Gevaarlijkheidsmeter:  
  (12/100)

Haal URL:Mal weg (Verwijdering Instructies) - jan 2021 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Adware

URL: Mal Warning – specifieke waarschuwing gebruikt door AVG, Avast en andere antivirus-leveranciers

Afbeelding van de URL:Mal adware

De URL: Mal Warning is een waarschuwingsbericht dat wordt gebruikt door AVG, Avast en andere leveranciers van antivirussoftware. Doorgaans wordt deze melding weergegeven met de intentie om te voorkomen dat gebruikers een schadelijke website bezoeken. Volgens gebruikers ontvangen ze het URL: Mal-bericht het meest bij gebruik van Google Chrome.

URL: Mal Warning is volledig legitiem en moet worden nageleefd. Onlangs hebben mensen echter gemeld dat elke pagina die ze proberen te bezoeken, als gevaarlijk wordt gemarkeerd. Evenzo bestaat de mogelijkheid dat criminelen hun schadelijke programma’s onder deze beveiligingswaarschuwing hebben verborgen.

Het schadelijke URL: Mal-virus ziet er identiek uit als het oorspronkelijke waarschuwingsbericht. In de meeste gevallen wordt het weergegeven nadat de gebruiker in het installeren van een schadelijke add-on, plug-in of extensie is getrapt op zijn of haar computer. Het kan u ook beletten uw favoriete websites in te voeren, dus er is een groot risico dat u denkt dat de pop-up boodschap echt is.

In de meeste gevallen wordt de URL: Mal nep-waarschuwing gebruikt om geld afhandig te maken. Het kan u echter ook misleiden tot het installeren van andere PUP’s, kan u gemakkelijk omleiden naar andere verdachte websites of u valse enquêtes laten zien, die worden gebruikt voor het illegaal verkrijgen van persoonlijke gebruikersgegevens. Ten slotte kan de nep-URL: Mal-waarschuwing leiden tot aanbiedingen om de huidige antivirussoftware bij te werken of de nieuwe te installeren.

Als u twijfels hebt over de legitimiteit van het URL: Mal-waarschuwingsbericht, volg dan niet de suggesties op voor het downloaden / installeren van programma’s of de door hun aangeboden upgrades. Als u denkt dat u bent geïnfecteerd met adware, kunt u het URL: Mal-virus verwijderen door uw computer te scannen met ReimageIntego. Het zal alle potentieel ongewenste programma’s detecteren die de fout-positieve detectie veroorzaken en de adware van uw computer verwijderen.

Illustratie van de URL:Mal adwareURL: Mal is een legitieme detectiecode voor de websites die met malware zijn geladen en wordt afgegeven door Avast, AVG en andere antivirussoftware. Het kan echter ook een valse waarschuwing zijn die door hackers is gemaakt.

Bovendien zou de verwijdering van URL: Mal zo snel mogelijk volledig moeten afronden omdat dit soort virussen heimelijk andere computerinfecties met hoog risico zoals Trojaanse Paarden, spyware, etc. kunnen infiltreren. Volgens de experts van Virusi.hr, moet u het niet zelf proberen te elimineren.

Manieren waarop adware wordt gedistribueerd

De meest gebruikelijke manier om het potentieel ongewenste programma op uw systeem te zetten, is softwarebundeling. Meestal weten mensen niet dat wanneer zij een gratis applicatie downloaden, deze in het geheim de extra applicatie kan installeren. Deze marketingstrategie wordt veel gebruikt door de ontwikkelaars van PUP’s.

U kunt adware-programma’s echter gemakkelijk vermijden als u oplet tijdens de download- / installatieprocedure. Ten eerste zou u moeten kiezen voor geavanceerde of aangepaste instellingen tijdens het proces. Ze onthullen de eerder geselecteerde vinkjes waarmee het potentieel ongewenste programma kan worden geïnstalleerd. Vergeet niet om ze te deselecteren.

We raden u ook aan om uit de buurt van online advertenties te blijven. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze zelfs helpen om de adware of andere risicovolle computerinfecties te infiltreren. Gebruik daarom een ​​krachtige spyware-software om uw computer en waardevolle informatie die erop is opgeslagen te beschermen.

De gemakkelijkste handleiding voor het verwijderen van het URL:mal-virus

Aangezien het moeilijk kan zijn om te bepalen of de Avast URL: Mal-waarschuwing echt is, moet u uw systeem controleren met een professionele beveiligingssoftware. Scan uw computer en zorg ervoor dat de adware niet op uw pc aanwezig is. Als het uw computer in gevaar brengt, zal het antivirusprogramma het verwijderen.

Houd er bovendien rekening mee dat adware-programma’s niet alleen reizen – de componenten ervan kunnen ook uw systeem beschadigen. Daarom is het essentieel om niet alleen URL: Mal maar ook de elementen ervan te verwijderen. Gebruik daarvoor een van de anti-malwaretools uit de onderstaande lijst.

Als u de URL: Mal handmatig wilt verwijderen, controleer dan de onderstaande instructies. Ze zullen u helpen adware-gerelateerde componenten te detecteren en het verborgen gevaar te elimineren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele URL:Mal Verwijdering Handleiding:

Verwijder URL:Mal van Windows systems

Als u constant een URL: Mal pop-up binnenkrijgt, moet u uw Windows opschonen volgens de hieronder weergegeven handleiding:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder URL:Mal en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar URL:Mal en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder URL:Mal van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar URL:Mal of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder URL:Mal van Internet Explorer (IE)

U kunt de adware van uw Internet Explorer verwijderen door alle verdachte waarden te verwijderen.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar URL:Mal en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de URL:Mal verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder URL:Mal van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou URL:Mal uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder URL:Mal van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier URL:Mal en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van URL:Mal. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder URL:Mal van Google Chrome

Repareer Chrome wat betreft de URL: Mal pop-up door alle adwaregerelateerde componenten te verwijderen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier URL:Mal en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van URL:Mal. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder URL:Mal van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar URL:Mal of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van URL:Mal te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-urlmal.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande URL:Mal