Gevaarlijkheidsmeter:  
  (40/100)

Haal “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet dec 2017

door Jake Doevan - - | Het type: Adware

Het Zeus virus keert terug met de “Windows Detected ZEUS virus” scam

Afbeelding van de Windows Detected ZEUS scam

“Windows Detected ZEUS virus” is een nep melding die bijna identiek is aan de “You have a Zeus virus” en “Windows Defender Alert: Zeus Virus” scams. Dit bericht wil onwetende gebruikers ervan overtuigen dat ze geïnfecteerd werden met het beruchte Zeus virus. als je hiervan nog nooit hebt gehoord, kan je angst hebben na het horen van zijn naam want deze Trojaan werd gebruikt om mensen hun gevoelige informatie te stelen.

Gelukkig bestaat het Zeus virus niet langer. Nadat het ontdekt werd in 2012, werd deze botnet uiteindelijk gedetecteerd en verwijdert in 2016. Beveiligingsexperten hebben echter reeds gemeld dat ze twee verschillende virussen ontdekten die gebaseerd zijn op dezelfde code – Zeus Panda virus en Terdot.

Het idee om de Zeus naam te gebruiken in de “Windows Detected ZEUS virus” scam is vrij duidelijk. Er wordt van deze angstwekkende naam verwacht dat hij de hackers zal helpen gebruikers te misleiden tot het bellen van een speciaal nummer om zo in contact te komen met “Microsoft beveiliging experts.” Het doel van deze oproepen is om hen geld afhandig te maken door hen zich te laten abonneren op allerlei services.

Je moet weten dat de misdadigers het lichaam en het telefoonnummer van het “Windows Detected ZEUS virus” bericht vrij vaak wijzigen, dus kan je gelijkaardige waarschuwingen tegenkomen op je browser. Op het moment van schrijven echter, vraagt de “Zeus virus detected” scam je om +1-866-625-5558 te bellen om het probleem op te lossen. De zogenaamde Microsoft techniekers zullen je helpen de malware te verwijderen.

Het nep bericht leest als volgt: 

[page name] says:
****Don't Restart Your Computer****

Windows Detected ZEUS Virus. The Infections detected, indicate some recent downloads on the computer which in turn has created problems on the computer.

Call Microsoft support +1-866-625-5558 and share this code B2957E to the Agent to Fix This.

******************************************
A Suspicious Connection Was Trying to Access Your Logins, Banking Details & Tracking Your Internet Activity.

Security Centre & Firewall Services are Disabled, Error code 0x8007042c

Your TCP Connection Was Blocked by Your Firewall. Your Accounts May be Suspended Until You Take an Action.

Het meest interessante hieraan is dat deze nep melding ook ogemerkt werd op Mac systemen. Als we er rekening mee houden dat het echte Zeus virus oorspronkelijk enkel ontworpen werd voor Windows besturingssystemen, moet je jezelf geen zorgen maken over je logins en aanmeldgegevens na het zien van de “Zeus virus detected on Mac” scam op het bureaublad van je Mac.

Als je verlost wilt worden van deze scam, moet je een adware-type virus vinden op je computer. Meestal wordt dit verspreid in een bundel met freeware en kan het je systeem ongemerkt infiltreren. Daarom raden we je ten stelligste aan om een automatische verwijderingsoptie te gebruiken om de Windows Detected ZEUS virus scam volledig te verwijderen. Probeer in dit geval, Reimage Reimage Cleaner Intego.

Schermafbeelding van “Windows Detected ZEUS virus”“Windows Detected ZEUS virus” type waarschuwingen zijn dominant onder de tech ondersteuning scams

Als we deze scam wat verder analyseren, wordt het duidelijk dat hij maar gewoontjes is. Het bericht bevat verklaringen die echt belachelijk zijn. Ook wordt het getoond tijdens het surfen wat echt nergens op slaat omdat melding van Windows geen browsers bezetten. 

Meer nog het, “Windows Detected ZEUS virus” lijkt gegenereerd te worden door een botnet die deze scams naar meerdere geïnfecteerde browsers stuurt. Het bericht bevat een speciale code bijvoorbeeld “G3468D”, wat dient ter indentificatie van het slachtoffer.

Onnodig te zeggen dat je gewoon dit scaam bericht moet sluiten. Hiervoor moet je op de knop “Verhinder dat deze pagina bijkomende dialogen opent” eronder klikken. Daarna moet je de browser herstellen door de handmatige instructies te volgen of een malware verwijdering tool het Windows Detected ZEUS virus laten verwijderen. Het zal alle resterende scripts en verborgen bestanden die deze waarschuwingen veroorzaken opruimen.

Laat je niet verleiden tot het bellen van het opgegeven nummer omdat je dan enkel geld verliest en fraudeurs toegang tot je computer verleent. In dat geval kunnen ze misschien een echt virus plaatsen wat voor meer problemen zal zorgen.

Nieuwe tinten van de Zeus virus scam (2017 versie)

Onbeschermd systeem, verouderde browser en de neiging om illegale film streaming of gok sites te bezoeken kan ervoor zorgen dat je meer risico loopt op het tegenkomen van de Windows Detected ZEUS virus scam. Aan de andere kant, ook als je zeer voorzichtig bent kunje deze scam tegenkomen.

Gelukkig vormt deze adware-type scam geen grote bedreiging voor je apparaat. Echter het regelmatig ontvangen van zulke waarschuwingen zouden je zorgen moeten baren. In dit geval moet je nagaan of je systeem niet geïnfecteerd werd met een meer verfijnde malware. De fraudeurs achter deze scam injecteren vaak een specifieke code in bepaalde domeinen.

Evenzo, zou het verstandiger zijn om je dagelijks bezochte domeinen na te kijken. Als ze vol staan met blinkende advertenties, betekent dit dat het domein vertrouws op de steun van derden. Meer gesofisticeerde tech ondersteuning scams werken via exploit kits dus om het risico op het ontdekken ervan te verkleinen, moet je regelmatig een scan uitvoeren met je beveiliging app. Laat ons nu verdergaan met de manieren om de Zeus scam te verwijderen.

Windows Detected ZEUS virus scam verwijderingshandleiding

De Windows Detected ZEUS virus scam werkt meer zoals een adwar-type programma, dus moet je niet panikern over data verlies en gelijkaardige problemen gdie gerelateerd zijn aan het Zeus virus. Bovendien zorgt dit feit ervoor dat het verwijderingsproces van het virus simpeler wordt.

Je hebt twee opties om “Windows Detected ZEUS virus” van je computer te verwijderen: handmatig of automatisch. Als je dit snel wilt doen moet je ervoor zorgen dat je een van de onderstaande programma's installeert en het bijwerkt voor je de scan uitvoert. Vervolgens zal het alle aan de adware gerelateerde objecten, die verantwoordelijk zijn voor het tonen van deze nep Zeus waarschuwing detecteren.

Je kan ook de handmatige verwijderingsinstructies voor het Windows Detected ZEUS virus gebruiken. Deze worden onder dit artikel beschreven. Echter, als je ze gebruikt moet je zeer aandachtig zijn en elke stap in de correcte volgorde uitvoeren. Deze richtlijnen zullen je helpen je besturingssysteem en browsers, inclusief Chrome, Firefox, Internet Explorer, en Microsoft Edge, te herstellen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam Verwijdering Handleiding:

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam van Windows systems

Om het Windows Detected ZEUS virus uit Windows te verwijderen, volgje deze handleiding zorgvuldig:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam van Mozilla Firefox (FF)

Om het “Windows Detected ZEUS virus” te verwijderen uit Firefox, moet je alle elementen en verborgen scripts van deze scam verwijderen met de hulp van deze handleiding:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam van Google Chrome

Om Chrome te herstellen, volg je al deze stappen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-windows-detected-zeus-virus-tech-support-scam.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam