Gevaarlijkheidsmeter:  
  (30/100)

Haal FileRepMalware weg (2021 update) - Virus Verwijdering Handleiding

door Julie Splinters - - | Het type: Malware

FileRepMalware is een potentiële bedreiging gemeld op computers van gebruikers door antivirusprogramma's en -tools

FileRepMalware detectienaamFileRepMalware is de cyberdreiging die verschillende functionaliteiten kan hebben, van PUP tot Trojaans paard. Deze opsporingsnaam is ook bekend als Win32:Evo-gen [Susp]. Meestal melden Avast en Avg AV-systemen over het potentiële gevaar van het bestand of de website. In de meeste gevallen verwijdert een AV-programma de bedreiging en rapporteert het over de reeds verdwenen indringer. Het wordt geassocieerd met verdachte KMSPico-installaties en gelijkaardige apps die verondersteld worden programma's te activeren zonder medeweten van de ontwikkelaar. Maar er is een grote kans dat deze malware het systeem zelf binnendringt als een virus en het Windows-systeem aantast. Aangezien verschillende commerciële inhoud op je scherm komt als gevolg van deze infectie, wordt aangenomen dat het FileRepMalware-virus een PUP is, maar andere detectienamen in verband met het virus tonen functionaliteiten van een Trojaans paard en vormen mogelijk een gevaar voor je systeem. Je mag deze waarschuwingen niet zomaar negeren en moet een AV-programma gebruiken om het toestel te reinigen.

FileRepMalware
Alternatieve naam Win32:Evo-gen [Susp]
Opsporing Avast, Avg
Gerelateerd aan KMSPico
Categorie Adware/Trojaans paard
Preventietips Vermijd mogelijke infecties met adware of malware door controle te nemen over je downloads (aangepaste configuratie), te voorkomen dat je pagina's van derden bezoekt en door gereputeerde antimalware op je computer te installeren
Grootste gevaren Kan worden gebruikt om het systeem te infecteren met malware; kan persoonlijke informatie stelen
Verwijdering Verwijder FileRepMalware automatisch met een anti-malwareprogramma en herstel het systeem met ReimageIntego

Het FileRepMalware-virus wordt beschouwd als een Trojaans paard. Het is een van de generieke detecties, wat betekent dat antivirusprogramma's er niet in slagen het exacte gedrag van het bestand te herkennen, maar als gevolg van verdachte kenmerken, het als potentieel schadelijk classificeren en het onmiddellijk immuniseren. Bovendien lijkt de populariteit van het bestand ook van belang te zijn.

De technische referenties van de FileRepMalware, namelijk Win32:Evo-gen [Susp], kunnen als volgt worden vertaald: Win32 betekent dat het gerapporteerde bestand deel uitmaakt van het Windows-systeem, terwijl Evo-gen een generieke classificatie van bestanden die lijken op Trojaanse paarden impliceert.

Als je antivirusprogramma een waarschuwing terugstuurde met het dringende verzoek FileRepMalware PUP van het systeem te verwijderen, zouden alle gecertificeerde beveiligingsspecialisten het ermee eens zijn dat je dit onmiddellijk moet doen. Men heeft ontdekt dat dit potentieel ongewenste programma (PUP) of bestand zich verspreid met een valse KMSPico-applicatie. Deze laatste is in staat om een adware programma naar het systeem te downloaden. Daarom kan de malware verantwoordelijk zijn voor het openen van een achterdeur en het installeren van andere malware (adware, browserkaper) op het systeem.

FileRepMalware

Om de mogelijk verdachte activiteiten van malware te voorkomen, moet je FileRepMalware zo snel mogelijk verwijderen. Als je antivirusprogramma je al gewaarschuwd heeft voor deze bedreiging, verwijder het dan zonder enige twijfel. Bovendien dien je de door deze malware veroorzaakte schade te herstellen met de hulp van ReimageIntego of een andere betrouwbaar veiligheidsinstrument. Als je nog niet eerder met malware te maken hebt gehad, kan volgende informatie nuttig zijn:

 • Reclame-malware kan een ware ravage aanrichten op het systeem. Adwareprogramma's genereren een overmatige hoeveelheid advertenties van derden in opdringerige vormen, zoals pop-ups, banners of interstitials.
 • Advertenties die door malware worden geïnjecteerd, kunnen omleidingen naar verdachte of zelfs gevaarlijke websites veroorzaken.
 • Malwareprogramma's kunnen de webbrowser kapen. Met andere woorden, ze kunnen de startpagina, de zoekmachine of het URL-adres van het nieuwe tabblad overnemen en bovendien gecompromitteerde zoekresultaten weergeven.
 • Het FileRepMalware-virus kan ook gebruikmaken van trackig cookies of andere kleine bestanden om browseractiviteiten van surfers te volgen. Meestal verzamelen tracking cookies sommige stukken of gevoelige informatie, inclusief IP-adres, e-mailadres, geo-locatie, naam en gelijkaardige informatie.

Helaas kan meer bijgewerkte en ernstige malware bestanden op je systeem verwijderen of zelfs nieuwe verdachte gegevens op het apparaat toevoegen om ervoor te zorgen dat het hoofdvirus hardnekkig en moeilijk te verwijderen is. Wanneer het FileRepMalware-virus op het systeem zit, verschijnen er herhaaldelijk fouten op het scherm en worden verschillende programma's zelfs uit het niets afgesloten.

Je moet je concentreren op het verwijderen van het FileRepMalware-virus omdat trage computerprestaties slechts het begin is van frustratie en mogelijke schade aan je apparaat dat deze dreiging kan veroorzaken. Als je je persoonlijke informatie op de computer opslaat, kan malware daar toegang tot krijgen en zelfs gebruiken voor verdere oplichting wanneer je spam e-mailberichten of verdachte oproepen op de telefoon ontvangt.

Zorg ervoor dat je FileRepMalware verwijdert met behulp van een gerenommeerde anti-malware tool. Voor extra controle raden we je aan om ook andere programma's te gebruiken dan degene die fouten vertoonde. Rreparatietools zoals ReimageIntego kunnen bovendien ook prestaties verbeteren door mogelijke virusschade op te ruimen en problemen te verhelpen.

FileRepMalware-virusHet FileRepMalware-virus is een mogelijk schadelijk bestand. Momenteel wordt het beschouwd als een Trojaans paard, maar er is ook vastgesteld dat het gerelateerd is aan de KMSPico-app.

Schade die door Trojaanse paarden kan worden aangericht

Als het ergste echter is gebeurd en een Trojaans paard je Windows-computersysteem via het FileRepMalware-virus is binnengekomen, moet je bereid zijn om ongewenste en zelfs schadelijke gevolgen onder ogen te zien. Trojaanse infecties brengen nooit iets positiefs en zijn met het menselijk oog soms zeer moeilijk op te sporen.

Als je ooit bent geïnfecteerd met een Trojaans paard via het FileRepMalware-virus, kreeg je vermoedelijk te maken met verhoogde CPU- en GPU-werkzaamheden. Ook kan de malware betrekking hebben op software- en computervertragingen, schadelijke uitvoerbare bestanden gaan injecteren op verschillende locaties en schadelijke processen uitvoeren in de Windows Taakbeheer-map.

Wees je ervan bewust dat FileRepMalware een schadelijk programma lijkt te zijn en niet slechts een advertentie-ondersteunde toepassing. Trojaanse paarden kunnen betrekking hebben op het verzamelen van persoonlijke gegevens en cruciale systeemgegevens. Als je deze gevaarlijke dreiging ontdekt, aarzel dan niet en vertrouw op gerenommeerde anti-malware software om het virus permanent van je apparaat te verwijderen.

FileRepMalware

Methoden om malware te verspreiden

Meestal verspreidt malware zich als onderdeel van legitieme gratis apps. Illegale of gevaarlijke programma's kunnen inderdaad ook potentieel schadelijke bestanden overbrengen, maar het spreekt voor zich dat dergelijke programma's nooit mogen worden geïnstalleerd. Sommige mensen meldden dat ze bepaalde software-updates niet mochten installeren omdat het AV-programma deze schadelijke bestanden had gedetecteerd.

Om verder te gaan met de installatie, hebben ze het antivirusprogramma tijdelijk uitgeschakeld. Doe dat alsjeblieft niet! Hoewel AV-programma's zich kunnen vergissen, mag je de waarschuwing over een potentieel schadelijk bestand niet negeren, omdat je dan malware op je pc kunt krijgen. Bovendien is het hebben van een door een expert getest antimalwareprogramma hoe dan ook cruciaal voor elk soort computersysteem.

Ook is het essentieel om te controleren of een “Geavanceerde” of “Aangepaste” installatiemogelijkheid beschikbaar is. Om geld te verdienen aan gratis diensten, hechten freeware ontwikkelaars vaak PUP's aan het hoofdinstallatieprogramma en plaatsen ze deze onder “Snelle” of “Basis” installatiemethoden. Om ongewenste programma's op het systeem te voorkomen, dien je daarom uiterst voorzichtig te zijn bij het kiezen en installeren van gratis apps!

Tot slot willen we toevoegen dat verschillende potentieel schadelijke en potentieel ongewenste toepassingen worden verspreid door gebruik te maken van bronnen van derden, zoals gaming, gokken en porno. Wees je bewust van welk type inhoud je overal op het web aantreft, omdat dubieus uitziende websites alleen maar het risico op de verschijning van een schadelijk programma verhogen.

Verwijder het FileRepMalware-virus en herstel eventuele schade

Als je antivirusprogramma het bestand met succes heeft geïmmuniseerd, hoef je je er niet meer druk over te maken. Als je echter werd geïnformeerd over een bedreiging door je AV-programma of je merkte het bestand op een van de mappen van Windows of het Windows-systeem, moet je het zo snel mogelijk verwijderen. Zolang het gedrag van dit bestand niet is opgehelderd, raden wij je ten zeerste aan om FileRepMalware zo snel mogelijk te verwijderen.

Het is een uitdaging om FileRepMalware handmatig te verwijderen. Dit bestand kan in het systeem komen, zich in Windows-systeemmappen verbergen en zich dan vermenigvuldigen. Om het te verwijderen kun je best een scan met een bijgewerkt anti-malwareprogramma uitvoeren. Daarnaast moet je een professioneel hulpprogramma gebruiken om je register in de oorspronkelijke staat te herstellen. Houd in gedachten dat het virus de neiging heeft om het te veranderen naargelang zijn behoeften.

Ook moet je controleren op KMSPico en andere potentieel ongewenste programma's op het systeem die op hetzelfde moment als het FileRepMalware-virus op het systeem werden geïnstalleerd. Merk op dat een grote verscheidenheid van software verdachte inhoud in webbrowsertoepassingen kan verbergen, dus je moet ook Chrome, Firefox, Edge, Explorer, en andere browsers controleren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele FileRepMalware Verwijdering Handleiding:

Verwijder FileRepMalware van Windows systems

Als je wilt proberen om FileRepMalware handmatig te verwijderen, verwijder je alle potentieel ongewenste programma's uit het Configuratiescherm. Controleer ook alle Windows- en Windows-systeemmappen en de map HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\MicrosoftWindows\CurrentVersion\Run in het Windows-register:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder FileRepMalware en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar FileRepMalware en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder FileRepMalware van Internet Explorer (IE)

Als je tijdens het browsen een buitensporige hoeveelheid advertenties opmerkt, verwijder dan PUP's en potentieel schadelijke bestanden en reset vervolgens je webbrowser.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar FileRepMalware en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de FileRepMalware verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder FileRepMalware van Microsoft Edge

Microsoft Edge opschonen is mogelijk als je alle onderstaande instructies correct uitvoert:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou FileRepMalware uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder FileRepMalware van Mozilla Firefox (FF)

Iets verdachts ontdekt in Mozilla Firefox? Maak je geen zorgen, je kunt alle ongewenste objecten uit je webbrowser verwijderen door onderstaande stappen uit te voeren:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier FileRepMalware en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van FileRepMalware. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder FileRepMalware van Google Chrome

Mogelijk moet je je Google Chrome browser extra controleren op bedreigingen gerelateerd aan het FileRepMalware-virus:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier FileRepMalware en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van FileRepMalware. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder FileRepMalware van Safari

Onverwachte extensies of plug-ins in je Safari webbrowser vinden is geen goed teken. Door deze gids te volgen, kun je adware-gebaseerde objecten succesvol verwijderen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar FileRepMalware of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van FileRepMalware te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de FileRepMalware register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen