Verwijder Critical Chrome Update virus (feb 2021 update) - Verwijdering Handleiding

door Lucia Danes - - | Het type: Malware

Critical Chrome Update is een nep waarschuwing die de Kovter.C malware op de computer plaatst

De Critical Chrome Update malware

Critical Chrome Update is een scam die nep waarschuwingen toont over benodigde browser of systeem updates en op deze manier mensen misleid tot het installeren van andere potentieel kwaadaardige programma's op de computer. Als je constant omgeleid wordt en zulke pop-ups herhaaldelijk op het scherm verschijnen moet je de computer nakijken op het Chrome virus – een potentieel ongewenste toepassing die in het geniep actief kan zijn op het systeem.

Je moet weten dat het Critical Chrome Update virus helemaal kwaadaardig is en het op je scherm kan opduiken na het klikken op één van de Traffic Junky advertenties. Dit advertentie ondersteund netwerk staat gekend voor het leveren van promotionele content op websites voor volwassenen, en dit is waarom bezoekers van deze domeinen het slachtoffer worden van de KovCoreG malvertising aanval die de Kovter.C Trojaan naar de computer van het slachtoffer duwt. De installatie van ernstige malware kan tevens het resultaat zijn van constante waarschuwingen over zogenaamde updates.

Naam Critical Chrome Update
Categorie Malware
Familie Chrome virus
Symptomen Levert nep waarschuwingen die melding maken van benodigde software, updates of bijkomende programma's. Misleid je tot het installeren van nep toepassingen, rogue tools
Voornaamste gevaar Infecteert het systeem met malware, meer bepaald Trojanen en losgeld eisende dreigingen
Distributie Software bundels, POT die reeds op het systeem geïnstalleerd zijn, misleidende advertenties software cracks
Verwijdering Gebruik voor het verwijderen van Critical Chrome Update een betrouwbaar anti-malware programma

De Critical Chrome Update scam is een social engineering aanval of een campagne gebaseerd op technische ondersteuning scam technieken. Helaas kunnen zulke berichten en de verschillende waarschuwingen leiden tot de installatie van rogue tools, toepassingen en nutteloze programma's.

Scams zoals het Critical Chrome Update virus tonen echter meestal berichten en leiden om naar dubieuze of zelfs kwaadaardige domeinen zoals:

 • iexaidlepro.org
 • johphblogger-hints-and-tips.org
 • tahxiintimes-niedersachsen.org

Chrome Update pop-ups kunnen je ook voorzien van berichten met telefoonnummers die beweren je te verbinden met het technische ondersteuningsteam. Desalniettemin zijn deze berichten nep en leveren officiële technische ondersteuning services geen berichten zoals dit, en moedigen ze je al zeker niet aan om dubieuze nummers te bellen.

Je moet het Critical Chrome Update virus verwijderen in plaats van het nummer te bellen of de mensen achter de dreiging te contacteren op welke manier dan ook. Hiervoor moet je jezelf een automatisch anti-malware tool aanschaffen en de machine volledig zuiveren. Het verwijderen van Critical Chrome Update vereist tools zoals ReimageIntego opdat het volledige systeem herstelt wordt.

Critical Chrome Update virusHet Critical Chrome Update virus valt bezoekers van populaire sites voor volwassenen aan. Slachtoffers worden omgeleid naar kwaadaardige advertenties na het klikken op een Traffic Junky advertentie.

Een gedetailleerd plan van de Critical Chrome Update functionaliteit

Nadat ze erin slaagden om het Traffic Junky ad netwerk, wat advertenties toont op populaire sites voor volwassenen zoals Pornhub, te compromitteren zijn cybercriminelen nu instaat om misleidende advertenties te tonen via gemeenschappelijke webpagina's. Dit heeft tot gevolg dat niets vermoedende gebruikers makkelijk geïnfecteerd kunnen worden met klik-fraude malware gekend als de Kovter Trojaan.

Gebruikers die op zulke advertenties klikken worden bloodgesteld aan en malvertising aanval die hen omleidt naar misleidende pagina's die geselecteerd werden op basis van de browser die ze gebruiken. Naargelang het browser type en de versie, ontvangen slachtofferd de nep aanbiedingen om één van deze updates te installeren:

 • Critical Chrome Update
 • Critical Firefox Update
 • Adobe Flash Player update (Microsoft Edge/Internet Explorer gebruikers).

De laatste waarschuwing wordt gekozen door een JavaScript code te gebruiken welke dezelfde is als deze die gebruikt wordt in Neutrino en NeutrAds.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de aanvalsketting begint met een omleiding vanop het advertisingms[.]com domein wat de uiteindelijke link corrumpeert en het slachtoffer op een gecompromitteerde malware serverende site brengt. Volgens Proofpoint, “plaats dit domein een oproep gehost achter KeyCDN,” wat nu net een reusachtig content leverend netwerk blijkt te zijn.

De Critical Chrome Update scam stelt voor om een update voor de populaire browser te installeren, maar ipv de browser te updaten plaatst het een ZIP-archief dat een runme.js bestand bevat. Van zodra het geïnstalleerd is, spreekt het de server die verantwoordelijk is voor de social engineering aanval aan. Het .JS bestand downlaod dan twee bestanden op de computer van het slachtoffer – .flv en .mp4 formaat bestand.

Het FLV bestand bestaat uit drie willekeurige cijfers en de rest ervan behoort toe aan een RC4 sleutel. Het MP4 bestand werd gecodeerd met deze sleuten en hex-versleuteld. Het MP4 bestand huist ook een Powershell script dat de shellcode bevat die gebruikt wordt om het AVI bestand (het Kovter virus) te downloaden en uit te voeren.

Critical Chrome Update

Acties uitgevoerd door de malware na infiltratie van het systeem

Van zodrag het uitgeoveord werd, vestigt het Kovter virus zich in het Windows register in plaats van gewoon wat bestanden op het systeem te plaatsen. Op deze manier probeert de kwaadaardige software detectie te ontlopen. Bovendien stelt het virus specifieke autorun waarden in die de malware uitvoeren van zodra het slachtoffer de computer start.

De malware werkt in stilte en het enige probleem dat men kan opmerken is een lichte afname in de prestaites van de computer. De meeste gebruikers kunnen echter niets vermoeden als ze geen anti-malware programma op hun pc geïnstalleerd hebben.

De Critical Chrome Update aanval voorkomen

Het Dieviren.de team zegt dat de truc voor het vermijden van het installeren van de kwaadaardige Critical Chrome Update of Urgent Chrome Update, alsook malware die geleverd wordt door de misleidende versies van Flash Player of andere bekende programma's het nooit installeren van updates vanop willekeurige internetsites is.

Hoewel cybercriminelen verschillende technieken gebruiken om slachtoffers te misleu-iden tot het klikken op kwaadaardige advertenties, is de methode die gebaseerd is op nep “updates” vrij veelvoorkomend en kan deze makkelijk herkent worden. Zo'n techniek wordt vooral gebruikt om meer ernstige malware af te leveren en de machine rechtstreeks te infecteren met dreigingen.

Als misleidende advertenties er legitiem uitzien en de officiële logo's van de gepromote software bevatten lijkt het betrouwbaar en hebben mensen de neiging te klikken op zulke content. Je zou echter nooit mogen vertrouwen op een pop-up die beweert dat je een willekeurig iets moet installeren of updaten. Officiële software ontwikkelaars en providers tonen zulke berichten niet op browsers.

Als je vermoed dat je een update nodig hebt voor Chrome – bezoek dan gewoon de browser zijn officiële site en ga na of er een update beschikbaar is. Wees tijdens het installeren van een toepassing of direct programma/software op je hoede voor de extra installaties. Kies de Geavanceerde of Aangepaste opties om ongewenste toepassingen te vermijden.

Verwijder het Critical Chrome Update virus (Kovter.C)

Als je omgeleid werd naar een site die het Critical Chrome Update virus bevat, sluit dan de webpagina onmiddellijk. Als je het kwaadaardige zip bestand op je computer gedownload hebt, open het dan niet en verwijder het zo snel mogelijk.

Als je echter het misleidende bestand reeds uitvoerde, start dan een anti-malware software op zo snel als je kunt (ideaal doe je dit na het uitvoeren van een clean system boot).

Om het verwijderen van Critical Chrome Update te voltooien moet je de anti-malware software bijwerken en je computer meerdere keren scannen. Het is cruciaal de Kovter Trojaan zo snel mogelijk te verwijderen omdat het een reeks illegale activiteiten kan uitvoeren op je computer.

Je moet het Critical Chrome Update virus verwijderen met een bijgewerkte anti-spyware om er volledig zeker van te zijn dat alle gerelateerde bestanden , toepassingen en zelfs malware uitgeschakeld wordt tijdens één systeemcontrole.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Critical Chrome Update virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Critical Chrome Update van Windows systems

Om de Kovter malware die geplaatst werd door het Critical Chrome Update virus te identificeren en te verwijderen moet je de recentelijk geïnstalleerde apps doorlopen en deze die er verdacht uitzien verwijderen. Controleer ook hun CPU-gebruik omdat, zoals we reeds vermelden, het virus systeembronnen misbruikt.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Critical Chrome Update en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Critical Chrome Update en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Critical Chrome Update van Google Chrome

Reset Chrome aan de hand van de onderstaande stappen om hem in zijn vorige staat te herstellen. Vergeet niet dat deze ook geïnfecteerd kan zijn met de Kovter Trojaan, dus is ook een volledige systeemscan vereist.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Critical Chrome Update en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Critical Chrome Update. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Critical Chrome Update van Mozilla Firefox (FF)

Om verlost te worden van het Critical Chrome Update virus, moet je alle verdachte add-ons verwijderen en je startpagina wijzigen in je voorgaande.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Critical Chrome Update en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Critical Chrome Update. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Critical Chrome Update van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Critical Chrome Update en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Critical Chrome Update verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Critical Chrome Update virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Critical Chrome Update uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Critical Chrome Update van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Critical Chrome Update of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Critical Chrome Update te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Critical Chrome Update register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen