam en wachtwoord.

Naast deze functies kan Zeus Trojan ook contact opnemen met de command-and-control-server waardoor het andere kwaadaardige activiteiten op de geïnfecteerde computers kan uitvoeren. Het kan bestanden downloaden, het apparaat afsluiten en opnieuw opstarten, en daarnaast ook de systeembestanden verwijderen, waardoor uw besturingssysteem zou kunnen crashen. Als gevolg hiervan kan het virus-slachtoffer worden gedwongen om het volledige besturingssysteem opnieuw te installeren.

Afbeelding van de Zeus TrojanZeus Trojan is een gevaarlijk Trojaans paard dat computers hackt en prive-informatie steelt.

De Zeus-naam wordt gebruikt door scammers wat betreft technische ondersteuning om computergebruikers aan het schrikken te maken

Als wetenschappelijke onderzoekers en analisten hebben we een nieuwe tendens gezien in de wereld van cybercriminaliteit. Scammers blijven reclame maken voor valse diensten wat betreft technische ondersteuning door het apparaat van het slachtoffer te infecteren met scareware die pop-ups toont via de standaardwebbrowser van de gebruiker. Daarom, als uw browser plotseling een verdachte URL lanceert die een pop-up lanceert met het opschrift “Windows detected ZEUS virus” of “Zeus is gedetecteerd en in quarantaine geplaatst”, is het waarschijnlijk nep en zou u dat niet moeten geloven.

De enige software die kan bepalen of uw pc door Zeus werd gecompromitteerd of niet, is een fatsoenlijke anti-malware software, en zeker niet uw browser. Scammers gebruiken de naam Zeus omdat het een berucht voorbeeld van malware is en heel veel gebruikers daar minstens één keer in hun leven van hebben gehoord. Een ander duidelijk teken dat er sprake is van een oplichterij is een technisch ondersteuningssnummer op de pop-up dat u waarschuwt voor het denkbeeldige Zeus-virus.

Zeus Trojan

Gerapporteerd is dat deze malware die de nep technische ondersteuningsservice adverteert nummers gebruikt als: 1-800-014-8826, 1-844-324-6233, 1-844-680-1071 en honderden anderen. Bel deze scammers niet! Waarschijnlijk is er geen Zeus-virus op uw systeem, en niemand verzamelt uw persoonsgegevens, dus draai gewoon het anti-malware programma om deze scareware te verwijderen. De fraudeurs willen u laten schrikken en u ervan overtuigen om hun 'hulp' in te roepen.

Gebaseerd op rapporten van slachtoffers, kunnen we zeggen dat deze oplichters aan hun slachtoffers vragen om nutteloze programma's en diensten te kopen, of zelfs persoonlijke informatie of toegang tot de computer te verstrekken. Deel geen van deze gegevens met de oplichters omdat ze die zeker zullen gebruiken voor kwaadaardige doeleinden! U kunt hier meer over technische ondersteuningsscammers lezen.

Zeus Trojan

Versies van malware die verwant zijn aan de Zeus Trojan

Zeus-virus

Het kwaadaardige programma wordt ofwel een virus of een Trojan genoemd. Na het infecteren van het systeem blijft het op de computer en volgt het stiekem uw online activiteiten, steelt systeeminformatie, bankgegevens en meer. Dankzij de keylogging-mogelijkheden kan elke klik op een toets worden opgenomen en naar de database van de aanvaller worden verzonden. Op deze manier kan de malware uiteindelijk alle wachtwoorden vinden die door het slachtoffer worden gebruikt, inclusief alle creditcardcodes. Er is geen twijfel dat aanvallers dergelijke gegevens kunnen gebruiken voor kwaadaardige doeleinden en het verlies van financiële informatie leidt tot rampzalige gevolgen. Helaas werkt dergelijke malware stiekem, en het is onwaarschijnlijk dat u het op uw systeem zult zien als u geen sterke anti-malware software heeft.

Zbot

Zbot is een andere naam voor Zeus Trojan die door veel beveiligingsexperts wordt gebruikt. Als uw beveiligingssoftware Zbot in uw systeem detecteert, betekent dit dat u bent geinfecteerd met een ernstige malware die uw activiteiten stiekem volgt, wachtwoorden opneemt en andere gevoelige informatie. U moet Zbot onmiddellijk verwijderen en al uw wachtwoorden zo snel mogelijk wijzigen!

GameOver Zeus

Dit is een ander kwaadaardig Trojaans paard dat is gebaseerd op componenten van het Zeus virus. Volgens rapporten wordt deze kwaadaardige software verspreid via Cutwaii botnet. De Trojan maakt gebruik van versleutelde peer-to-peer communicatieprogramma's om te communiceren tussen zijn bekende en C & C-servers.

De bedrieglijke malware werd gebruikt voor de verspreiding van de beruchte CryptoLocker-gijzelsoftware. De activiteit van GameOverZeus werd in juni 2014 geschorst, zodra de communicatie tussen de Trojan en de C & C-servers werd onderschept en afgesloten. Een jaar later kondigde de FBI een beloning van 3 miljoen dollar uit voor informatie over de Russische hacker Evgeniy Mikhailovich Bohachev. De hacker is nog niet opgepakt.

Zeus Trojan

“Windows Detected ZEUS Virus”-technische ondersteuningsscam

Deze scam-operatie is gebaseerd op phishing-websites die bedrieglijke informatie weergeven aan iedereen die het tegenkomt. Gewoonlijk ervaart het slachtoffer omleidingen naar dergelijke frauduleuze websites nadat zijn systeem besmet is met bepaalde adware of technische ondersteuningsscam-malware.

De misleidende website speelt meestal een audiobericht af, geeft een waarschuwing en dringt aan om de ondersteuning te bellen op nummer 0800-014-8826 omdat “Windows Detected ZEUS Virus” op het systeem aanwezig zou zijn. Dergelijke webpagina's tonen de waarschuwing altijd, of de computer nu is geïnfecteerd met de aangegeven malware of niet. Scammers die achter deze oplichterij schuilgaan proberen om geld afhandig te maken van computergebruikers door hen ervan proberen te overtuigen om slechte beveiligingssoftware te kopen of te vragen om gevoelige informatie te verstrekken.

Zeus Trojan

“You Have a ZEUS Virus”-technische ondersteuningsscam

Dit is een andere oplichter die er bij de slachtoffers op aandringt om technische ondersteunings-oplichters te bellen op 1-844-859-0337 en eventueel andere vergelijkbare nummers. Zodra een dergelijk kwaadaardig programma het systeem van het slachtoffer in gevaar heeft gebracht, begint het door te verwijzen naar slechte websites die verschillende waarschuwingen tonen.

Gewoonlijk probeert de “You Have a ZEUS virus”-scam om het slachtoffer ervan te overtuigen om onmiddellijk de fraudeurs te bellen door te vermelden dat de gehele harde schijf verwijderd zal worden als het slachtoffer de webpagina sluit die de waarschuwing geeft. Dat is echter niet logisch en de slachtoffers moeten zo'n site onmiddellijk sluiten om de malware te verwijderen met behulp van gerenommeerde anti-malware tools. Dit virus lijkt erg op de “Your Computer Has Been Infected With Virus”-malware.

Zeus Trojan

“Windows Defender Alert: Zeus Virus”-technische ondersteuningsscam

Dit kwaadaardige virus leidt tot doorsturingen naar nepwebsites die zijn ontworpen om eruit te zien als het Windows Blue Screen of Death; Deze websites bevatten Windows-logo's en tonen een lijst van informatie die door het Zeus-virus gestolen zal worden, als het slachtoffer niet onmiddellijk contact opneemt met de technische ondersteuning.

Er zijn honderden sites die dergelijke misleidende waarschuwingen tonen en suggereren om te bellen met + 1-844-313-7003 en andere nummers voor 'ondersteuning'. Als u zich heeft gestoord aan dergelijke waarschuwingen, voert u een systeemcontrole uit met anti-malware-software om de malware voor technische ondersteuning te verwijderen. Waarschijnlijk zit er geen Zeus-virus in het systeem, en het kwaadaardige programma probeert alleen om u in contact te brengen met de fraudeurs.

Zeus Trojan

Distributietechnieken

Zeus Trojan wordt actief verspreid via misleidende e-mails die melding maken van niet-afgeleverde items. Pas op, want ze zien er zeer betrouwbaar uit en presenteren zich als Fedex, Royal Mail en andere bekende courierbedrijven. Als u dergelijke mail heeft ontvangen, moet u deze negeren en nooit op de link klikken, wat leidt tot de infiltratie door de Zeus Trojan. Deze malware staat er echter bekend voor bekend verspreid te worden met behulp van een verscheidenheid aan technieken, waaronder drive-by-downloads.

Daarnaast raden we u aan om illegale websites, ongeautoriseerde programma's en misleidende berichten op sociale netwerken te vermijden omdat ze ook betrokken kunnen zijn bij de verspreiding van deze Trojan. Zodra het uw systeem binnenkomt, wijzigt het de instellingen en begint het met zijn gevaarlijke activiteiten. Om het verlies van uw creditcardgegevens en geld te vermijden, moet u geen tijd verspillen en het virus onmiddellijk uit het systeem verwijderen.

Zeus Trojan

Verwijder Zeus Trojan van de gecompromitteerde computer

Als u Zeus Trojan van uw computer wilt verwijderen, moet u uw systeem scannen met FortectIntego of Malwarebytes. Zorg ervoor dat u bijgewerkte versies gebruikt om er zeker van te zijn dat deze anti-malwares dit Trojaanse paard niet missen. Het is ook aan te raden om de verbinding van uw computer met het netwerk te verbreken wanneer u de virussen verwijdert.

Deze strategie kan helpen om de processen die dit kwaadaardige virus op uw computer kan uitvoeren, te verhelpen, waardoor de verwijdering van Zeus Trojan sneller en grondiger verloopt.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Zeus Trojan Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Een manier om de kwaadaardige processen van Zeus Trojan te stoppen, is om uw apparaat in de veilige modus te laten draaien. Hieronder leggen onze experts uit hoe u de veilige modus op een goede manier  kunt inschakelen. Vergeet niet om uw toestel daarna te scannen.

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Zeus Trojan door System Restore te gebruiken

Een andere methode die het verwijderingsproces vergemakkelijkt, wordt in de stapsgewijze instructie hieronder weergegeven:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter.
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Zeus Trojan is. Klik nadien op Next
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Zeus Trojan succesvol verwijdert werd

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Zeus Trojan register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen