Gevaarlijkheidsmeter:  
  (8/100)

Verwijder StartPageing123 virus (Makkelijke Verwijdering Handleiding) - Chrome, Firefox, IE, Edge

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

De belangrijkste informatie over het StartPageing123 virus

Het Startpageing123 virus (ook wel bekend als: StartPageing123.com virus) behoort tot de grote groep van mogelijk ongewenste programma's (PUP). Vanwege zijn eigenschappen wordt het geclassificeerd als zijnde een browser-hijacker. Deze cyberparasiet verspreidt zich in de softwarebundels en doet alsof het een gewone zoekmachine is die u een “ultieme online zoekervaring biedt”. Volgens de ontwikkelaars helpt het u bij het vinden van de beste zoekresultaten op het web. Het programma levert inderdaad resultaten van Google web, afbeeldingen, video's en nieuwscategorieën. Ook al lijkt deze zoekmachine op een heel gewone zoekmachine, raden de Internetbeveiligingsspecialisten toch aan om er bij uit de buurt te blijven. Het kan namelijk gebeuren dat de browser-hijacker van StartPageing123 de gerichte webbrowsers overneemt en daarna ook hun instellingen. Na de kaping zult u zien dat uw startpagina, standaard zoekmachine en de URL’s van nieuwe tabbladen zijn vervangen door die van Startpageing123.com. Het daarna weer vervangen door een ander kan onmogelijk blijken doordat kapers vaak de registers of snelkoppelingen wijzigen en daarmee voorkomen dat er aanpassingen kunnen worden aangebracht. Browser-hijackers worden meestal gebruikt als marketinginstrumenten, en op die manier hebben ze volledige controle over uw webbrowsers om verschillende producten of diensten te promoten. Alleen door StartPageing123 volledig te verwijderen kunt u ongewenste omleidingen, agressieve advertenties en twijfelachtige links voorkomen. Daarom is het aan te raden dat u, direct nadat u bemerkt dat deze website is ingesteld als uw standaard startpagina, uw computer scant met Reimage Reimage Cleaner Intego of een ander gerenommeerd anti-malware programma en deze cyberinfectie van uw computer verwijdert.

Het StartPageing123 virus is nauw verwant aan andere verdachte zoekmachines zoals bijvoorbeeld  Mylucky123.com of LuckySearch123.com. Een van de grootste problemen met dit soort twijfelachtige zoekmachines is dat ze in staat zouden kunnen zijn om uw zoekresultaten te wijzigen. Niettemin levert deze zoekmachine momenteel resultaten van Google, maar dat zou  snel kunnen veranderen. Bovendien kan het zijn dat de browser-hijacker overmatig veel online advertenties, banners, pop-ups, in-tekst, enz.aan u gaat leveren. Online advertenties zijn storend. Bedekte inhoud en een bevroren browser is echter nog niets vergeleken met doorverwijsproblemen met StartPageing123. Sommige van de links of advertenties zouden u kunnen leiden naar gevaarlijke websites waar uw computer  in aanraking zou kunnen komen met malware of men u onder valse voorwendsels bedrieglijke software laat installeren. Deze advertenties kunnen opvallend zijn en interessant lijken omdat de hijacker informatie verzamelt over de gebruikers. De aldus verzamelde informatie wordt gebruikt voor het aanbieden van op interesse gebaseerde advertenties. Het is echter gemakkelijk om iemand te misleiden om op een met malware geladen advertentie te klikken. Bovendien wordt informatie over u mogelijk gedeeld met of verkocht aan derden. Daarom raden wij het af om dit programma op uw computer te houden. Het is beter om StartPageing123 te verwijderen zodra het op uw browser verschijnt.

Afbeelding van het StartPageing123.virusHet StartPageing123 virus zou de startpagina en standaard zoekmachine van uw browser kunnen kapen.

Hoe kan het virus de computer infecteren?

Browser-hijackers zijn geen echte computervirussen en daarom kunnen ze zich niet zelf voortbewegen en op computers infiltreren. Ze verspreiden zich als optionele componenten in de softwarebundels. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig en aandachtig om te gaan met het installeren van gratis programma's die via internet zijn gedownload. Een kaping van uw computer door StartPageing123 kan optreden bij het installeren van freeware of shareware onder ‘Snelle’ (Engels: ‘Quick’), ‘Basis’ (Engels: ‘Basic’) of ‘Aanbevolen’ Engels: ‘Recommended’) instellingen. Deze instellingen geven niet openlijk informatie over aanvullende toepassingen en installeren die standaard. Daarom vormen wijzigingen op de browsers vaak een verrassing voor veel computergebruikers. Om browser-hijackers en andere PUP's te vermijden, is het belangrijk om te vertrouwen op ‘geavanceerde’ (Engels: ;Advanced’) of ‘Aangepaste’ (Engels: ‘Custom’ installatie-instellingen. Het louter en alleen kiezen van deze opties is echter niet voldoende. Gebruikers moeten elke installatiestap controleren omdat een van hen de lijst met extra downloads zou kunnen bevatten. Meestal zijn deze inzendingen vooraf bepaald, en daardoor kan het te gehaast klikken op de knop “Volgende”, ze alsnog binnen laten sluipen. Het is belangrijk om alle aanvullende toepassingen of verklaringen die overeenkomen met StartPageing123.com of een andere louche website, als startpagina te schrappen.

Verwijderingsopties wat betreft StartPageing123

Gewijzigde browserinstellingen vormen de belangrijkste aanwijzing van het aanwezig zijn van een browser-hijacker in uw computer. We raden u aan om StartPageing123 onmiddellijk te verwijderen omdat de computerkapers toepassingen, extensies of plugins van derden zouden kunnen installeren, informatie over gebruikers zouden kunnen bijhouden en deze zouden kunnen delen met partners en andere problemen veroorzaken. De gemakkelijkste en snelste manier om browser-hijackers te traceren en te verwijderen is om een ​​volledige systeemscan uit te voeren met behulp van een anti-malware/anti-spywareprogramma. Daarnaast kunt u deze procedure handmatig uitvoeren. Onze hieronder vermelde zorgvuldig voorbereide instructies helpen u bij het vinden en verwijderen van StartPageing123 van uw computer en webbrowsers, samen met alle componenten ervan.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele StartPageing123 virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder StartPageing123 van Windows systems

Volg de instructies zorgvuldig op om het StartPageing123 virus handmatig van uw computer te verwijderen. Vergeet ook niet om alle webbrowsers te controleren die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Browser-hijackers zijn weliswaar compatibel met Google Chrome en Mozilla Firefox, maar kunnen ook verdachte extensies of plugins op andere webbrowsers installeren.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder StartPageing123 en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar StartPageing123 en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder StartPageing123 uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder StartPageing123 van Mac OS X systeem

Volg alstublieft onze zorgvuldig voorbereide instructies op en verwijder het StartPageing123 virus vanaf uw Mac.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar StartPageing123 of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder StartPageing123 van Internet Explorer (IE)

Als u verdachte vermeldingen aantreft in de Internet Explorer, verwijder deze vermeldingen dan en herstel de instellingen van uw browser zoals hieronder aangegeven.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar StartPageing123 en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de StartPageing123 verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het StartPageing123 virus uit Microsoft Edge

Na de kaping door StartPageing123, moet u deze stappen opvolgen om Microsoft Edge weer te herstellen.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou StartPageing123 uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder StartPageing123 van Mozilla Firefox (FF)

Mozilla Firefox is een van de meest gerichte browsers. Daarom moet u StartPageing123 ervan verwijderen en ook alle andere verdachte vermeldingen. Daarna moet u de instellingen van de browser resetten.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier StartPageing123 en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van StartPageing123. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder StartPageing123 van Google Chrome

De onderstaande instructies zullen u helpen om StartPageing123 van Google Chrome te verwijderen en de instellingen van uw browser te resetten.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier StartPageing123 en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van StartPageing123. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder StartPageing123 van Safari

Controleer goed dat er geen verdachte extensies of plugins zijn geïnstalleerd op Safari.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar StartPageing123 of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door StartPageing123 verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van StartPageing123 te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-startpageing123-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande StartPageing123 virus