Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal The Smart Search weg (Virus Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

The Smart Search is een browser hijacker die zich er actief op richt op de populairste browsers over te nemen

The Smart Search afbeelding

The Smart Search is een potentieel ongewenste toepassing (POT) die ontworpen werd om de populairste browsers te gijzelen, inclusief including Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, etc. Deze dubieuze toepassing wordt verspreid als een browser extensie die onmiddellijk de browser instelling wijzigt en omleid naar de search-smart.work site. Met andere woorden, gebruikers worden gedwongen te surfen via een frauduleuze zoekmachine die gemodifieerde resultaten toont. Daarnaast zijn mensen ook actief op zoek naar een efficiënte manier om Smart Search te verwijderen van Mac aangezien deze POT erg hardnekkig kan zijn. Gebruikers worden dus aangeraden voorzichtig te zijn en hun systemen te beschermen tegen deze browser hijacker.

Naam The Smart Search
Type Browser hijacker
Gevaar niveau Medium. Brengt wijzigingen aan de browser aan om op het systeem te kunnen blijven
Gerelateerd aan thesmartsearch.net
Omleiding site search-smart.work
Potentiële gevaren Deze POT kan omleiden naar kwaadaardige sites, gewijzigde zoekresultaten tonen en opdringerige advertenties leveren. Hierdoor kan het surfen voor de gebruiker ondraaglijk en de computer traag worden
Distributie Wordt verspreid als een browser extensie via de bundelen methode
Verwijdering Aangezien deze browser hijacker hardnekkig kan zijn bevel we je aan om ReimageIntego aan te schaffen om The Smart Search te verwijderen

Smart Search beloofd “Een Sneller en Zuiverder Zoeken.” De ontwerpers van deze browser hijacker proberen gebruikers te overtuigen dat de app nuttig is. Het enige doel van de ontwerpers is echter geld te verdienen ten koste van de gecompromitteerde browsers van de gebruiker. Daarom moeten gebruikers de Smart Search omleiding en de extensie van hun computer verwijderen van zodra ze het opmerken.

The Smart Search hijack stelt meestal de tab URL, zoekmachine en startpagina in op search-smart.work welke dan op zijn beurt gebruikers omleid naar yahoo.com. Dit wordt gedaan om de surfgewoonten van de gebruiker te traceren en dan de zoekresultaten naargelang te manipuleren. Op deze manier worden gebruikers tijdens hun dagelijkse surfsessies blootgesteld aan inhoud van derden.

The Smart Search omleiding

Deze potentieel ongewenste toepassing registreert tal van niet-persoonlijk identificeerbare informatie, inclusief het volgende:

 • Zoekopdrachten;
 • IP-adressen;
 • gebruikte ISP;
 • Geo-locatie;
 • Etc.

Het continue bespioneren wordt gedaan om de surfgewoontes van het slachtoffer verder te onderzoeken en mogelijk deze informatie te delen met derden. Zulke gegevens zijn waardevol voor marketing doeleinden aangezien gepersonaliseerde advertenties helpen om het verkeer naar de gerelateerde sites te verbeteren en zorgen voor een betaal per klik inkomen voor de ontwerpers van The Smart Search.

The Smart Search illustratie

De gevaarlijkste eigenschap van het Smart Search virus is dat het kwaadaardige webpagina's adverteert of gebruikers ernaar omleid. Deze domeinen kunnen malware hosten en de pc van het slachtoffer infecteren met dodelijke virussen, zoals ransomware. Denk eraan dat het recentste onderzoek aantoont dat deze browser hijacker zich actief richt op Mac OS X gebuikers. Daarom hebben we ook instructies voorzien om je te helpen Smart Search van je Mac te verwijderen. Deze vind je hieronder terug.

Als de bovenvermelde activiteiten van The Smart Search nog niet genoeg zijn, moet je ook weten dat je opgescheept kan worden met een keylogger welke alle toetsaanslagen registreert en je persoonlijke informatie kan stelen, zoals je sociale media, bank en andere wachtwoorden. Deze activiteit is gevaarlijk omdat je nooit kan weten wie je persoonlijke gegevens in handen krijgt. Deze kunnen gebruikt worden voor tal van illegale activiteiten, zoals identiteitsdiefstal.

The Smart Search browser hijacker

Bovendien is Smart Search omleiding nauw verwant met thesmartsearch.net. Voordien werd het gebruikt als een zoekmachine voor de extensie. In zijn huidige staat leidt het echter gewoon mensen onmiddellijk om naar verdachte sites. We sporen gebruikers aan om deze webpagina niet te gebruiken of de browser af te sluiten als ze ernaar omgeleid worden.

Al bij al, is deze extensie je tijd niet waard. Het zal je geen “Sneller en Zuiverder Zoeken,” opleveren en het zal je surfervaring niet verrijken. Aangezien alle zoekopdrachten toch omgeleid worden naar yahoo.com, kun je even goed de officiële zoekmachine gebruiken, welke je niet zal omleiden naar verdachte domeinen. Stel het verwijderen van The Smart Search dus niet uit. Je kan de ongewenste toepassing verwijderen met een robuust beveiligingstool, zoals ReimageIntego.

Het The Smart Search virusThe Smart Search is een potentieel ongewenste toepassing die verdeeld wordt als een browser extensie via de bundelen techniek.

Rogue browser extensies verblijven in de installers van freeware

Terwijl velen zich misschien afvragen hoe browser hijackers op het systeem raken, is het antwoord heel simpel — onbetrouwbare browser extensies worden toegevoegd aan toepassingen van derden als optionele componenten. Ontwerpers bundelen ze samen en bieden ze aan als één toepassing. Veel gebruikers slagen er dus niet in om een poging tot infiltratie van een potentieel ongewenste toepassing op hun computer te identificeren. 

Als je browser hijackers wilt vermijden, is het belangrijkste ding dat je de installatie van freeware aandachtig volgt door te kiezen voor de Geacanceerde of Aangepaste installatiemethode en de installatie van extra componenten weigert. Anders kan je opgescheept worden met dubieuze toepassingen op je computer en moet je actie ondernemen om deze te verwijderen.

Experts leggen twee manieren uit om The Smart Search te verwijderen

De meerderheid van de gebruikers installeerde deze potentieel ongewenste toepassing niet zelf. Aangezien de infectie hardnekkig kan zijn, hebben mensen moeilijkheden met het verwijderen van The Smart Search. Gelukkig hebben cyberbeveiliging experts twee manieren waarop je gemakkelijk verlost kunt worden van deze browser hijacker. 

De eerste methode vereist het downloaden van een professionele malware verwijdering software en het installeren ervan op je computer. Daarna scan je de computer op potentieel ongewenste toepassingen en laat je de antivirus The Smart Search veilig verwijderen. Deze verwijderingsmethode duurt maar een paar minuten en dan is je pc weer browser hijacker-vrij.

Een andere manier om The Smart Search van Mac of Windows te verwijderen is door het zelf te doen. Sommige gebruikers kunnen echter niet ervaren genoeg zijn om dit zonder hulp te doen. Daarom raden we je ten zeerste aan om de handmatige verwijderingsinstructies te volgen die je op het einde van dit artikel terugvindt. 

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele The Smart Search Verwijdering Handleiding:

Verwijder The Smart Search van Windows systems

Als je de POT van Windows wilt verwijderen, volg dan deze richtlijnen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder The Smart Search en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar The Smart Search en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder The Smart Search uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder The Smart Search van Mac OS X systeem

Je kan The Smart Search van je Mac verwijderen aan de hand van de volgende stappen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar The Smart Search of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder The Smart Search van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar The Smart Search en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de The Smart Search verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder The Smart Search van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou The Smart Search uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder The Smart Search van Mozilla Firefox (FF)

Vergeet niet om de Firefox instellingen naar de standaardinstellingen te resetten.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier The Smart Search en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van The Smart Search. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder The Smart Search van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier The Smart Search en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van The Smart Search. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder The Smart Search van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar The Smart Search of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door The Smart Search verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van The Smart Search te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-the-smart-search.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande The Smart Search