Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Zingload.com virus (Chrome, Firefox, IE, Edge) - 2017 update

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

Wat gaat er schuil achter het search.zingload.com-virus?

Meest waarschijnlijk hebben de omleidingen door het zingload.com-virus u naar deze website geleid. Voordat we vertellen hoe de PUP kan worden geëlimineerd, is het handig om te weten dat het behoort tot de categorie van browser-hijackers. Daarom kunnen we raden hoe gevaarlijk deze kaper kan zijn, hoe het virus zich verspreidt en wat de meest geschikte manier is om zich ervan te ontdoen.

U weet waarschijnlijk al af van zijn neiging om u om te leiden naar andere websites dan de gewenste. Daarnaast toont de browser-hijacker ook nogal wat irritante advertenties. Hij is ook geprogrammeerd om andere soorten ongewenste inhoud “aan te trekken”: werkbalken, browser plug-ins. Dit zijn alleen de voornaamste kenmerken van deze PUP. Om te ontsnappen aan zijnandere, meer irritante effecten, moet uzingload.com meteen verwijderen.

Laten we nu eens kijken hoe de kaper te werk gaat. Zoals u al heeft begrepen, wordt zingload verspreid via het gebruik maken van de bundeltechniek om afwijzing door de gebruiker te voorkomen en de doelgerichte computer stiekem te infiltreren.

Zodra het zijn bestanden op het systeem heeft geplaatst, wijzigt het de registerinstellingen door zijn code www.zingload(com)/?Type=ll&uid=[uid] in het systeem in te voegen. Dit stelt de kaper in staat om zijn positie te versterken. Daarnaast gebruikt de PUP kleine bestanden of scripts die problemen veroorzaken voor de gebruikers die besluiten zich te ontdoen van de kaper. Met andere woorden, door hun verdekt opereren, is alleen het simpele verwijderenvan het URL-adres van het domein niet voldoende omsearch.zingload.com te beëindigen.

Bovendien verzamelen browser-extensies, die door de PUP zijn toegevoegd, bepaalde technische informatie, bijvoorbeeld uw browsergeschiedenis, downloads, bladwijzers, zoekopdrachten, klikken, het type OS, enzovoort. Zoals aangegeven in het privacybeleid, kunnen deze gegevens worden geassocieerd met het account van een gebruiker. Het geeft ook aan dat ze “anonieme identificeerders” gebruiken.

Bovendien vermelden de eigenaren van deze hijacker dat ze uw persoonlijke gegevens buiten de regio van uw woning zouden kunnen verwerken. Hoewel dit gedrag voor verbetering van de dienstverlening is, zou het negatieve gevolgen kunnen hebben voor de gebruikers. Er wordt niet vermeld wie de uiteindelijke ontvanger van uw niet-persoonlijke en persoonlijke informatie is.

Zingload.com virus

Toch is gegevensverzameling nog niet het ergste. Het omleiden door search.zingload.com kan leiden tot destructieve resultaten. Kortom, als gevolg van deze eigenaardigheid, kan het zijn dat u terechtkomt in een domein met een kwaadaardige inhoud. U kunt per ongeluk opgescheept raken met een besmette computer.

Al met al werd de hijacker aangemaakt met als doel om advertenties van derden te adverteren en om te leiden naar de websites die bij hen behoren. Elke omleiding genereert inkomsten voor de ontwikkelaars van deze computerparasiet. Op dezelfde manier raden we u aan om zingload.com te verwijderen met behulp van een betrouwbare anti-spyware software, bijvoorbeeld Reimage Reimage Cleaner Intego.

De overdracht van de kaper

Dit dubieuze programma kan tegelijkertijd op uw computer zijn terechtgekomen met de installatie van een gratis programma. Potentieel ongewenste programma’s (adware, browser-hijackers, twijfelachtige browser add-ons, extensies of plug-ins) worden meestal verspreid via een louche techniek, genaamd bundeling. Deze techniek maakt het mogelijk om meerdere applicaties in één softwarepakket te plaatsen, zodat het lijkt op slechts een programma.

Daarom moet u dit onthouden wanneer u freeware of shareware vanaf internet installeert. U moet een beveiligingscontrole uitvoeren wanneer u gratis programma’s installeert. Sommige kunnen louche software van derden verspreiden, die gevaarlijk of zelfs schadelijk kan zijn voor uw computer.

Om te voorkomen dat u onbekende software installeert, raden we aan om de “Geavanceerde” (in het Engels:”Advanced”) of “Aangepaste installatiemodus ” (in het Engels: “Custom Installation mode”) te kiezen en vervolgens alle voorstellen om extra software te installeren uit te schakelen.

Verwijderingsopties voor zingload.com

Er zijn twee belangrijke manieren om deze PUP te verwijderen. Allereerst scant het programma voor het verwijderen van malware het gehele computersysteem en detecteert computerbedreigingen.

De automatische verwijderingsmethode is makkelijker toe te passen; u hoeft dan alleen een volledige systeemscan op te starten ende gedetecteerde computerbedreigingen te selecteren en te verwijderen.

Echter, als u een ervaren computer gebruiker bent, zou het geen probleem moeten zijn om de zingload.com-bedreiging handmatig te verwijderen. We hebben de verwijderingsinstructies hieronder vermeld. Ten slotte, onthoud dat voorzichtigheid ook een belangrijke bijdrage levert aan de algemene veiligheid van uw besturingssysteem.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Zingload.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Zingload.com van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Zingload.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Zingload.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Zingload.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Zingload.com van Mac OS X systeem

Zingload.com richt zich ook op gebruikers van Mac OS.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Zingload.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Zingload.com van Internet Explorer (IE)

De PUP maakt wijzigingen in het register, zodat het uw browser opnieuw kan kapen na het opnieuw opstarten.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Zingload.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Zingload.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Zingload.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Zingload.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Zingload.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Zingload.com van Google Chrome

Het is van het grootste belang om de kaper en al zijn bestanden te verwijderen. Nadat de hijacker is verwijderd, verwijdert u de browsegegevens door op “Verwijder deze gebruiker” (in het Engels: “Remove this user”) te klikken.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Zingload.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Zingload.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Zingload.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Zingload.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Zingload.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Zingload.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-zingload-com-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Zingload.com virus