Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Trotux.com virus (Verwijdering Handleiding) - sep 2020 update

door Lucia Danes - - | Het type: Browser hijacker

Wat doet hetTrotux.com-virus wanneer het in uw computer terecht komt?

Het Trotux.com-virus lijkt misschien niet zo’n grote bedreiging in vergelijking met de meer kwaadaardige cyberbedreigingen die momenteel op het internet ronddwalen. De beveiligingsdeskundigen waarschuwen echter om niet minder oplettend te zijn, omdat het nog steeds een mogelijk ongewenst programma is en een negatieve uitwerking op uw computer kan hebben: negeer het dus niet als u ziet dat het uw browser heeft overgenomen. Trotux kan uw computer gemakkelijk zonder uw toestemming infiltreren, wat een duidelijke indicator is dat er iets verdachts gaande is met dit programma. Echter, de stiekeme kaping van uw computersysteem is nog maar het begin. Zodra de Trotux.com-kaping is afgelopen, gaat dit virus direct achter uw browser aan en neemt zijn instellingen over. Daarom is het waarschijnlijk dat het eerste wat u zultopmerken wanneer dit virus op uw systeem komt, de veranderingen in uw browser zijn. Wees niet verbaasd als u op een dag, na het openen van uw browser, deze browser-hijacker ziet in plaats van uw gewone zoekmachine. In dat geval moet u weten dat dit virus zo lang mogelijk op uw browser blijft door uw DNS-instellingen te wijzigen en extra software te installeren, zoals werkbalken en extensies. De samenwerking van Trotux.com met een andere kapingsprogramma genaamd iwatchavi.com, is een andere reden om dit programma te wantrouwen.

A screenshot of the Trotux.com search engineTrotux.com-virus

Als u denkt dat de verwijdering van Trotux.com niet de moeite waard is, dan heeft u het mis. Dit stiekem opererende programma lijkt misschien niet zo ernstig maar creëert wel problemen op uw pc. Dus, als u echt niet veel tijd wilt besteden aan de eliminatie, scan dan gewoon uw systeem met Reimage Reimage Cleaner Intego of een ander professioneel anti-malware tool die het Trotux-virus automatisch zal verwijderen.

Naast het kapen van de instellingen van de browser, is het ongewild omleiden wat Trotux.com doet ook een van de meest voorkomende functies die worden vermeld als men het heeft over dit programma. Deze zoekmachine is niet te vertrouwen. Hoewel dit virus een typische browser-hijacker is, zijn gebruikers aan het uitzoeken hoe ze ook de Trotux-adware van hun computers kunnen verwijderen. Dit komt voornamelijk doordat, afgezien van de gemanipuleerde zoekresultaten, dit virus ook talrijke advertenties genereert die zijn ontworpen om de gebruikers door te verwijzen naar vooraf bepaalde websites om hun internetverkeer te verhogen. Trotux kaapt computers ook om u te bespioneren en meer overtuigende en aantrekkelijke aanbiedingen te genereren. Uiteindelijk komt u nog steeds op dezelfde twijfelachtige sites die door deze kaper wordt gepromoot. Het is belangrijk om de zoekmachine van Trotux.com van uw browser te verwijderen omdat het een open toegangsweg is voor de mogelijk ongewenste programma’s om uw pc binnen te komen.

Kunt u voorkomen dat dit virus uw computer kaapt?

Er zijn tal van manieren waarop computervirussen in uw computer terecht kunnen komen. Echter, elke groep van cyberbedreigingen heeft zijn eigen typische manieren van verspreiding. In het geval van potentieel ongewenste programma’s zoals Trotux.com gebeurt dat via softwarepakketten. Kort gezegd, PUP’s worden in het geheim geïnstalleerd samen met andere programma’s zonder de toestemming van de gebruiker. Deze misleidende marketingtechniek wordt ook wel “bundeling” genoemd. Om te voorkomen dat u wordt misleid tot het installeren van potentieel gevaarlijke software, leest u het beste altijd eerst de EULA en andere software-documenten. In de instellingen van het gedownloade programma kiest u de “geavanceerde” installatiemodus en controleert u alle programma’s in de inhoudsopgave van het softwarepakket. Als u een aantal verdachte toepassingen ziet, moet u ze onmiddellijk annuleren en zoals gebruikelijk doorgaan met de installatie. Helaas, als uw computer al gekaapt is door deze browser-hijacker, moet u Trotux direct verwijderen zonder verder tijd te verspillen.

Wat moet u weten over de verwijdering van Trotux.com?

Er zijn twee manieren om potentiële ongewenste programma’s, zoals Trotux, eens en voor altijd van het geïnfecteerde apparaat te verbannen. Meer ervaren computergebruikers volgen meestal de manuele aanpak. Echter, als u nog niet eerder een virus heeft verwijderd, kan het hele Trotux.com-verwijderingsproces nogal intimiderend overkomen. Gelukkig kunt u ditvirus ook automatisch van uw computer verwijderen. Met degelijke antivirusprogramma’s, kunt u dat binnen enkele klikken bereiken. Bovendien zal de software uw hele computer scannen om ook andere malware te vinden die mogelijk in uw systeem verstopt kan zitten. Als u Trotux.com desondanks handmatig wilt verwijderen, lees dan de onderstaande instructies om eliminatiefouten te vermijden. Als u problemen tegenkomt tijdens het verwijderen van Trotux, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, en we zullen ons uiterste best doen om u te helpen om u van dit halstarrige virus te ontdoen.

Hoe kunt u uw DNS-instellingen weer repareren?

Zoals we al eerder hebben vermeld, kan deze browser-hijacker proberen om een puinhoop van uw DNS-instellingen te maken. Als u ervoor wilt zorgen dat ze weer helemaal in order zijn, volgt u de onderstaande stappen op, direct nadat u Trotux  heeft verwijderd:

 1. Ga naar “Configuratiescherm” -> “Netwerk en internet” -> “Netwerkcentrum” -> “Adapterinstellingen wijzigen”. Hier zou u nu uw actieve internetverbinding moeten kunnen zien.
 2. Klik met de rechtermuisknop op deze optie en selecteer “Eigenschappen”.
 3. Zoek naar “Internet Protocol Versie 4 (TCP/IPv4)”, selecteer dit en klik nog een keer op “Eigenschappen.
 4. Zodra het venster “Eigenschappen” verschijnt, zorg er dan voor dat “Automatisch een IP-adres verkrijgen” en “DNS-serveradres automatisch verkrijgen!” worden geselecteerd. Zoals we u al eerder hebben gewaarschuwd, kan Trotux proberen om deze instellingen te veranderen.
 5. Selecteer “OK” om de wijzigingen op te slaan.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Trotux.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Trotux.com van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Trotux.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Trotux.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Trotux.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Trotux.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Trotux.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Trotux.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Trotux.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Trotux.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Trotux.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Trotux.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Trotux.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Trotux.com van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Trotux.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Trotux.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Trotux.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Trotux.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Trotux.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Trotux.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-trotux-com-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Trotux.com virus