De beste hulpmiddelen van 2021 om gijzelsoftware te verwijderen

Vind het beste hulpmiddel voor het verwijderen van gijzelsoftware om uw computer te beschermen tegen gijzelsoftware-aanvallen

Gijzelsoftware -aanvallen vormen al meer dan een decennium een wereldwijde bedreiging. Hoewel grote hoeveelheden infecties alleen al de afgelopen jaren zijn opgemerkt, ontwikkelen criminelen sinds 2005 bestandsversleutelende virussen. Helaas hebben gijzelsoftware-aanvallen de afgelopen 11 jaar aanzienlijk het aantal traditionele datalekken aanzienlijk overtroffen, en experts geloven dat hackers dit winstgevende, maar illegale werk niet zullen opgeven .

Het is echter duidelijk dat de hedendaagse samenleving zich aan de top van technologie en globalisering bevindt. Evenzo gaat we niet meer terug pen-en-papier. Denk bijvoorbeeld aan het runnen van een ziekenhuis of een internationaal bedrijf zonder technologische apparaten en het vermogen om informatie tussen instellingen over te dragen. In feite zijn dergelijke grootschalige bedrijven of publieke organisaties meer vatbaar voor gijzelsoftware-infecties, omdat ze in relatief korte tijd aanzienlijke hoeveelheden losgeld kunnen betalen.

Daarom is de enige manier om zowel particulieren als instellingen te beschermen tegen financiële verliezen, een professionele beveiligingssoftware te krijgen die netwerken en systemen zou moeten verdedigen tegen gijzelsoftware-aanvallen voordat het bestandscoderende virus binnenkomt. Hoewel de meeste krachtige anti-gijzelsoftware-tools moeten worden aangeschaft, hebben ze gratis proefversies voor hun klanten om hun effectiviteit te controleren en te evalueren.

We hebben een handleiding opgesteld wat betreft de beste gijzelsoftware-verwijderingshulpprogramma's van 2021 die geschikt zijn voor zowel gewone computergebruikers als grote bedrijven. Zorg er wel voor dat de anti-gijzelsoftware-software alleen van de officiële websites wordt gedownload, omdat oplichters de goedgelovige mensen proberen te misleiden tot het kopen van valse duplo's van legitieme programma's. Daarom vragen wij u vriendelijk om oplettend te zijn.

1. Gratis Bitdefender Anti-gijzelsoftware tool vaccineert uw computer tegen de cyberbedreigingen

The image of Bitdefender anti-ransomware tool

Deze gratis gijzelsoftware-verwijderingssoftware maakt gebruik van een vaccinatietechniek om uw computer te beschermen tegen specifieke families met gijzelsoftware. In het bijzonder helpt het om TeslaCrypt, Locky, BTC-Locker en de originele versie van Petya crypto-malware te vermijden. De methode die het gebruikt is vergelijkbaar met vaccinatie in het echte leven – de anti-gijzelsoftware tool laat het virus denken dat uw computer al is geïnfecteerd.

Aangezien criminelen zich waarschijnlijk niet richten op het infecteren van hun schadelijke programma's op computers die al zijn geïnfecteerd, doet deze tool voor het verwijderen van gijzelsoftware eigenlijk precies wat het belooft te doen. Het probleem is dat het opnieuw infecteren van de pc de gecodeerde bestanden onversleutelbaar kan maken, zelfs voor de hackers die de gijzelsoftware hebben gemaakt. Dus proberen ze dergelijke acties te vermijden om nog enigszins vertrouwenswaardig over te komen bij hun slachtoffers.

Het Bitdefender anti-gijzelsoftware hulpmiddel creëert een bestand dat als een stimulans fungeert dat de beoogde computer al is geïnfecteerd. En zo, weert het de aanval af. Het is echter mogelijk dat deze techniek niet altijd werkt en dat softwareontwikkelaars het hebben ontworpen om te starten bij het opstarten en op de achtergrond te worden uitgevoerd voor extra bescherming.

Een andere geweldige functie van dit gijzelsoftware-verwijderingshulpmiddel is dat het compatibel is met elke computer en geen commerciële instelling vereist. Houd er echter rekening mee dat u alleen beschermd bent tegen die vier gijzelsoftwarefamilies. Daarom is het aangeraden om een andere anti-malware software te gebruiken voor andere aanvallen.

Voordelen Nadelen Conclusie

Gratis voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Kan niet beschermen tegen andere gijzelsoftware-families en -virussen.

Terwijl de Bitdefender Anti-gijzelsoftware-tool absoluut beschermt tegen de oorspronkelijke versie van Petya, BTC-Locker, Locky en TeslaLocker, moet u een andere beveiligingssoftware gebruiken ter bescherming tegen andere cyberbedreigingen in het algemeen.

Beschermt de computer tegen 4 specifieke gijzelsoftware-families.

Gebruikt effectieve vaccinatietechniek.

Werkt altijd op de achtergrond.

2. Gratis Malwarebytes Anti-gijzelsoftware Beta-software detecteert crypto-malware op basis van het gedrag ervan

The image of Malwarebytes anti-ransomware beta version

Dit is een ander gratis hulpmiddel voor het verwijderen van gijzelsoftware dat een geweldig aanvullend onderdeel is van uw primaire beveiligingssoftware. Hoewel het oorspronkelijk een van de elementen is van het volledige Malwarebytes Antivirus dat wordt aangeboden voor $ 39,99, kunnen gebruikers de bètaversie ook gratis installeren.

Deze gijzelsoftware-verwijderingssoftware is compatibel met de volgende besturingssystemen:

 • Windows 10 (32/64-bit);
 • Windows 8.1 (32/64-bit);
 • Windows 8 (32/64-bit);
 • Windows 7 (32/64-bit).

Malwarebytes Anti-gijzelsofware Beta beschermt de computer van zijn gebruiker door de toegang tot belangrijke domeinen of specifieke bestandstypen te regelen. Met andere woorden, als een niet-geautoriseerd programma probeert een gecontroleerd(e) locatie/bestand te wijzigen of te bereiken, waarschuwt de beveiligingssoftware de gebruiker over een potentiële gijzelsoftware-aanval.

Merk op dat de meest gebruikte programma's zoals Microsoft Office of Windows Components niet als een bedreiging worden herkend. Maar anderen zetten het sein op rood. Gelukkig kan de gebruiker de applicatie met slechts één klik op de witte lijst plaatsen en ook in quarantaine plaatsen.

Helaas kan er een geval voorkomen waarbij de gijzelsoftware een programma op de witte lijst nabootst en op die manier heimelijk uw systeem binnenkomt. Om deze reden categoriseren deskundigen deze tool als een prima extra beschermingslaag naast de primaire beveiligingssoftware.

Voordelen

Nadelen Conclusie
Beta-versie is gratis voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Sommige bestanden kunnen worden gecodeerd voordat de gijzelsoftware in quarantaine wordt geplaatst. Malwarebytes Anti-gijzelsoftware Beta-software is een geweldige extra beschermingslaag voor uw beveiligingsapplicatie omdat deze alle cyberbedreigingen opvangt die mogelijk door het primaire programma heen zijn geglipt.
Detecteert gijzelsoftware door het gedrag ervan te onderzoeken en het daarna in quarantaine te plaatsen.

Altijd actief op de achtergrond.

3. Kaspersky Anti-gijzelsoftware voor bedrijven is ook effectief voor persoonlijk gebruik

The image of Kaspersky anti-ransomware for business software

Kaspersky Lab biedt ook een geweldig gratis hulpmiddel voor het verwijderen van gijzelsoftware. Ondanks implicaties in de naam waardoor u denkt dat alleen grootschalige bedrijven kunnen profiteren van dit programma, kan deze beveiligingssoftware ook dienen voor uw persoonlijk gebruik. Ook al moeten de gebruikers tijdens de registratie enkele bedrijfsgerelateerde gegevens indienen om deze gratis te kunnen krijgen.

Kaspersky Anti-gijzelsoftware ondersteunt de volgende besturingssystemen:

 • Windows 7;
 • Windows 8;
 • Windows 8.1;
 • Windows 10.

Deze anti-gijzelsoftware-software heeft een geweldige combinatie van Kaspersky's System Watcher-model en een nauwgezette bewaking van app-gedrag voor volledige bescherming. Het stelt gebruikers ook in staat om programma's op de witte lijst te plaatsen, die helaas met behulp van misleidende technieken mogelijk schadelijke software in het systeem laten binnensluipen. Het Kaspersky Anti-gijzelsoftware hulpmiddel biedt echter een gecompromitteerd bestandsherstel voor het geval uw pc is geïnfecteerd met gijzelsoftware.

Een ander uitstekend kenmerk van deze beveiligingssoftware is dat, zelfs als het bestandscoderende virus erin slaagt de toepassing af te sluiten, het onmiddellijk opnieuw wordt geopend en automatisch wordt gestart. Hoewel het verstandig is om te weten dat dit programma niet samen met andere Kaspersky-toepassingen kan worden uitgevoerd, wat een goede tweede beschermingslaag zou zijn.

Voordelen Nadelen Conclusie
Gratis voor zakelijk gebruik. Kan niet samen met andere Kaspersky-producten lopen. Kaspersky Anti-gijzelsoftware voor bedrijven is een beveiligingssoftware die nuttig is voor iedereen: het beschermt tegen cyberbedreigingen en slaagt erin gecodeerde informatie te herstellen na een aanval met gijzelsoftware.
Kan ook dienen voor individuen. Vereist registratie met persoonsgevoelige gegevens.

Staat toe om de apps op de witte lijst te plaatsen.

Biedt herstel van gecodeerde bestanden.

4.Trend Micro RansomBuster biedt meerdere beschermingslagen

The image of Trend Micro RansomBuster tool

Trend Micro heeft een effectieve beveiligingssoftware uitgebracht, genaamd RansomBuster, die niet één, maar meerdere beschermingslagen tegen aanvallen van gijzelsoftware biedt. Bovendien is het gratis voor zowel gewone computergebruikers als grote bedrijven. U kunt het echter ook als een extra component krijgen terwijl u Trend Micro Antivirus + beveiligingsproduct koopt.

Het hoofdkenmerk van RansomBuster is dat het is ontworpen om back-ups te maken zodra de gedragscontrole een rood signaal oproept. Evenzo, als de waarschuwing geldig is, elimineert de beveiligingssoftware de cyberdreiging en herstelt het bestanden van back-upkopieën die eerder zijn gemaakt.

Volgens de experts is Trend Micro RansomBuster compatibel met de volgende besturingssystemen:

 • Windows 7;
 • Windows 8;
 • Windows 8.1;
 • Windows 10 en nieuwere versies.

Bovendien heeft de software van deze Trend Micro nog een mogelijkheid genaamd Folder Shield, waarmee de belangrijkste documenten kunnen worden beschermd tegen ongeoorloofde wijzigingen. Houd er echter rekening mee dat deze beveiligingsapplicatie is ontworpen om samen met het primaire antivirusprogramma te werken. Anders kan het enkele infecties doorlaten.

Al met al is Trend Micro RansomBuster een uitstekende keuze, rekening houdend met het feit dat het gratis is. Het Folder Shield doet ook echt het werk dat het belooft, maar het is beperkt tot 2 mappen. Bovendien wijzen sommige deskundigen erop dat de gedragsgestuurde detectie ervan moet worden verbeterd. Gebruik het dus alleen als extra beschermingslaag.

Voordelen Nadelen Conclusie
De Folder Shield-functie blokkeert de toegang van ongeautoriseerde apps tot beveiligde mappen. Folder Shield beschermt maximaal 2 mappen. Trend Micro RansomBuster biedt meerdere beschermingslagen die niet alleen gijzelsoftware-aanvallen helpen voorkomen, maar ook gecodeerde bestanden ophalen. Het wordt echter aangeraden om het te gebruiken als extra beveiligingssoftware vanwege noodzakelijke verbeteringen in op gedrag gebaseerde detectie.

Gratis voor iedereen.

Heeft gedragsgestuurde detectie die functioneert in alle mappen.

Maakt back-up kopieën om bestanden na een aanval te herstellen.

5. Zemana Anti-malware biedt niet alleen realtime bescherming maar ook 24/7 technische ondersteuning

The illustration of Zemana Antivirus software

Zemana Anti-malware heeft ze alletwee: gratis en premium-versies die verschillen door extra functies. Hoewel de gratis versie bestaat uit de opties voor smart scan en drag&drop, biedt de volledige variant ook realtime bescherming en een diepe scan. Een andere geweldige functie die in beide varianten is opgenomen, is de mogelijkheid om 24/7 contact op te nemen met de technische ondersteuning.

Smart scan komt overeen met de quick scan die alleen de meest voorkomende mappen controleert waar gijzelsoftware wordt gebruikt. Bovendien kost het veel minder tijd om de controle te voltooien dan de deepscan die gewoonlijk alle bestanden op de computer onderzoekt. Let op: de premium-versie kost slechts € 24,95 per jaar en experts raden zeker aan om Zemana Anti-Malware te kopen.

Zemana Anti-malware ondersteunt de volgende besturingssystemen:

 • Windows XP met Service Pack 2 of hoger (32bit en 64bit);
 • Microsoft Windows Vista (32bit en 64bit);
 • Microsoft Windows 7 (32bit en 64bit);
 • Microsoft Windows 8 (32bit en 64bit);
 • Microsoft Windows 8.1 (32bit en 64bit);
 • Microsoft Windows 10 (32bit en 64bit).

Een andere prima functie van het Zemana Anti-malware hulpmiddel is dat beide versies de mogelijkheid bieden om bestanden te slepen en neer te zetten om te scannen. Volgens de tests is deze functie voordelig voor degenen die de gratis versie gebruiken, omdat het een diepere scan is dan de slimme scan die deze versie biedt. Het wordt ook beschouwd als de middelste optie voor diegenen die de volledige versie hebben en die graag alleen bepaalde bestanden willen scannen.

Zemana AntiMalware proved to be the best ransomware protection… (Source: MRG Effitas)

Bovendien is het in staat om rootkits en bootkits op uw systeem te detecteren en deze ervan te verwijderen, en om toekomstige infecties te voorkomen. In tegenstelling tot andere anti-gijzelsoftwaretools, elimineert deze verschillende potentieel ongewenste programma's (PUP's), inclusief browser-hijackers, spyware en adware-programma's. Dit is dus een geweldige optie voor diegenen die bereid zijn om één software te gebruiken voor volledige beveiliging.

Voordelen Nadelen Conclusie
Biedt realtime bescherming en 24/7 technische ondersteuning.

Gratis versie bevat geen Deep-scan of realtime bescherming.

Zemana Anti-malware is een goede keuze voor volledige bescherming omdat het niet alleen gijzelsoftware-aanvallen voorkomt, maar ook talloze potentieel ongewenste programma's elimineert.

Verwijdert adware, spyware en browser-hijackers.

Detecteert toekomstige dreigingen.

Laat toe te kiezen tussen Smart scan, Deep scan en heeft de Drag&Drop-functie.

BONUS. Reimage is de enige software in zijn soort die Windows-reparatieservices biedt

The image of Reimage repair tool

Reimage is de enige software die zijn enorme database met Windows-bestanden gebruikt en onmiddellijk bestanden downloadt en installeert die volledig onbruikbaar zijn geworden, beschadigd of ontbreken in uw besturingssysteem. Het is zelfs in staat Windows volledig opnieuw te installeren zonder dat u uw applicaties opnieuw hoeft te installeren.

Onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat Reimage een van de beste opties is wanneer u probeert om zich te ontdoen van potentieel ongewenste programma's (PUP's), zoals browser-hijackers, adware, spyware of zelfs dergelijke cyberbedreigingen zoals wormen, rootkits of Trojaanse paarden. Ook deskundigen adviseren om deze beveiligingssoftware te gebruiken om uw pc te beschermen.

Houd er echter rekening mee dat Reimage meerdere versies heeft met verschillende functies. Probeer de gratis versie voordat u de premium-versie koopt. Als u tevreden bent met de resultaten, kost Reimage Plus € 45,92 voor zijn eindeloze functies.

Computers met de volgende versies van besturingssystemen zijn compatibel met Reimage:

 • Windows XP (32-bits);
 • Windows Vista (32 & 64bit);
 • Windows 7 (32 & 64bit);
 • Windows 8 (32 & 64bit);

Mac-gebruikers kunnen Reimage ook gebruiken voor systeembescherming. Het biedt stabiliteit aan de computer en vertoont geweldige detectiepercentages voor malware op zowel Mac als Windows OS. Windows-gebruikers moeten er zich echter van bewust zijn dat dit programma geen software-bestanden van derden repareert of vervangt.

Voordelen Nadelen Conclusie

Herstelt en vervangt beschadigde of ontbrekende Windows-bestanden.

Omvat geen realtime bescherming.

Reimage is een geweldig hulpmiddel om uw systeem te repareren na een gijzelsoftware-aanval. Omdat het echter geen realtime bescherming biedt, raden experts het aan als een extra software naast de primaire antivirus.

Herstelt Windows volledig zonder dat de gebruiker zijn/haar programma's opnieuw hoeft te installeren.

Behoudt de stabiliteit van de computer.

In staat om verschillende mogelijk ongewenste programma's te verwijderen, evenals gevaarlijke cyberdreigingen.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal