Haal Error DT00X2 weg (Microsoft Support Scam) - Verwijdering Handleiding

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Malware

Error DT00X2 is een Microsoft scam die mensen misleid tot het bellen van een nep ondersteuningsnummer

Error DT00X2 afbeelding

Error DT00X2 is een scam die gebruikt wordt om gebruikers te misleiden tot het denken dat ze een risico lopen op spyware of gelijkaardige malware die in staat is er voor te zorgen dat ze hun persoonlijke gegevens kwijtspelen. Volgens het nep bericht staat het slachtoffer op het punt zijn Facebook en e-mail logins, creditkaartgegevens en gelijkaardige informatie kwijt te spelen wat kan leiden tot identiteitsdiefstal en gelijkaardige problemen. Meestal wordt dit bericht getoond of op een verdachte pagina of als pop-up. Je moet het DT00X2 virus echter niet ernstig nemen omdat het gewoon een Tech ondersteuning scam is die nauw gerelateerd is aan de adware. Ga nooit akkoord met het bellen van het voorziene +1 888 617 1555 nummer.

Naam Error DT00X2 scam
Type Malware/adware
Gevaar niveau Medium. Gebruikers kunnen misleid worden tot het geven van toegang op afstand tot hun apparaat of betalen voor nutteloze services
Symptomen Mensen worden omgeleid naar een dubieuze website waar ze de Error DT00X2 pop-up te zien krijgen en aangespoord worden contact op te nemen met de zogenaamde Microsoft technieker
Nep Ondersteuning nummer +1 888 617 1555
Distributie Malvertising, software-bundels of geïnfecteerde links
Verwijdering Je kan Error DT00X2 verwijderen door een scan uit te voeren met ReimageIntego

Gewoonlijk verschijnt de nep Error DT00X2 pop-up vanwege een adware programma dat op de computer is geïnstalleerd. Je kan dit onbewust toegang gegeven hebben tijdens het installeren van toepassingen van derden of freeware. Van zodra het zich op de computer nestelt en alle browsers gijzelt, wordt de gebruiker continu omgeleid naar een potentieel gevaarlijke site die het nep fout bericht toont.

De Error DT00X2 scam beweert gewoonlijk het volgende:

MICROSOFT WINDOWS WARNING
YOUR COMPUTER WAS LOCKED

Error # DT00X2

Call Microsoft Technical Support:
Do Not Ignore This Important Warning..
If you close this page without resolving issue, access to your computer will be disabled to prevent further damage to our network. Your computer has alerted us that it was infected with virus and spyware.

The following data is at risk:

 1. Facebook Login
 2. Credit Card Information
 3. Email Credentials
 4. Browsing History and Data

You must contact us immediately so our engineers can guide you through the recovery process by phone. Please call us within the next 5 minutes to prevent complete loss of your computer.

Call Microsoft Technical Support

Weet dat Error DT00X2 op geen enkele manier gerelateerd is aan Microsoft. Cybercriminelen maken gebruik van bekende bedrijven en gebruiken hun naam om de scam te vermommen. Als je dus het voorziene nummer belt, zal je NIET verbonden worden met gecertificeerde Microsoft technici.

In feite, verbind het voorziene nummer je met de cybercrimineel die zal doen alsof hij je helpt Error DT00X2 op te lossen. Meestal vragen de aanvallers toegang op afstand tot je computer om “je gegevens te beschermen en virussen te verwijderen.” De computer is echter NIET geïnfecteerd zoals de Error DT00X2 pop-up stelt, wat deze ook mag beweren. Het is dus absoluut niet nodig om de zogenaamde ondersteuning te contacteren. Het omgaan met deze mensen kan ersntige problemen veroorzaken, zoals het infiltreren van malware, het verlies van je persoonlijke gegevens, geld, etc.

Error DT00X2 illustratieError DT00X2 is een nep pop-up die informeert over niet bestaande cyberdreigingen en aanspoort om zogenaamde Microsof technici te bellen.

Weet dat als je akkoord gaat om de criminelen achter de Error DT00X2 scam de controle over je computer te geven, de mogelijkheid bestaat dat ze niet alleen je gevoelige gegevens stelen maar ook het systeem infecteen met nog meer cyberdreigingen en je aanbieden om een dubieus beveiligingstool te kopen. Vergeet niet dat zulke scams ontworpen zijn om geld afhandig te maken van goedgelovige pc-gebruikers. Loop dus niet in de val van online scammers.

Gelukkig kan je, als je de scam op tijd identificeerd, gewoon het tabblad of venster sluiten en beginnen met het verwijderen van Error DT00X2. Hiervoor zal je de adware gerelateerde componenten, die deze potentieel ongewenste toepassing (POT) helpen je om te leiden naar kwaadaardige sites, moeten verwijderen.

Je kan Error DT00X2 en de adware automatisch verwijderen met een geverifieerde beveiligingssoftware. IT specialisten raden aan om ReimageIntego te installeren en er een volledige systeemscan mee uit te voeren. Het zal alle potentieel ongewenste toepassingen identificeren en je computer zuiveren van verdachte omleidingen.

Het niet aandachtig zijn tijdens het installeren van freeware kan leiden tot een adware infectie

Aangezien gebruikers omgeleid worden naar scam sites door adware programma's, waarschuwen experts ervoor dat ze met eentje geïnfecteerd kunnen worden als ze snel de installatie van software van derden afhaspelen. De ontwerpers van potentieel ongewenste toepassingen verdelen hun producten met de hulp van bundelen — een populaire marketing techniek die toelaat dat twee toepassingen aan te bieden als één.

Als mensen akkoord gaan met het installeren van freeware via de Aanbevolen, Basis of Snelle methode, krijgen ze geen informatie te zien over de extra componenten die samen met de toepassing van derden komen. Je moet dus steeds de installatiemethode instellen op Aangepast of Geavanceerd om een extra element te kunnen identificeren.

Van zodra je voorzien wordt van de volledige informatie, moet je zorgvuldig alle installatiestappen nakijken en zoeken naar vooraf geselecteerde elementen. Zorg ervoor dat je nooit akkoord gaat met het installeren van extra werkbalken of het wijzigen van je browser instellingen. Dit kan je enkel doen door alle vinkjes te verwijderen die zulke wijzigingen toestaan.

Gebruik een beveiligingstool om verlost te worden van het Error DT00X2 virus

De gemakkelijkste manier om omleidingen naar de Error DT00X2 pop-up en andere scam sites een halt toe te roepen is het installeren van een professionele antivirus software om je computer te beschermen. Je moet regelmatige systeemscans uitvoeren om er zeker van te zijn dat geen potentieel ongewenste toepassingen op je computer aanwezig zijn.

De onderstaande lijst voorziet je van efficiënte beveiligingstools die je kunnen helpen om Error DT00X2 en gelijkaardige cyberdreigingen te verwijderen. Je kunt natuurlijk ook een andere gecertificeerde malware verwijdering sotfware gebruiken als je dat wenst. Zorg er gewoon voor dat het betrouwbaar en krachtig genoeg is om adware-type infecties op te lossen.

Na het verwijderen van Error DT00X2 mag je niet vergeten om alle browsers die op je computer geïnstalleerd zijn te resetten. Advertentie ondersteunde programma's hebben de neiging om potentieel gevaarlijke onderdelen op browsers te plaatsen om vervelende omleidingen te veroorzaken. Je vindt gedetailleerde instructies op het einde van dit artikel om dit te doen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Error DT00X2 Verwijdering Handleiding:

Verwijder Error DT00X2 van Windows systems

Identificeer en verwijder alle dubieuze toepassingen die recentelijk op je Windows OS geïnstalleerd werden.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Error DT00X2 en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Error DT00X2 en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Error DT00X2 van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Error DT00X2 of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Error DT00X2 van Internet Explorer (IE)

Als IE aangetast werd, moet je controleren op onbekende waarden en deze verwijderen.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Error DT00X2 en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Error DT00X2 verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Error DT00X2 van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Error DT00X2 uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Error DT00X2 van Mozilla Firefox (FF)

Je kunt omleidingen naar verdachte pagina's stoppen door het verwijderen van onbetrouwbare extensies en Mozilla te resetten zoals hieronder getoond wordt.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Error DT00X2 en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Error DT00X2. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Error DT00X2 van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Error DT00X2 en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Error DT00X2. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Error DT00X2 van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Error DT00X2 of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Error DT00X2 te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Error DT00X2 register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen