Gevaarlijkheidsmeter:  
  (9/100)

Verwijder Wyciwyg redirect virus (Virus Verwijdering Handleiding) - Handboek

door Alice Woods - - | Het type: Browser hijacker

Het Wyciwyg-redirect-virus valt gebruikers van Mozilla Firefox lastig

Het voorbeeld van het probleem wat betreft het doorverwijzen door Wyciwyg

Het Wyciwyg-redirect-virus is een versie van het  Firefox-redirect-virus. Het voornaamste kenteken van het virus is dat er “wyciwyg” voor het URL-adres wordt toegevoegd. Het kan misschien wel meelopen met het “http”-protocol of het vervangen. Soms als gevolg van het gewijzigde adres kunnen gebruikers geen toegang krijgen tot bepaalde websites of krijgen te maken met andere browsergerelateerde problemen.

Wyciwyg is een afkorting voor What You Cache Is What You Get. Firefox gebruikt dit protocol wanneer de browser de website-informatie terughaalt. Echter, gebruikers mogen het niet zien. Dus, als u deze link heeft opgemerkt, kan het probleem verband houden met de cache. Dus, gebruikers moeten de cache schoonmaken en erachter komen of dat het geval is.

Het zien van het omleiden door wyciwyg:// kan echter ook gerelateerd zijn aan de uitbreiding van AdBlock-bug. In dit geval is het probleem gemakkelijk opgelost door het uitschakelen of inschakelen van de extensie of door die te actualiseren. Echter, als deze eenvoudige tips niet werken, kan het probleem groter zijn.

Het zien van de link: wyciwyg in de adresbalk kan ook melding maken van een malware-aanval. Sommige gebruikers rapporteren dat ze ook opgemerkt hebben dat de tabbladen van nieuwe browsers automatisch worden geopend. Het lijkt erop dat Firefox hen dwingt om verschillende promotionele websites te bezoeken, bijvoorbeeld gaming of goksites.

Hoewel Wyciwyg een component is die gerelateerd is aan Mozilla Firefox, rapporteerden Google Chrome en Internet Explorer-gebruikers ook dat ze deze link hebben gezien in de adresbalk. Deze situatie is een duidelijk symptoom van de virusaanval. Daarom moet de verwijdering van Wyciwyg-redirect onmiddellijk worden afgerond.

Gebruikers kunnen ook vermoeden dat hun computer is geïnfecteerd met Wyciwyg-redirect-malware als ze AdBlock bijwerken, cookies wissen, Mozilla Firefox opslaan, verwijderen en opnieuw installeren, en deze activiteiten stoppen niet. Als u in een dergelijke situatie terechtkomt, moet u niet aarzelen en het probleem oplossen.

Als u vermoedt dat deze browsergerelateerde problemen betrekking hebben op de virusinfectie, moet u uw apparaat scannen met ReimageIntego of een ander anti-malware-hulpprogramma en het Wyciwyg-redirect-virus automatisch verwijderen.

Foto van het Wyciwyg-redirect-virusHet Wyciwyg-redirect-virus is een versie van het Firefox-redirect-virus.

Browsergerelateerde problemen kunnen optreden na het onjuist installeren van gratis software

Als Wyciwyg-redirect-problemen geen verband houden met de cache of AdBlock, is het ongetwijfeld een virusaanval. Meestal zijn deze cyberinfecties gerelateerd aan adware, browser-hijackers of andere mogelijk ongewenste programma's die zich verspreiden in softwarepakketten. Daarom, als u heeft ingestemd met het gebruiken Snelle/Geavanceerde instellingen om een ​​gratis programma te downloaden, kunnen er ook een eventuele ongewenste applicatie zijn binnengeslopen in uw computer.

Om doorverwijsproblemen van Firefox en problemen met andere webbrowsers te vermijden, moet u altijd voor de Geavanceerde/Aangepaste-installatiemethode kiezen, waarmee u instellingsovereenkomsten kunt aanpassen. Met deze instelling kunt u de lijst met optionele downloads zien en de installatie van ongewenste apps weigeren.

Het oplossen van Wyciwyg-doorstuurproblemen

In het begin hebben we vermeld dat Wyciwyg-redirect-problemen kunnen worden opgelost door het schoonmaken van de cache en/of het bijwerken van AdBlock. Daarom moet u in de eerste plaats de eenvoudigste methoden volgen en hopen dat ze zullen werken.

Bijwerken van AdBlock

Het probleem komt meestal voor in de Firefox-webbrowser. Daarom hebben we uitgelegd hoe u de extensie voor deze browser bijwerkt. Als hetzelfde probleem zich voordoet in een andere webbrowser, kunt u daar hier instructies voor vinden.

 1. Typ about: addons in de URL-balk.
 2. Klik bovenaan de pagina op het tandwielpictogram en open het hulpprogramma voor add-on tools.
 3. Controleer of Update Add-ons Automatisch is geselecteerd.
 4. Kies de optie: Check for Updates.

Cache wissen

Het verwijderen van de cache van Firefox kan ook helpen om de Wyciwyg doorstuurproblemen op te lossen. Volg dus de volgende stappen op:

 1. Klik op de menutoets en ga naar Preferences.
 2. Ga naar Avanced.
 3. Open het tabblad Network.
 4. In het gedeelte Cached Web Content moet u de knop 'Clear Now' zien. Klik daarop.
 5. Sluit de about:preferences- pagina.

De verwijdering van Wyciwyg-redirect

Als u te maken hebt met een Wyciwyg-redirect-virus, moet u uw apparaat scannen met anti-malware-software en laat die het kwaadwillige programma dat deze problemen veroorzaakt laten identificeren. Als u echter geen extra software wilt gebruiken, kunt u deze items handmatig vinden door de onderstaande instructies op te volgen.

Onderzoekers van Noorwegen stellen echter dat de beste manier om zich te ontdoen van onbekende cyberinfecties, is om gebruik te maken van professionele software. Daarom, als u onbekende activiteiten in uw webbrowser ziet, moet u gerenommeerde tools voor uw apparaat laten zorgen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Wyciwyg redirect virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Wyciwyg redirect van Windows systems

Volg deze instructies op om het Wyciwyg-redirect-virus volledig uit Windows OS te verwijderen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Wyciwyg redirect en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Wyciwyg redirect en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Wyciwyg redirect uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Wyciwyg redirect van Mac OS X systeem

Als u wyciwyg:// redirect in de adresbalk heeft zien staan, moet u er achter komen of er geen verdachte programma's op uw apparaat zijn geïnstalleerd.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Wyciwyg redirect of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Wyciwyg redirect van Internet Explorer (IE)

Het zien van wyciwyg is niet gebruikelijk voor IE-gebruikers. Volg de volgende stappen op om de browser te repareren:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Wyciwyg redirect en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Wyciwyg redirect verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Wyciwyg redirect virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Wyciwyg redirect uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Wyciwyg redirect van Mozilla Firefox (FF)

Volg de volgende stappen op om het Firefox-redirect-virus te repareren redirect virus te repareren:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Wyciwyg redirect en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Wyciwyg redirect. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Wyciwyg redirect van Google Chrome

Deze handleidingen zulle u helpen om alle verdachte activiteiten op Google Chrome te repareren:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Wyciwyg redirect en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Wyciwyg redirect. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Wyciwyg redirect van Safari

Volg deze instructies op om Safari te repareren na een kaping:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Wyciwyg redirect of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Wyciwyg redirect verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Wyciwyg redirect te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-wyciwyg-redirect-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Wyciwyg redirect virus