Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal weknow.ac weg (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Weknow.ac – een browser-hijacking app die informatie verzamelt gerelateerd aan je surf activiteit

weknow.ac gijzeling

Weknow.ac is een nep zoekmachine ontworpen door een bekende – in Israël gebaseerde ontwerper. Net zoals chumsearch.com, wordt deze toepassing beschouwd als een browser hijacker, aangezien het je startpagina en nieuw tabbles op Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari zonder je te waarschuwingen verandert. De dubieuze app is in staat om gesponsorde links te tonen, alle zoekopdrachten om te leiden naar WebCrawler, opdringerige advertenties te tonen in allerlei vormen en ook het verzamelen van data gerelateerd aan je surf activiteiten en deze gebruiken om geld te verdienen voor de eigenaars van het programma

Naam weknow.ac
Type Browser hijacker
Gevaar niveau Laag. Schaadt enkel specifieke browsers.
Aangetaste browsers Chrome, Firefox, Safari
Verzamelde details Bladwijzers, IP-adressen, allerlei zoekopdrachten, etc.
Te vermijden Mijdt dubieuze sites, gebruik geen secudaire installers, download en installeer een antivirus.
Verspreid via Bundels, kwaadaardige links, en pagina's, etc.
Verwijderingsproces Gebruik ReimageIntego om verlost te worden van de POT.

In tegenstelling tot de meeste andere browser hijackers, tast deze enkel Mac OS gebruikers aan, hoewel dit niet betekent dat de ontwerpers geen versie zullen maken die compatibel is met Windows systemen. Browser-hijacking toepassingen zoals weknow.ac komen samen met gebundelde software, die geinjecteerd wordt vanop verschillende bezochte websites, of soms gedownload kan worden vanop de officiële pagina. Software bundelen is echter de meest prominente POT distributiemethode.

Om geld te verdienen gebruiken de ontwerpers van het Weknow.ac virus allerlei tracking technologieën, zoals bakens, tracking cookies, JavaScript, en dergelijke. Met behulp van deze tools worden allerlei niet-persoonlijke gegevens worden getransferreerd naar de makers van de app's. De informatie bevat:

 • Bladwijzers;
 • Zoekopdrachten;
 • Bekeken websites en de duur van het bezoek;
 • De aangeklikte links;
 • IP-adres;
 • Internet service provider (ISP), etc.

Om zulke gegevenslekken te vermijden moet je Weknow.ac verwijderen hetzij handmatig, hetzij met de hulp van een professionele beveiliging software. Wij raden je aan om ReimageIntego te gebruiken, hoewel je ook elke andere anti-malware software die jij goed vindt kan gebruiken.

Bovendien kun je in sommige situaties te maken krijgen met identiteitsdiefstal en geld dat gestolen wordt van je bankrekening. Het is dus cruciaal om je persoonlijke informatie veilig te houden en deze niet te onthullen op sites van derden waarheen weknow.ac je kan omleiden. 

Daarnaast kan de Weknow.ac hijack ook resulteren in tal van omleidingen naar verdachte sites. Deze soort van pgina's kunnen zelfs schdelijke componenten bevatten (zoals keyloggers, ransomware, crypto-miner of Trojaanse paarden). In sommige gevallen kan je uiteindelijk je machine infecteren met deze kwaadaardige programma's en systeembestanden beschadigen, wat kan resulteren in het verlies van persoonlijke gegevens. 

Samengevat, wij raden aan dat je Weknow.ac zo snel mogelijk van je computer verwijdert. De vervelende advertenties, systeem vertragingen en zelfs potentiële informatie lekken is iets waarmee je op een dagelijkse basis te maken kunt krijgen. Je bent dus echt wel beter af zonder de ongewenste toepassing op je pc.

weknow.ac POTweknow.ac is een browser hijacker die de instellingen van je browser wijzigt en opdringerige advertenties toont.

Browser hijacker infiltratie technieken en manieren om het te vermijden

Volgens tech professionals, worden POT verspreid in een bundel met freeware of shareware pakketten. Deze gratis toepassingen die online verkregen worden kunnen optionele componenten bevatten die verwijdert kunnen worden verwijdert voordat de installatie voltooid wordt. Helaas onthullen de ontwerpers vaak niet hoe je dit kan doen en vraagt gebruikers op een misleidende manier om de Aanbevolen of Snelle installatiemethodes te gebruiken.

Om een browser hijacker infectie te vermijden, volg je deze richtlijnen:

 • Kies bij het installeren van gratis software steeds voor de Geavanceerde of Aangepaste installatie instellingen. Verwijder dan alle otionele componenten voor de installatie van de gewenste toepassing voltooid wordt;
 • Vermijdt het surfen naar dubieuze websites, alsook bestand-delen domeinen;
 • Download en installeer een antivirus programma op je computer. Als je deze up-to-date houdt kan het zelfs de meest recente dreigingen detecteren;
 • Tensslotte, wees aandachtig en vertrouw niet zomaar alles dat voorgesteld wordt op het internet.

Verwijder de Weknow.ac nep zoekmachine snel

Om Weknow.ac handmatig te verwijderen, moet je alle browser extensies en dubieuze toepassingen die je niet herkent uitschakelen. Hiervoor kan je onze stap voor stap handleiding onder dit artikel volgen. Zorg ervoor dat je elke stap nauwgezet uitvoert. Als je fouten maakt, is het mogelijk dat het Weknow.ac virus terugkeert.

Als je een snelle verwijderign van het we.know.ac virus wenst, overweeg dan het downloaden en installeren van een anti-malware programma. Kies een van de onderstaande programma's, download en update het. Deze tools zullen de cyberdreiging in slechts een paar minuten verwijderen. 

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele weknow.ac Verwijdering Handleiding:

Verwijder weknow.ac van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder weknow.ac en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar weknow.ac en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder weknow.ac uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder weknow.ac van Mac OS X systeem

Als je een browser hijacker infectie op je Mac besturingssysteem hebt, fvolg dan deze instructies om het te verwijderen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar weknow.ac of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder weknow.ac van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar weknow.ac en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de weknow.ac verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder weknow.ac van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou weknow.ac uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder weknow.ac van Mozilla Firefox (FF)

Als weknow.ac zijn kwaadaardige activiteiten tentoonstelt op je Mozilla Firefox browser, overweeg dan om het te verwijderen aan de hand van de volgende handleiding:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier weknow.ac en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van weknow.ac. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder weknow.ac van Google Chrome

Verwijder de POT uit Google Chrome door het volgen van deze instructies:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier weknow.ac en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van weknow.ac. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder weknow.ac van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar weknow.ac of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door weknow.ac verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van weknow.ac te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-weknow-ac.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande weknow.ac