Haal Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked weg (Tech support scam) - geüpdatet mei 2017

Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked Verwijdering Handleiding

Wat is Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked?

Het echte doel van de meldingen van “Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked”

De melding “Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked” verschijnt meestal wanneer uw systeem is besmet met een scamvirus dat technische ondersteuning zou behoeven . De zogenaamde TTS-scammers trachten gebruikers te bewegen om het telefoonnummer van een nep-technische ondersteuning te bellen. U kunt per ongeluk tegen een dergelijke website aanlopen tijdens het surfen op het web, en in dergelijke gevallen is het dan in wezen genoeg om een dergelijke webpagina direct te verlaten. Echter, als deze pop-ups heel vaak op uw scherm verschijnen, en als het lijkt dat u er geen controle over heeft, betekent dit dat uw computer is geïnfecteerd met de ‘Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked’-malware. Deze malware blijft misleidende berichten versturen, maakt programma's langzaam, blokkeert bepaalde websites en gebruikt andere technieken om de gebruiker ervan te overtuigen dat zijn computer ernstig wordt beïnvloed door de een of andere soort van cyberparasiet. Aangezien de ‘Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked’-advertenties echter nep zijn en automatisch worden gegenereerd, is er geen enkele manier hoe deze scam-app zou kunnen bepalen of uw computer is geïnfecteerd of niet. Het tracht de PC-gebruiker te intimideren door teksten als de onderstaande en soortgelijke weer te geven:

Windows System Alert!;
Windows Health is Critical Do Not Restart;
System has been infected due to unexpected error!;
Private and Financial Data is at Risk!

Als u echter dergelijke berichten ziet verschijnen in nieuwe browservensters of tabbladen, en als de sites die dergelijke “informatie” over uw computerstatus verschaffen, extra pop-upmeldingen naar u versturen die moeilijk te sluiten zijn, hoeft u niet in paniek te raken en u niet te haasten om naar het opgegeven nummer te bellen. Dergelijke symptomen tonen aan dat uw pc is gekaapt door een stiekem opererend programma, waarschijnlijk een adware , die door cybercriminelen is gecreëerd. Wanneer u ze belt, zullen ze proberen om u ervan te overtuigen dat u een ​​nutteloze softwaremoet kopen of u zelfs vragen om hen op afstand toegang te geven tot uw computer zodat ze uw pc kunnen “repareren”. Meestal, in plaats van te helpen, zetten ze gewoon malware op uw computer. Dus, als u deze pop-ups op uw computerscherm ziet verschijnen, moet u niet wachten en verwijderen de nep-waarschuwingen van ‘Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked’ met behulp van een anti-malware-programma. We raden u aan om FortectIntego te gebruiken.].

Het "Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked"-virus

Scareware verspreidt via zich malvertising en schadelijke spamcampagnes

De scareware van “Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked” kan onbedoeld worden gedownload vanaf onbetrouwbare internetsites samen met andere gratis programma's. Dit programma kan zich ook verspreiden via malvertising en e-mailspam. De beste optie om uw pc te beveiligen tegen dergelijke misleidende programma's, is om deze te beveiligen door er een anti-malware-software op te plaatsen. Uiteraard kunt u proberen om misleidende advertenties te vermijden, geen twijfelachtige e-mails te openen en programma's met de nodige voorzichtigheid te installeren, maar onthoud dat het kan gebeuren dat u op enig momentnog steeds malware op uw computer installeert. We willen u ook een belangrijke tip geven over hoe u computerprogramma's correct installeert (dit kan u helpen bij het voorkomen dat u mogelijk ongewenste programma's installeert en ook een kaping door “Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked’ voorkomen). Wanneer u een programma downloadt en het installatieprogramma opent, los van het feit of u denkt dathet programma helemaal virusvrij is, dan moet u een belangrijk ding controleren. Het door u geselecteerde programma kan worden aangevuld met optionele software, en om die te zien, moet u gebruik maken van de ‘aangepaste’ of ‘geavanceerde’installatieinstellingen. Als het programma extra elementen bevat, deselecteer ze dan eerst allemaal en ga daarna verder met de installatie.

Illustratie van "Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked"In de bovenstaande afbeelding kunt u de nepmelding zien van "Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked".

Leer hoe u de pop-ups van “Your Windows (Microsoft) computer (has been blocked” kunt verwijderen

Het “Your Windows (Microsoft) computer has been blocked”-virus moet zonder enige spijt worden verwijderd, omdat het een nutteloos programma is. Het streeft ernaar de gebruiker aan het schrikken te maken en een gevoel van angst te veroorzaken om het slachtoffer ervan te overtuigen een ​​nep anti-virus programma te kopen of zelfs een paar nep computertechnici van op afstand op zijn computer toe te laten. Laat u niet voor de gek houden; identificeer deze bedreiging met behulp van echte anti-malware software en verwijder het meteen. De verwijdering van “Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked” kan worden uitgevoerd met een anti-malware software zoals FortectIntego. Houd er rekening mee dat u dit schadelijke programma niet handmatig moet proberen te verwijderen, omdat u onverwacht benodigde bestanden kunt verwijderen en goede en veilige computerprogramma's kunt beschadigen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Meldingen van “Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked” zijn waarschijnlijk door een adwarevirus op uw pc geplaatst. Dus om te voorkomen dat deze pop-ups uw pc blijven aanvallen, moet u de PUP vinden en verwijderen van uw computer. 

Om Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder adware voorgoed van uw pc door de browser terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Van adware is bekend dat zeongewenste extra applicaties installeren op computers om nog meer van het geïnfecteerde systeem te profiteren. We raden u dus ten zeerste aan om de lijst met extensies van uw browser te controleren en om elkeverdachtecomponent te verwijderen.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen