Verwijder Prime Updater virus (Virus Verwijdering Handleiding) - mrt 2021 update

door Alice Woods - - | Het type: Systeemtools

Prime Updater virus Verwijdering Handleiding

Wat is Prime Updater-virus?

Prime Updater is een gevaarlijke applicatie die PUP’s kan installeren op uw computersysteem

De afbeelding van Prime Updater

Prime Updater is een potentieel ongewenst programma (PUP) dat stiekem in uw computersysteem kan worden ingevoerd en andere ongewenste of zelfs schadelijke toepassingen op uw computer installeert. Dit systeemgereedschap wordt gepresenteerd als een programma dat beschikbare software-updates vindt en installeert. Wanneer gebruikers hun browsers lanceren, vinden ze in de rechter benedenhoek het Prime Updater-venster.

Het toont de lijst met actuele updates voor Google Chrome, Mozilla Firefox, Skype, Adobe Flash en andere populaire programma’s. Ze zijn echter allemaal nep. Het is makkelijk om te controleren of het programma u in de maling neemt. Bijvoorbeeld, als het een update voor Adobe Flash levert, gaat u naar de officiële site en installeert u alle beschikbare updates (indien aanwezig).

Binnen enkele minuten zal PrimeUpdater u “nieuwe” updates voor Flash laten zien. Inderdaad, het is een truc om mensen te overtuigen om akkoord te gaan met verdachte componenten op hun apparaat die het systeem zouden kunnen ontregelen.

Dit programma verspreidt zich in softwarebundels. Zo kan het stiekem en zonder directe toestemming te vragen in uw systeem terecht komen. Zodra het is geïnstalleerd, start het prime_updater.exe in de taakbeheerder en begint misleidende aanbiedingen te tonen om software te updaten.

Zoals we in het begin al hebben vermeld, kan dit systeemgereedschap andere mogelijk ongewenste of zelfs schadelijke programma’s installeren in de vorm van een update. Om de infiltratie van malware te voorkomen, moet u de Prime Updater onmiddellijk verwijderen. Het zou voldoende moeten zijn om dit programma te verwijderen uit de lijst van programma’s in het Configuratiescherm.

Maar soms kan het weer opdoemen. Het is mogelijk dat deze applicatie extra componenten installeert die het opnieuw installeren na de verwijdering. Om deze reden raden we u aan om de computer te scannen met ReimageIntego of een ander erkend programma voor het verwijderen van malware en de Prime Updater automatisch verwijderen. Deze methode verzekert dat alle virusgerelateerde componenten volledig van het systeem worden verwijderd.

De illustratie van Prime UpdaterPriem Updater toont de lijst van beschikbare updates. Het installeren daarvan moet echter niet worden overwogen omdat ze nep zijn.

De distributie van dit systeemgereedschap is afhankelijk van bundeling

De ontwikkelaars van de Prime Updater passen bundeltechniek toe om hun applicatie te verspreiden. Met deze software-verkooptechniek kan de applicatie als een optioneel onderdeel worden toegevoegd in een softwarepakket. Dit potentieel gevaarlijke programma kan worden gekoppeld aan freeware of shareware.

Dus, gebruikers die nieuwe gratis programma’s niet heel voorzichtig installeren, kunnen slachtofffer worden van de Prime Updater-kaping en onbedoeld akkoord gaan met het installeren van andere verdachte programma’s. Bij het installeren van nieuwe programma’s moet u de geavanceerde/aangepaste installatiewizard kiezen omdat deze de lijst met optionele downloads weergeeft.

De snelle/aanbevolen instellingen hebben deze functie niet en installeren standaard de onderdelen van derden. Het kiezen van Geavanceerde instellingen alleen is echter niet voldoende. Ook moet u elk van de stappen voorzichtig volgen en alle voorgeprogrammeerde inschrijvingen uitsluiten. Verder moet u ook de Algemene Voorwaarden en Overeenkomst, EULA en het Privacybeleid van het gedownloade programma goed lezen. Het helpt u om ervoor te zorgen dat u niet akkoord gaat met Prime Updater of andere schadelijke apps.

Eliminatie van het Prime Updater-virus

Het verwijderen van Prime Updater kan handmatig of automatisch worden uitgevoerd. Allereerst raden we u aan om te proberen om handmatig van dit programma af te komen. Als het daarna nog steeds verschijnt, kies dan voor de automatische optie.

Ga daarom naar de optie ‘Software toevoegen of verwijderen ‘(of ‘Verwijder programma’s’) in het configuratiescherm. Loop door de lijst met geïnstalleerde programma’s. Zodra u de Prime Updater heeft gevonden, dubbelklikt u erop en volgt u de deïnstallatiewizard. We raden u ook aan om andere louche applicaties op te sporen die mogelijk ook op uw computer zouden kunnen zijn binnengedrongen.

Het spreekt vanzelf dat u deze ook moet verwijderen. Controleer dan al uw webbrowsers en verwijder verdachte extensies. We raden u ook aan om de instellingen van de browser te resetten om u op die manier van alle virusgerelateerde vermeldingen te ontdoen. Echter, als dit verdachte systeemgereedschap daarna nog steeds verschijnt, moet u extra hulp inroepen. In dit geval moet u Prime Updater verwijderen met een gerenommeerd anti-malware programma.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Prime Updater virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Prime Updater van Windows systems

Volg de onderstaande instructies om Prime Updater en andere verdachte programma’s van het apparaat te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Prime Updater en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Prime Updater en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Prime Updater van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Prime Updater of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Prime Updater virus uit Microsoft Edge

Volg de onderstaande stappen op om Microsoft Edge te repareren en te herstellen na de kaping door Prime Updater.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Prime Updater uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Prime Updater van Mozilla Firefox (FF)

Het zogenaamde Prime Updater-virus heeft mogelijk meerdere browserextensies geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u alle verdachte invoer uit Mozilla Firefox verwijdert door de onderstaande instructies op te volgen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Prime Updater en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Prime Updater. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Prime Updater van Google Chrome

Verwijder alle onbekende applicaties uit de lijst met extensies en reset Google Chrome. Het helpt bij het volledig verwijderen van de Prime Updater-malware.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Prime Updater en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Prime Updater. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Prime Updater van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Prime Updater of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Prime Updater te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Prime Updater register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen