Verwijder Wyciwyg redirect virus (Virus Verwijdering Handleiding) - Handboek

door Alice Woods - - | Het type: Browser hijacker

Wyciwyg redirect virus Verwijdering Handleiding

Wat is Wyciwyg redirect virus?

Het Wyciwyg-redirect-virus valt gebruikers van Mozilla Firefox lastig

Het voorbeeld van het probleem wat betreft het doorverwijzen door Wyciwyg

Het Wyciwyg-redirect-virus is een versie van het Firefox-redirect-virus. Het voornaamste kenteken van het virus is dat er “wyciwyg” voor het URL-adres wordt toegevoegd. Het kan misschien wel meelopen met het “http”-protocol of het vervangen. Soms als gevolg van het gewijzigde adres kunnen gebruikers geen toegang krijgen tot bepaalde websites of krijgen te maken met andere browsergerelateerde problemen.

Wyciwyg is een afkorting voor What You Cache Is What You Get. Firefox gebruikt dit protocol wanneer de browser de website-informatie terughaalt. Echter, gebruikers mogen het niet zien. Dus, als u deze link heeft opgemerkt, kan het probleem verband houden met de cache. Dus, gebruikers moeten de cache schoonmaken en erachter komen of dat het geval is.

Het zien van het omleiden door wyciwyg:// kan echter ook gerelateerd zijn aan de uitbreiding van AdBlock-bug. In dit geval is het probleem gemakkelijk opgelost door het uitschakelen of inschakelen van de extensie of door die te actualiseren. Echter, als deze eenvoudige tips niet werken, kan het probleem groter zijn.

Het zien van de link: wyciwyg in de adresbalk kan ook melding maken van een malware-aanval. Sommige gebruikers rapporteren dat ze ook opgemerkt hebben dat de tabbladen van nieuwe browsers automatisch worden geopend. Het lijkt erop dat Firefox hen dwingt om verschillende promotionele websites te bezoeken, bijvoorbeeld gaming of goksites.

Hoewel Wyciwyg een component is die gerelateerd is aan Mozilla Firefox, rapporteerden Google Chrome en Internet Explorer-gebruikers ook dat ze deze link hebben gezien in de adresbalk. Deze situatie is een duidelijk symptoom van de virusaanval. Daarom moet de verwijdering van Wyciwyg-redirect onmiddellijk worden afgerond.

Gebruikers kunnen ook vermoeden dat hun computer is geïnfecteerd met Wyciwyg-redirect-malware als ze AdBlock bijwerken, cookies wissen, Mozilla Firefox opslaan, verwijderen en opnieuw installeren, en deze activiteiten stoppen niet. Als u in een dergelijke situatie terechtkomt, moet u niet aarzelen en het probleem oplossen.

Als u vermoedt dat deze browsergerelateerde problemen betrekking hebben op de virusinfectie, moet u uw apparaat scannen met ReimageIntego of een ander anti-malware-hulpprogramma en het Wyciwyg-redirect-virus automatisch verwijderen.

Foto van het Wyciwyg-redirect-virusHet Wyciwyg-redirect-virus is een versie van het Firefox-redirect-virus.

Browsergerelateerde problemen kunnen optreden na het onjuist installeren van gratis software

Als Wyciwyg-redirect-problemen geen verband houden met de cache of AdBlock, is het ongetwijfeld een virusaanval. Meestal zijn deze cyberinfecties gerelateerd aan adware, browser-hijackers of andere mogelijk ongewenste programma's die zich verspreiden in softwarepakketten. Daarom, als u heeft ingestemd met het gebruiken Snelle/Geavanceerde instellingen om een ​​gratis programma te downloaden, kunnen er ook een eventuele ongewenste applicatie zijn binnengeslopen in uw computer.

Om doorverwijsproblemen van Firefox en problemen met andere webbrowsers te vermijden, moet u altijd voor de Geavanceerde/Aangepaste-installatiemethode kiezen, waarmee u instellingsovereenkomsten kunt aanpassen. Met deze instelling kunt u de lijst met optionele downloads zien en de installatie van ongewenste apps weigeren.

Het oplossen van Wyciwyg-doorstuurproblemen

In het begin hebben we vermeld dat Wyciwyg-redirect-problemen kunnen worden opgelost door het schoonmaken van de cache en/of het bijwerken van AdBlock. Daarom moet u in de eerste plaats de eenvoudigste methoden volgen en hopen dat ze zullen werken.

Bijwerken van AdBlock

Het probleem komt meestal voor in de Firefox-webbrowser. Daarom hebben we uitgelegd hoe u de extensie voor deze browser bijwerkt. Als hetzelfde probleem zich voordoet in een andere webbrowser, kunt u daar hier instructies voor vinden.

 1. Typ about: addons in de URL-balk.
 2. Klik bovenaan de pagina op het tandwielpictogram en open het hulpprogramma voor add-on tools.
 3. Controleer of Update Add-ons Automatisch is geselecteerd.
 4. Kies de optie: Check for Updates.

Cache wissen

Het verwijderen van de cache van Firefox kan ook helpen om de Wyciwyg doorstuurproblemen op te lossen. Volg dus de volgende stappen op:

 1. Klik op de menutoets en ga naar Preferences.
 2. Ga naar Avanced.
 3. Open het tabblad Network.
 4. In het gedeelte Cached Web Content moet u de knop 'Clear Now' zien. Klik daarop.
 5. Sluit de about:preferences- pagina.

De verwijdering van Wyciwyg-redirect

Als u te maken hebt met een Wyciwyg-redirect-virus, moet u uw apparaat scannen met anti-malware-software en laat die het kwaadwillige programma dat deze problemen veroorzaakt laten identificeren. Als u echter geen extra software wilt gebruiken, kunt u deze items handmatig vinden door de onderstaande instructies op te volgen.

Onderzoekers van Noorwegen stellen echter dat de beste manier om zich te ontdoen van onbekende cyberinfecties, is om gebruik te maken van professionele software. Daarom, als u onbekende activiteiten in uw webbrowser ziet, moet u gerenommeerde tools voor uw apparaat laten zorgen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Wyciwyg redirect virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Volg deze instructies op om het Wyciwyg-redirect-virus volledig uit Windows OS te verwijderen:

Om Wyciwyg redirect virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Wyciwyg redirect virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Wyciwyg redirect van Mac OS X systeem

Als u wyciwyg:// redirect in de adresbalk heeft zien staan, moet u er achter komen of er geen verdachte programma's op uw apparaat zijn geïnstalleerd.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Wyciwyg redirect of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Wyciwyg redirect virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Wyciwyg redirect uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Volg de volgende stappen op om het Firefox-redirect-virus te repareren redirect virus te repareren:

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Wyciwyg redirect virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Wyciwyg redirect virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Wyciwyg redirect virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Deze handleidingen zulle u helpen om alle verdachte activiteiten op Google Chrome te repareren:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins die gerelateerd kunnen zijn aan Wyciwyg redirect virus door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website zoals Wyciwyg redirect virus in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle Wyciwyg redirect virus-componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering van Wyciwyg redirect virus te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Volg deze instructies op om Safari te repareren na een kaping:

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Wyciwyg redirect virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Wyciwyg redirect register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen