Verwijder Workno.ru virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Wat is er bekend over Workno.ru?

Workno.ru virus

Het Workno.ru-virus is een browser-hijacker die meestal het meeste is verspreid in Russisch-sprekende landen. Het kan echter bijna elke computer infiltreren omdat het zich verspreidt als een optioneel onderdeel van de freeware.

Om dergelijke componenten te zien, moet u zeer attent zijn tijdens het downloaden van dergelijke gratis programma's zoals download managers, PDF-makers, video streaming software en soortgelijke programma's. Stap-voor-stap aanbevelingen voor het vermijden van Workno.ru worden gegeven in het tweede deel van dit bericht. U kunt daar ook een duidelijke verwijderingshandleiding vinden die gebruikt kan worden om u van deze kaper te ontdoen.

Zodra dit potentieel ongewenste programma (PUP) in het computersysteem komt, wijzigt het een aantal van de instellingen voor zijn eigen behoeften. Het begint bijvoorbeeld zelf automatisch te draaien wanneer de computer opstart en voegt haar inschrijvingen toe aan de registers om zijn verwijdering te voorkomen. Wanneer de gebruiker het systeem opstart en een webbrowser lanceert, openen schadelijke processen de website van Workno.ru.

Een interessant feit is dat deze browser-hijacker, na het kapen van het systeem en het wijzigen van de instellingen van de browser, zijn eigen URL niet invoegt in plaats van de startpagina en een nieuw tabblad. In plaats van dit adres gebruikt het andere URL's (bijvoorbeeld dcubege.ru of iztiwe.ru) die mensen automatisch doorsturen naar een door de kapers gewenste site. Als dergelijke doorverwijzingen u al een tijdje steeds weer hebben onderbroken, kunt u ze stoppen met behulp van de Workno.ru-verwijdering. We adviseren om daarvoor ReimageIntego te gebruiken.

Workno.ru virus

Op de eerste blik lijkt het misschien dat deze zoeksite diverse artikelen, nieuws, en weersvoorspelling presenteert en ook een zoekmachine biedt. Het wordt ten zeerste afgeraden om via deze site te surfen op het internet, omdat men ervan uitgaat dat ze onbetrouwbare links bevat. Bovendien moet u niet vertrouwen op de zoekmachine die deze website levert, omdat is opgevallen dat ze soms doorstuurt naar dubieuze websites.

Het probleem van het doorsturen door Workno.ru kan u dwingen om op webpagina’s met een hoog risico te gaan, en dergelijke pagina's kunnen worden gevuld met schadelijke inhoud. Wees u ervan bewust dat gevaarlijke websites malwareprogramma's kunnen adverteren of u vragen om persoonlijk identificeerbare informatie in te voeren. Slecht nieuws is dat gevaarlijke webpagina's worden ontworpen om er betrouwbaar uit te zien, en onervaren computergebruikers kunnen vaak niet zien welke site betrouwbaar is en welke niet.

Het spreekt voor zich dat het beter is om het zekere voor het onzekere te nemen. Als u van mening bent dat uw computer is besmet met deze browser-hijacker, raden we u aan om Workno.ru zo snel mogelijk van uw computersysteem te verwijderen. Zoals we al hebben vermeld, kan dat worden gedaan met behulp van een anti-malware software. Installeer die gewoon en scan uw pc op bedreigingen.

Hoe kan mijn pc besmet raken?

Het begrijpen hoe dergelijke onaangename activiteiten als een kaping door Workno.ru gebeuren is geen gemakkelijke taak. Het kan u echter wel helpen om uw computer te beschermen en in de toekomst infiltratie door ongewenste software te vermijden. De meest populaire methode die gebruikt wordt voor het verspreiden van dergelijke ongewenste programma's heet “bundeling”.

Met deze techniek kunnen PUP's en soortgelijke twijfelachtige apps meereizen met andere gratis programma's zonder dat ze verbannen worden. Ze worden eraan toegevoegd en aangeduid als “aanbevolen downloads”; dus u moet proberen uit de buurt te blijven van dergelijke misleidende “aanbevelingen”. Het eerste wat u moet doen is om af te zien van dergelijke ongewenste aanvullingen voordat u de installatieprocedure uitvoert; Anders zullen ze geïnstalleerd worden zonder dat u daar zelfs maar een melding van krijgt.

Om van deze aanvullingen af te zien, moet u tijdens de installatie voor de ‘Geavanceerde’ of ‘Aangepaste’ instellingen kiezen en desgewenst elk optioneel onderdeel deselecteren dat ongevraagd is toegevoegd aan de door u geselecteerde software.

Hoe verwijdert u Workno.ru van uw computer?

U moet zich bewust zijn van het feit dat programma’s van derden zonder uw goedkeuring willekeurige wijzigingen in uw computersysteem kunnen veroorzaken. Dus, als u een aantal verdachte activiteiten op uw computer ziet, moet u hem scannen met een betrouwbare software tegen malware, zoals ReimageIntego, en dan kunt u zien welke software voor spyware of malware er in het systeem zit.

Het Workno.ru-virus, is een iets ingewikkelder programma in vergelijking met andere browser-hijackers. Als u nog nooit geprobeerd heeft om mogelijk ongewenste programma's handmatig van uw computer te verwijderen, lijkt het misschien een moeilijke taak om te doen. Echter, haast u niet om uzelf te beoordelen. Veel andere computergebruikers weten ook niet hoe dat moet.

Daarom hebben we de onderstaande instructies voor het verwijderen van Workno.ru voor u opgesteld. Ze worden aangevuld met foto's en we geloven dat u ze nuttig zult vinden als u alle componenten van deze browser-hijacker probeert te vinden. Echter, als u uw tijd niet wilt besteden aan het uitproberen van deze instructies en als u het probleem sneller wilt oplossen, kunt u de anti-malware-applicatie gewoon uitvoeren en die Workno.ru voor u laten verwijderen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Workno.ru virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Workno.ru van Windows systems

Zoals we eerder hebben vermeld, stuurt het Workno.ru-virus zijn slachtoffers door naar dcubege.ru, iztiwe.ru en soortgelijke domeinen. Die domeinen moeten dus ook worden verwijderd als u het virus wilt verwijderen zonder het de kans te geven om weer terug te komen. Daarom raden we u aan om door alle recent geïnstalleerde programma's te lopen en verdachte installaties te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Workno.ru en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Workno.ru en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Workno.ru van Mac OS X systeem

Om Workno.ru te verwijderen zonder overblijfselen achter te laten, moet u ervoor zorgen dat u dcubege.ru, iztiwe.ru en soortgelijke verdachte programma’s of URL's ook verwijdert.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Workno.ru of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Workno.ru van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Workno.ru en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Workno.ru verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Workno.ru virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Workno.ru uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Workno.ru van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Workno.ru en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Workno.ru. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Workno.ru van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Workno.ru en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Workno.ru. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Workno.ru van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Workno.ru of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Workno.ru te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Workno.ru register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen