Gevaarlijkheidsmeter:  
  (13/100)

Haal Super Driver Updater weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet feb 2021

door Julie Splinters - - | Het type: Systeemtools

Super Driver Updater – een potentieel ongewenste toepassing met verborgen bedoelingen

Super Driver Updater POT

Super Driver Updater is een misleidende software voor Windows besturingssystelen die thuishoort in de categorie van potentieel ongewenste toepassingen. Deze toepassingen worden meestal op mensen hun apparaten geinjecteerd zonder hun toestemming – gewoonlijk gebeurt dit via misleidende marketing zoals software bundelen of een misleidende advertentie. De app belooft om verouderde drivers te verwijderen, ze te updaten en het apparaat sneller te laten werken alsook de algehele prestaties ervan te verbeteren. Jammer genoeg is dit niet het voornaamste doel van Super Driver Updater. De ontwerpers van de app hopen geld te verdienen aan het toenen van pop-up advertenties, banners, coupons, deals en gelijkaardige reclame op Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox of andere browsers. Daarnaast kan de toepassing ook bepaalde informatie verzamelen over gebruikers, alsook nep scan resultaten tonen en gebruikers aanzetten om een licensie te kopen.

Samenvatting
Naam Super Driver Updater
Type Potentieel Ongewenste Toepassing
Infiltratie Software bundelen of online advertenties
Voornaamste gevaren
Corruptie van systeembestanden vanwege slechte driver installatie
Effecten Nep scan resultaten, opdringerige reclame
Oplossing Gebruik ReimageIntego om het beschadigde Windows Register te herstellen

Drivers zijn essentieel voor je computer en moeten regelmatig geüpdate worden om je apparaat correct te laten werken. Sommige optimalisatie tools die tal van voordelen beloven hebben meestal echter andere motieven. De frequente pop-up advertenties, nep scan resultaten en het vrij overvloedig verzamelen van informatie zorgen ervoor dat sommige gebruikers het, het Super Driver Updater virus noemen. Hoewel het geen malware is, zijn nep optimalisatie tools toch iets dat vermeden dient te worden. Bovendien detecteren online scanning tools zoas Virus total de app als kwaadaardig.

Zodra het geïnstalleerd is, wijzigt Super Driver Updater het Windows Register. Dit laat toe dat de toepassing opstart elke keer Windows opstart. Daarom kan het zijn dat de frequente scans die gebeuren zonder dat je ze opstarte zomaar opduiken en je informeren over zogenaamde dreigingen. Dit gedrag is normaal voor scareware, en veel misleidende apps gebruiken deze techniek (bijvoorbeeld, Win Tonic, Smart PC Mechanic, en vele anderen). Dus in plaats van beweringen te geloven dat je computer herstelt moet worden, focus je beter op het zo snel mogelijk verwijderen van Super Driver Updater.

Een van de ergste eigenschappen van apps zoals Super Driver Updater is dat ze meestal niet gemaakt werden door deskundigen op dit gebeid en vaak de computer kunnen beschadigen. Bijvoorbeeld, het is geweten welke bronnen de toepassing gebruikt om de zogenaamde updates te krijgen. Het installeren van dubieuze drivers kan je Windows apparaat laten ophouden met werken of het ernstig beschadigen.

Zij die akkoord gaan om een gelicenseerde versie te kopen zullen creditkaartgegevens en andere persoonlijke informatie moeten voorzien. Beveiligingsexperts waarschuwen gebruikers om tweemaal na te denken voor ze dit doen, persoonlijke gegevens zijn zeer waardevol voor cybercriminelen, dus kan deze gestolen worden als ze onvoldoende wordt beschermt. Koop Super Driver Updater dus niet, er zijn tal van legitieme tools die je drivers up to date kunnen houden.

Daarnaast worden gebruikers die Super Driver Updater gebruiken ook constant in de gaten gehouden, en hun surf gewoontes worden zorgvuldig verzamelt om gerichte advertenties te kunnen voorzien. De verzamelde data kan zijn:

 • IP-adres;
 • Surfgeschiedenis;
 • Bezochte sites;
 • Bladwijzers;
 • Aangeklikte links;
 • Etc.

Om te besluiten, we raden je aan te zorgen voor het verwijderen van Super Driver Updater als het op je apparaat raakte – je kunt hieronder de instructies terugvinden. Omdat de app je Windows Register om zeep kan hebben geholpen, raden we je aan om ReimageIntego te gebruiken om de schade te herstellen.

Super Driver Updater adwareSuper Driver Updater is een misleidende toepassing die misleidende scanresultaten toont en mogelijk je machine kan beschadigen door het installeren van foute drivers.

Potentieel ongewenste toepassingen glippen ongemerkt binnen

De toepassing kan gedownload worden vanop zijn officiële site. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat gebruikers zo'n onbetrouwbaar tool zelf willen downloaden. Bovendien is het mogelijk dat mensen die niet zo veel afweten van computers, zelfs niet weten wat drivers zijn en waarvoor ze gebruikt worden. Dus van zodra de updater software geïnstalleerd werd, is het veel gemakkelijker om nietsvermoedende gebruikers te overtuigen dat het kopen van de volledige versie nodig is.

Om dit te bereiken, gebruiken de ontwerpers van misleidende software de bundelen techniek om de toepassing naar zo veel computers als mogelijk is te verdelen. De infiltratie vind plaats als gebruikers gratis apps downloaden vanop het internet en deze installeren zonder al te veel aandacht aan het proces te schenken. Hoewel het legaal is, is software bundelen zeer misleidend en probeert het de volledige algemene voorwaarden voor de gebruiker te verbergen.

Daarom is het ook van cruciaal belang dat je de volledige installatie instructies leest en nooit zo maar een paar keer op de “Volgende”-knop klikt. Het belangrijkste is dat je steeds kiest voor de Geavanceerde of Aangepaste installatiemethode, omdat hier de potentieel ongewenste toepassingen verborgen zitten. Het is geen verrassing dat de Aanbevolen optie vooraf aangevinkt werd, aangezien dit de gebruiker laat geloven dat het de beste keuze is voor het installeren van de toepassing. Trap dus niet in de val en wees op je hoede voor extra componenten in de installers.

Verwijder Super Driver Updater en gebruik betrouwbare software

Het verwijderen van Super Driver Updater mag voor de meeste gebruikers geen problemen opleveren. Gebruikers kunnen echter problemen hebben met andere programma's die ongemerkt binnengeglipt kunnen zijn. Deze apps hebben misschien geen deïnstaleren functie en het verwijderen ervan kan dus een probleem zijn. Het is dus steeds aangeraden om een volledige systeemscan uit te voeren met een betrouwbare beveiliging software. Daarna kan je ReimageIntego gebruiken om de schade te herstellen die aangericht werd door het Super Driver Updater virus.

Als alternatief kan je ook vertrouwen op het handmatig verwijderen van Super Driver Updater. Hieronder vind je complete instructies over hoe de dreiging te verwijderen en alle browsers op te ruimen. Zorg ervoor dat je de handleiding correct volgt, omdat foutieve acties ervoor kunnen zorgen dat ongewenste toepassingen niet werden verwijdert.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Super Driver Updater Verwijdering Handleiding:

Verwijder Super Driver Updater van Windows systems

Om Super Driver Updater te verwijderen uit Windows, gebruik je de volgende handleiding:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Super Driver Updater en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Super Driver Updater en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Super Driver Updater van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Super Driver Updater en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Super Driver Updater verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Super Driver Updater van Microsoft Edge

Van zodra de POT uitgeschakelt werd, moet je ervoor zorgen dat je  Internet Explorer reset:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Super Driver Updater uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Super Driver Updater van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Super Driver Updater en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Super Driver Updater. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Super Driver Updater van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Super Driver Updater en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Super Driver Updater. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Super Driver Updater van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Super Driver Updater of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Super Driver Updater te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Super Driver Updater register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen