Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Tavanero.info virus - jan 2021 update

door Olivia Morelli - - | Het type: Browser hijacker

Waarom de omleidingen door Tavanero.info gevaarlijk zijn?

Tavanero.info virus

Het Tavanero.info-virus is een stiekem opererende computertoepassing die gebruik maakt van de computer van het slachtoffer om inkomsten-per-klik te genereren. Hoe slaagt het erin om dat te doen? Eenmaal geïnstalleerd, verandert het een aantal systeeminstellingen en laat de website van Tavanero.info verschijnen in de browser van de gebruiker zonder zelfs datURL in de adresbalk in te voeren.

Wat deze browser-hijacker doet, is dat hij Tavanero.info-waarde toevoegt aan de startpagina en de voorkeuren van het nieuwe tabbladen ook nog eens deze URL toevoegt aan de standaardinstellingen van de zoekmachine. Naast het wijzigen van browserinstellingen, het toevoegen van extensies en het bijhouden van cookies, verandert deze kaper ook Windows-snelkoppelingen en voegt tavanero(.)Info/tavanero/tavanero.php-waarde toe aan het doelveld in Google Chrome, Mozilla Firefox en andere populaire webbrowsers.

Deze kaper heeft invloed op snelkoppelingen op het Windows-bureaublad, evenals die in het startmenu, en wanneer de gebruiker probeert om ze te openen, wordt een bepaalde webbrowser automatisch gelanceerd en deze laadt direct deTavanero.info-site op. Om deze irritante omleidingen te stoppen, moet u het Tavanero.info-omleidingsvirus van het systeem verwijderen met behulp van de ReimageIntego software.

Tavanero.info virusTavanero.info-virus

De automatische verwijderingsmethode wordt sterk aanbevolen, maar als u zo’n programma niet wilt gebruiken, kunt u het ook handmatig proberen te verwijderen. Houd er echter wel rekening mee dat deze verwijderingsmethode bepaalde specialistische kennis over computers vereist. Als u een onervaren pc-gebruiker bent, kan het moeilijk zijn om alle gewijzigde snelkoppelingen te vinden en ze handmatig te verwijderen.

Het Tavanero.info-omleidingsvirus lanceert een verdachte zoekmachine en verwacht dat het slachtoffer die gebruikt. Op het eerste gezicht lijkt het een normale zoekmachine te zijn; alhoewel de tekstregel “Google Aangepaste Zoekmachine” laat zien dat het NIET de originele Google-zoekmachine is, maar een gewijzigde versie. Dit betekent dat een deel van zijn zoekresultaten door derden zullen worden gesponsord, en dat dergelijke resultaten mogelijk niet betrouwbaar zijn.

Denkgoed na voordat u op dergelijke resultaten klikt, aangezien ze u kunnen meenemen naar potentieel gevaarlijke websites. In het ergste geval kunnen dergelijke omleidingen u naar schadelijke websites brengen die worden gevuld met gesponsordeinhoud, schadelijke downloads en soortgelijke inhoud. Het spreekt vanzelf dat u afzijdig moet blijven van dergelijke websites als u uw computer snel, schoon en beschermd wilt houden. Daarom raden we u ten zeerste aan om Tavanero.info te verwijderen, zodra u merkt dat deze URL automatisch wordt geladen in de adresbalk.

Manieren van distributie waarmee dit programma onopgemerkt op uw pc komt

Net zoals we al eerder hebben vermeld, kan de computerkaping door Tavanero.info gebeuren als de gebruiker een ander gratis programma installeert zonder aandacht te besteden aan enkele essentiële details. Onthoud:ongeacht welk programma u van plan bent te installeren, doe dat niet te gehaast. Wanneer u het installatieprogramma opstart, lees dan eerst alle informatie dat het verstrekt, zonder de Algemene Voorwaarden of het Privacybeleid daarbij over te slaan.

Kies daarna de juiste instellingen. In plaats van voorgeselecteerde instellingen te handhaven, selecteert u ofwel Aangepaste of Geavanceerde instellingen en verwijdert u vervolgens de vinkjes die vermeld staan bijde overeenkomsten waarmee u toestemming zou geven tot het installeren van alle voorgestelde aanvullende programma’s, zoekhulpmiddelen, extensies en dergelijke. Ga daarna door met de installatie en beëindig die op dezelfde manier zoals u gewoonlijk doet. Onthoud deze tips de volgende keer dat u een gratis programma downloadt.

Het verwijderen van de installatie van de Tavanero.info browser-hijacker

Het is ten zeerste aan te bevelen om het Tavanero.info-virus automatisch te verwijderen, aangezien het geen gewoon browseromleidingsvirus is. Het is niet genoeg om twijfelachtige browserextensies en programma’s uit het systeem te verwijderen om u volledig van deze zoekmachine te ontdoen. U kunt nog steeds voortdurend doorgestuurd worden naar Tavanero.info, zelfs nadat u de snelkoppelingen van de browser al heeft verwijderd. Dat komt doordat deze kaper de volgende registersleutels wijzigt, die de opdringerige site op Chrome lanceert onmiddellijk nadat u dubbelklikt op de snelkoppeling van Chrome:

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\HomepageLocation;
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\RestoreOnStartupURLs\1.

U kunt de onderstaande verwijderingsinstructies gebruiken om deze kaper handmatig te verwijderen, maar vergeet niet om elke snelkoppeling in het startmenu en het bureaublad te controleren en ze te verwijderen door inhun Eigenschappen entabblad Snelkoppeling te gaan en het https://tavanero.info/ Tavanero / tavanero.php-URL te verwijderen uit het Doelveld. Een complete Tavanero.info-verwijderingsprocedure kan worden uitgevoerd met behulp van anti-spyware software. Als u die niet heeft, kunt u een van de volgende installeren:

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Tavanero.info virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Tavanero.info van Windows systems

Lees de onderstaande instructies zorgvuldig door en onthoud dat u naar bestanden, programma’s en veranderingen moet zoeken die verband houden met Tavanero of Tavanero.info

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Tavanero.info en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Tavanero.info en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Tavanero.info uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Tavanero.info van Mac OS X systeem

Waarschijnlijk vindt u geen apps die gerelateerd zijn aan Tavanero.info, maar het doet geen kwaad om de geïnstalleerde apps te controleren, om op zeker te spelen. De primaire taak is echter om de browserinstellingen aan te passen. Instructies over hoe u dat kunt doen,staan hieronder.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Tavanero.info of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Tavanero.info van Internet Explorer (IE)

Het gebruik maken van de hier weergegeven instructies, zorgt ervoor dat uw browser wordt opgeschoond van componenten van Tavanero.info. Klik daarna met de rechtermuisknop op de IE-snelkoppeling in uw computer, open Eigenschappen en ga naar het tabblad Snelkoppeling. Verwijder hier deTavanero.info-URL uit het Doelveld. Bewaar de wijzigingen door op Toepassen te klikken en vervolgens op OK.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Tavanero.info en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Tavanero.info verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Tavanero.info virus uit Microsoft Edge

Volg de onderstaande instructies volledig op en ​doe ook het volgende:

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van Microsoft Edge, open Eigenschappen en ga naar het tabblad Snelkoppeling om de Tavanero.info-URL uit het doelveld te verwijderen. Om op te slaan, klikt u op Toepassen en OK.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Tavanero.info uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Tavanero.info van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder resten van Tavanero met behulp van deze instructies en klik vervolgens op de Firefox-snelkoppeling met de rechtermuisknop en ga naar Eigenschappen> Tabblad Snelkoppeling. Hier, verwijdert u deTavanero.info-URLuit het doelveld. Klik daarna op Toepassen en OK.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Tavanero.info en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Tavanero.info. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Tavanero.info van Google Chrome

Voer de volgende instructies uit, en volg daarna de volgende stappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van Chrome, open Eigenschappen en ga naar het tabblad Snelkoppeling

2. Verwijder de Tavanero.info-URL in het doelveld daar en klik daarna op Toepassenen OK.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Tavanero.info en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Tavanero.info. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Tavanero.info van Safari

Verwijder alle extensies en andere componenten die gerelateerd zijn aan Tavanero, gebruik dan de onderstaande instructies om de snelkoppeling van Safari te verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van Safari, open zijnEigenschappen en ga naar de Snelkoppeling.

2. Verwijder hier de Tavanero.info-URL uit het doelveld. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op Toepassen en vervolgens op OK.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Tavanero.info of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Tavanero.info verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Tavanero.info te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-tavanero-info-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Tavanero.info virus