Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal Searchmarquis.com weg (Handboek) - geüpdatet jan 2021

door Lucia Danes - - | Het type: Browser hijacker

Searchmarquis.com is een misleidende extensie die de instellingen van de webbrowser op macOS-apparaten kan wijzigen

Het Search Marquis programma

Search Marquis is een virus dat browsers kaapt en dat zijn eigen motor standaard instelt om gesponsorde websites te promoten en inkomsten uit reclame te genereren. Het behoort tot de groep Potentiële Ongewenste Applicaties die zich uitzonderlijk richten op Macs met behulp van dubieuze derde partij Mac-applicatiebundels. Bij installatie heeft het de neiging om de belangrijkste zoekmachine, de homepage en de nieuwe tabinstellingen te wijzigen naar https://www.searchmarquis.com.

Later kan de motor extra browsergebaseerde programma’s, uitbreidingen of systeemtoepassingen toevoegen om meer van het online verkeer en de browserfuncties of het apparaat zelf te controleren. Dergelijke infecties kunnen worden gecategoriseerd als potentieel ongewenste programma’s, vanwege de stille infiltratie en opdringerige symptomen van omleidingen en het weergeven van pop-upadvertenties voor installaties van extra ongewenste programma’s. 

Na dergelijke acties begint het Search Marquis virus zijn nepactiviteiten, zoals het omleiden naar reclameservices en het verzamelen van inkomsten via pay-per-click regelingen. De browserkaper plant cookies in de browser om de online sessies van de gebruiker te bespioneren en maakt advertenties die er interessant uitzien. Het Searchbaron zoekmachine en redirect virus is een van de websites waarmee dit PUP is verbonden. U hoeft dus niet verbaasd te zijn als u na enkele klikken op deze domeinnaam terechtkomt. Geen van beide heeft waarde, dus u moet het apparaat grondig reinigen om eventuele sporen van de potentieel ongewenste programma’s te verwijderen. 

Naam Searchmarquis.com, Search Marquis
Type Browserkaper
Subtype Het potentieel ongewenste programma, browsergebaseerde cyberdreiging
Target Mac OS-gebruikers 
Symptomen De zoekmachine verschijnt uit het niets op de webbrowser en begint u om te leiden naar andere websites die gerelateerd zijn aan zoekmachines of online advertentiediensten. Alle extra inhoud die wordt geleverd aan uw scherm, triggert pop-ups, banners en ander commercieel materiaal. Ook leveren online zoekpogingen via deze motor resultaten op die gevuld zijn met tekstlinks en andere inhoud, zonder enige vermeende waarde en bruikbaarheid te scheppen.
Verdeling Gratis of gedeelde programma’s, onbeveiligde software die netwerken downloadt, bijv. peer-to-peer bronnen, kunnen allemaal PUP’s, zoals deze kaping, bevatten als extra installatie setup-onderdelen. Verschillende promotionele advertenties met claims over nuttige functies en zelfs rechtstreekse websites kunnen zorgen voor rechtstreekse downloads van de zoekmachine
Verwijdering U kunt de browserkaper en alle nepapplicaties die met deze dreiging te maken hebben, detecteren en Searchmarquis.com volledig verwijderen met een anti-malwareprogramma.
Herstelling Omdat de machine nog meer kan worden beïnvloed door de achtergrondprocessen en bestanden die in systeemmappen worden toegevoegd, moet u vertrouwen op gereedschappen die verenigbaar zijn met het besturingssysteem en in staat zijn om virusschade te controleren of zelfs te repareren. Probeer het reparatiegereedschap ReimageIntego

Search Marquis behoort tot de categorie van potentieel ongewenste programma’s omdat het gebruik maakt van stiekeme technieken om het beoogde computersysteem binnen te dringen. Dit verwijst meestal naar het bundelen van maatregelen of naar websites met een beveiligingslabel. Zodra de app op de machine staat, kunt u zich verwachten aan nepactiviteiten. 

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de dubieuze Searchmarquis.com zoekmachine:

 • standaard homepage, nieuw tabblad en zoekmachine wordt gewijzigd in Search Marquis;
 • alle zoekpogingen worden omgeleid naar andere sites en tonen resultaten die boordevol links en ander commercieel materiaal zitten;
 • toolbars, extensies, add-ons en andere inhoud wordt geïnstalleerd zonder uw toestemming of medeweten;
 • advertenties verschijnen op websites waar dat niet de bedoeling is.

Het Searchmarquis.com-omleidingsvirus kan op het eerste zicht een nuttig product lijken. Val niet voor deze beweringen, want u kunt gemakkelijk bedrogen worden door de ontwikkelaars. Zo zouden ze “handige functies” kunnen toevoegen aan de browserkaper, zoals snelle toegang tot populaire netwerken. Het echte doel van dit programma is echter om traceeronderdelen te installeren en niet-persoonlijke gegevens te verzamelen:

We collect non-identifiable aggregated information (“Non-Personal Information”) about your device and your use of Services. Non-Personal Information which is collected includes: technical information transmitted by your device, your aggregated use of the Service, statistics, type of browser and default search preference, operating system type, language and the time and date you access and use the Service, website which you lead you to the Offer, approximate geographical location, Internet Service Provider (ISP), Internet Protocol address (IP), etc.

Hoewel dit soort verzamelde informatie op het eerste zicht misschien betekenisloos lijkt, bedenken browserkapers zoals Search Marquis valse aanbiedingen en deals die op deze gegevens vertrouwen en talrijke gebruikers aantrekken. Klik niet op advertenties die afkomstig zijn van deze kaper, want u zou naar een gevaarlijke plaats kunnen worden omgeleid.

Het Search Marquis virusSearch Marquis: een browserkaper die zich in softwarebundels of via onbeveiligde netwerken verplaatst

Hier stoten we op een ander probleem dat gelinkt is aan Search Marquis: omleidingen. Frequente omleidingen worden meestal veroorzaakt om de bezoeker naar een geaffilieerde webbron te brengen en hem te overtuigen om nutteloze producten te kopen. Soms wordt u echter gedwongen om op een potentieel besmettelijke website terecht te komen.

Voor een veilige computer- en browse-ervaring kunt u Search Marquis best verwijderen. Met het juiste anti-malwareprogramma kunt u gemakkelijk alle valse producten vinden die mogelijk op het computersysteem zijn geïnstalleerd. Natuurlijk bent u ook vrij om een ander type programma te kiezen.

Ook geven we aan het einde van dit artikel enkele gedetailleerde richtlijnen die u moeten helpen om Searchmarquis.com van uw Mac OS X-computer te verwijderen en om valse wijzigingen uit webbrowserprogramma’s, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en Safari, op te schonen. Systeemoptimalisatoren of PC-reparatiehulpmiddelen, zoals ReimageIntego, kunnen u helpen om de machine verder schoon te maken door virusschade en beschadigde of anders aangetaste bestanden te herstellen. 

Dubieuze downloadwebsites zijn actief betrokken bij affiliate marketing 

Technologische experts van LesVirus.fr stellen dat browserkapers en andere potentieel ongewenste programma’s waarschijnlijk infiltreren in het beoogde apparaat via bronnen die niet de vereiste bescherming bieden. Deze locaties staan bekend als verschillende P2P-netwerken, zoals Torrents. 

Het Search Marquis PUP

Bovendien is de kans groot dat valse producten via gratis softwarepakketten in uw computer terechtkomen. Programma’s die u gratis kunt downloaden en installeren, bevatten geen aanbevolen handleiding. Daarom moet u altijd kiezen voor de Gepersonaliseerde/Geavanceerde installatiemodus.

Een gerenommeerd antivirusprogramma zal de helft van het beveiligingswerk voor u doen. U kunt echter niet alles overlaten aan antivirusprogramma’s, want u bent verantwoordelijk voor uw eigen programma’s en het veiligheidsniveau van uw apparaat of toestel.

Verwijderingsgidsen voor Searchmarquis.com browserkaper

Als het Search Marquis virus u stoort, kunt u dit potentieel ongewenst programma best verwijderen, samen met alle extra inhoud die het naar het computersysteem en de browsertoepassingen heeft gebracht, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari.

De verwijdering van Searchmarquis.com kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd: met handmatige stappen of door het downloaden en installeren van automatische producten. Merk op dat de tweede variant effectiever is en u in staat stelt om het hele proces in enkele minuten af te handelen. Zo kunt u de machine volledig reinigen van deze kaping en andere indringers. 

Als u vindt dat u voldoende cyberveiligheidvaardigheden heeft om van deze browserkaper af te raken, kunt u met onderstaande richtlijnen Search Marquis uit de webbrowsers en het besturingssysteem verwijderen. Voordat u het apparaat opnieuw gaat gebruiken, kunt u het best nog eens extra controleren. 

 

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Searchmarquis.com snapshot
Searchmarquis.com snapshot

Manuele Searchmarquis.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Searchmarquis.com van Mac OS X systeem

U kunt Mac OS X reinigen van valse producten die door de browserkapers zijn toegevoegd. Om zo’n taak uit te voeren kunt u onderstaande stappen gebruiken:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Searchmarquis.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Searchmarquis.com van Mozilla Firefox (FF)

=U kunt Mozilla Firefox reinigen en opnieuw in zijn vorige toestand brengen door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Searchmarquis.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Searchmarquis.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Searchmarquis.com van Google Chrome

Als u onverwachte veranderingen in uw Google Chrome-webbrowser opmerkt, kunt u deze verwijderen door enkele taken uit te voeren die hier worden vermeld:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Searchmarquis.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Searchmarquis.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Searchmarquis.com van Safari

Ontdoe Safari van verdacht uitziende browserinhoud. Onderstaande stappen tonen u hoe u objecten, zoals extensies en plug-ins, kunt verwijderen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Searchmarquis.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Searchmarquis.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Searchmarquis.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-searchmarquis-com.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Searchmarquis.com