Haal www.helpme.net scam weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jul 2020

www.helpme.net scam Verwijdering Handleiding

Wat is www.helpme.net-oplichterij?

www.helpme.net is een legitiem platform dat wordt misbruikt door cybercriminelen in een oplichterijsysteem dat gebruik maakt van technische ondersteuning

www.helpme.net-oplichting

www.helpme.net is een slim ontworpen oplichterijsysteem dat gebruik maakt van technische ondersteuning. Het heeft de afgelopen jaren de internetgemeenschap geterroriseerd. Onlangs zijn er nieuwe gebruikersklachten opgedoken, wat betekent dat het nog steeds actief wordt gebruikt. Degenen die proberen om toegang te krijgen tot de website, worden omgeleid naar fastsupport.com, een legitiem platform dat wordt aangedreven door LogMeIn. Helaas proberen oneerlijke personen via deze service toegang te krijgen tot de doelcomputer. www.helpme.net kan alleen tot stand komen als de gebruikers contact opnemen met valse technische ondersteuning door een opgegeven nummer op een valse website, met de boodschap dat hun apparaat is beschadigd door malware of dat belangrijke gevoelige gegevens het risico lopen om gestolen te worden. Deze omleidingen worden meestal veroorzaakt door adware, een advertentie-ondersteunde software die omleidingen, pop-ups, advertenties en diverse andere ongewenste inhoud op Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of een andere populaire browser in gang zet.

OVERZICHT
Naam www.helpme.net
Categorie Adware
Type Technische ondersteuning-oplichterij
Infiltratie Softwarebundeling, onveilige websites
Kenmerken Talloze omleidingen naar scam, phishing, met malware beladen sites en verhoogde hoeveelheid reclame op alle webbrowsers
Verwijdering Gebruik onze onderstaande instructies en scan uw machine met FortectIntego om de schade, die het virus heeft aangericht, te herstellen

Normaal gezien is adware op zich geen kwaadaardig programma, maar kan het in verband worden gebracht met verschillende onveilige en bijna virusachtige activiteiten. Daarom noemen gebruikers die op de oplichtingssite terechtkomen, dit het www.helpme.net-virus. Toch wordt adware meestal verspreid door oneerlijke reclametechnieken en gebundelde software.

Omdat adware gebruikers kan doorverwijzen naar dubieuze sites, kunnen ze gemakkelijk worden misleid. Deze activiteit kan leiden tot malware-infecties, zoals gijzelsoftware of Trojaanse paarden. Deze schadelijke programma's kunnen veel grotere schade aanrichten dan de website www.helpme.net zelf (gijzelsoftware kan bijvoorbeeld alle persoonlijke bestanden vergrendelen en gijzelen tot de betaling is verricht).

Adware kan verschillende verstoringen veroorzaken tijdens het surfen op het web, waaronder:

 • Omleiding naar onveilige locaties;
 • Gesponsorde links verschijnen in de zoekresultaten op het web;
 • Pop-ups, banners, aanbiedingen, deals, coupons, auto-play advertenties worden gepresenteerd met de virtuele laag, die de inhoud van legitieme websites dekt;
 • Trage reactie/laadtijd van webpagina's.

Bovendien is geweten dat adware, zoals www.helpme.net, een aanzienlijke hoeveelheid niet-persoonlijk identificeerbare informatie verzamelt om gerichte advertenties te maken. Deze helpt sponsors om advertenties te laten zien die gerelateerd zijn aan de belangen van de eigenaar van de computer.

Weet u niet zeker of u de www.helpme.net-oplichterij van uw browsers moet verwijderen? Twijfel niet langer. Controleer onze onderstaande instructies voor een volledige handleiding, en scan de PC met FortectIntego. Dit zal alle door adware uitgevoerde ongewenste wijzigingen repareren.

www.helpme.net-adware

Bijzondere kenmerken van de www.helpme.net-oplichterij

Er waren verschillende gebruikersmeldingen op Reddit en Microsoft forums over de www.helpme.net-oplichterij. Veel gebruikers gebruiken ad-block of soortgelijke toepassingen om te vermijden dat pop-ups en gesponsorde links hun browser lastigvallen.

Er zijn er echter ook veel die dergelijke programma's niet gebruiken. Een van de gebruikers legde uit dat hij op zoek was naar “Amazon” in de zoekbalk, en de eerste link leidde hem naar amazon.com/DEALS. Vervolgens werd hem gevraagd om een technisch ondersteuningsnummer te bellen vanwege de vermeende diefstal van persoonlijke gegevens en de mogelijke risico's van malware. De Reddit-gebruiker belde dit telefoonnummer en nam het gesprek met de vermeende technicus op. Dit leidde tot een hilarische grap waarbij de oplichters zelf werden beetgenomen.

De gebruiker was op de hoogte van de oplichterij en besloot om de valse technicus in de maling te nemen. Ze vroegen onmiddellijk om toegang op afstand tot de PC met de website www.helpme.net, die doorverwijst naar de fastsupport.com. Degenen die de aanwijzingen van onbekende personen volgen, d.w.z. de door hen geleverde ondersteuningssleutel invoeren, geven oplichters uiteindelijk toestemming om malware te installeren, persoonlijke gegevens te stelen en vele andere duistere activiteiten uit te voeren.

Bovendien zeiden de gebruikers dat ze na het toestaan van de toegang op afstand en het bezoeken van de site www.helpme.net, achtergelaten werden met een volledig beschadigde computer. Hoewel deze misschien herstelbaar is, is het mogelijk dat slachtoffers het hele Windows-besturingssysteem opnieuw moeten installeren.

Vertrouw daarom deze oplichters niet, want ze zouden uw geld kunnen stelen, de werking van uw PC kunnen verstoren en u zich verraden en opgelicht laten voelen.

Zodra u een van deze valse berichten tegenkomt, moet u uw browser afsluiten en ervoor zorgen dat de adware van www.helpme.net wordt verwijderd. Hieronder leggen we u uit hoe u dit kunt doen. Geef in ieder geval onbekende personen nooit toegang tot uw computer. Vergeet niet dat Microsoft in hun foutmeldingen zijn gebruikers niet vraagt om de technische ondersteuning te bellen.

www.helpme.net valse techniciPas op voor mogelijk ongewenste programma's die verborgen zitten in softwarebundels

Het kan soms moeilijk zijn om te bepalen of uw computer wordt beïnvloed door adware of andere PUP's. Daarom kunnen gebruikers hun apparaat een tijdje blijven gebruiken voordat ze zich realiseren dat er iets mis is. In de eerste plaats kunt u dus best onnodige toepassingen vermijden. Ze voegen alleen maar rommel toe aan de computer en hebben geen voordeel voor de eindgebruiker.

Experts raden aan om deze eenvoudige regels te volgen wanneer u op internet surft en applicaties installeert:

 • Selecteer een betrouwbare bron voor uw downloads, d.w.z. officiële websites in plaats van die van derden;
 • Vermijd het delen van bestanden en torrentsites; downloads vanaf daar kunnen leiden tot malware-infecties;
 • Lees de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid nauwkeurig door, voordat u verder gaat met de programmainstallatie (installeer nooit iets dat deze documenten niet voorziet voorafgaand aan de installatie);
 • Wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u Geavanceerde of Aangepaste installatie-instellingen en kiest u nooit Aanbevolen/Snel;
 • Verwijder alle aangekruiste vakjes voordat u het proces beëindigt.

Verwijder adware die gerelateerd is aan de www.helpme.net-oplichterij

Als u een verdachte waarschuwing op uw browser tegenkomt, waarin staat dat uw machine is geïnfecteerd met meerdere virussen, kunt u deze gewoon negeren. Als u echter regelmatig met dergelijke omleidingen te maken krijgt, moet u de www.helpme.net-adware van uw toestel verwijderen.

We raden u aan om eerst te proberen om de ongewenste toepassing te verwijderen door onze onderstaande gedetailleerde gids te volgen. Als dit niet lukt, kunt u gebruikmaken van automatische www.helpme.net-virusverwijdering. U hoeft alleen maar gerenommeerde beveiligingssoftware te installeren en een volledige systeemscan uit te voeren.

Vergeet niet dat, als u ervoor kiest om de www.helpme.net-oplichterij handmatig te verwijderen, u elk van de betrokken browsers moet resetten. Hieronder wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Verwijder de adware die de HelpMe.net-oplichterij veroorzaakt met de hulp van een videogids

Omdat het www.helpme.net-virus het opdringerige programma is dat verschillende symptomen veroorzaakt en onderdelen van uw toestel beïnvloedt, moet u de geïnfecteerde computer grondig reinigen. Dit verwijderingsproces van de HelpMe-oplichterij kan moeilijk lijken, maar vereist alleen maar aandacht voor detail. U moet alle stappen van deze videogids goed bekijken en opvolgen.

.

GI=google-chrome]Zorg ervoor dat u Google Chrome reset voordat u zoals gebruikelijk verdergaat met het gebruik van uw browser:[/GI].

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele www.helpme.net scam Verwijdering Handleiding

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten
EdgeFirefoxSafari

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan www.helpme.net-oplichterij en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval www.helpme.net-oplichterij niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van www.helpme.net-oplichterij moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan www.helpme.net-oplichterij en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de www.helpme.net scam register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen