Haal The Smart Search weg (Virus Verwijdering Instructies) - geüpdatet sep 2018

The Smart Search Verwijdering Handleiding

Wat is The Smart Search?

The Smart Search is een browser hijacker die zich er actief op richt op de populairste browsers over te nemen

The Smart Search afbeelding

The Smart Search is een potentieel ongewenste toepassing (POT) die ontworpen werd om de populairste browsers te gijzelen, inclusief including Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, etc. Deze dubieuze toepassing wordt verspreid als een browser extensie die onmiddellijk de browser instelling wijzigt en omleid naar de search-smart.work site. Met andere woorden, gebruikers worden gedwongen te surfen via een frauduleuze zoekmachine die gemodifieerde resultaten toont. Daarnaast zijn mensen ook actief op zoek naar een efficiënte manier om Smart Search te verwijderen van Mac aangezien deze POT erg hardnekkig kan zijn. Gebruikers worden dus aangeraden voorzichtig te zijn en hun systemen te beschermen tegen deze browser hijacker.

Naam The Smart Search
Type Browser hijacker
Gevaar niveau Medium. Brengt wijzigingen aan de browser aan om op het systeem te kunnen blijven
Gerelateerd aan thesmartsearch.net
Omleiding site search-smart.work
Potentiële gevaren Deze POT kan omleiden naar kwaadaardige sites, gewijzigde zoekresultaten tonen en opdringerige advertenties leveren. Hierdoor kan het surfen voor de gebruiker ondraaglijk en de computer traag worden
Distributie Wordt verspreid als een browser extensie via de bundelen methode
Verwijdering Aangezien deze browser hijacker hardnekkig kan zijn bevel we je aan om FortectIntego aan te schaffen om The Smart Search te verwijderen

Smart Search beloofd “Een Sneller en Zuiverder Zoeken.” De ontwerpers van deze browser hijacker proberen gebruikers te overtuigen dat de app nuttig is. Het enige doel van de ontwerpers is echter geld te verdienen ten koste van de gecompromitteerde browsers van de gebruiker. Daarom moeten gebruikers de Smart Search omleiding en de extensie van hun computer verwijderen van zodra ze het opmerken.

The Smart Search hijack stelt meestal de tab URL, zoekmachine en startpagina in op search-smart.work welke dan op zijn beurt gebruikers omleid naar yahoo.com. Dit wordt gedaan om de surfgewoonten van de gebruiker te traceren en dan de zoekresultaten naargelang te manipuleren. Op deze manier worden gebruikers tijdens hun dagelijkse surfsessies blootgesteld aan inhoud van derden.

The Smart Search omleiding

Deze potentieel ongewenste toepassing registreert tal van niet-persoonlijk identificeerbare informatie, inclusief het volgende:

 • Zoekopdrachten;
 • IP-adressen;
 • gebruikte ISP;
 • Geo-locatie;
 • Etc.

Het continue bespioneren wordt gedaan om de surfgewoontes van het slachtoffer verder te onderzoeken en mogelijk deze informatie te delen met derden. Zulke gegevens zijn waardevol voor marketing doeleinden aangezien gepersonaliseerde advertenties helpen om het verkeer naar de gerelateerde sites te verbeteren en zorgen voor een betaal per klik inkomen voor de ontwerpers van The Smart Search.

The Smart Search illustratie

De gevaarlijkste eigenschap van het Smart Search virus is dat het kwaadaardige webpagina's adverteert of gebruikers ernaar omleid. Deze domeinen kunnen malware hosten en de pc van het slachtoffer infecteren met dodelijke virussen, zoals ransomware. Denk eraan dat het recentste onderzoek aantoont dat deze browser hijacker zich actief richt op Mac OS X gebuikers. Daarom hebben we ook instructies voorzien om je te helpen Smart Search van je Mac te verwijderen. Deze vind je hieronder terug.

Als de bovenvermelde activiteiten van The Smart Search nog niet genoeg zijn, moet je ook weten dat je opgescheept kan worden met een keylogger welke alle toetsaanslagen registreert en je persoonlijke informatie kan stelen, zoals je sociale media, bank en andere wachtwoorden. Deze activiteit is gevaarlijk omdat je nooit kan weten wie je persoonlijke gegevens in handen krijgt. Deze kunnen gebruikt worden voor tal van illegale activiteiten, zoals identiteitsdiefstal.

The Smart Search browser hijacker

Bovendien is Smart Search omleiding nauw verwant met thesmartsearch.net. Voordien werd het gebruikt als een zoekmachine voor de extensie. In zijn huidige staat leidt het echter gewoon mensen onmiddellijk om naar verdachte sites. We sporen gebruikers aan om deze webpagina niet te gebruiken of de browser af te sluiten als ze ernaar omgeleid worden.

Al bij al, is deze extensie je tijd niet waard. Het zal je geen “Sneller en Zuiverder Zoeken,” opleveren en het zal je surfervaring niet verrijken. Aangezien alle zoekopdrachten toch omgeleid worden naar yahoo.com, kun je even goed de officiële zoekmachine gebruiken, welke je niet zal omleiden naar verdachte domeinen. Stel het verwijderen van The Smart Search dus niet uit. Je kan de ongewenste toepassing verwijderen met een robuust beveiligingstool, zoals FortectIntego.

Het The Smart Search virusThe Smart Search is een potentieel ongewenste toepassing die verdeeld wordt als een browser extensie via de bundelen techniek.

Rogue browser extensies verblijven in de installers van freeware

Terwijl velen zich misschien afvragen hoe browser hijackers op het systeem raken, is het antwoord heel simpel — onbetrouwbare browser extensies worden toegevoegd aan toepassingen van derden als optionele componenten. Ontwerpers bundelen ze samen en bieden ze aan als één toepassing. Veel gebruikers slagen er dus niet in om een poging tot infiltratie van een potentieel ongewenste toepassing op hun computer te identificeren.

Als je browser hijackers wilt vermijden, is het belangrijkste ding dat je de installatie van freeware aandachtig volgt door te kiezen voor de Geacanceerde of Aangepaste installatiemethode en de installatie van extra componenten weigert. Anders kan je opgescheept worden met dubieuze toepassingen op je computer en moet je actie ondernemen om deze te verwijderen.

Experts leggen twee manieren uit om The Smart Search te verwijderen

De meerderheid van de gebruikers installeerde deze potentieel ongewenste toepassing niet zelf. Aangezien de infectie hardnekkig kan zijn, hebben mensen moeilijkheden met het verwijderen van The Smart Search. Gelukkig hebben cyberbeveiliging experts twee manieren waarop je gemakkelijk verlost kunt worden van deze browser hijacker.

De eerste methode vereist het downloaden van een professionele malware verwijdering software en het installeren ervan op je computer. Daarna scan je de computer op potentieel ongewenste toepassingen en laat je de antivirus The Smart Search veilig verwijderen. Deze verwijderingsmethode duurt maar een paar minuten en dan is je pc weer browser hijacker-vrij.

Een andere manier om The Smart Search van Mac of Windows te verwijderen is door het zelf te doen. Sommige gebruikers kunnen echter niet ervaren genoeg zijn om dit zonder hulp te doen. Daarom raden we je ten zeerste aan om de handmatige verwijderingsinstructies te volgen die je op het einde van dit artikel terugvindt.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele The Smart Search Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Als je de POT van Windows wilt verwijderen, volg dan deze richtlijnen:

Om The Smart Search van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan The Smart Search (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder The Smart Search van Mac OS X systeem

Je kan The Smart Search van je Mac verwijderen aan de hand van de volgende stappen:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder The Smart Search van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder The Smart Search van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Vergeet niet om de Firefox instellingen naar de standaardinstellingen te resetten.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan The Smart Search en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval The Smart Search niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van The Smart Search moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan The Smart Search en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de The Smart Search register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen