Haal Searchmarquis.com weg (Handboek) - geüpdatet jul 2020

Searchmarquis.com Verwijdering Handleiding

Wat is Searchmarquis.com?

Searchmarquis.com is een misleidende extensie die de instellingen van de webbrowser op macOS-apparaten kan wijzigen

Het Search Marquis programma

Search Marquis is een virus dat browsers kaapt en dat zijn eigen motor standaard instelt om gesponsorde websites te promoten en inkomsten uit reclame te genereren. Het behoort tot de groep Potentiële Ongewenste Applicaties die zich uitzonderlijk richten op Macs met behulp van dubieuze derde partij Mac-applicatiebundels. Bij installatie heeft het de neiging om de belangrijkste zoekmachine, de homepage en de nieuwe tabinstellingen te wijzigen naar https://www.searchmarquis.com.

Later kan de motor extra browsergebaseerde programma’s, uitbreidingen of systeemtoepassingen toevoegen om meer van het online verkeer en de browserfuncties of het apparaat zelf te controleren. Dergelijke infecties kunnen worden gecategoriseerd als potentieel ongewenste programma’s, vanwege de stille infiltratie en opdringerige symptomen van omleidingen en het weergeven van pop-upadvertenties voor installaties van extra ongewenste programma’s.

Na dergelijke acties begint het Search Marquis virus zijn nepactiviteiten, zoals het omleiden naar reclameservices en het verzamelen van inkomsten via pay-per-click regelingen. De browserkaper plant cookies in de browser om de online sessies van de gebruiker te bespioneren en maakt advertenties die er interessant uitzien. Het Searchbaron zoekmachine en redirect virus is een van de websites waarmee dit PUP is verbonden. U hoeft dus niet verbaasd te zijn als u na enkele klikken op deze domeinnaam terechtkomt. Geen van beide heeft waarde, dus u moet het apparaat grondig reinigen om eventuele sporen van de potentieel ongewenste programma’s te verwijderen.

Naam Searchmarquis.com, Search Marquis
Type Browserkaper
Subtype Het potentieel ongewenste programma, browsergebaseerde cyberdreiging
Target Mac OS-gebruikers
Symptomen De zoekmachine verschijnt uit het niets op de webbrowser en begint u om te leiden naar andere websites die gerelateerd zijn aan zoekmachines of online advertentiediensten. Alle extra inhoud die wordt geleverd aan uw scherm, triggert pop-ups, banners en ander commercieel materiaal. Ook leveren online zoekpogingen via deze motor resultaten op die gevuld zijn met tekstlinks en andere inhoud, zonder enige vermeende waarde en bruikbaarheid te scheppen.
Verdeling Gratis of gedeelde programma’s, onbeveiligde software die netwerken downloadt, bijv. peer-to-peer bronnen, kunnen allemaal PUP’s, zoals deze kaping, bevatten als extra installatie setup-onderdelen. Verschillende promotionele advertenties met claims over nuttige functies en zelfs rechtstreekse websites kunnen zorgen voor rechtstreekse downloads van de zoekmachine
Verwijdering U kunt de browserkaper en alle nepapplicaties die met deze dreiging te maken hebben, detecteren en Searchmarquis.com volledig verwijderen met een anti-malwareprogramma.
Herstelling Omdat de machine nog meer kan worden beïnvloed door de achtergrondprocessen en bestanden die in systeemmappen worden toegevoegd, moet u vertrouwen op gereedschappen die verenigbaar zijn met het besturingssysteem en in staat zijn om virusschade te controleren of zelfs te repareren. Probeer het reparatiegereedschap FortectIntego

Search Marquis behoort tot de categorie van potentieel ongewenste programma’s omdat het gebruik maakt van stiekeme technieken om het beoogde computersysteem binnen te dringen. Dit verwijst meestal naar het bundelen van maatregelen of naar websites met een beveiligingslabel. Zodra de app op de machine staat, kunt u zich verwachten aan nepactiviteiten.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de dubieuze Searchmarquis.com zoekmachine:

 • standaard homepage, nieuw tabblad en zoekmachine wordt gewijzigd in Search Marquis;
 • alle zoekpogingen worden omgeleid naar andere sites en tonen resultaten die boordevol links en ander commercieel materiaal zitten;
 • toolbars, extensies, add-ons en andere inhoud wordt geïnstalleerd zonder uw toestemming of medeweten;
 • advertenties verschijnen op websites waar dat niet de bedoeling is.

Het Searchmarquis.com-omleidingsvirus kan op het eerste zicht een nuttig product lijken. Val niet voor deze beweringen, want u kunt gemakkelijk bedrogen worden door de ontwikkelaars. Zo zouden ze “handige functies” kunnen toevoegen aan de browserkaper, zoals snelle toegang tot populaire netwerken. Het echte doel van dit programma is echter om traceeronderdelen te installeren en niet-persoonlijke gegevens te verzamelen:

We collect non-identifiable aggregated information (“Non-Personal Information”) about your device and your use of Services. Non-Personal Information which is collected includes: technical information transmitted by your device, your aggregated use of the Service, statistics, type of browser and default search preference, operating system type, language and the time and date you access and use the Service, website which you lead you to the Offer, approximate geographical location, Internet Service Provider (ISP), Internet Protocol address (IP), etc.

Hoewel dit soort verzamelde informatie op het eerste zicht misschien betekenisloos lijkt, bedenken browserkapers zoals Search Marquis valse aanbiedingen en deals die op deze gegevens vertrouwen en talrijke gebruikers aantrekken. Klik niet op advertenties die afkomstig zijn van deze kaper, want u zou naar een gevaarlijke plaats kunnen worden omgeleid.

Het Search Marquis virusSearch Marquis: een browserkaper die zich in softwarebundels of via onbeveiligde netwerken verplaatst

Hier stoten we op een ander probleem dat gelinkt is aan Search Marquis: omleidingen. Frequente omleidingen worden meestal veroorzaakt om de bezoeker naar een geaffilieerde webbron te brengen en hem te overtuigen om nutteloze producten te kopen. Soms wordt u echter gedwongen om op een potentieel besmettelijke website terecht te komen.

Voor een veilige computer- en browse-ervaring kunt u Search Marquis best verwijderen. Met het juiste anti-malwareprogramma kunt u gemakkelijk alle valse producten vinden die mogelijk op het computersysteem zijn geïnstalleerd. Natuurlijk bent u ook vrij om een ander type programma te kiezen.

Ook geven we aan het einde van dit artikel enkele gedetailleerde richtlijnen die u moeten helpen om Searchmarquis.com van uw Mac OS X-computer te verwijderen en om valse wijzigingen uit webbrowserprogramma’s, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en Safari, op te schonen. Systeemoptimalisatoren of PC-reparatiehulpmiddelen, zoals FortectIntego, kunnen u helpen om de machine verder schoon te maken door virusschade en beschadigde of anders aangetaste bestanden te herstellen.

Dubieuze downloadwebsites zijn actief betrokken bij affiliate marketing

Technologische experts van LesVirus.fr stellen dat browserkapers en andere potentieel ongewenste programma’s waarschijnlijk infiltreren in het beoogde apparaat via bronnen die niet de vereiste bescherming bieden. Deze locaties staan bekend als verschillende P2P-netwerken, zoals Torrents.

Het Search Marquis PUP

Bovendien is de kans groot dat valse producten via gratis softwarepakketten in uw computer terechtkomen. Programma’s die u gratis kunt downloaden en installeren, bevatten geen aanbevolen handleiding. Daarom moet u altijd kiezen voor de Gepersonaliseerde/Geavanceerde installatiemodus.

Een gerenommeerd antivirusprogramma zal de helft van het beveiligingswerk voor u doen. U kunt echter niet alles overlaten aan antivirusprogramma’s, want u bent verantwoordelijk voor uw eigen programma’s en het veiligheidsniveau van uw apparaat of toestel.

Verwijderingsgidsen voor Searchmarquis.com browserkaper

Als het Search Marquis virus u stoort, kunt u dit potentieel ongewenst programma best verwijderen, samen met alle extra inhoud die het naar het computersysteem en de browsertoepassingen heeft gebracht, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari.

De verwijdering van Searchmarquis.com kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd: met handmatige stappen of door het downloaden en installeren van automatische producten. Merk op dat de tweede variant effectiever is en u in staat stelt om het hele proces in enkele minuten af te handelen. Zo kunt u de machine volledig reinigen van deze kaping en andere indringers.

Als u vindt dat u voldoende cyberveiligheidvaardigheden heeft om van deze browserkaper af te raken, kunt u met onderstaande richtlijnen Search Marquis uit de webbrowsers en het besturingssysteem verwijderen. Voordat u het apparaat opnieuw gaat gebruiken, kunt u het best nog eens extra controleren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Searchmarquis.com Verwijdering Handleiding

Verwijder Searchmarquis.com van Mac OS X systeem

U kunt Mac OS X reinigen van valse producten die door de browserkapers zijn toegevoegd. Om zo’n taak uit te voeren kunt u onderstaande stappen gebruiken:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Searchmarquis.com van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Searchmarquis.com van Mac OS X systeem

Mozilla Firefox opnieuw instellen

=U kunt Mozilla Firefox reinigen en opnieuw in zijn vorige toestand brengen door de volgende stappen uit te voeren:

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Searchmarquis.com en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Searchmarquis.com niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Searchmarquis.com moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Als u onverwachte veranderingen in uw Google Chrome-webbrowser opmerkt, kunt u deze verwijderen door enkele taken uit te voeren die hier worden vermeld:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Ontdoe Safari van verdacht uitziende browserinhoud. Onderstaande stappen tonen u hoe u objecten, zoals extensies en plug-ins, kunt verwijderen:

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Searchmarquis.com en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Searchmarquis.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen