Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder doorsturingen van Totalrecipesearch.com (Virus Verwijdering Handleiding) - geüpdatet sep 2019

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Browser hijacker

Totalrecipesearch – een browser hijacker die een geavanceerd recept aanbiedt voor het zoeken en plannen van een maaltijd

Totalrecipesearch

Totalrecipesearch – een potentieel ongewenste toepassing die verspreid werd in de vorm van een werkbalk. De POT behoort toe aan een berucht bedrijf genaamd Mindspark Interactive Network Inc. wat gekend is voor zijn hijackers die reeds jaren verspreidt worden via bundelen en vergelijkbare technieken. Zogezegd is de Totalrecipesearch app geschikt voor het plannen van maaltijden en voorziet het nuttig uitziende functies zoals, snelle toegang tot Facebook, weerberichten, dagelijkse recepten, menu planners, etc. Computer beveiligingsexperts beweren echter dat het hebben van deze werkbalk op je computer verschillende ongemakken en gevaren kan veroorzaken. Van zodra de gebruiker de Total Recipe Search Werkbalk installeert, wordt zijn/haar zoekmachine ingesteld op search.myway.com. Bovendien begint de app met het volgen van de gebruiker om niet persoonlijk identificeerbare gegevens te verzamelen.

Naam Totalrecipesearch
Type Browser hijacker
Ontwerper Mindspark Interactive Network Inc.
Gepromoot als Menu planner
Detectie POT/Win32.Mindspark.R233545; GrayWare/Win32.StartPage.gen; Win32/Toolbar.MyWebSearch.BA, etc.
Gevonden in Gebundelde producten, officiële pagina, onveilige bronnen van derden
Leid om naar  myway.com
Verwijdering Gebruik een tool zoals ReimageIntego om alle verdachte content te vinden. Verwijder de POT handmatig of automatisch

Daarnaast kan het Totalrecipesearch virus ook omleidingen naar dubieuze sites, systeem vertragingen, commerciële content die opduikt tijdens het browsen en gelijkaardige problemen uitlokken. Natuurlijk is dit programma op zichzelf niet kwaadaardig of gevaarlijk maar het kan bedrijven van derden adverteren, die dubieus kunnen zijn. We hebben de gebruiksvoorwaarden van Total Recipe Search Toolbar een sonder de lope genomen en dit is wat we gevonden hebben:

The MS Products may integrate, be integrated into, bundled, or be provided in connection with third-party services, feeds and/or content. […] MS Products may provide access to search results or other links to Third Party Partner websites or resources. MS has no control over such sites and resources, in which you acknowledge and agree that MS is not responsible for the availability of such external sites or resources, and does not endorse nor responsible or liable for any content, advertising, products, or other materials on or available from such sites or resources. […] MS Products are exposed to various security issues, and should be regarded as unsecure.

De vraag hier, is of je Totalrecipesearch.com echt nodig hebt op je computer en browsers? Zodra deze potentieel ongewenste toepassing de browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, of Microsoft Edge wijzigt, kun je de wijzigingen die aangebracht werden aan je startpagina, zoekmachine of nieuw tabblad niet meer ongedaan maken tenzij je de browser gijzelende app volledig verwijdert.

Totalrecipesearch.comTotalrecipesearch.com - een browser hijacker die als doel heeft het injecteren van de Total Recipe Search Werkbalk op de doelwit browser

De naam Totalrecipesearch.com virus werd niet zomaar aan deze toepassing gegeven. Alle verdachte activiteiten en wijzigingen aan browsers worden stiekel uitgevoerd en meestal zonder de toestemming van de gebruiker. Bovendien komt de POT ook op geniepige manieren terecht op de doelwit machines. Deze technieken zijn gekend als “bundelen” wanneer de browser hijacker meekomt als een extra component in het gedownloade softwarepakket.

Onze aanbeveling zou zijn niet te vallen voor “voordelen” die gebracht worden door Totalrecipesearch.com. Snelle toegang tot populaire netwerken, het bekijken van recepten en gelijkaardige functies zijn het niet waard om andere verdachte activiteiten te ondergaan die uitgevoerd kunnen worden door de browser hijacker. Dit rogue component kan wat misleidende producten ondersteunen, bijvoorbeeld, nep herstel software en het kan proberen deze te pushen via pop-ups, pop-unders, banner advertenties, etc.

Het slechtste en waarschijnlijk gevaarlijkste ding aan de activiteiten van Totalrecipesearch zijn de omleidingen. Omleidingen worden verondersteld de gebruiker naar gerelateerde sites te brengen om de partners te ondersteunen. Vaak vind je jezelf echter terug op onveilige pagina's en netwerken. Dit kan resulteren in een overwachte installatie van malware op je computer. Meestal verspreiden criminelen Trojanen en ransomware virussen op deze manier.

Wat vervelend is aan Totalrecipesearch, is het feit dat de browser hijacker wat niet persoonlijke informatie over je surfactiviteiten kan verzamelen en je zoekopdrachten kan stalken. Bijvoorbeeld, de POT kan toegang hebben tot gegevens over de meest bezochte sites, de aangeklikte hyperlinks, opgeslagen bladwijzers en je IP. Later kunnen de ontwerpers deze informatie gebruiken om je te voorzien van verrraderlijke aanbiedingen.

Het Totalrecipesearch.com virus

Verwijder Totalrecipesearch van je computer en browsers. Vergeet de vervelende activiteiten en vermijdt de mogelijke systeemschade. Je kunt software gebruiken zoals ReimageIntego voor het uitvoeren van een volledige computerscan en het ontdekken van plaatsen waar potentieel verdachte content zich verbergt. Als je echter eerder gaat voor een handmatige verwijdering kun je een  kijkje nemen bij de stappen die aan het einde van dit artikel geplaatst werden.

Het verwijderen van Totalrecipesearch is noodzakelijk als je de volledige stabiliteit van je computer en het browsen wil garanderen. Als je niet wil dat je browsers moeite hebben met de eenvoudigste taken of crashen tijdens het browen, moet je de browser hijacker en al zijn extra componenten zoals nep bestanden, processen, add-ons, plug-ins en extensies verwijderen. Dit bevat het opruimen van het besturingssysteem en ook de browsers.

Invasie technieken van potentieel ongewenste toepassingen

Sommige extensies die de browser hijacker op je browser plaatsen kunnen makkelijk gedownload worden vanop hun officiële site maar er is ook een mogelijkheid dat het je aangeboden wordt om samen met een ander programma geïnstalleerd te worden. Deze distributiemethode is legitiem. Veel computergebruikers slaan echter de meldingen over het aanbieden van extra software over omdat ze de neiging hebben de installatie snel af te willen ronden door gewoon steeds op “Volgende” te klikken. Doe dit niet.

Daarnaast kun je ook steeds de software componenten nakijken en weigeren om de voorgestelde toepassingen te installeren door te kiezen voor de “Geavanceerde” of “aangepaste” installatiemethode. De setup zal dan een extra venster voorzien dat een lijst met programma's toont die aanbevolen worden om geïnstalleerd te worden. Als je deze niet wil installeren verwijder dan het “vinkje” naast elk nep onderdeel. 

Browser hijackers en andere potentieel ongewenste content zijn steeds in staat om je computer onverwachts binnen te glippen via hyperlinks en advertenties van derden. Deze zaken kom je voorla tegen op secundaire netwerken en bevatten verdachte componenten. De beste manier om een stiekeme infiltratie via deze bronnen te vermijden is door ze NIET te bezoeken. Volgende de Virusai.lt cyberbeveiliging specialistens, moet je jezelf ook een betrouwbaar anti-malware tool aanschaffen dat je 24/7 zal beschermen.

Schakel succesvol alle objecten uit die gerelateerd zijn aan Totalrecipesearch.com 

Totalrecipesearch kan op twee eenvoudige manieren succesvol worden verwijderd. Eerst moet je weten wat je vaardigheden en mogelijkheden zijn voor het zelf verwijderen van POT. Als je denkt over de nodige vaardigheden te beschikken en snel het verwijderingsproces zult voltooien, kan je kiezen voor de handmatige verwijderingsinstructies.

Hieronder worden wat stappen voorzien die je zullen helpen om het Totalrecipesearch virus te verwijderen vanop Windows/Mac besturingssystemen en browser toepassingen zoalsGoogle Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, en Safari.

Als je echter twijfelt aan je vaardigheden of denkt dat de handmatige verwijderingstechniek niet voor jou is, kun je Totalrecipesearch steeds van jecomputer en browsers verwijderen met de hulp van een betrouwbare anti-malware software. Bekijk even de lijst hieronder.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

ManueleTotalrecipesearch.com omleiding Verwijdering Handleiding:

Verwijder Totalrecipesearch.com van Windows systems

Als de browser hijacker wat onbekende content achterliet op je Windows computer, kun je hiervan verlost worden aan de hand van de volgende stappen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Totalrecipesearch.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Totalrecipesearch.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Totalrecipesearch.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Totalrecipesearch.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Totalrecipesearch.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Totalrecipesearch.com van Internet Explorer (IE)

Je kunt Internet Explorer makkelijk zuiveren van nep extensies en plug-ins. Alles wat je hoeft te doen is deze richtlijnen volgen:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Totalrecipesearch.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Totalrecipesearch.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder de Totalrecipesearch.com omleiding uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Totalrecipesearch.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Totalrecipesearch.com van Mozilla Firefox (FF)

Mozilla Firefox kan vernieuwd en geoptimaliseerd worden met de hulp van deze instructies:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Totalrecipesearch.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Totalrecipesearch.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Totalrecipesearch.com van Google Chrome

Gebruik de onderstaande instructies om Google Chrome te zuiveren van rogue extensies:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Totalrecipesearch.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Totalrecipesearch.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Totalrecipesearch.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Totalrecipesearch.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Totalrecipesearch.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Totalrecipesearch.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-totalrecipesearch-com-redirect.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Totalrecipesearch.com redirect