Gevaarlijkheidsmeter:  
  (54/100)

Verwijder iPhone virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet mei 2018

door Julie Splinters - - | Het type: Malware

De randvoorwaarden voor het iPhone-virus blijven verschijnen

Afbeelding di het iOS-virus toont

Het iPhone-virus definieert verschillende malwarevariaties die voor iOS zijn gemaakt. Hoewel sommige gebruikers ervan overtuigd zijn dat dit geen malware voor OS is en dat het niet kan bestaan, maken cybercriminelen ondertussen daadwerkelijk schadelijke software voor macOS en iOS. Inderdaad, het percentage malware is veel lager dan hetgeen dat voor Windows en Android werd ontwikkeld, maar het licht stijgende aantal zou ons wakker moeten schudden.

Mac- en iOS-gebruikers zijn ervan overtuigd dat hun apparaten immuun zijn voor infecties vanwege een paar redenen:

 • beperkte toegang tot systeembestanden
 • gefragmenteerd besturingssysteem
 • beperkte licentie voor apps van derden

Hoewel het mogelijk is om bepaalde apps van derden op macOS te installeren, is dit geen optie voor iPhone-apparaten. De houding van het bedrijf en de gebruikers dat geen van beide producten aanvullende bescherming behoeft, kan gevaarlijk zijn. De realiteit suggereert een ander feit – zowel, macOS en iPhone, virus bestaat. Laten we eens kijken naar de soorten malware en manieren om het iPhone-virus te verwijderen.

PUP’s richten zich op Apple-producten

Hinderlijke adware-programma's en -scripts zijn een van de meest voorkomende malwares van het type PUP- en Windows. Cyber-criminelen die zich met name oriënteren op de producten van Apple, zijn ook geïnspireerd door deze trend. MacOs-gebruikers kunnen het erover eens zijn dat ze een verdachte Safari-waarschuwing hebben aangetroffen.

Het bericht waarschuwt ervoor dat het apparaat is overgenomen door een virus. Doorgaans zou een dergelijke waarschuwing hen ook alarmeren over het feit dat hun gegevens op het punt staan ​​te worden gestolen. Desondanks, zoals gebruikelijk bij alle zwendel, bevat het een nep-Apple Support-telefoonnummer. Weet dat Apple dergelijke meldingen niet in willekeurige berichten weergeeft en ook geen telefoonnummer weergeeft.

Omdat de oplichting op het gebied van technische ondersteuning rondwaart op de Safari browser, kunnen iPhone-gebruikers dergelijke online misleidingen ook tegenkomen. U moet ook niet een algemene online zwendel vergeten zoals die waarbij gratis iPhone-apparaten worden aangeboden.

Frustrerende pop-ups is een andere veel voorkomende vorm van het iPhone-virus. Omdat ze functioneren via een webscript dat in de browser is geplant, kunnen ze u elke keer lastig vallen wanneer u de browser opstart. Sommigen van hen zijn behoorlijk persistent omdat u Safari met geweld moet afsluiten.

Browser-hijackers bestaan ​​ook voor Apple-gebruikers. Een van de meest recente voorbeelden is de search.stuckopoe.com-hijacker. Deze kaper pretendeert een gewone zoekmachine te zijn, terwijl hij in feite niet-persoonlijke informatie verzamelt en gebruikt voor doeleinden van “serviceverbetering”.                                                                                                              Hoewel het af en toe pop-ups vertoont, heeft het meest negatieve aspect te maken met de eliminatie ervan.

Wanneer u de pagina opent met verwijderingsinstructies, kunt u de eliminatietool genaamd Uninstaller.dmg-bestand installeren. Het probleem is dat het is geïnfecteerd met macOS: Genleo-BQ-adware. Als u een standaardversie van Safari op uw iPhone gebruikt, pas dan op voor dergelijke hijackers.

Foto van het iPhone-virusIn tegenstelling tot wat u gelooft, is ook de iPhone kwetsbaar voor malware-infecties.

Pegasus-spyware – voor iPhone-apparaten

Deze spionage-software is een van de best illustrerende voorbeelden dat Apple, vooral iOS-apparaten, kunnen worden geïnfecteerd met malware en, in feite, een is het een van de meest angstaanjagende voorbeelden. Deze spyware is voor het eerst gespot in augustus 2016. De malware wordt vermoed te zijn ontwikkeld door een Israëlisch bedrijf genaamd de NSO Groep die bekend staat om het ontwikkelen van spyware.

De malware richt zich niet op willekeurige doelen, maar alleen op geselecteerde gebruikers. Ze ontvangen bedrieglijke sms-berichten met links. Als er op wordt geklikt, downloaden ze de spyware die is ontworpen voor iPhone-apparaten zonder jailbreak. Het functioneert op basis van drie als vanaf dag nul bestaande kwetsbaarheden.

Zodra het volledig wordt geactiveerd, zal het een volledig toezicht op een gebruiker gaan uitoefenen. Het bespioneert zowel, gemakkelijk toegankelijke en gecodeerde berichten en het kan ook audiobestanden beluisteren. Een ander probleem is dat het in staat is tot zelfvernietiging als het gedurende 60 dagen geen verbinding maakt met een externe Commando en Controle-server. De ontwikkelaars van malware ontwikkelden ook een Android-tegenhanger van de Pegasus-malware.

Vanwege zijn complexe gedrag en structuur is het nogal lastig om deze malware te detecteren. Hij toont geen aanwezigheidsborden in de Activity Monitor, laat staan ​​op iPhone-apparaten die niet over zo'n tool beschikken. U moet extra programma's downloaden voor detectie en bepaalde stappen uitvoeren. Meer informatie over de verwijdering van Pegasus vindt u hier.

iPhone virus

Gijzelsoftware op iOS?

Aangezien Android-gijzelsoftware een veel voorkomende trend is geworden, kan worden aangenomen dat ook iPhone-apparaten eraan zullen moeten gaan geloven. Dergelijke vermoedens zijn niet helemaal irrationeel omdat een paar van de Mac-gijzelsoftware-voorbeelden al in de cyberruimte zijn vrijgegeven. Een van hen beweert een hulpmiddel genaamd “Patcher” te zijn, gemaakt voor piraterij software-doeleinden. Het is geschreven met de Swift-programmeertaal.

De malware werd gedistribueerd via BitTorrent-domeinen. Het werkt op dezelfde manier als op Windows gebaseerde crypto-malware omdat het zich in een .zip-map verstopt. De malware was niet correct geprogrammeerd omdat het er “buggy” -transparant uitzag en niet goed werkte met decoderingssleutels, wat uiteindelijk resulteerde in het verlies van decoderingsmogelijkheden.

Helaas heeft het toch foto’s en documenten van gebruikers gecodeerd. Hoewel er malware-voorbeelden zijn gevonden die zijn gericht op Mac, moeten iPhone-gebruikers ook op hun hoede zijn.

Malwarepreventie aan de telefoon

Verschillende malwarebedreigingen worden via verschillende kanalen verspreid. De eerder besproken iPHone-adware en hijackers worden verspreid via webscripts. Omdat ze niet zichtbaar zijn voor gewone gebruikers, kan het detecteren ervan lastig zijn. Aan de andere kant kunt u de kans op een dergelijk iPhone-virus beperken door te vermijden dat u op de links op de websites klikt met gamen, gokken of andere dubieuze inhoud.

Wat betreft meer complexe malware, kunnen iPhone-gebruikers het volgende advies waarschijnlijk als nuttig ervaren:

 • Werk de systeemsoftware bij zodra de update is uitgebracht
 • Download geen onnodige apps van derden

Laten we nu de opties voor het verwijderen van iPhone-virussen bespreken.

iPhone virus

Elimineer iPhone-malware

Als de pop-ups op uw telefoon een plaag vormen, reset dan uw browser. In het geval van een zwendel op het gebied van technische ondersteuning, verlaat u de pagina. Als u niet kunt annuleren, forceert u een shutdown in een browser. Om te voorkomen dat de omleiding zichzelf weer activeert, gaat u naar Instellingen, klikt u op het Safari-pictogram en kiest u voor Geschiedenis wissen en Website-gegevens.

Helaas accepteren iPhone-apparaten momenteel geen antivirus- en malware-eliminatieprogramma's, in tegenstelling tot macOS die Malwarebytes goedkeuren. Als u ongewoon gedrag op de telefoon opmerkt, zoals vastgelopen apps of vergrendelde bestanden, voer dan de fabrieksreset van de iPhone uit. Ga naar Instellingen, ga naar Algemeen en klik op Wis alle inhoud.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele iPhone virus Verwijdering Handleiding:

Mac OS XSafari

Verwijder iPhone van Mac OS X systeem

MacOS-gebruikers hebben een bepaald voordeel vergeleken met iPHone-gebruikers omdat ze bepaalde beveiligings-apps kunnen installeren om uitstekende malware te verwijderen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar iPhone of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'
Mac OS XSafari

Verwijder iPhone van Safari

Wis browsegegevens om te voorkomen dat de vervelende pop-ups van het iPhone-virus opnieuw verschijnen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar iPhone of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door iPhone verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van iPhone te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-iphone-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande iPhone virus