Gevaarlijkheidsmeter:  
  (38/100)

Haal Smart PC Mechanic weg (Virus Verwijdering Handleiding) - geüpdatet aug 2018

door Julie Splinters - - | Het type: Systeemtools

Smart PC Mechanic is een onveilige toepassing die mensen laat geloven dat hun systeem geïnfecteerd werd

Smart PC Mechanic afbeelding

Smart PC Mechanic is een misleidende systeem optimalisatie software die nep virusmeldingen toont aan zijn gebruikers. Hoewel de ontwerpers van deze toepassing beweren dat hun doel het verbeteren van de mensen hun surfervaring is, is het programma gemaakt om winst te maken. Helaas doet het dit met de hulp van oneerlijke techneiken, inclusief nep malware waarschuwingen en agressieve aanbiedingen om de volledige versie van de software te kopen om de gedetecteerde problemen te kunnen “oplossen”. In werkelijkheid is het zo dat het Smart PC Mechanic virus gewoon stopt met het tonen van zijn continue waarschuwingen zodra mensen de licensie gekocht hebben. Samengevat, je zou dit optimalisatie tool moeten mijden en zeker je tijd niet verspillen aan zijn aanbiedingen.

Naam Smart PC Mechanic
Type System tool
Gevaar Niveau Medium
Symptomen Toont nep virus scan resultaten en misleidende malware meldingen
Distributie Het wordt verdeeld via de software-bunden methode
Verwijdering De beste manier om Smart PC Mechanic te verwijderen is door een volledige systeemscan uit te voeren met Reimage Reimage Cleaner Intego

De categorie van gelijkaardige PC optimaliseerders blijft zich uitbreiden omdat deze programma's een gemakkelijk inkomen genereren voor hun ontwerpers. Hoewel deze meeste onder hen geen echte bedreiging vormen voor het systeem, vertrouwen sommige ervan op agressieve technieken om op het systeem te raken en hun licensie te verkopen. Net zoals PC Smart CleanupMaster PC Cleaner, en andere POT, werd ook Smart PC Mechanic gepromoot via online tech ondersteuning scams.

In dit scenario, wordt het slachtoffer onderbroken tijdens het surfen op het internet. De nep waarschuwing beweert meestal dat het problemen detecteerde op het systeem en biedt een “Nu scannen” of gelijkaardige knop aan om op te klikken om de status van het systeem opnieuw te controleren. Zodra een gebruiker misleid wordt door zo'n scam, zal hij/zij een dubiues programma downloaden op het systeem dat de misleidende activiteiten start. 

Smart PC Mechanic tool

Als een gevolg hiervan, heeft Microsoft reeds een duidelijk standpunt uitgebracht stellende dat het op geen enkele manier register opruimers ondersteunt omdat deze prutsen aan systeem sleutels en zodoende de werking van het systeem ernstige schade kunnen berokkenen.

We raden je dan ook ten zeerste aan niet in de val van Smart PC Mechanic en gelijkaardiege programma's; die beweren dat ze de functionaliteit van je pc kunnen verbeteren door gewoon een paar honderden slechte register waarden en fouten te verwijderen, te lopen. In werkelijkheid hebben zulke wijzigingen geen impact op de functionaliteit van je computer. 

Smart PC Mechanic afbeelding

Als we het hebben over Smart PC Mechanic, laten de resultaten van de analyse in VirusTotal uitschijnen dat het uitvoeringsbestand ervan, spcmsetup.exe, zeer gevaarlijk is – het bestand werd niet enkel gemarkeerd als potentieel ongewenst maar ook als gerelateerd aan een Trojaans paard. Hierdoor kan dit programma door sommige beschouwd worden als een virus. Hoewel zo'n definitie geen correcte technische omschrijving ervoor is, is het, zonder twijfel, een onnodige tool die de prestaties van je computer nauwelijks kan verbeteren.

Smart PC Mechanic illustratie

In het kort, zodra je het programma installeert, zal het een snelle scan van je computer uitvoeren. Daarnaast toont het de vervalste scanresultaten die je waarschuwen voor tientallen verschillende problemen, inclusief slechte registerwaarden en fouten. Tevens spoort het je aan om deze problemen op te lossen door de volledige versie te kopen. Onze experts raden je echter aan om Smart PC Mechanic zo snel mogelijk te verwijderen vanwege het potentiële gevaar op Trojaan-achtige eigenschappen. Voor bovendien ool een anti-spyware scan uit om te zien wat er fout is met je computer.

Gedurende de aanwezigheid van deze toepassing, is het waarschijnlijk dat je browsers verstoort worden of dat je beveiligingswaarschuwingen te zien krijgt. Bovendien is het onthullen van je creditkaartgegevens als je probeert om een onbetrouwbare tool zoals deze te kopen extreem gevaarlijk. Al bij al, het verwijderen van Smart PC Mechanic zou je prioriteit moeten zijn als dit virus op je systeem zit. Om er zeker van te zijn dat er geen registerwaarden en dergelijke componenten die toebehoren aan deze POT zijn, moet je de pc scannen met Reimage Reimage Cleaner Intego.

Smart PC Mechanic software

Nutteloze toepassingen worden verdeeld samen met tools van derden

Ondanks het feit dat gebruikers verleid worden tot het handmatig dowloaden van de software op zijn officiële site, is er een substantieel risico dat je het onbewust installeert samen met onbetrouwbare gratis programma's. Deze distributietechniek is gekend als bundelen — een populair marketing schema dat helpt om twee toepassingen aan te bieden als één.

Smart PC Mechanic verwijderingsinstructiesSmart PC Mechanic kan automatisch of handmatig verwijdert worden.

Om zulke onnodige en vervelende apps te vermijden, moet je de nodige aandacht schenken aan de installatie wizard. Ongeacht de bron van waarop je een app download, onderzoek zijn “Aangepaste” en “Geavanceerde” instellingen en verwijder de vinkjes voor de onnodige add-ons. Maak ook geen gebruik van de “Snelle3 of “Aanbevolen” parameters omdat deze de POT verbergen voor de gebruiker.

Manieren om Smart PC Mechanic van je computer te verwijderen

Voor hen die zich afvragen hoe Smart PC Mechanic te verwijderen en verlost te worden van de nep virusmeldingen, hebben we op het einde van dit artikel gedetailleerde instructies voorzien. Volgens het LesVirus.fr team, is er echter een alternatieve manier waarop je deze POT sneller kan verwijderen.

Download een professionele en betrouwbare anti-malware software en voer een volledige systeemscan uit. Het zal niet alleen helpen om alle potentieel gevaarlijke programma's op je pc te detecteren, maar je ook helpen om Smart PC Mechanic te verwijderen. Wij raden je ten zeerste aan om hiervoor de onderstaande software te gebruiken.

 

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Smart PC Mechanic Verwijdering Handleiding:

WindowsMac OS X

Verwijder Smart PC Mechanic van Windows systems

Na het verwijderen van Smart PC Mechanic moet je de browser nakijken. Als je een vreemde plug-in gevonden hebt of hij blijft je omleiden naar de site die de POT promoot, moet je de browser instellingen resetten.

  1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
  2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
  3. Verwijder Smart PC Mechanic en gerelateerde programma's
    Zoek hier naar Smart PC Mechanic en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
  4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
WindowsMac OS X

Verwijder Smart PC Mechanic van Mac OS X systeem

  1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
  2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Smart PC Mechanic of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-smart-pc-mechanic.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Smart PC Mechanic