Haal Vprotect application weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet dec 2019
De VProtect toepassing – een legitieme app gerelateerd aan AVG producten
De VProtect toepassing is een app die toebehoort aan het bekende beveiligingsbedrijf AVG. Ook gekend als vprot.exe, kan het opduiken tijdens het opstarten na het downloaden van AVG Web TuneUp, AVG Security Toolbar, AVG SafeGuard toolbar, en AVG Nation toolbar. De AVG Security Toolbar, Yahoo search, LinkScanner, en andere onderdelen kunnen echter ongemerkt op je systeem belanden omdat ze allemaal verspreid worden in één bundel. Er bestaat geen twijfel over dat de VProtect toepassing geen virus is en ongemoeid moet worden gelaten als je AVG tools gebruikt. Veel mensen op Reddit, Microsoft en andere tech fora zijn echter bezorgt over de pop-up advertenties die stellen dat “VProtect Toepassing werkt niet meer” en het hoge CPU gebruik veroorzaakt door de app. Als je bezorgt bent over het feit of je versie legitiem is of niet, blijf dan verder lezen.
Naam | VProtect toepassing |
---|---|
Type | Toepassingsonderdeel |
Besturingssysteem | Windows |
Gerelateerd aan |
|
Doel | Ervoor zorgen dat de gerelateerde app probleemloos werkt |
Hoe je ervan verzekeren dat de toepassing veilig is | Als je AVG producten op je pc hebt moet je niet panikeren. Als je de betrouwbaarheid ervan wilt controleren, scan je computer dan met een antivirus |
Distributie | Geïnstalleerd in een bundel met AVG producten |
Verwijdering | Installeer Reimage om je ervan te verzkeren dat het systeem vrij is van ongewenste inhoud |
VProtect toepassing was reeds betrokken in tal van discussies omwille van zijn onverwachts verschijnen. In werkelijkheid, duikt het op je systeem op onder één voorwaarde – als je de installatie van freeware/sofware niet volgt. Als je wilt vermijden dat werkbalken, add-ons en gelijkaardige componenten achter je rug om geïnstalleerd worden, moet je steeds elke installatiestap van een programma aandachtig volgen en niet steeds zomaar op “Volgende” klikken totdat “Voltooien” verschijnt.
Als je de “Vprotect Toepassing werkt niet” pop-up te zien krijgt als je de computer gebruikt, is het eerste wat je moet weten dat het fout bericht niet gerelateerd is aan het Windows besturingssysteem. Het is gerelateerd aan de AVG anti-virus of werkbalken die aangeboden worden in een bundel. Volgens de verkoper werden de advertenties getoond aan mensen die de gratis versie van het programma gebruiken. De recentst versies van het programma voorzien echter de mogelijkheid om zulke advertenties uit te schakelen.
Het is belangrijk dat je weet dat verscheidene jaren geleden hacker actief het Vprotect virus verspreid hebben, wat een rogue anti-spyware is die geld afhandig wil maken van gebruikers door te rapporteren over talloze gevallen van malware en dan hen betaalde hulp aanbieden. Van zodra het geïnstalleerd was, laadde het zijn scanners zonder toestemming te vragen en rapporteerde dan over verzonnen computerinfecties, zoals RDN/Generic.grp!hy, Trojan.Proxy.Win32.Agent.x, BackdoorRbot.gen. Deze truc werd echter alleen gebruikt om mensen angst aan te jagen zodat ze een licentie sleutel voor deze rogue zouden kopen.
Als je de AVG Toolbar of een andere AVG software niet gebruikt op je machine en de computerscans geven aan dat dit programma een bedreiging vormt, moet je onmiddellijk het vprot.exe proces beëindigen en het Vprotect toepassing virus van je machine verwijderen. Anders kan het nep systeemscans veroorzaken en proberen je te overtuigen dat je computer aangetast werd door ernstige computerdreigingen, zoals virussen en malware.
Je moet beseffen dat vprot.exe geen essentieel systeemonderdeel is, dus kan je het beëindigen en de Vprotect toepassing verwijderen als het veel van je CPU geheugen in beslag neemt. Een hoog CPU gebruik tijden shet opstarten is één van de problemen veroorzaakt ddor dit onderdeel op je Windows computer. Om het probleem op te lossen, verwijder je AVG Web TuneUp, AVG Security Toolbar via het controlepaneel of neem je contact op met het bedrijf voor professionele ondersteuning om er zeker van te zijn dat het veilig is de VProtect toepassing startup uit te schakelen.
Vprotect - een toepassing die gevonden kan worden als een scam als het opduikt op een computer die geen AVG tools geïnstalleerd heeft.
Distributietechnieken gebruikt om componenten te verspreiden met bepaalde apps
Volgens tech experts, worden niet alleen rogue anti-spyware, adware, en hijackers verspreid via de oneerlijke distributiemethode genaamd bundelen. Je kunt ook optionele componenten installeren die zeer twijfelachtig zijn als het gaat over het nut ervan bij het installeren van legitieme apps van bekende bedrijven.
Als je zulke software of componenten wilt vermijden, moet je vermijden freeware te downloaden zonder dat je de installatie ervan aandachtig volgt. Meestal raden experts aan te kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode om te zien welke zoekmachines, add-ons en gelijkaardige componenten aangeboden worden in een bundel. Dan moet je ervoor zorgen dat je deze aanbiedingen weigert door de vinkjes te verwijderen.
Bovendien moet je ook vermijden te klikken op de waarschuwingen die aanbieden om Java, Flash Player, Media Player, enz. gratis te updaten. Dit is een andere misleidende methode die veel gebruikt wordt voor het verspreiden van POT, rogues, en gelijkaardige dreigingen. Hoewel dit niet van toepassing is op AVG apps, kunnen zulke advertenties gemakkelijk de voordien vermelde rogue anti-spyware insstalleren.
Verwijder Vprotect toepassing als het problemen veroorzaakt
Als je vermoed dat AVG-gerelateerde processen en apps problemen veroorzaken op je computer, verwijder dan Vprotect toepassing zonder verwijl. Je kunt dit handmatig doen door je recent geïnstalleerde programma's te openen en AVG Web TuneUp, AVG Security Toolbar, AVG SafeGuard toolbar, AVG Nation toolbar, en gelijkaardige AVG-gerelateerde apps te verwijderen.
Als je echter gestoord werd door nep systeemscanners en gelijkaardige problemen, moet je het systeem nog eens nakijken op de rogue anti-spyware die dezelfde naam gebruikt om zijn slachtoffers te laten denken dat het veilig is. In dit geval raden we je aan een gereputeerde anti-spyware te gebruiken voor het verwijderen van Vprotect toepassing. Als je er eentje op je apparaat hebt, zorg er dan voor dat deze bijgewerkt is anders werkt het misschien niet correct.
U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.
Manuele Vprotect application Verwijdering Handleiding:
Verwijder Vprotect application van Windows systems
Om VProtect toepassing te verwijderen uit Windows, verwijder je AVG Web TuneUp, AVG Security Toolbar, AVG SafeGuard toolbar, AVG Nation toolbar, en gelijkaardige AVG-gerelateerde appsuit het Taakbeheer:
-
Klik op Start → Control Panel → Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs).
-
Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program.
- Verwijder Vprotect application en gerelateerde programma's
Zoek hier naar Vprotect application en andere recentelijk geïnstalleerde programma's. -
Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren.
- Verwijder Vprotect application uit de Windows snelkoppelingen
Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. -
Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is.
Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.