Verwijder StartPageing123.com virus (Verwijdering Instructies) - jan 2021 update

door Julie Splinters - - | Het type: Browser hijacker

StartPageing123.com virus Verwijdering Handleiding

Wat is StartPageing123.com virus?

Omschrijving van de functionaliteit van het StartPageing123.com-virus

Het StartPageing123.com-virus is een agressieve browser-hijacker die compatibel is met Firefox en Chrome-webbrowsers. Het aantal van de getroffen pc-gebruikers doetechter de vraag rijzen: hoe lang moeten we nog wachten totdat het ook op Safari, IE en Microsoft Edge verschijnt. Net als elke andere browser-hijacker, heeft het de neiging om de browser te kapen zonder daar directe toestemming voor te vragen. Het kan ook kwaadaardige processen toevoegen aan het taakbeheer (in het Engels: ‘Task Manager’) van uw computer, zijneigen taken toevoegen aan Windows Task Scheduler,registersleutels verwijderen, enzovoort. Desondanks lijkt het nog steeds op een gewone zoekmachine die kan worden gebruikt voor dagelijkse zoekopdrachten. Als u echter wanhopig op zoek bent naar een nieuwe tool voor uw zoekopdrachten, zou u niet voor deze zoekmachine moeten kiezen. Cyberbeveiligingsspecialisten hebben deze zoekmachine al getest en concludeerdendat hij bijna identiek is aan de volgende browser-hijackers:LuckySearch123.com, Mylucky123.com, en LuckyStarting.com. U kunt echter alles te weten komen over de vervelende neiging tot omleiding die StartPageing123.comdirect vertoont nadat u deze zoekmachine op uw computer heeft geïnstalleerd.

Zodra deze PUP terecht komt in de doelcomputer, heeft het de neiging om sommige instellingen van de browser te wijzigen en de startpagina, het nieuwe URL-tabblad en de standaard zoekmachine te vervangen om de gebruiker te dwingen om van zijn diensten gebruik te maken. Browser-hijackers zijn vrij onschuldig omdat ze niet streven naar het stelen van financiële informatie van hun slachtoffers of het versleutelen van hun persoonlijke bestanden. Ze kunnen echter hun slachtoffers naar kwaadaardige websites doorsturen, wat resulteert in infiltratie van door een van deze virussen. Bovendien, als u het StartPageing123.com-virus op uw computer heeft, zult u een grote hoeveelheid commerciële inhoud opmerken. Deze overvloedige reclame heeft al problemen opgeleverd voor de meerderheid van de virtuele gemeenschap door een aantal veranderingen in marketingbeleid. Let wel, het verschijnen van dergelijke advertenties kan een zenuwslopende routine worden die alleen kan worden gestopt door StartPageing123.com te verwijderen van uw computer. U kunt dat snel doen met behulp van ReimageIntego. Om ervoor te zorgen dat het virus volledig wordt verwijderd van uw computer, moet u ook enkele stappen uitvoeren die aan het einde van dit bericht zijn vermeld.

De afbeelding inzake het StartPageing123.com-virusHet StartPageing123.com-virus is een verdachte zoekmachine die webbrowsers en al hun instellingen zou kunnen kapen.

Terwijl u een nieuwe zoekmachine selecteert, moet u altijd eerst zijn privacybeleid kennen. Verrassend genoeg bevatten het privacybeleid, de eindgebruikersovereenkomst en soortgelijke documenten belangrijke feiten die beschrijven welke informatie in het algemeen door de ontwikkelaar wordt verzameld, watdaar na de verzameling van de gegevens mee wordt gedaan, enzovoort. De gevallen van inbreuken met betrekking tot persoonsgegevens hebben bedrijven aangemoedigd om hun privacybeleid recentelijk te herzien. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars van StartPageing123.com ook hebben besloten om hun belangen te onthullen;let op, want ze verzamelen gegevens die verband houden met de naam van de gebruikers, hun geslacht, geboortedatum en het land waar ze wonen. Bovendien hebben ze ook traceercookies gebruikt om browsergerelateerde informatie te verzamelen die ze delen met derden en zakenpartners. Het probleem is dat uw persoonsgegevens niet alleen met reclamebedrijven kunnen worden gedeeld, maar uiteindelijk ookin handen van oplichters kunnen komen. Terwijl u zich het gunstigste scenario probeert voor te stellen, kunt u bemerken dat het scherm van uw computer vol staat met gesponsorde advertenties. In het ergste geval kunnen uw persoonlijke gegevens echter verband houden met meer ernstige uitkomsten, zoals PC-kaping. Om dergelijke problemen te voorkomen, raden we u aan om StartPageing123.com van al uw webbrowsers te verwijderen.

Methoden die worden gebruikt voor het verspreiden van virussen

Deze pseudo-zoekopdracht is verspreid met behulp van soortgelijke technieken als waar andere PUP’s gebruik van maken. Volgens de sectie 'Over' (in het Engels: ‘About’) maakt het gebruik van de kans om in de computers van gebruikers te komen samen met gratis applicaties:

Startpageing123 heeft samengewerkt met enkele van de meest populaire softwarepakketten in de wereld, waardoor u de mogelijkheid heeft om onze zoekinstellingen tijdens de installatie te installeren en hen de mogelijkheid te bieden hun producten gratis aan te bieden.

U kunt dus proberen om de installatiewizard over te slaan door altijd op de knop 'Volgende' (in het Engels: ‘Next’) om te proberen om wat tijd te besparen. Echter, het resultaat dat dit u kanopleveren is: een kaping door StartPageing123.com,en dat kan u veel meer tijd gaan kosten omdat de verwijderingsprocedure wat betreft deze hijacker vrij ingewikkeld is. Om dergelijke softwarepakketten te vermijden, moet u nieuwe programma’s op een andere manier installeren. Eerst moet u de ‘Aangepaste’ (in het Engels:’Custom’) of ‘Geavanceerde’ (in het Engels:’Advanced’) installatiemodus kiezen om extra elementen van de software zichtbaar te maken. Zorg er daarna voor dat u de markering van alle onnodige add-ons, extensies en andere componenten ongedaan maakt en pas dan verder gaatmet het voltooien van de installatie. Houd er rekening mee dat u altijd waakzaam moet zijn terwijl u online surft..

Hoe verwijder ik het StartPageing123.com virus?

Afhankelijk van uw tech-gerelateerde ervaring kunt u het StartPageing123.com-virus handmatig of automatisch van uw computer verwijderen. Als u haast heeft, wacht dan niet lang en verwijder deze hijacker met behulp van een anti-spyware applicatie. De onderstaande programma's kunnen u helpen om het systeem met slechts enkele klikken te repareren. Daarnaast zullen ze in de toekomst uw computer beschermen. Vervolgens moet u een aantal handmatige stappen uitvoeren om StartPageing123.com te verwijderen van uw computer. Hiervoor moet u de onderstaande instructies opvolgen.

Let op! Zorg ervoor dat u heel voorzichtig bent terwijl u deze stappen uitvoert om alle mogelijke risico's die verband houden met uw computer te minimaliseren.

BONUS:

Dit is een zeer agressieve browser-hijacker, zodat het kwaadaardige processen in uw taakbeheer kan zetten. Om deze uit te schakelen, druk Ctrl+Alt+Del en verwijder alle processen met vreemde namen. Vergeet niet om ook hun mappen (in het Engels: ‘directories’) te controleren en deze ook te verwijderen.

Zorg er ook voor dat u Windows Services controleert op kwaadaardige services die verband houden met Startpageing123. Klik hiervoor op ‘Win+R’, voer dan: ‘services.msc’ (zonder aanhalingstekens) in. Druk dan op ‘OK’ en verwijder alle taken die gerelateerd zijn aan het startpageing123.com-virus.

Open vervolgens de Windows Task Scheduler doorte klikken op ‘Win+R’ en daarna ‘taskschd.msc’ (zonder aanhalingstekens) in te voeren. Klik daarna op OK en verwijder alle taken die verband houden met het Startpageing123.com-virus.

Om het register van Windows (in het Engels: ‘Windows Registry’) te reinigen, voer ‘Win+R’ in, typ daarna ‘regedit.exe’ (zonder aanhalingstekens) in, en druk op de OK-knop. U dient alle waarden die betrekking hebben op Startpageing123.com te verwijderen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele StartPageing123.com virus Verwijdering Handleiding

Verwijder StartPageing123.com van Windows systems

Om StartPageing123.com uit Windows OS te verwijderen, volgt u de onderstaande instructies op. Allereerst moet u de hijacker en programma's die daarmee verband houden, verwijderen. Zorg dat u startpageing123 en andere Yandex-gerelateerde vermeldingen verwijdert. Verwijder dan schadelijke Windows-snelkoppelingen. Alle stappen over het verwijderen van de www.Startpageing123.com-koppeling uit het doelveld te verwijderen worden hieronder weergegeven.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder StartPageing123.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar StartPageing123.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder StartPageing123.com van Mac OS X systeem

Deze browser-hijacker is niet in staat om Mac OS X aan te vallen. Als u het echter in uw systeem aantreft, kan het zijn dat het recentelijk is bijgewerkt. Volg in dit geval de onderstaande instructies op om startpageing123 en andere Yandex-gerelateerde vermeldingen van uw computer te verwijderen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar StartPageing123.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder StartPageing123.com van Mozilla Firefox (FF)

Als uw firefox is gekaapt, moet u ervoor zorgen dat u alle add-ons van Yandex elimineert. Verwijder ook de StartPageing123-add-on van uw Mozilla Firefox en reset de browserinstellingen zoals hieronder is weergegeven.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier StartPageing123.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van StartPageing123.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder StartPageing123.com van Google Chrome

Het verwijderen van het StartPageing123-URL is niet genoeg om de browser-hijacker te verwijderen. U moet twijfelachtige extensies van Yandex verwijderen om uw computer te repareren. Zorg er dan voor dat u uw browser reset, op de manier zoals in de volgende handleiding aangegeven.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier StartPageing123.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van StartPageing123.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder het StartPageing123.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou StartPageing123.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder StartPageing123.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar StartPageing123.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van StartPageing123.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de StartPageing123.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen