De beste anti-malware softwarevan 2021

Het kiezen van de beste anti-malware software voor 2021 is een must

Destructieve cyberaanvallen hebben veel problemen veroorzaakt voor computergebruikers, bedrijven en steden. Helaas voorspellen beveiligingsspecialisten dat de situatie volgend jaar nog slechter kan worden, omdat ze al een toename van cryptovaluta-miners en andere gevaarlijke virussen hebben opgemerkt.

We moeten ook niet vergeten dat ontwikkelaars van ransomware, Trojaanse paarden en andere malware ook hun bedreigingen hebben verbeterd – de nieuwste ransomware kan niet alleen uw gevoelige gegevens coderen, deze virussen kunnen dat ook. Hun infiltratiemethoden worden geacht schade te veroorzaken aan zoveel mogelijk internetgebruikers. Dus iedereen die een internetverbinding heeft moet nadenken over anti-malware software om zijn gegevens in 2021 te beschermen tegen criminelen.

Om u te helpen bij het uitkiezen van de beste anti-malwaresoftware van 2021, hebben we veel beveiligingshulpmiddelen op de markt beoordeeld. Vandaag kunnen we 5 tools met u delen die u zou moeten aankopen ter bescherming van uw computer.

Malwarebytes Premium biedt snelle systeemscans en anti-ransomwarebescherming

Screenshot of Malwarebytes Premium

Malwarebytes 4.0 is een anti-malware-software die bescherming biedt voor Windows-, Android- en Mac-computers. De ontwikkelaars geven het programma 14-dagen gratis op proef om de mogelijkheden en functies van het programma te testen. Zodra deze termijn voorbij is, blijft de gebruiker in het bezit van de anti-malware en anti-rootkit-functies. De gelicentieerde versie van deze beste anti-malware software biedt u de mogelijkheid om deze functies te gebruiken:

 • Realtime-beveiliging die malware blokkeert die probeert om in het systeem te infiltreren;
 • een volledige bescherming tegen systeem- of softwarekwetsbaarheden zodat ze niet kunnen worden uitgebuit door kwaadaardige programma's;
 • anti-ransomware-functie;
 • systeemherstelfunctie na malware-, spyware- of rootkit-aanvallen;
 • bescherming tegen schadelijke websites.

Malwarebytes 4.0 Premium edition heeft een supersnelle systeemscan. Volgens sommige tests kan het een scan in 2,5 minuut uitvoeren. Ter vergelijking: bij andere programma's is de gemiddelde scantijd 45 minuten. Er is echter een nadeel verbonden aan een snelle scan. Dit kan de prestaties van de computer vertragen. Het duurt echter maar een paar minuten en het is geen groot nadeel.

De anti-malware is opgenomen in de CRNT Security 100-lijst die de beste tools voor cyberbeveiliging biedt. Malwarebytes werd genomineerd als 11e van de 20 Coolest Endpoint Security Vendors.

Laatste Windows-versie: 4.0
Grootte: 18,9 MB
Prijs: $ 59,99

 • Beschermt tegen misbruik en bescherming tegen ransomware;
 • Systeemscans kunnen het systeem vertragen;
 • Malwarebytes Premium biedt geweldige antivirusbescherming en kan samen met andere antivirussoftware worden gebruikt om maximale bescherming van de computer te garanderen;
 • Gebruikt gedragsgebaseerde detectie;
 • Werkt samen met antivirusprogramma's;
 • Hoog detectiepercentage;
 • Biedt een realtime-bescherming;
 • Beschermt tegen zero-day malware.
Voors Tegens Conclusie

Beschermt tegen misbruik en bescherming tegen ransomware

Systeemscans kunnen het systeem vertragen

Malwarebytes Premium biedt geweldige antivirusbescherming en kan samen met andere antivirussoftware worden gebruikt om maximale bescherming van de computer te garanderen

Gebruikt gedragsgebaseerde detectie

Werkt samen met antivirusprogramma's

Hoog detectiepercentage

Biedt een realtime-bescherming

Beschermt tegen zero-day malware

Webroot SecureAnywhere AntiVirus biedt de snelste resultaten van de systeemscan

Screenshot of Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere AntiVirus is een van de snelste en beste anti-malware-softwares die op de markt verkrijgbaar zijn. Het programma heeft slechts 20 seconden nodig om de computer te scannen en kwaadaardige componenten te detecteren. Ondertussen heeft Malwarebytes ongeveer 2,5 minuut nodig, Norton 23 minuten, Kaspersky 33 minuten en McAfee zelfs 46 minuten. Een volledige systeemscan kan echter iets langer duren.

Snelle systeemscans kunnen de prestaties van de computer negatief beïnvloeden. Het kan ongeveer 30% van de CPU van de computer gebruiken tijdens de scan. Het vereist echter minder dan 1% van de CPU in de rusttoestand.

Het programma neemt ook slechts 15 MB van de ruimte in beslag. Deze kleine anti-malware biedt echter een hele reeks geweldige functies, zoals bescherming tegen identiteitsdiefstal, veilig browsen en phishing-beveiliging, webcambeveiliging en, uiteraard, bescherming tegen malware en verwijdering.

Het gebruikt metadata, gedragspatronen, cloud-database en een heuristisch detectiesysteem om kwaadwillende componenten op het systeem te detecteren. In vergelijking met andere resultaten van softwaretests, scoort Webroot gemiddeld of hoger.

Laatste Windows-versie: 9.0.18.44
Grootte: 15 MB
Prijs: $ 29,99

Voors Tegens Conclusie
Hoge malwaredetectiescores

Heeft geen onafhankelijke laboratoriumresultaten

Het snelle en kleine antimalwareprogramma dat bescherming biedt tegen recente cyberbedreigingen

Snelle systeemscans

Dit kan leiden tot systeemvertragingen tijdens de scan

Vereist niet veel ruimte

Ransomware-beveiliging

Detecteert perfect schadelijke domeinen

Zemana AntiMalware biedt realtime en zero-day bescherming

Screenshot of Zemana AntiMalware

Zemana AntiMalware biedt een realtime-bescherming alleen voor Windows-computers. Het kan browser-hijackers, adware, potentieel ongewenste programma's, ransomware, bootkits, rootkits en andere malware detecteren, blokkeren en verwijderen. De software heeft OPSWAT-certificering die ervoor zorgt dat de antimalware-tool betrouwbaar en effectief is.

Een van de beste anti-malware softwarevarianten heeft gratis en premium-versies. Terwijl de gratis versie werkt als een scanner en beschermt tegen grote cyberbedreigingen; biedt de Premium-versie realtime-monitoring en bescherming tegen geavanceerde bedreigingen, zoals ransomware, zero-day malware of rootkits.

Volgens sommige testresultaten kan het verwijderen van malware tot 90 minuten duren om een ​​systeemscan te voltooien. In vergelijking met andere programma's is dat twee keer langer dan de gemiddelde antivirusscantijd. Het programma vereist echter minder ruimte dan Webroot. Het neemt slechts 6 MB in beslag.

Laatste Windows-versie: 2.74.2.150
Grootte: 6 MB
Prijs: 24,95 €

Voors Tegens Conclusie
Zero-day bescherming Trage systeemscans vergeleken met andere antivirusprogramma's in de markt

Een kleine beveiligingssoftware die een hoge mate van beveiliging biedt om te beschermen tegen geavanceerde cyberbedreigingen.

Bescherming tegen potentieel ongewenste programma's

Rootkit en bootkit verwijdering

Realtime-bescherming

Bitdefender Total Security toont uitstekende resultaten tijdens onafhankelijke testlaboratoria

The best anti-malware software of 2021

Bitdefender Total Security biedt meerdere computers, mobiele en online bescherming zodra u de licentie hebt verkregen. Dit programma verdient het om op de lijst van de beste anti-malware software van 2021 te staan ​​omdat het veel beveiligingsopties biedt, zoals:

 • Volledige gegevensbescherming;
 • Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen;
 • Webcambescherming;
 • Meerlaagse bescherming tegen ransomware;
 • Anti-phishing;
 • Anti-fraude;
 • Anti-diefstal;
 • Veilig browsen;
 • Veilige bestandsfunctie om de belangrijkste bestanden te beschermen tegen wijzigingen;
 • Malware detectie en verwijdering.

Zoals u kunt zien, biedt anti-malware alle benodigde beveiligingsfuncties die u misschien nodig hebt om uw computer, gegevens, gevoelige informatie en identiteit te beschermen tegen cybercriminelen. Bovendien heeft de software geavanceerde functies, zoals bescherming van sociale netwerken, ouderlijk adviseur of batterijmodus om de levensduur van uw laptop of smartphone te verlengen. Ontwikkelaars bieden een 30-daagse gratis proefperiode om al deze functies zelf te testen voordat u de licentie koopt.

Antivirussoftware wordt ook genomineerd als PC Mag Editors 'Choice in 2017:

If what you want is every possible security component in one integrated package, Bitdefender Total Security is exactly what you need. It's an Editors' Choice for security mega-suite. Neil J. Rubenking

Volgens de AV-TEST-resultaten van augustus 2018 – oktober 2018 heeft Bitdefender Total Security 2019 5.94 verzameld van het maximum van 6 punten in de hoogste Beveiliging-tegen-infecties categorie. Dezelfde testresultaten hebben ook bewezen dat dit de laagste impact heeft op de prestaties van de computer. Anti-malware ontving 5,76 op 6 punten. In beide categorieën anti-malware was het beter dan antivirusprogramma's zoals Kaspersky, Symantec en McAfee.

Minimale systeemvereisten
Besturingssysteem: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/8.1/10
Dual Core 1.6 GHz processor, Geheugen (RAM): 1 GB
Beschikbare vrije ruimte op hard disk: 1.5 GB
Prijs: € 43,99

Voors Tegens Conclusie

Meerlaagse bescherming tegen ransomware

Gemiddelde praktische testresultaten

Bitdefender biedt maximale computer-, privacy- en identiteitsbescherming voor al uw apparaten en biedt extra functies voor een betere ervaring.

Extra hulpprogramma's voor het opschonen van pc's

Antivirusbescherming

Geweldige resultaten van onafhankelijke testlaboratoria

Antiphishing-beveiliging

Webcam-bescherming

Weinig impact op de prestaties van de computer

Emsisoft Anti-Malware biedt geweldige realtime-bescherming tegen malware en ransomware

Screenshot of Malwarebytes Premium

Emsisoft Anti-Malware beschermt tegen ransomware, op bankieren gerichte Trojaanse paarden, bots, backdoor-bedreigingen en potentieel ongewenste programma's (PUP's). Het zorgt er dus voor dat Windows-computers worden beschermd tegen alle recente cyberbedreigingen die mogelijk grotere of kleinere schade aan het systeem kunnen toebrengen.

In de real-world beschermingstest van AV-Comparatives blokkeerde Emsisoft Anti-Malware 98,8% van de bedreigingen. Volgens Malware-beveiligingstest maart 2017 blokkeerde anti-malware 99,68% van de bedreigingen.

Om geweldige malwaredetectieresultaten te behalen en te worden opgenomen in de beste anti-malwaresoftware van de 2021-lijst, maakt het gebruik van 4-laagse bescherming en een dual-engine malwarescanner. Emsisoft Anti-Malware-scanner combineert antivirus- en antimalwaretechnologieën. Dat verklaart dus de hoge detectiepercentages. Het heeft ook een op maat gemaakte “ransomware detector” die uw bestanden veilig en gezond houdt van bestandscoderende virussen.

Een ander voordeel is dat het binnen één minuut de scan kan voltooien. In vergelijking met andere antivirus werkt deze effectief.

Laatste Windows-versie: 2017.11.0.8247
Grootte: 267,75 MB
Prijs: € 19,98

Voors Tegens Conclusie
Gedragsgebaseerde detectie van malware en ransomware

Behaalt niet de beste resultaten bij detectie tegen phishing

Het programma biedt geweldige resultaten bij detectie en bescherming van malware. Het houdt het systeem dus beschermd door continue realtime-scans aan te bieden

Hoge malwaredetectiescores

Uitstekende resultaten voor het blokkeren van schadelijke domeinen

Snelle systeemscans

Biedt nieuws en meldingen over malware

Realtime-bescherming

Bonus: Reimage – een multifunctionele applicatie om het systeem veilig en geoptimaliseerd te houden

Screenshot of Reimage

Reimage is een buitengewoon hulpmiddel dat we aan het einde van de beste anti-malware software van 2021-review willen introduceren als de bonussoftware. Dit programma heeft twee verschillende mogelijkheden:

 • computerherstelfunctie;
 • virusbescherming en verwijdering.

Deze dubbele functionaliteit kan de toestand van uw computer aanzienlijk verbeteren, omdat u niet alleen malware van het systeem kunt verwijderen, maar ook de negatieve impact ervan kunt herstellen.

Tijdens de systeemscan zoekt Reimage Repair naar virussen, malware of corrupte bestanden. Daarvoor gebruikt het de Avira AntiVir-engine. Nadat het malware heeft verwijderd, herstelt het ook alle fouten in PC OS. Meestal bevatten deze indeirect aan de computer gerelateerde problemen:

 • Windows-fouten;
 • Blue screen of death;
 • Beschadigde dll's;
 • Bevriezing van de computer;
 • Virusschade;
 • Biedt OS-herstel.

De Reimage-database bevat 25.000.000 essentiële systeemcomponenten die worden gebruikt om de schade veroorzaakt door malware ongedaan te maken. Het programma is dus in staat om de getroffen computer terug te brengen naar de vorige toestand. Deze tool is zeer nuttig na een ransomware-aanval, omdat dit type cyberdreiging het Windows-register kan veranderen.

Reimage is an amazing software program for what it does. Bill Gordon, WeHateMalware.com

Het programma heeft drie hoofdversies: Windows, Mac en mobiel. De laatste is compatibel met het Android-besturingssysteem en kan gratis worden gekocht.

Voors Tegens Conclusies

Herstelt beschadigingen aan systeembestanden of registervermeldingen

Biedt geen realtime-bescherming

Reimage kan worden gebruikt als hulpmiddel voor het verwijderen van malware en reparatiesoftware

Herstelt grote systeemfouten

Lost problemen met software van derden niet op

Het is een uitzonderlijk hulpmiddel dat virusschade kan terugdraaien zonder de computer opnieuw op te hoeven starten

Verwijdert Blue screen of death

Kan hardware-problemen niet oplossen

Verhoogt de snelheid van de computer

Detecteert en verwijdert malware

Verbetert de stabiliteit van het systeem

Heeft een regelmatig bijgewerkte database

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal