Gevaarlijkheidsmeter:  
  (13/100)

Haal Unanalytics.com weg (Verwijdering Handleiding) - Handboek

door Linas Kiguolis - - | Het type: Adware

Unanalytics – een kwaadaardige site die zijn bezoekers omleidt naar potentieel gevaarlijke sites

Het Unanalytics.com virus

Unanalytics is een potentieel gevaarlijk domein waarvan we aanraden dat je het NIET bezoekt. Deze site is nauw verwant aan adware welke mensen stoort met misleidende pop-ups tijdens het surfen op het internet. Dit heeft tot resultaat dat je gestoord kunt worden door MacKeeper ads, allerlei Tech ondersteuning scams en gelijkaardige advertenties die potentieel ongewenste toepassingen (POT) promoten, De Unanalytics omleiding scam kan nep meldingen vroorzaken die gebruikt worden om persoonlijke informatie te ontfrutselen door het beloven van aanlokkelijke prijzen, zoals een iPhone X of Ray bans. Het virus dat gerelateerd is aan deze activiteit is je pc reeds binnengedrongen, zorg ervoor dat je zijn activiteit een halt toeroept voor het je naar sites vol met malware brengt. 

Samenvatting van de cyberdreiging
Naam Unanalytics.com
Type Adware
Gevaar niveau Medium. Kan browsers gijzelen en omleiden naar potentieel gevaarlijke sites
Aangetaste OS Windows, Mac OS X
Doelwit browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, etc.
Symptomen Omleidingen naar dubieuze sites, toename aan advertenties, installatie van verdachte extensies
Om Unanalytics te verwijderen, installeer je ReimageIntego en voer je een volledige systeemscan uit

Als je niet aandachtig genoeg bent kan je nauwelijks zien hoe deze ongewenste toepassing je pc infiltreert. Het kan gerelateerd zijn aan welek POT dan ook, dus zorg ervoor dat je elk programma zorgvuldig nakijkt voor je het op je systeem toelaat. Meestal moet je gewoon alle vinkjes verwijderen die toestaan dat er extra componenten worden geïnstalleerd, inclusief browser add-ons en extensies. 

Van zodra het op je systeem zit, is het voornaamste probleem dat dit omleiding virus veroorzaakt iets wat verklaart kan worden ald de Unanalytics.com omleiding tendens. Als je aangetast bent kan je surfen op elk moment verstoord worden door een bezoekje aan een onbekende winkel website, technische ondersteuning site of een webpagina die beweert dat je pc opgeruimd moet worden van virus door het gebruiken van verdachte tools.

Het Unanalytics virus wordt veel gebruikt voor het promoten van dubieuze software, zoals nutteloze PC optimalisatie tools, antivirus programma's of malware verwijderingsgereedschap. Het installeren van deze kan echter leiden tot de infiltratie van malware of een Trojaan. Dus i.p.v. je pc op te ruimen, zal het in feite deze infecteren.

Onderzoekers van NoVirus.uk melden dat de activiteit van de scam toenam in juni 2018. Er werd vastgesteld dat deze duistere toepassing MacKeeper promoot – een misleidende toepassing die verondersteld wordt om Mac computers en laptops op te ruimen. Windows OS gebruikers worden echter gebombardeerd met andere dubieuze promoties.

Volgens de rapporten, veroorzaakt Unanalytics.com meestal problemen voor Google Chrome gebruikers. Na het gijzelen, probeert het een nieuw tabblad te openen of laadt het zijn domein. Gebruikers ontvangen echter vaak een “Deceptive site ahead” waarschuwing die belet dat je een potentieel gevaarlijke site bezoekt.

De laatste onderzoeksgegevens beweren dat omleidingen naar de Unanalytics.com pagina veroorzaakt worden door de Better History Chrome extensie. Deze add-on was veilig om te gebruiken tot zijn ontwerper hem verkocht. Sinds toen wordt de add-on gebruikt voor verdachte activiteiten.

Daarom is het verwijderen van de Better History extensie de eerste stap bij het verwijderen van Unanalytics.com. In order to stop annoying activities on the browser, you need to delete other questionable toolbars or add-ons installed without your consent too.

Daarnaast moet je het systeem onderzoeken en alle duistere pc optimalisatie tools, beveiligingsprogramma's en andere dubieuze software verwijderen. Om Unanalytics.com te verwijderen kan je de handmatige verwijderingshandleiding volgen of de gemakkelijkere oplossing kiezen – een automatische verwijdering met ReimageIntego of de anti-malware software van je voorkeur.

De Unanalytics.com adwareUnanalytics.com is een domein dat gebruikt wordt door adware voor omleidingen naar gerelateerde sites en het leveren van dubieuze advertenties.

Advertentie ondersteunde progragramma's glippen meestal de pc binnen zonder medeweten van de gebruiker

Adware en andere soorten POT worden meestal verspreid met de hulp van freeware en shareware. De ontwerpers van gratis programma's zijn enkel geïnteresseerd in winst maken, dus gaan ze akkoord om extra apps toe te voegen tegen een bepaalde prijs. Ondertussen zijn de ontwerpers van adware geïnteresseerd in het zo veel als mogelijk computers vinnendringen om geld te verdienen met reclame.

Ook al lijkt dit een niet al te koesjer opzet, het is volledig legaal. Je moet echter gewend raken aan veilige freeware installatie praktijken:

 • Download programma's enkel vanop legitieme sites, dus niet vanop torrents en gelijkaardige sites.
 • Lees de Gebruiksvoorwaarden en andere informatie die voorzien wordt voor je het programma installeert .
 • Gebruik de Gevanceerde/Aangepaste installatiemethode ipv de Aanbevolen/Snelle.
 • Deselecteer alle apps van derden die in hetzelfde softwarepakket zitten.

De Unanalytics.com omleiding scam verwijderen

Om Unanalytics volledig te verwijderen, moet je dubieuze extensies en programma's verwijderen en elk van de aangetaste browsers herstellen. De onderstaande handleiding zal je helpen bij het voltooien van deze taak. Als je echter van mening bent dat je geen ervaren gebruiker bent, raden we je aan te kiezen voor de automatische verwijdering om het aangetaste computersysteem te herstellen.

Gebruik voor een automatische verwijdering van Unanalytics een van de onderstaande anti-malware apps. Alles wat je hoeft te doen is het programma installeren, bijwerken en een volledige systeemscan uitvoeren. Als je beveiliging software het apparaat opruimt, is het ook aangeraden om je browser te resetten om de virus restanten, zoals tracking cookies en de over jou verzamelde informatie te elimineren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Unanalytics.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Unanalytics.com van Windows systems

Om het Unanalytics virus uit Windows te verwijderen, volg je onderstaande stappen. We raden je ten zeerste aan om alle onbekende waarden uit je Taakbeheer te verwijderen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Unanalytics.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Unanalytics.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Unanalytics.com van Mac OS X systeem

Om de adware uit Mac OS X te verwijderen, gebruik je deze handleiding aandachtig:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Unanalytics.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Unanalytics.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Unanalytics.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Unanalytics.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Unanalytics.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Unanalytics.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Unanalytics.com van Mozilla Firefox (FF)

Volg deze stappen om duistere Firefox extensies te verwijderen, inclusief deze die verantwoordelijk zijn voor dit probleem op je browser:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Unanalytics.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Unanalytics.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Unanalytics.com van Google Chrome

Om Unanalytics.com omleidingen Chrome op te lossen, moet je de volgende stappen voltooien:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Unanalytics.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Unanalytics.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Unanalytics.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Unanalytics.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Unanalytics.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-unanalytics-com.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Unanalytics.com