Gevaarlijkheidsmeter:  
  (57/100)

Zeus Trojan. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Jake Doevan - - | Het type: Trojans

De Zeus Trojan staat nummer 1 op de lijst van de meest gevaarlijke malware

Nepmelding inzake detectie door Zeus

Zeus Trojan, ook bekend onder de naam Zbot Trojan, is een krachtig en op de achtergrond opererend Trojaans paard dat gebruikt maakt van zijn kwaadaardige functionaliteiten om gevoelige, persoonlijk identificeerbare informatie en bankgegevens te stelen.

Dit virus was een van de eerste malware-varianten dat is ontworpen om de bankgegevens van mensen  over te nemen, en het is dus geen verrassing dat honderden bronnen beweren dat bijna elke bank-trojan een stukje van het Zeus-virus bevat. Feitelijk kan dit virus, door het veranderen van de configuratiebestanden in de toolkit van de trojan, worden aangepast om zo ongeveer elke informatie te verzamelen die de cybercriminelen maar willen verzamelen.

Wees er van op de hoogte dat deze trojan al tientallen miljoenen pc's heeft geïnfecteerd en heeft hackers geholpen om honderden miljoenen dollars te stelen. Er werd aangenomen dat de oorspronkelijke ontwikkelaar van deze Zeus trojan was gestopt met zijn kwaardaardige acties door in 2011 de broncode online te publiceren. Echter, wanneer een broncode wordt gelekt, zorgt dat simpelweg voor alleen nog maar meer aangepaste versies ervan.

Het is geen verrassing dat beveiligingsexperts melding blijven maken van gevallen waarin dit virus zijn infiltratie heeft uitgevoerd. Zorg er dus voor dat u een betrouwbare anti-spyware op uw pc heeft geïnstalleerd als u uw bankgegevens en andere gevoelige informatie wilt beveiligen. Twee spyware-teams adviseren om daar Reimage voor te grbruiken. Er zijn vele manieren waarop de Zeus Trojan nformatie kan verzamelen. De experts xijn het eens over twee opvallende:

 • De FTP-, POP3- of Internet Explorer-wachtwoorden worden automatisch verzameld vanuit een 'Protected Storage' (PStore) zodra het virus de computer infecteert.
 • Zeus controleert ook de websites die u bezoekt en voegt af en toe extra velden toe aan de invulformulieren, waardoor de gebruikers extra informatie moeten invoeren die niet daadwerkelijk aanwezig is op de oorspronkelijke website. In deze bijkomende velden wordt u bijvoorbeeld gevraagd om informatie te verstrekken over uw geboortedatum of telefoonnummer in plaats van de oorspronkelijk aangevraagde gebruikersnaam en wachtwoord.

Naast deze functies kan Zeus Trojan ook contact opnemen met de command-and-control-server waardoor het andere kwaadaardige activiteiten op de geïnfecteerde computers kan uitvoeren. Het kan bestanden downloaden, het apparaat afsluiten en opnieuw opstarten, en daarnaast ook de systeembestanden verwijderen, waardoor uw besturingssysteem zou kunnen crashen. Als gevolg hiervan kan het virus-slachtoffer worden gedwongen om het volledige besturingssysteem opnieuw te installeren.

De Zeus-naam wordt gebruikt door scammers wat betreft technische ondersteuning om computergebruikers aan het schrikken te maken

Als wetenschappelijke onderzoekers en analisten hebben we een nieuwe tendens gezien in de wereld van cybercriminaliteit. Scammers blijven reclame maken voor valse diensten wat betreft technische ondersteuning door het apparaat van het slachtoffer te infecteren met scareware die pop-ups toont via de standaardwebbrowser van de gebruiker. Daarom, als uw browser plotseling een verdachte URL lanceert die een pop-up lanceert met het opschrift “Windows detected ZEUS virus” of “Zeus is gedetecteerd en in quarantaine geplaatst”, is het waarschijnlijk nep en zou u dat niet moeten geloven.

De enige software die kan bepalen of uw pc door Zeus werd gecompromitteerd of niet, is een fatsoenlijke anti-malware software, en zeker niet uw browser. Scammers gebruiken de naam Zeus omdat het een berucht voorbeeld van malware is en heel veel gebruikers daar minstens één keer in hun leven van hebben gehoord. Een ander duidelijk teken dat er sprake is van een oplichterij is een technisch ondersteuningssnummer op de pop-up dat u waarschuwt voor het denkbeeldige Zeus-virus.

Gerapporteerd is dat deze malware die de nep technische ondersteuningsservice adverteert nummers gebruikt als: 1-800-014-8826, 1-844-324-6233, 1-844-680-1071 en honderden anderen. Bel deze scammers niet! Waarschijnlijk is er geen Zeus-virus op uw systeem, en niemand verzamelt uw persoonsgegevens, dus draai gewoon het anti-malware programma om deze scareware te verwijderen. De fraudeurs willen u laten schrikken en u ervan overtuigen om hun 'hulp' in te roepen.

Gebaseerd op rapporten van slachtoffers, kunnen we zeggen dat deze oplichters aan hun slachtoffers vragen om nutteloze programma's en diensten te kopen, of zelfs persoonlijke informatie of toegang tot de computer te verstrekken. Deel geen van deze gegevens met de oplichters omdat ze die zeker zullen gebruiken voor kwaadaardige doeleinden! U kunt hier meer over technische ondersteuningsscammers lezen.

Versies van malware die verwant zijn aan de Zeus Trojan

Zeus-virus. Het kwaadaardige programma wordt ofwel een virus of een Trojan genoemd. Na het infecteren van het systeem blijft het op de computer en volgt het stiekem uw online activiteiten, steelt systeeminformatie, bankgegevens en meer. Dankzij de keylogging-mogelijkheden kan elke klik op een toets worden opgenomen en naar de database van de aanvaller worden verzonden. Op deze manier kan de malware uiteindelijk alle wachtwoorden vinden die door het slachtoffer worden gebruikt, inclusief alle creditcardcodes. Er is geen twijfel dat aanvallers dergelijke gegevens kunnen gebruiken voor kwaadaardige doeleinden en het verlies van financiële informatie leidt tot rampzalige gevolgen. Helaas werkt dergelijke malware stiekem, en het is onwaarschijnlijk dat u het op uw systeem zult zien als u geen sterke anti-malware software heeft.

Zbot. Zbot is een andere naam voor Zeus Trojan die door veel beveiligingsexperts wordt gebruikt. Als uw beveiligingssoftware Zbot in uw systeem detecteert, betekent dit dat u bent geinfecteerd met een ernstige malware die uw activiteiten stiekem volgt, wachtwoorden opneemt en andere gevoelige informatie. U moet Zbot onmiddellijk verwijderen en al uw wachtwoorden zo snel mogelijk wijzigen!

GameOver Zeus. Dit is een ander kwaadaardig Trojaans paard dat is gebaseerd op componenten van het Zeus virus. Volgens rapporten wordt deze kwaadaardige software verspreid via Cutwaii botnet. De Trojan maakt gebruik van versleutelde peer-to-peer communicatieprogramma's om te communiceren tussen zijn bekende en C & C-servers.

De bedrieglijke malware werd gebruikt voor de verspreiding van de beruchte CryptoLocker-gijzelsoftware. De activiteit van GameOverZeus werd in juni 2014 geschorst, zodra de communicatie tussen de Trojan en de C & C-servers werd onderschept en afgesloten. Een jaar later kondigde de FBI een beloning van 3 miljoen dollar uit voor informatie over de Russische hacker Evgeniy Mikhailovich Bohachev. De hacker is nog niet opgepakt.

“Windows Detected ZEUS Virus”-technische ondersteuningsscam. Deze scam-operatie is gebaseerd op phishing-websites die bedrieglijke informatie weergeven aan iedereen die het tegenkomt. Gewoonlijk ervaart het slachtoffer omleidingen naar dergelijke frauduleuze websites nadat zijn systeem besmet is met bepaalde adware of technische ondersteuningsscam-malware.

De misleidende website speelt meestal een audiobericht af, geeft een waarschuwing en dringt aan om de ondersteuning te bellen op nummer 0800-014-8826 omdat “Windows Detected ZEUS Virus” op het systeem aanwezig zou zijn. Dergelijke webpagina's tonen de waarschuwing altijd, of de computer nu is geïnfecteerd met de aangegeven malware of niet. Scammers die achter deze oplichterij schuilgaan proberen om geld afhandig te maken van computergebruikers door hen ervan proberen te overtuigen om slechte beveiligingssoftware te kopen of te vragen om gevoelige informatie te verstrekken.

“You Have a ZEUS Virus”-technische ondersteuningsscam. Dit is een andere oplichter die er bij de slachtoffers op aandringt om technische ondersteunings-oplichters te bellen op 1-844-859-0337 en eventueel andere vergelijkbare nummers. Zodra een dergelijk kwaadaardig programma het systeem van het slachtoffer in gevaar heeft gebracht, begint het door te verwijzen naar slechte websites die verschillende waarschuwingen tonen.

Gewoonlijk probeert de “You Have a ZEUS virus”-scam om het slachtoffer ervan te overtuigen om onmiddellijk de fraudeurs te bellen door te vermelden dat de gehele harde schijf verwijderd zal worden als het slachtoffer de webpagina sluit die de waarschuwing geeft. Dat is echter niet logisch en de slachtoffers moeten zo'n site onmiddellijk sluiten om de malware te verwijderen met behulp van gerenommeerde anti-malware tools. Dit virus lijkt erg op de “Your Computer Has Been Infected With Virus”-malware.

“Windows Defender Alert: Zeus Virus”-technische ondersteuningsscam. Dit kwaadaardige virus leidt tot doorsturingen naar nepwebsites die zijn ontworpen om eruit te zien als het Windows Blue Screen of Death; Deze websites bevatten Windows-logo's en tonen een lijst van informatie die door het Zeus-virus gestolen zal worden, als het slachtoffer niet onmiddellijk contact opneemt met de technische ondersteuning.

Er zijn honderden sites die dergelijke misleidende waarschuwingen tonen en suggereren om te bellen met + 1-844-313-7003 en andere nummers voor 'ondersteuning'. Als u zich heeft gestoord aan dergelijke waarschuwingen, voert u een systeemcontrole uit met anti-malware-software om de malware voor technische ondersteuning te verwijderen. Waarschijnlijk zit er geen Zeus-virus in het systeem, en het kwaadaardige programma probeert alleen om u in contact te brengen met de fraudeurs.

Distributietechnieken

Zeus Trojan wordt actief verspreid via misleidende e-mails die melding maken van niet-afgeleverde items. Pas op, want ze zien er zeer betrouwbaar uit en presenteren zich als Fedex, Royal Mail en andere bekende courierbedrijven. Als u dergelijke mail heeft ontvangen, moet u deze negeren en nooit op de link klikken, wat leidt tot de infiltratie door de Zeus Trojan. Deze malware staat er echter bekend voor bekend verspreid te worden met behulp van een verscheidenheid aan technieken, waaronder drive-by-downloads.

Daarnaast raden we u aan om illegale websites, ongeautoriseerde programma's en misleidende berichten op sociale netwerken te vermijden omdat ze ook betrokken kunnen zijn bij de verspreiding van deze Trojan. Zodra het uw systeem binnenkomt, wijzigt het de instellingen en begint het met zijn gevaarlijke activiteiten. Om het verlies van uw creditcardgegevens en geld te vermijden, moet u geen tijd verspillen en het virus onmiddellijk uit het systeem verwijderen.

Verwijder Zeus Trojan van de gecompromitteerde computer

Als u Zeus Trojan van uw computer wilt verwijderen, moet u uw systeem scannen met Reimage of Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Zorg ervoor dat u bijgewerkte versies gebruikt om er zeker van te zijn dat deze anti-malwares dit Trojaanse paard niet missen. Het is ook aan te raden om de verbinding van uw computer met het netwerk te verbreken wanneer u de virussen verwijdert.

Deze strategie kan helpen om de processen die dit kwaadaardige virus op uw computer kan uitvoeren, te verhelpen, waardoor de verwijdering van Zeus Trojan sneller en grondiger verloopt.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Let op: Handmatige assistentie nodig betekent dat één van of al onze toepassingen niet instaat was/waren om de parasiet te verwijderen zonder enige vorm van manuele interventie, lees alsjeblieft de manuele verwijdering instructies hieronder

Zeus Trojan handmatige verwijdering:

Kill processen:
sdra64.exe

Manuele Zeus Trojan Verwijdering Handleiding:

Verwijder Zeus Trojan door Safe Mode with Networking te gebruiken

Een manier om de kwaadaardige processen van Zeus Trojan te stoppen, is om uw apparaat in de veilige modus te laten draaien. Hieronder leggen onze experts uit hoe u de veilige modus op een goede manier  kunt inschakelen. Vergeet niet om uw toestel daarna te scannen.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Zeus Trojan weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Zeus Trojan verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Zeus Trojan door System Restore te gebruiken

Een andere methode die het verwijderingsproces vergemakkelijkt, wordt in de stapsgewijze instructie hieronder weergegeven:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Zeus Trojan is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Zeus Trojan succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Zeus Trojan en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner of Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Over de auteur

Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-zeus-trojan.html

Verwijdering gidsen in andere talen