Wikibuy mening

Beoordeling van Wikibuy: een legitieme browser-add-on die u geld bespaart

Wikibuy is een gratis Google Chrome-browserextensie die werkt als een browserassistent. Het helpt gebruikers geld te besparen door prijsvergelijkingen, beste winkelaanbiedingen en kortingsbonnen aan te bieden. Deze extensie wordt echter veel besproken door de online community vanwege de vele nep-winkelassistenten en mogelijke problemen wat betreft de privacy en de geloofwaardigheid van de ontwikkelaars.

Voordat we de met de beoordeling van Wikibuy starten, kunnen we er echter wel verzekeren dat deze volledig legitiem en veilig is om te gebruiken. Naast andere browserextensies en programma's heeft deze add-on ook voor- en nadelen die we nader zullen bespreken. 

Screenshot of Wikibuy homepage

Zodra u de Wikibuy-browserextensie, hebt gedownload, wordt u gevraagd om een ​​pictogram aan te maken. U kunt dat doen door uw gegevens in te voeren op het formulier of door uw Facebook of Google-account te gebruiken. Als dit eenmaal is gebeurd, kunnen gebruikers profiteren van de add-on functionaliteit:

  • Geld besparen – De Wikibuy-extensie toont verkopers die dezelfde goederen hebben waarnaar u op zoek bent en geeft prijsvergelijkingen. U kunt dus de laagste prijs van het product kiezen.
  • Wikibuy Checkouts – Chrome-extensie biedt aan om de winkelprocedure te versnellen door hun betalingssysteem te gebruiken dat het overslaan van checkoutformulieren mogelijk maakt en uw betalingsgegevens voor de verkopers verbergt.
  • Orderregistratie – ze bieden pakket tracking-service aan, zodat u kunt zien waar u de aankoop doet en wanneer verwacht wordt dat deze bij u wordt afgeleverd.
  • Geld-teruggarantie – als uw bestelling verloren gaat, kunt u uw geld terugkrijgen. Wikibuy biedt een 100% niet-goed-geld-terug garantie.
  • Loyaliteitsbeloningen – gebruikers krijgen credits voor geregeld winkelen via de app, die kunnen worden omgezet in echte kortingen.

De legitieme app genaamd Wikibuy lijkt de winkelervaring te verbeteren. Het is echter nog steeds een nieuw product en het bedrijf probeert zijn reputatie en geloofwaardigheid op te bouwen. Toch heeft de app ongeveer 1 miljoen gebruikers; niet iedereen is er blij mee en kiest ervoor om Wikibuy te de-installeren en hun eigen onderzoek te doen.

Als u echter problemen ondervindt met het verwijderen van Wikibuy, scroll dan naar beneden naar het einde van dit artikel en volg de aanwijzingen in de daar weergegeven handleiding op.

Theorie over de Wikibuy-scam en andere negatieve beoordelingen

Ondanks alle voordelen en positieve feedback over de toepassing, zijn er ook negatieve meningen. Een van de meest vermelde nadelen is dat er niet de echt laagste prijs van het product wordt aangeboden, dat er commissies worden verkregen over aankopen van gebruikers, lange levertijden wat betreft de pakketten en het bijhouden van gegevens.

Gebruikers vragen vaak of Wikibuy een oplichterij is of niet. Tegenwoordig zijn er veel add-ons en browserextensies die zich voordoen alsof ze legitiem zijn. Ze worden echter wel gebruikt voor het verzamelen van persoonlijke gegevens van gebruikers, zoals creditcardgegevens. Deze add-on is echter legaal en steelt geen inloggegevens.

Uw eigen onderzoek doen kan u nog meer geld besparen

Gebruikers vertellen dat Wikibuy niet altijd de laagste prijs biedt. Ondanks dat gegeven, biedt het meestal een lagere prijs dan Amazon; het is nog steeds mogelijk om een ​​goedkoper product te vinden op andere onlineshops, als u zelf uw onderzoek op het web doet.

Specialisten van viruset.no waarschuwen echter dat een extreem lage prijs een teken kan zijn dat er iets niet in de haak is. Voordat u de informatie die u nodig hebt, hebt verzameld, moet u de informatie over een online winkel controleren en gebruikersrecensies lezen. Er bestaat namelijk ook een kans dat u op een phishing-site terechtkomt.

Ontwikkelaars ontvangen mogelijk commissies over aankopen van gebruikers

Gebruikers gaan ervan uit dat de Wikibuy-add-on niet echt de laagste prijs op de markt biedt vanwege de mogelijk ontvangen commissies. Het genereren van inkomsten is een absoluut normale zakelijke praktijk. De add-on is gratis beschikbaar en ontwikkelaars moeten een manier vinden om inkomsten te genereren.

Het is echter niet erg eerlijk om geen echt laagste prijs te bieden. Gebruikers vinden deze add-on dus mogelijkerwijs niet betrouwbaar.

Langere levertijd

Op de fora vertellen gebruikers ook dat het kopen van producten met Wikibuy een langere verzendservice betekent in vergelijking met rechtstreeks kopen bij Amazon of eBay. Mensen melden dat in plaats van een levering van 2 dagen de levertijd kan worden verlengd tot 4 dagen of zelfs een week.

Gegevens bijhouden en delen

Ten slotte is het bijhouden en delen van gegevens een ander probleem dat gebruikers ervan weerhoudt om Wikibuy te installeren. Ontwikkelaars bieden een gedetailleerd privacybeleid dat informatie geeft over het bijhouden van persoonlijke en niet-persoonlijke informatie. Het is nodig om advertenties weer te geven en aankopen te doen.

Het verontrustende feit is echter dat alle verzamelde gegevens kunnen worden gedeeld met gelieerde ondernemingen. Zo kunt u advertenties van derden zien verschijnen op basis van uw klikken, gekochte producten of zoekopdrachten.

The picture of Wikibuy

Compatibiliteit met andere browsers behalve Google Chrome is niet mogelijk

Helaas zijn er geen Wikibuy Firefox-, Safari- of Internet Explorer-versies beschikbaar. Als u de officiële website bezoekt via een van deze browsers, wordt u aangeboden om uw e-mailadres in te voeren op de inzendingspagina.

Daarom kunt u geen browserextensies installeren en profiteren van de functies wanneer u online winkelt. Er is echter altijd een optie om over te schakelen naar Google Chrome, deze add-on te installeren en de beste prijsdeals te krijgen.

Waarschuwing: als u enkele invoegtoepassingen of toepassingen vindt die beweren compatibel te zijn met andere webbrowsers of aanbiedingen om de mobiele app te downloaden, zijn ze mogelijk nep. U moet de website van de ontwikkelaar (www.wikibuy.com) controleren voordat u de app downloadt vanuit de onbekende app store.

Als u echter bent misleid en een nep-add-on of app heeft geïnstalleerd, scan het systeem dan met behulp van gerenommeerde anti-malware software, zoals FortectIntego om Wikibuy automatisch te verwijderen.

Installatie van de winkelassistent

Image of Wikibuy installation

De Wikibuy-app is beschikbaar in de Chrome Web Store en op de officiële website genaamd wikibuy.com. Gebruikers kunnen deze dus zonder problemen handmatig downloaden. De extensie zelf vereist slechts één toestemming: wijzigingen aanbrengen op sites die u bezoekt. Deze activiteit is nodig om winkelaanbiedingen of prijsvergelijkingen weer te geven in de door u bezochte e-shops.

Het is echter mogelijk dat Wikibuy aangeboden wordt om te downloaden in freeware-pakketten. Softwarebundeling is een legitieme marketingstrategie. U moet echter voorzichtig zijn bij het installeren van programma's en ze altijd controleren op de aanvullende toepassingen die u misschien niet wilt of moet installeren.

Dus moet het per ongeluk installeren van de Wikibuy Chrome-extensie niet worden beschouwd als virusinfiltratie. Zoals we al hebben vermeld, is het een veilig te gebruiken applicatie die geen enkel gevaar voor uw computer kan veroorzaken.

De ontwikkelaars hebben echter ook de Wikibuy iOS-versie gemaakt die beschikbaar is op iTunes. De Android-versie van de app bestaat echter nog niet.

Bovendien kunnen cybercriminelen de naam van de app gebruiken en valse versies van de app maken. Daarom kunt u nep Wiki Buy-uitbreidingen vinden, niet alleen voor Chrome, maar ook voor Safari, Mozilla Firefox of andere webbrowsers of een Android-besturingssysteem.

Meestal zijn deze nep-extensies beschikbaar in app-winkels van derden. U moet dus bij hen wegblijven, omdat zij de controle over uw browser kunnen overnemen en problemen met het surfen kunnen veroorzaken, evenals privacykwesties.

De verwijdering van Wikibuy van Google Chrome

Als u Wikibuy uit uw browser wilt verwijderen, kunt u dat heel eenvoudig doen:

  1. Open Google Chrome.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Navigeer naar Meer hulpprogramma's -> Extensies.
  4. Zoek Wikibuy en klik op het prullenbakpictogram aan de rechterkant.
  5. Klik in de pop-up die verschijnt op de optie Verwijderen en dat is alles – de extensie is succesvol verwijderd.

Als u echter een nep-versie van de winkelassistent hebt geïnstalleerd, moet u zorgen voor de beveiliging van uw computer. We raden het gebruik van anti-malware software aan, zoals FortectIntego, voor het verwijderen van de nep Wikibuy. Een systeemscan met beveiligingssoftware zuivert uw pc binnen een paar minuten.

Aanbieding
Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Ze houdt ervan om gebruikers te leren om virussen te vermijden.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Beoordelingen in andere talen