Voorkom Bytefence en andere verborgen programma's met Unchecky

Zelfs legitieme programma's verspreiden zich in software bundels

Bundelen is een software marketing methode waarover veel gepraat wordt. Ondanks het feit dat deze distributiemethode veel gebruikt wordt door de ontwerpers van potentieel ongewenste programma's (POT), o.a. adware of browser hijackers, is het nog steeds een legitieme strategie. Zelfs zeer bekende bedrijven gebruiken het, omgeacht het feit dat ze vaak het risico lopen hun reputatie te beschadigen.

Nog niet zo lang geleden, werd de sotware ontwikkelaar Bytefence gerapporteerd voor het verspreiden van hun producten samen met programma's zoals Any Video Converter en Clip Grab. Na het installeren van een van deze programma's, klaagden mensen ervoor dat deze tool hun computer scande, hun startpagina wijzigde en dit programma op andere manieren promote.

Hoewel dit programma verklaard werd legitiem te zijn, geloofden veel gebruikers niet dat Bytefence een betrouwbaar tool kon zijn omdat het uit het niets op hun computer verscheen. Dus kan deze dubieuze marketing strategie het omgekeerde resultaat hebben dan dit dat de uitgevers verwacht hadden.

Legitieme programma's die onbedoeld gedownload worden door gebruikers kunnen probleemloos verwijdert worden. De infiltratie van POT of zelfs malware kan echter uren aan het bepalen van de potentieel gevaarlijke of kwaadaardige componenten vereisen. Dus is voorkomen beter dan genezen, en het Unchecky tool bied je zijn hulp aan.

Unchecky vereenvoudigt de installatie van software door het stoppen van de installatie van verborgen apps

Een van de belangrijkste beveiliging tips is, de nodige aandacht te schenken aan de installatie van freeware, shareware en andere programma's. Computergebruikers zijn echter vaak te lui om te kiezen voor de “Geavanceerde” of “Aangepaste” installatie en vertrouwen nog steeds op de “Standaard” of “Aanbevolen” instellingen.

De snelle installatie kan je helpen wat tijd te besparen, maar deze methode verbergt vaak tal aan bijkomende programma's. Tools zoal Unchecky echter helpen gebruikers deze verborgen “schatten” te vinden en verhinderen dat ze de computer binnendringen.

Het programma is ontwopen om alle op voorhand aangevinkte aanbiedingen, extra downloads of speciale aanbiedingen die in het softwarepakket zitten, te deselecteren. Dus hoef je dit niet meer handmatig te doen. Daarnaast waarschuwt het programma ook voor verborgen componenten als je het vinkje naast een melding die aanbied je startpagina of standaard zoekmachine te vervangen laat staan.

Vergeet het verwijderen van POT

Elke computergebruiker heeft tenminste een keertje in zijn/haar leven een browser hijacker of vervelende toepassing, die de browser vulde ,et advertenties, geïnstalleerd. Dag na dag vertrouwen de ontwerpers van ongewenste toepassingen om meer agressieve technieken die toelaten dat ze hun producten zelfs onder de “Geavanceerde” installatiemethode kunnen verbergen. Het nemen van extra voorzorgsmaatregelen is dus nodig.

Als je vaak nieuwe programma's download of uitprobeert, kan Unchecky de manier voor jou zijn om surefen-gerelateerde problemen of zelfs cuber dreigingen te voorkomen. Deze software kan makkelijk worden gebruikt, en vooral, het neemt niet veel plaats of hulpbronnen in beslag.

Zodra het geïnstalleerd werd, werkt het op de achtergrond en verwijdert het automatisch alle vinkjes voor extra toepassingen telkens je een nieuwe software installeert.

Je kan echter ook steeds ongewenste toepassingen vermijden door eerst hun Privacy Beleid en Algemen Voorwaarden te lezen. Daarna moet je ervoor zorgen dat je kiest voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode en alle reeds aangevinkte vakjes deselecteerd, vooral deze die je aanbieden om bijkomende extensies te installeren of je startpagina te wijzigen.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk