Verwijder Zeus Panda virus (Virus Verwijdering Handleiding) - Verbeterde Instructies

Zeus Panda virus Verwijdering Handleiding

Wat is Zeus Panda virus?

Het Zeus Panda virus valt computers wereldwijd actief aan

Het Zeus Panda virus

Het Zeus Panda virus (ook wel gekend als het Panda Banker virus) is een nieuwe banking Trojaan, welke een verbeterde versie van de beruchte Zeus virus is. Dit kwaadaardige programma wordt veelal verspreid via kwaadaardige spam en zeer waarschijnlijk ook via exploit kits.

Voordat het zichzelf installeert, controleert de Panda Banker Trojaan de taal en breekt het de installatie af als het systeem Russisch, Oekraïens, Wit-Russisch of Kazachs gebruikt als standaard taal. Vervolgens controleert de Trojaan of er analyse tools actief zijn op het systeem.

De Zeus Panda Banking Trojaan schrijft iedere geïnfecteerde host in op een botnet en geeft elke computer een uniek bot Id-nummer. Het creëert ook een speciale register waarde om zichzelf in te stellen als een opstart programma It also creates a special registry key to assign itself as a startup program (dit laat toe dat het zichzelf activeert telkens de computer opgestart wordt).

De voornaamste doelstellingen van deze banking Trojaan zijn:

 • Het stelen van de login informatie voor je bankrekening, sociale media account en alle andere online accounts die je gebruikt;
 • Het genereren van frauduleuze transacties en geld stelen van je bankrekening.

Om deze doelstellingen te bereiken, gebruikt de malware web injecties die HTML-codes toevoegen aan het netwerk verkeer van een browser. Het virus richt zich voornamelijk op Firefox, Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge en Panda processen om zichzelf aan toe te voegen.

Het virus onderschept het verkeer van een browser en past de inhoud van de sites die getoond worden op de browser aan.

Experts zijn het eens dat het verwijderen van Zeus Panda een zeer ingewikkelde taak is omdat dit virus blijkbaar het product van zeer ervaren malware ontwerpers is. Het gebruikt geavanceerde verduistering technieken en probeert ten alle kosten verwijdering te voorkomen. Bovendien verblijft het op de geïnfecteerde computer zonder enige tekenen van bestaan te tonen, waardoor het voor maanden of zelfs jaren private informatie kan stelen.

De Zeus Panda banking malwareHet Zeus Panda virus (ook wel gekend als de Panda Banker) is een nieuwe kwaadaardige variant van de Zeus Trojaan die erop uit is om je private gegevens te stelen en deze te gebruiken om frauduleuze transacties te verrichten met je bankrekening.

Als je vermoed dat je apparaat in gevaar gebracht werd door de beschreven variant van het Zeus virus, raden ze je ten stelligste aan om de Zeus Panda malware zo snel als je kan te verwijderen. Het virus zal, zonder twijfel, je toegangsgegevens en andere gevoelige informatie stelen en deze rechtstreeks aan cybercriminelen sturen, zegt het Dieviren.de team. Dit heeft tot resultaat dat je te maken kan krijgen met problemen zoals identiteitsdiefstal en financieel verlies.

De distributie van de Panda Trojaan

Onderzoekers van Proofpoint stellen dat deze Trojaan verspreid wordt via kwaadaardige spam en tenminste drie exploit kits inclusief Angler EK, Nuclear EK, en Neutrino EK. Analysten wijzen erop dat de criminelen achter de Trojaan geo-filters gebruikten om zich enkel voornamelijk te richten op Australische en Engelse banken.

Als we het hebben over kwaadaardige spam campagnes, waren het er twee. De eerste verspreid een misleidend Word-document dat een gert.exe bestand download van op 78.128.92[.]31. Deze spam campagne is gericht op massamedia en bedrijven, The spam campaign is aimed at mass media and manufacturing companies, en het benut CVE-2014-1761 en CVE-2012-0158 kwetsbaarheden.

De tweede soort verspreid ook gecompromitteerde Word-documenten. Tijdens deze campagne was een klein aantal werknemers van financiële instellingen het doelwit. De kwaadaardige bijlage download de Godzilla loader welke dan op zijn beurt de Panda Banker (panda.dat) download.

Recentelijk zijn, de criminelen achter deze Trojaan, begonnen met het gebruiken van BlackHat SEO technieken om gecompromitteerde pagina's bovenaan de zoekresultaten van Google te plaatsen. Bijgevolg krijgen mensen die op zoek zijn naar informatie over banken of financiën resultaten te zien met de kwaadaardige pagina's op de eerste plaatsen.

Na het klikken op zo'n zoekresultaat, wordt het slachtoffer omgeleid naar misleidende sites die voorstellen om een gecompromitteerd Word-document, dat de Zeus Panda payload bevat, te downloaden .

Verwijder de Zeus Panda Banker

Het is zeer moeilijk om het Zeus Panda virus te verwijderen, dus probeer het zelfs niet om handmatig te zoeken naar de componenten van deze Trojaan. Zelfs de meest ervaren computer technicus merkt nauwelijks de activiteit van dit virus op, dus scan je computer met een automatische malware detectie software om het te lokaliseren en veilig te verwijderen.

Gelieve de onderstaande instructies te gebruiken om veilig op te starten en te beginnen met het verwijderen van Zeus Panda. Des te sneller je dit virus verwijdert des te beter. Vergeet niet om al je wachtwoorden te wijzigen en je bank te informeren over dit virus aangezien er mogelijke risico's aan verbonden zijn voor je rekening en jezelf te beschermen tegen financieel verlies.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Zeus Panda virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Om de Zeus Panda Banker te verwijderen, herstart je de computer in Veilige Modus en volg je zorgvuldig onderstaande instructies. Je moet de Trojaan op een veilige manier van je computer verwijderen en ervoor zorgen dat er geen componenten achterblijven. Als deze methode niet helpt om de banking malware van je computer te verwijderen, gebruik dan de alternatieve Systeemherstel methode.

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Zeus Panda door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Zeus Panda is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Zeus Panda succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Zeus Panda en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen