Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

"Microsoft Warning Alert" Technische ondersteuning scam virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Linas Kiguolis - - | Het type: Malware
12

“Microsoft Warning Alert” blijft één van de meest voorkomende online scams

The sample of Microsoft warning Alert

Het “Microsoft Warning Alert” virus werkt als een online technische ondersteuning scam verbonden aan specifieke webpagina's. Deze phishing websites proberen hun slachtoffers te misleiden tot het bellen van zogezegde Microsoft technische ondersteuning experts, weinigen beseffen echter dat ze aan het praten zijn met scammers.

Een gewoon “Microsoft Warning Alert” scam bericht maakt melding van een Error # 0x80072ee7″ foutmelding, welke enkel verholpen kan worden door “gecertificeerde Microsoft techniekers,” welke in werkelijkheid misdadigers zijn die illegaal geld willen verdienen. Het nep bericht zegt:

** Microsoft Warning Alert **
Kwaadaardige Pornografische Spyware/Riskware Gedetecteerd
Fout # 0x80072ee7
Gelieve ons onmiddellijk te contacteren op 0-800-046-5729
Negeer deze waarschuwing niet.

Laat ons je even uitleggen hoe je een echte waarschuwing kan onderscheiden van een nep pop-up. Ten eerste, het maakt niet uit of je computer automatisch een site opent die vol staat met Microsoft logo's of je er naar omleid. Het bericht is een scam als:

 • je omgeleid wordt naar een duistere site die pop-ups activeert. 
 • de website erop aandringt dat je binnen de 5 minuten een Microsoft technieker belt 
 • je de pagina niet kunt verlaten tenzij je klikt op “Verhinder dat deze pagina bijkomende dialogen opent”
 • nep berichten laten gebruikers vaak schrikken met het Zeus virus of dreigen ermee dat je Facebook account of kredietkaartgegevens werden gestolen

Als je probeerde erop te klikken of op pagina secties, zal je gemerkt hebben dat deze nergens naartoe leiden. Bovendien moet je steeds de URL van de site die je deze advertenties stuurt controleren – denk eraan dat de originele Microsoft site, Microsoft.com is en niet de één of andere verdachte microsoft.com-input11.info, critical-microsoft-alert.info, of support.googleapis.com website.

Deze sites proberen de officiële Microsoft site na te bootsen om je vertrouwen te winnen. Let echter op kleine details zoals de URL van de site of spellingsfouten in de tekst – deze onthullen het feit dat de site niets te maken heeft met Microsoft.

Meestal wordt je omgeleid naar zulke phishing sites als je duistere sites bezoekt, maar je kan er ook naar omgeleid worden na het installeren van een kwaadaardig programma op je computer. Het kwaadaardige programma begint met je om te leiden naar deze phishing sites en probeert je te overtuigen om de technische ondersteuning scammers te bellen.

Meestal moedigen technische ondersteuning scammers hun slachtoffers aan om hen te voorzien van persoonlijke details of zelfs kredietkaartgegevens of proberen ze je te overtuigen om een pakket nutteloze software te kopen. Deze fraudeurs kunnen proberen je een legitieme anti-spyware te verkopen tegen een veel hogere prijs dan normaal en voegen zogezegd Adblocker toe als een “bonus,” weet echter dat Adblocker een gratis programma is.

Voor je zulke programma's koopt, doe je best een klein onderzoekje en lees wat informatie erover online. Als je de “Microsoft Warning Alert” pop-up te zien krijgt, voer dan een volledige systeemscan uit met een anti-spyware software om alle kwaadaardige componenten te vinden die omleidingen naar phishing Microsoft websites veroorzaken.

Jammer genoeg zijn er tientallen gelijkaardige scams die Microsoft als inspiratie gebruiken. Een gelijkaardige waarschuwing is Windows Warning alert. Dit ligt op de loer op spelletjes, torrent en gelijkaardige domeinen. Je kan het makkelijk onderscheiden aan het 1-877-804-5390 nummer, hoewel dit elke keer kan variëren. Pas dezelfde methodes toe als voor het bepalen van andere soorten scams.

Je kan het Microsoft Warning Alert scam virus verwijderen met een anti-spyware programma (zoalsReimage ofMalwarebytes Anti Malware), lees echter ook de onderstaande “Microsoft Warning Alert” verwijderingshandleiding om je pc voor te berieden op het opstarten van een anti-spyware programma.

Preventie tips

Je kan geïnfecteerd worden door deze kwaadaardige software na het installeren van een ander gratis programma via de Standaard instellingen.

Je moet weten dat deze instellingen geconfigureerd werden om alle “aanbevolen” software van derden te installeren, en dit zijn meestal nutteloze programma's. Als je wilt vermijden dat je ongewenste programma's installeert, moet je kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode.

Hierdoor zal je de toelating krijgen om bijkomende toepassingen, die gebundeld werden met je download te weigeren, maak hiervan dus zeker gebruik. Ontbind het softwarepakket door de extra programma's uit te vinken en ga dan verder met de volgende installatiestap.

Vermijdt daarnaast ook het openen van verdacht e-mailbijlagen zeker als deze afkomstig zijn van onbekende individuen – zulke bijlagen kunnen gemakkelijk de computer infecteren zonder dat je de kans hebt de aanval te stoppen voordat de schade werd aangericht.

Verwijder de “Microsoft Warning Alert” scam

Langs de andere kant, omdat de “Microsoft Warning Alert” malware zoveel voorkomt, zal je niet veel moeilijkheden ondervinden om het te identificeren. Aangezien deze scam verbonden is aan een browser, kan je het niet gewoon verwijderen zoals een normale toepassing.

Klik op het vakje onderaan het scam bericht en annuleer het venster. Indien de malware blijft volharden, open je het taakbeheer via CTRL+SHIFT+ESC. Zoek de taak die je browser aangeeft, rechter muisklik erop en kies “Taak beëindigen”.

Om het “Microsoft Warning Alert” virus en al zijn web scripts te verwijderen, heb je misschien baat bij een anti-spyware programma. Het is ook een praktisch tool als het gaat op een pc-gebaseerde Microsoft of “Windows Warning Alert” scam. We raden je aan om niet te proberen de “Microsoft Warning Alert” scam handmatig te verwijderen – dit kan negatieve gevolgen hebben voor de stabiliteit van je computer systeem.

Als je te maken hebt met een pc-gebaseerde malware en je kan de “Microsoft Warning Alert” verwijdering niet simpelweg verwijderen, herstart de computer dan in Veilige Modus.

We kunnen gerelateerd zijn aan elkeen van de producten die we aanbevelen op onze site. U kan alles nalezen in onze Gebruiksvoorwaarden Met het downloaden van iedere voorziene Anti-Spyware software om "Microsoft Warning Alert" Technische ondersteuning scam virus te verwijderen accepeert u onze privacy verklaring en gaat u ermee akkoord..
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als je faalde in het verwijderen van de infectie gebruik dan Reimage, Stel een vraag aan om hulp te krijgen van onze support dienst, ze zullen je zo gedetailleerd mogelijk helpen
Reimage is aangeraden om "Microsoft Warning Alert" Technische ondersteuning scam virus te verwijderen. Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Meer informatie kan gevonden worden op Reimage review.
Druk de genoemde op Reimage

Manuele “Microsoft Warning Alert” Tech support scam virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder “Microsoft Warning Alert” Tech support scam door Safe Mode with Networking te gebruiken

De Veilig Modus kan ook handig zijn bij het verwijderen van ransomware.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal “Microsoft Warning Alert” Tech support scam weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi “Microsoft Warning Alert” Tech support scam verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder “Microsoft Warning Alert” Tech support scam door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van “Microsoft Warning Alert” Tech support scam is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat “Microsoft Warning Alert” Tech support scam succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van “Microsoft Warning Alert” Tech support scam van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door “Microsoft Warning Alert” Tech support scam, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen “Microsoft Warning Alert” Tech support scam en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus of Malwarebytes Anti Malware

Over de auteur

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-microsoft-warning-alert-tech-support-scam-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen